جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
  • تعداد رکورد ها : 62
نویسنده:
حاجلو نادر, صبحی قراملکی ناصر, نوری سعیده
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
مقدمه: با توجه به اهمیت مدیریت زمان در پیشرفت تحصیلی، عملکرد شغلی و کیفیت زندگی، تحقیقات متعددی در خصوص تعیین پیشایندهای مدیریت زمان صورت گرفته است. این مطالعه با هدف بررسی رابطه بین وظیفه شناسی، سرسختی و ترجیح سازماندهی با مدیریت زمان انجام شد.روش: سیصد دانشجو (152 دختر، 148 پسر) به طور تصادفی خوشه ای از دانشگاه محقق اردبیلی انتخاب شدند و طی یک مطالعه توصیفی- همبستگی به پرسش نامه مدیریت زمان بارلینگ، کلوی و چونگ، خرده مقیاس وظیفه شناسی پرسش نامه پنج عاملی نئو کاستا و مک کری، خرده مقیاس سرسختی مقیاس سبک های زمان یوسونیر و والت - فلورنس، خرده مقیاس ترجیح سازماندهی مقیاس رفتار مدیریت زمان ماکان و همکاران، پاسخ دادند.نتایج: یافته های حاصل از مدل یابی علی (تحلیل مسیر) نشان داد که مدیریت بهتر زمان بطور مستقیم از طریق نمرات بالاتر وظیفه شناسی، سرسختی و ترجیح سازماندهی پیش بینی می شود ((Ps<0.05. سرسختی و ترجیح سازماندهی نیز از وظیفه شناسی تاثیر می پذیرد ((Ps<0.05 و وظیفه شناسی از طریق سرسختی و ترجیح سازماندهی بطور غیر مستقیم در مدیریت زمان نفوذ دارد (.(P<0.01نتیجه گیری: با تغییر و کنترل وظیفه شناسی، سرسختی و ترجیح سازماندهی می توان مدیریت زمان را بهبود بخشید و زمینه موفقیت افراد را فراهم نمود.
صفحات :
از صفحه 103 تا 122
نویسنده:
ارجمندنیا علی اکبر, حسین خانی محمد
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
مقدمه: ادراک کارکنان از اینکه در سازمان عدالت و انصاف وجود داشته و رعایت می شود در رضایتمندی آنان نقش بسزایی دارد. این ادراک از برابری و عدالت در سازمان ریشه در عوامل فردی و سازمانی متعددی دارد.روش: در این تحقیق که پیمایشی و از نوع توصیفی است، 100 راهبر قطار در شرکت قطار شهری تهران به روش تمام شماری انتخاب شدند. برای بررسی ادراک برابری آنها از پرسشنامه ادراک برابری که توسط ارجمندنیا و بر مبنای نظریه استیسی آدامز در سال 1388 تهیه شده است، استفاده شد.یافته ها: نتایج نشان داد که ادراک برابری راهبران قطار به طور کلی در سطح پایینی است. رابطه سن با ادراک برابری مثبت و معنی دار (p≤0.10) بود، ولی رابطه سابقه کار و میزان تحصیلات مثبت و معنی دار نبود.نتیجه گیری: ادراک برابری در رضایت شغلی کارکنان نقش دارد و از این جهت ضروری است که به وضعیت آن در کارکنان جوان و کم سابقه تر توجه جدی صورت گیرد. یادآوری می گردد که شغل راهبری قطار، شغلی جوان و جدید محسوب می شود.
صفحات :
از صفحه 45 تا 59
نویسنده:
پاک دامن شهلا, خانجانی مهدی
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
مقدمه: هدف از پژوهش حاضر تعیین رابطه بین شیوه های فرزندپروری، سبک های دلبستگی و جمع گرایی روانشناختی و فرهنگی در بین دانشجویان می باشد.روش: روش پژوهش، توصیفی از نوع همبستگی است. بدین منظور تعداد 250 نفر از دانشجویان دختر و پسر (133 دختر، 117 پسر) با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس جهت انجام پژوهش شرکت کردند. ابزار جمع آوری اطلاعات شامل پرسشنامه دلبستگی بزرگسالان هازان و شیور AAQ، مقیاس ادراک از شیوه فرزندپروری PSQ و آزمون جمع گرایی جکسون و همکاران است.نتایج: تحلیل داده های به دست آمده با استفاده از آزمون آماری مجذور کای و تحلیل واریانس یکراهه نشان داد بیش از 33 درصد از آزمودنی ها شیوه فرزندپروری خود را مستبدانه گزارش کردند. همچنین، بین سبک های دلبستگی و شیوه های فرزندپروری رابطه معنی داری وجود دارد به طوری که نزدیک به 50 درصد آزمودنیها با شیوه فرزندپروری مقتدرانه، دارای سبک دلبستگی ایمن بودند.نتیجه گیری: نتایج نشان داد که میزان جمع گرایی روانشناختی دانشجویان با شیوه فرزندپروری مقتدرانه و سبک دلبستگی ایمن به طور معنی داری بالاتر از دانشجویان دیگر میباشد. در نهایت بین میزان جمع گرایی روانشناختی دختران و پسران تفاوت معناداری مشاهده نگردید.
صفحات :
از صفحه 81 تا 102
نویسنده:
مرآتی علیرضا, اسلام پناه مریم
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
لطفا برای مشاهده چکیده به متن کامل (PDF) مراجعه فرمایید.
نویسنده:
هاشمی نصرت آباد تورج, باباپورخیرالدین جلیل, بهادری خسروشاهی جعفر
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
مقدمه: سرمایه روانشناختی از مفاهیم نوینی است که امروزه مطرح شده است. هدف پژوهش تبیین حاضر نقش سرمایه روانشناختی بر بهزیستی روانشناختی با توجه به اثرات تعدیلی سرمایه اجتماعی بود.روش: روش پژوهش از نوع توصیفی- همبستگی بود. تعداد 400 نفر (200 پسر، 200 دختر) بر اساس جدول مورگان و به روش نمونه گیری خوشه ای انتخاب شدند. برای گردآوری داده ها از پرسشنامه سرمایه روانشناختی (لوتانز، 2007)، مقیاس بهزیستی روانشناختی (ریف، 1989) و مقیاس سرمایه اجتماعی (دلاویز، 1384) استفاده شد. داده های به دست آمده با استفاده از روش های آماری ضریب همبستگی پیرسون، تحلیل رگرسیون همزمان، گام به گام و سلسله مراتبی مورد بررسی قرار گرفت.یافته ها: نتایج پژوهش نشان داد که سرمایه روانشناختی و مولفه های آن با بهزیستی روانشناختی و سرمایه اجتماعی از یک سو و بهزیستی روانشناختی با سرمایه اجتماعی رابطه مثبت و معنی داری وجود دارد (.(P<0.05نتیجه گیری: بر اساس داده ها افرادی که سرمایه روانشناختی مطلوب تری داشته و از سرمایه اجتماعی بالاتری بهره مند هستند از بهزیستی روانشناختی بهتر و بالاتری نیز برخوردارند.
صفحات :
از صفحه 123 تا 144
نویسنده:
فاتحی یونس, عبدخدایی محمدسعید, پورغلامی فرزاد
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
مقدمه: نیروی انسانی مسوولیت پذیر و کارآمد به عنوان مهمترین سرمایه یک سازمان محسوب می شود و نقش مهمی را در دستیابی به اهداف آن سازمان بازی می کند. در سازمانهایی که کارکنان آن اهمال کارند، عدم تحول و افت عملکرد از چالشهای سازمانی آنها خواهد بود. پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه بین کمال گرایی و خودکارآمدی با اهمال کاری در کارکنان بیمارستان دولتی شهر فراشبند انجام شده است.روش: پژوهش حاضر از نوع همبستگی است. نمونه پژوهش شامل 150 نفر (90 مرد و 60 زن) از کارکنان بیمارستان دولتی شهر فراشبند می باشد که به روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه اهمال کاری شوازر و دیل (2000)، پرسشنامه کمال گرایی نجاریان و همکاران (1378) و پرسشنامه خودکارآمدی شرر و مدوکس (1982) استفاده شد. داده ها با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون، رگرسیون چندمتغیری و آزمون t مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.یافته ها: نتایج نشان داد که بین کمال گرایی و اهمال کاری رابطه مثبت معنی دار (p<0.01) و بین خودکارآمدی و اهمال کاری رابطه منفی معنی دار وجود دارد. همچنین، نتایج رگرسیون حاکی از آن بود که کمال گرایی و خودکارآمدی جمعا 37 درصد از واریانس اهمال کاری را تبیین می کنند. به علاوه، یافته ها نشان داد که میان کارکنان زن و مرد از لحاظ میزان اهمال کاری تفاوت معنی داری وجود دارد (p<0.01)، اما از نظر میزان کمال گرایی و خودکارآمدی میان آنها تفاوت معنی داری مشاهده نشد (p>0.01).نتیجه گیری: با تعدیل کمال گرایی و افزایش خودکارآمدی، می توان میزان اهمال کاری را در بین کارکنان سازمانها کاهش داد و به بازده بیشتری دست یافت.
نویسنده:
شیربیگی ناصر, یوسفی ناصر
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
نویسنده:
مقتدایی منصوره, امیری شعله, مولوی حسین, استکی آزاد نسیم
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
مقدمه: پژوهش با هدف بررسی اثربخشی برنامه آموزشی مبتنی بر مهارت های اجتماعی بر میزان رفتارهای قربانی کودکان پسر مقطع ابتدایی (مقاطع دوم و چهارم ابتدایی) شهر اصفهان صورت پذیرفته است.روش: آزمودنی های این پژوهش شامل 40 دانش آموز قربانی بود که بر اساس نمونه گیری چند مرحله ای، انتخاب و در دو گروه آزمایش و کنترل 20 نفری جایگزین شدند. مداخله آموزشی مبتنی بر مهارت های اجتماعی بر روی گروه آزمایش اجرا شد. در پس آزمون و پیگیری مقیاس سنجش روابط همگنان (ریجبی و اسلی) بر دو گروه کنترل و آزمایش مجددا اجرا شد.نتایج: یافته های تحلیل کوواریانس داده ها نشان داد که برنامه آموزشی مبتنی بر مهارت های اجتماعی منجر به کاهش میزان رفتارهای قربانی و رفتارهای زورگویی کودکان قربانی شد.نتیجه گیری: بنابراین نتایج بیانگر این است که آموزش مهارت های اجتماعی می تواند باعث بهبود روابط این کودکان با گروه همگنان خویش شود.
صفحات :
از صفحه 123 تا 139
نویسنده:
رافضی زهره, اسکندری حسین, عباس پور عباس
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
هدف: این پژوهش به منظور بررسی رابطه بین ابعاد شخصیت و دو نوع رفتار شهروندی سازمانی (معطوف به فرد و معطوف به سازمان) در مدیران و کارکنان شرکت صنایع هفت الماس و استیل البرز در شهر تهران انجام شد.روش: پژوهش حاضر از نوع همبستگی و نمونه پژوهش متشکل از 200 نفر از مدیران و کارکنان شرکت مذکور بود که به شیوه تصادفی انتخاب شدند. ابزار پژوهش شامل پرسشنامه شخصیت پنج عاملی مک کری و کاستا و مقیاس رفتار شهروندی ویلیامز و اندرسون بود.یافته ها: نتایج پژوهش نشان داد که از میان ابعاد شخصیتی، سازگاری، برون گرایی و پذیرا بودن نسبت به تجارب با رفتار شهروندی سازمانی معطوف به فرد و بعد سازگاری با رفتار شهروندی سازمانی معطوف به سازمان رابطه مثبت معنی دار دارد. بین بعد روان رنجور خویی و رفتار شهروندی سازمانی معطوف به سازمان نیز رابطه منفی معنی دار به دست آمد. همچنین، نتایج تحلیل رگرسیون نشان داد که دو بعد سازگاری و روان رنجور خویی رفتار شهروندی سازمانی معطوف به سازمان را پیش بینی می کنند.نتیجه گیری: نتایج این پژوهش نشان داد که ابعاد شخصیت با رفتارهای شهروندی سازمانی رابطه دارد و از ابعاد شخصیتی می توان برای پیش بینی این رفتارها در سازمانها سود جست.
نویسنده:
دژبان ریحانه, نوری ابوالقاسم, سماواتیان حسین
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
مقدمه: این پژوهش با هدف تبیین روابط میان عدالت سازمانی با دو خرده مقیاس عدالت توزیعی، عدالت رویه ای و تبادل رهبر- عضو با در یک شرکت صنعتی در اصفهان طراحی و اجرا گردید.روش: نمونه پژوهش 247 نفر از کارکنان شرکت ذوب آهن اصفهان بود که در تابستان 1389 در این شرکت مشغول به کار بودند و با روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. داده ها از طریق پرسشنامه گردآوری گردید. پرسشنامه های عدالت سازمانی نیهوف وومورمان (1993)، تبادل رهبر- عضو گراین، نوواک و سومرکمپ (1982)، توانمندسازی روانشناختی اسپریتزر (1995) و اعتماد به سرپرست هارتوگ و کوپمن (2003)، در این پژوهش به کار برده شد. ویژگی های روان سنجی ابزارها در حد مطلوب بود. داده ها از طریق همبستگی، رگرسیون ساده و چندگانه مورد بررسی قرار گرفت.نتایج: نتایج نشان داد عدالت سازمانی رویه ای و تبادل رهبر- عضو (به عنوان متغیرهای پیش بین)، اعتماد به سرپرست و ابعاد توانمندسازی روان شناختی را به خوبی پیش بینی می کنند. عدالت توزیعی توان پیش بینی متغیرهای ملاک را نداشت. متغیرهای پیش بین اعتماد به سرپرست را بهتر تبیین کردند.نتیجه گیری: با توجه به یافته ها به مسوولان پیشنهاد می شود که جهت بهبود روابط سرپرست و زیردست و برقراری عدالت در اجرای دستورالعمل ها، برنامه های آموزشی تدارک دیده شود تا به موجب آن سطح اعتماد بین فردی در سازمان افزایش یابد.
صفحات :
از صفحه 134 تا 153
  • تعداد رکورد ها : 62