جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
  • تعداد رکورد ها : 169
نویسنده:
Maryam Ahadian 1 Fathiyeh Fattahizadeh 2
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: یکی از مشهورترین محققین تشیع در اروپا، محمدعلی امیرمعزی، مدعی شده است که امامت در قرون اولیه یک مذهب ماورایی باطنی بوده است و اعتقاد به قدرت های ماوراء طبیعی امامان به سنت اولیه شیعه اثنی عشری نسبت داده می شود. اما در اواسط قرن چهارم، چون علمای شیعه به مکتب معتزله روی آوردند، این عقیده توسط مکتب بغداد رد شد. برای ارزیابی این مدعا، احادیث «علم» ائمه را که در بصیرالدرجات و منابع حدیثی مکتب بغداد آمده است، با روش تحلیل محتوا بررسی می‌کنیم. در کتاب بصائر الدراجات، نزدیک به نیمی (پنجاه و هفت درصد) مطالب مربوط به معرفت، مربوط به «علم الغیب» است. همچنین معلوم می شود که مکتب بغداد نیز مانند مکتب قم، «علم الغیب» امام را پذیرفته است. در کتب وابسته به این مکتب، متون زیادی در این زمینه استناد شده است، با این تفاوت که جنبه های خاصی از «علم الغیب» امام تنها در بصیرالدرجات آمده است. از این رو، نقص روش شناسی امیر معزی، عدم بررسی کامل برخی منابع حدیثی شیعه و عدم توجه به برخی احادیث است.
صفحات :
از صفحه 141 تا 169
نویسنده:
Panos Kourgiotis
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: این مقاله به بررسی دیالکتیک پیچیده بین استعمار، سلفی گری و اولین نگاه های اجمالی یک ملت الجزایر در طول دوره بین دو جنگ می پردازد. انجمن علمای مسلمان الجزایر (AMAU) که در سال 1931 تأسیس شد، شروع به تعریف امت [ملت] - تحت سلطه فرانسه - از نظر فرهنگی و مذهبی کرد. به همین ترتیب، آن را به اصلاح شرایط فکری جمعیت سنی از طریق مدارس و مجلات هفتگی برای خوانندگان عرب زبان به طور پیوسته در حال رشد است. در چنین پس‌زمینه‌ای است که خط گسلی کهنه/جدید در پیش‌زمینه گفتمان سلفی/اصلاحی الجزایر مطرح شد: «اصالت» خط‌ها در مقابل تشریفات و خرافات صوفیانه «هترودوکس». با به کارگیری دریچه نظریه پسااستعماری، پیشنهاد می شود که محتوای ضد صوفی مجلات انجمن بازتابی از رمزگذاری مجدد فرهنگی «مأموریت Civilisatrice» فرانسوی باشد، البته به شکل یک ارتدکس اسلامی بازسازی شده همراه با قوم مذهبی جاه طلب. بازسازی الجزایر
صفحات :
از صفحه 71 تا 87
نویسنده:
Mohammad Baqer Farzi 1 Mohammad Hassan Zamani 2 Sekandar Kazem 3
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: انسجام آیات و سوره های قرآنی از ویژگی های اساسی است که بیانگر ساختار شیوای قرآن کریم است. انسجام در آیات و سوره های مختلف آن به چشم می خورد. توجه نظام مند به انسجام و انسجام قرآن، پیامدهای گسترده ای برای فهم دقیق قرآن دارد. محققان قرآن پژوهی بیش از بیست جنبه از انسجام قرآن کریم را بررسی کرده اند. اما برخی از غیرمسلمانان در هماهنگی قرآن تردید کرده و برای نشان دادن ناهماهنگی آیات قرآن، ایرادات مختلفی را مطرح کرده اند. ما الهی بودن قرآن را برجسته می‌کنیم و از قداست آن دفاع می‌کنیم و با اتخاذ روشی تحلیلی- توصیفی و رویکردی انتقادی، با ارائه شواهدی مبنی بر برخورداری قرآن از انسجام لفظی و معنایی، ادعای غیرمسلمانان را رد می‌کنیم. از این رو، اعتراض غیرمسلمانان ناشی از عدم تمایز بین تطبیق موضوعی و هنری قرآن کریم و در نظر گرفتن انسجام و پیوندهای پنهان موجود آن است.
صفحات :
از صفحه 107 تا 122
نویسنده:
Kadhim Dahawi Abbas Al-quraishi 1 Azra Ghandeharion 2 Zohreh Taebi Noghondari 3
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: این مقاله مفهوم پوچی در ادبیات را به عنوان یکی از ویژگی های بی خدایی انسان مدرن مورد بحث قرار می دهد. دو توپ تئاتر پوچ در غرب و شرق، یعنی در انتظار گودو (1956) ساموئل بکت را با یا طلیع الشجره توفیق الحکیم (1962) [درخت نورد (1966)] مقایسه و مقایسه می کند. این نمایشنامه ها پوچ بودن وضعیت بشر پس از جنگ جهانی دوم را دراماتیزه کرده اند. در نتیجه، این مقاله از طریق اصول ادبیات تطبیقی، درکی از پوچی در فرهنگ‌های مسیحی و مسلمان ارائه می‌کند. از آنجایی که ایده پوچی در آثار مختلف به گونه‌ای متفاوت ارائه می‌شود، این مقاله عمدتاً بر نمایشنامه‌های منتخب تمرکز دارد تا تصویر نویسندگان آنها از غیبت خدا را آشکار کند. نتیجه‌گیری می‌شود که اگرچه «درخت‌نورد» از بسیاری از ویژگی‌های ادبیات پوچ بهره می‌برد، اما دیدگاه‌های حکیم نسبت به وجود انسان، امید و خدا پیام‌های متفاوتی با دیدگاه بکت دارد. از نظر الحکیم هنوز در بارور شدن درخت باغ امید و معنویت در تصویر درویشی دیده می شود که نمایش را با آیاتی از قرآن به پایان می رساند. با این حال، برای بکت، امید غیرممکن است، شخصیت ها خودکشی هستند، و خدا خدای هرگز نمی آید.
صفحات :
از صفحه 251 تا 267
نویسنده:
Shahaboddin Vahidi Mehrjardi
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: در هر دین اماکن مقدسی وجود دارد که پیروان آن برای انجام مراسم مذهبی مانند دعا در آنجا گرد هم می آیند. همچنین در این مکان ها خطبه ها و پیام های دینی توسط روحانیون و مبلغان ایراد می شود. در مسیحیت، کلیساها مکان های مقدس برای عبادت، دعا و برخی از مراسم هفت گانه هستند. سوال زیر متوجه روحانیون و واعظان بوده است: با توجه به فعالیت‌های انجیلی مسیحیت در بسیاری از مناطق جهان، چرا مسیحیان تمایل چندانی به حضور در چنین اماکن مقدسی برای انجام اعمال مذهبی خود و شنیدن پیام‌های دینی از روحانیون نشان نمی‌دهند؟ این پژوهش با استفاده از روش توصیفی- تحلیلی به عوامل بیرونی (آنهایی که خارج از کلیسا هستند) و عوامل درونی (آنهایی که در داخل کلیسا هستند) که منجر به کاهش حضور در کلیسا شده است، می پردازد.
صفحات :
از صفحه 221 تا 231
نویسنده:
Somayyeh Arghiani 1 Hassan Zandiyeh 2 Hossein Abadian 3 Ali Aghanouri 4
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: رابطه گسترده میان نهادهای شریعت و سلطنت که تا دوران قاجار ادامه یافت، موجب تعامل بین این دو نهاد شد. تحلیل گفتمانی رابطه از منظر «گفتمان قدرت» و «گفتمان تبعیت» نشان می‌دهد که در دوران دو پادشاه اول قاجار، تعامل روحانیت با قدرتمندان و پادشاهان به دلایلی افزایش یافته است. به عنوان کسب مشروعیت دومی از اولی، علاقه پادشاهان به مناسک مذهبی، و جنگ های روس و ایران. اما در زمان محمدشاه، روابط حکومت و علمای دین به سمت خصومت و خصومت گرایش یافت که به بیزاری و بیزاری علما از پادشاه قاجار ختم شد. در این پژوهش با استفاده از روش توصیفی- تحلیلی، با اتخاذ رویکردی جدید، تحلیل مناسبی از گفتمان علمای شیعه و حکومت قاجاریه از سال 1795 تا 1847 میلادی ارائه می‌کنیم. ما تصویری قابل قبول از محیط سیاسی-اجتماعی دوران قاجار ارائه می دهیم.
صفحات :
از صفحه 203 تا 220
نویسنده:
Farideh Amini ،Fathiyeh Fattahizadeh
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: استعاره های مفهومی، به عنوان یک فرآیند شناختی، پتانسیل تأثیرگذاری عمیق بر فرهنگ یک جامعه را دارند و به عنوان بازتابی از ویژگی های متمایز آن جامعه عمل می کنند. بر اساس نظریه «استعاره مفهومی»، ادغام دانش و فرهنگ مفهومی واحد را به وجود می آورد. بنابراین، استعاره های مفهومی نه تنها دلالت های شناختی دارند، بلکه دارای جوهره فرهنگی نیز هستند. در نتیجه، خاستگاه استعاره های مفهومی موجود در قرآن را می توان به عصر نزول قرآنی ردیابی کرد. هدف این پژوهش بررسی تأثیر فرهنگ بر استعاره های مربوط به قضاوت آخرت است. به طور خاص، بر بررسی نظام حقوقی- قضایی عصر وحی در چارچوب فرهنگی آن تمرکز دارد. این مطالعه جنبه‌های مختلفی از جمله قانون و قانون، نهادهای داوری و فرآیندهای دعاوی را در آن دوران بررسی می‌کند. متعاقبا، این تحقیق چگونگی تجلی تأثیر فرهنگی داوری در استعاره های مرتبط با آخرین قضاوت را تحلیل می کند. یافته‌ها نشان می‌دهد که قرآن از الگوهای فرهنگی سنتی برای به تصویر کشیدن استعاره‌های مربوط به قیامت استفاده می‌کند. استعاره های جدیدی را با برقراری ارتباط با مخاطبان خود ایجاد می کند، در حالی که به طور همزمان مدل های سنتی را تأیید و اصلاح می کند و مدل های نامناسب را رد می کند. قرآن با ایجاد الگوهای تازه اصول اساسی خود را به طور مؤثر به مخاطبان خود منتقل می کند. بنابراین، استعاره های به کار رفته برای نشان دادن آخرین داوری نه تنها منعکس کننده مدل های فرهنگی موجود بودند، بلکه مدل های بدیع را نیز ایجاد کردند.
صفحات :
از صفحه 125 تا 144
نویسنده:
Vahid Sohrabifar
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: پوچی یک مشکل فلسفی حیاتی است که پیامدهای اجتماعی گسترده ای دارد. در این مقاله، سه روایت از پوچی را مورد بحث قرار می‌دهم: بی‌هدف بودن دنیا، عدم معقولیت و جدیت، و شکست و ملال. من پیشنهاد می‌کنم که برای بحث از پوچی، باید به مسئله معنای زندگی به عنوان مسئله روایت زندگی نگاه کرد. روایات راهی برای فهم و درک زندگی هستند. با این حال، روایت های متناقض به زندگی معنادار، معیارهایی را برای ارزیابی روایت های مختلف ایجاب می کند. من برای ارزیابی روایات به سوی چنین معیارهایی گام برمی دارم که جنبه های ذهنی و عینی حقیقت را پوشش می دهد. برای انجام این کار، سعی می کنم بین روایت و درک ارتباط برقرار کنم. علاوه بر این، استدلال نظری و عملی زمینه ای را برای ارزیابی روایات فراهم می کند. من استدلال می کنم که بر اساس معیارها، می توان یک روایت معنادار از زندگی را ترجیح داد. یکی از منابع مهم برای روایت معنادار، ایمان دینی است. ایمان می‌تواند واقعیت‌های جدید و همچنین تفسیرهای جدیدی از جنبه‌های مختلف زندگی را معرفی کند و از این رو به توسعه روایت معنادار زندگی کمک کند.
صفحات :
از صفحه 177 تا 190
نویسنده:
Seyed Mojtaba Hosseini Karabi 1 Mohammad Emami 2 Mohammad Rasekh 3
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: با توجه به ماهیت در حال تحول نظام‌های حقوقی مدرن، جنبه‌های خاصی از قوانین اسلامی، مانند خمس (مالیات یک پنجم) و زکات (مالیات صدقه)، و نیز بحث‌های پیرامون مالیات و برابری جنسیتی، بحث‌هایی را در این حوزه برانگیخته است. فقه اسلامی. هدف این تحقیق ارائه پیشنهادی است که به طور بالقوه می تواند ادغام عقلانی شریعت اسلامی با رویکرد معتزله را تسهیل کند و سازگاری بیشتری بین قوانین اسلامی و الزامات حقوقی حقوق عمومی در جوامع سیاسی معاصر ایجاد کند. با تمرکز بر مفاهیم «عقلانیت» و «اراده انسانی» که در نظریه قاضی عبدالجبار معتزلی از اهمیت بالایی برخوردار است، بر آنیم تا تفسیری قانونی و مثبت از عناصر نظریه عدالت او ارائه کنیم. این دیدگاه ممکن است همزیستی اصول حقوقی اسلامی و مقررات وضع شده نظام های حقوقی مدرن را تسهیل کند.
صفحات :
از صفحه 145 تا 156
نویسنده:
Ali Akbar Alikhani
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: عدالت در قرآن كريم از آن جهت كه به يكي از مهم ترين امور مربوط مي شود از اهميت بسياري برخوردار است. قرآن تأکید می کند که انبیا مسئولیت اساسی در اجرای عدالت داشتند. این پژوهش با هدف ارائه تفسیری معاصر و کاربردی از عدالت قرآنی به عنوان یک مسئله پژوهشی انجام شده است. هدف اصلی این مقاله تبیین ابعاد نظری و عملی عدالت و تبیین تصویر آن در قرآن کریم است. برای شروع، یک مرور ادبیات جامع انجام می‌شود و چهار مفهوم عربی مرتبط با یکدیگر را شناسایی می‌کند که معمولاً به عنوان «عدالت» در انگلیسی ترجمه می‌شوند. در ادامه مقاله به بررسی مفاهیم عدالت در دو بخش مجزا می پردازد. بخش اول به بررسی معنای عدالت می پردازد و ابعاد مختلف نظری آن را که در قرآن کریم ترسیم شده است بررسی می کند. بخش دوم جنبه های عملی عدالت در قرآن کریم را نشان می دهد. از این تحلیل به این نتیجه می‌رسد که در نظر گرفتن این مفاهیم به‌عنوان وابسته به یکدیگر، بینش عمیقی در مورد مسئولیت انبیا و افراد در برقراری عدالت اجتماعی به دست می‌دهد. علاوه بر این، این مقاله به ارائه تعریفی بدیع از عدالت از منظر سیاسی-اجتماعی می پردازد.
صفحات :
از صفحه 207 تا 218
  • تعداد رکورد ها : 169