جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 30255
بررسی فقهی-حقوقی مسئولیت تأثیرات ناخواسته ی اجرای حدود
نویسنده:
نویسنده:نسرین میرزایی؛ استاد راهنما:محمدعلی محب‌الرحمان؛ استاد مشاور :سیف‌الله احدی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
چکیده :
مجازات ها بخشی از فقه اسلامی می‌باشند که از جنبه ‌های مختلف به آن پرداخته شده و حدود از جمله مجازات‌های لازم الاجرا هستند. اما گاهی اوقات مجازات به طور ناخواسته، آثار جسمانی یا روحی و روانی برای خود مجرم یا اطرافیان وی از اجرای حد ناشی می‌شود که هدف از اعمال مجازات مجرم، این دسته از آسیب‌ها نبوده است. اگر آسیب ناشی از تقصیر مقام صالح باشد با پرداخت دیه، تعزیر و یا قصاص باید جبران شود و اگر در اثر قصور باشد بیت المال مسئول جبران خسارت خواهد بود. اما آسیب غیر متعارف به وجود آمده می‌تواند بدون دخالت مقامات صالحه به‌وجود آمده باشد که در این صورت خسارت جسمی به وجود آمده قدر متیقن عبارت من قتله الحد فلا دیه له است و جبران خسارت بر کسی نخواهد بود. در این تحقیق این نظریه تأیید شده است که این روایت ناظر به مسئولیت شخصی قاضی و متصدی اجرای حد است و نافی مسئولیت بیت‌المال نمی‌باشد، چرا که به استناد قاعده‌ی «لَّا یُبْطَلَ دَمُ امْرِئٍ مُسْلِمٍ» می‌توان بیت المال را مسئول جبران خسارات دانست. اما اجرای مجازات علاوه بر شخص مجرم، اطرافیان او را نیز درگیر می کند مانند آسیب های روحی روانی بر روی خویشاوندان نزدیک، یا اگر اجرای مجازات در ملاء عام بوده باشد برای برخی تماشاگران تأثیرات نامطلوبی دارد. برای پیشگیری از این اسیب ها مرجع صالح رسیدگی می تواند از طریق جایگزینی مجازات‌های حدی با سایر انواع مجازات‌ها در صورت صلاح دید، یا به وسیله‌ی اصل شخصی بودن جرم و مجازات مانع آسیب اطرافیان مجرم شود یا مکانی را برای اجرای مجازات تعیین کند و فقط به افراد خاصی اجازه ی ورود به صحنه را بدهند. همچنین مرجع صالح می تواند قبل از اجرای علنی مجازات شخص مجرم را به مراجع سلامت روانی معرفی کند و اسیب های روحی روانی بر روی مجرم را به حداقل برساند. همچنین دولت می‌تواند با تشکیل انواع بیمه‌ها این آسیب‌ها را به نحوی جبران نماید که برای قضات و متصدیان اجرای حد تنگنای مالی ایجاد نشود و خسارات مجرم آسیب‌دیده بدون جبران باقی نمانده باشد.
کاربرد دورسنجی برای تعیین پتانسیل های معدنی سرب و روی در برگه های 1:100000 اسفوردی و بهاباد
نویسنده:
یوسف عشقی مولان
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
ایرانداک,
چکیده :
هدف از انجام این پروژه ارائه نقشه پتانسیل کانی زایی سرب و روی بر پایه دورسنجی در برگه های 1:100000 بهابادی و اسفوردی است. در این راستا روش های جدید دورسنجی بر روی مجموعه داده های ماهواره ای انجام شده و نقشه های پتانسیل کانی زایی سرب و روی در منطقه مورد مطالعه تهیه شده است. بر اساس مطالعات و گزارشات موجود، کانسارهای سرب و روی منطقه را می توان در دو دسته ماسیوسولفاید با میزان رسوبی – آتشفشانی (سدکس) و رگه ای هیدروترمال با سنگ میزبان کربناته تقسیم بندی نمود. کانسارهای سدکس دارای میزابان شیلی (وندین) بوده و اغلب بصورت سولفید می باشند. کانسارهای رگه ای هیدروترمال دارای کانی سازی غیر سولفیدی بوده و بیش از 90 ? آنها در دولومیت شتری واقع شده است. با مطالعه گزارشهای اکتشافی معادن و محدوده های معدنی شناخته شده منطقه و بر اساس مدل سازی انجام شده، پدیده های قابل تشخیص توسط داده های دورسنجی مشخص شده ومیزان ارتباط مکانی این پدیده ها با نهشته های شناخته شده تعیین شد و برای به نقشه درآوردن آنها، روش های مختلف پردازش تصویر بر اساس طیف های مرجع اخذف شده از تصویر (داده Aster) در محدوده های طیفی مناسب از لحاظ وجود پدیده طیفی (جذب یا انعکاس) اعمال شد. با ارزیابی نتایج حاصل با استفاده از نقشه های زمین شناسی 1:100000 ، 1:20000 و مقیاس بزرگتر محدوده ها و معادن موجود در منطقه و نیز کنترل زمینی، بهترین روش ها از لحاظ نتیجه، روش های انطباق مشخصه طیفی، فیلتر تطبیقی، فاصله ماهالانوبیس، کمترین فاصله از میانگین، بیشترین تشابه، متواز الاضلاع و نقشه بردار زاویه طیفی انتخاب شدند. برای تلفیق نقشه های نشانگر حاصل از مطالعات دورسنجی و سایر لایه های اطلاعاتی از روش منطق فازی استفاده شد. توابع فازی OR و Gammaبرای تلفیق پدیده هایی که دارای ارتباط فضایی مثبت با نهشته های منطقه مورد مطالعه بودند، بکار برده شده و در نهایت نقشه پتانسیل معدنی برای کانسارهای سرب و روی منطقه ارائه شده است. موقعیت سیزده معدن و محدوده شناخته شده برای ارزیابی نقشه پتانسیل نهایی مورد استفاده قرار گرفت. با در نظر گرفتن امتیازهای فازی 0/53 و 0/62به عنوان معیاری برای تقسیم منطقه مورد مطالعه به دو بخش مطلوب و غیر مطلوب، به ترتیب 90 و 50 درصد از نهشته های تیپ رگه ای هیدروترمال منطقه مورد مطالعه در ناحیه مطلوب قرار گرفت همچنین امتیازهای فازی 0/62و 64/0 به ترتیب 100 و 67 درصد از نهشته های شناخته شده نوع سدکس را در محدوده مطلوب قرار داده است.
ت‍ح‍ولات‌ س‍ی‍اس‍ت‌ خ‍ارج‍ی‌ ج‍م‍ه‍وری‌ اس‍لام‍ی‌ طی‌ دو ده‍ه‌ ۸۰ و ۹۰ م‍ی‍لادی‌ [پ‍ای‍ان‌ ن‍ام‍ه‌]
نویسنده:
‫رح‍ی‍م‍ی‌، م‍ل‍ی‍ح‍ه‌
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
‫ت‍ه‍ران‌: ---,
چکیده :
‫ه‍دف‌ پ‍ژوه‍ش‌ ب‍ررس‍ی‌ ت‍ح‍ولات‌ س‍ی‍اس‍ت‌ خ‍ارج‍ی‌ ج‍م‍ه‍وری‌ اس‍لام‍ی‌ ای‍ران‌ طی‌ دوره‌ ۸۰ و ۹۰ م‍ی‍لادی‌ اس‍ت‌ روش‌ م‍ورد اس‍ت‍ف‍اده‌ در پ‍ژوه‍ش‌ ک‍ت‍اب‍خ‍ان‍ه‌ای‌ و ت‍ح‍ل‍ی‍ل‍ی‌ و ت‍اری‍خ‍ی‌ اس‍ت‌ پ‍دی‍ده‌ ان‍ق‍لاب‌ اس‍لام‍ی‌ در س‍ال‌ ۱۳۵۷ ب‍ا خ‍ود ی‍ک‌ س‍ل‍س‍ل‍ه‌ ارزش‍ه‍ا و اص‍ول‌ ن‍وی‍ن‍ی‌ را در س‍طح‌ م‍ن‍طق‍ه‌ای‌ و ج‍ه‍ان‌ ب‍ه‌ ارم‍غ‍ان‌ آورد. ارزش‍ه‍ای‌ ی‍اد ش‍ده‌ م‍ب‍ن‍ای‌ س‍ی‍اس‍ت‌ خ‍ارج‍ی‌ ای‍ران‌ ق‍رار گ‍رف‍ت‌، م‍راح‍ل‌ ت‍دوی‍ن‌ و اج‍رای‌ س‍ی‍اس‍ت‌ خ‍ارج‍ی‌ ج‌.ا.ا. طی‌ دو ده‍ه‌ م‍ت‍اث‍ر از م‍ت‍غ‍ی‍ره‍ای‌ م‍ل‍ی‌ و م‍ن‍طق‍ه‌ای‌ و ب‍ی‍ن‌ ال‍م‍ل‍ل‍ی‌ ب‍وده‌ ک‍ه‌ ای‍ن‌ پ‍ژوه‍ش‌ ب‍ه‌ ب‍ررس‍ی‌ م‍ت‍غ‍ی‍ره‍ا و ت‍اث‍ی‍ر آن‍ه‍ا م‍ی‌پ‍ردازد ن‍ت‍ی‍ج‍ه‌ ن‍ش‍ان‌ م‍ی‌ده‍د ک‍ه‌ از م‍ج‍م‍وع‍ه‌ ع‍وام‍ل‌ و م‍ت‍غ‍ی‍ره‍ای‍ی‌ ک‍ه‌ در ش‍ک‍ل‌ گ‍ی‍ری‌ س‍ی‍اس‍ت‌ خ‍ارج‍ی‌ دخ‍ی‍ل‌ ه‍س‍ت‍ن‍د، م‍ت‍غ‍ی‍ر ن‍ظام‌ ب‍ی‍ن‌ال‍م‍ل‍ل‌ از اه‍م‍ی‍ت‌ وی‍ژه‌ای‌ ب‍رخ‍وردار اس‍ت‌. س‍ی‍اس‍ت‌ خ‍ارج‍ی‌ ج‌.ا.ا. ن‍ی‍ز م‍ت‍اث‍ر از ت‍ح‍ولات‌ ن‍ظام‌ ب‍ی‍ن‌ ال‍م‍ل‍ل‌ طی‌ دو ده‍ه‌ ۸۰ و ۹۰ م‍ی‍لادی‌ روی‍ک‍رده‍ای‌ م‍ت‍ف‍اوت‍ی‌ در م‍ق‍اطع‌ م‍خ‍ت‍ل‍ف‌ ات‍خ‍اذ ک‍رده‌ اس‍ت‌.
استخر در گذرگاه تاریخ (بررسی دوران های تاریخی و حوادث تاریخی در شهر استخر و قلاع سه گانه دشت مرودشت تا صدر اسلام)
نویسنده:
اشکان مختاری
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
ایرانداک,
چکیده :
در بررسی ادوارمختلف باستانی به صورت کلی همزمان با وجود آمدن تمدن‌های بزرگ در دنیا باستان، ماشاهد بوجود آمدن شهرهای بزرگ و مهم سیاسی، مذهبی و... در کناراین تمدن‌ها می‌باشیم و در حقیقت ارتباطی ناگسستنی بین بوجود آمدن شهرهای بزرگ باستانی وشکل‌گیری امپراطوری‌های بزرگ باستان همواره وجود دارد. شهرها و تمدن‌های شکل گرفته در ایران نیز از این چهار چوب خارج نمی‌باشند. یکی از این شهرها که در تاریخ ایران باستان و بخصوص سرزمین پارس نقش بسیار مهمی را ایفا نموده است شهر تاریخی استخر می‌باشد. آنچه که تا بحال در متون تاریخی و نیز کاوش‌ها وبررسی‌های باستان شناسی از شهر استخر بدست آمده، اهمیت این شهر را در دوران‌های مختلف تاریخی ایران حداقل از هخامنشیان تا پایان ساسانیان و حتی صدراسلام بخوبی مشخص می‌سازد. البته این اهمیت و ارزش در دوره‌های مختلف تاریخی متفاوت می‌باشدو نقش این شهر بعنوان یک مرکز مهم سیاسی ومذهبی دچار فراز و فرودهای بسیاری گردیده است.این فعل انفعالات در طول سالیان متمادی باعث ایجاد سوالات وفرضیه‌های مختلفدر ذهن اغلب محققان بخصوص مورخان وباستانشناسان گردیده است.سعی نگارنده در تدوین ونگارش این رساله(پایان نامه) مقطع کارشناسی ارشد با موضوع:استخر در گذرگاه تاریخ ( بررسی دوران‌های تاریخی و حوادث تاریخی در شهر استخر و قلاع سه گانه در دشت مرودشت تا صدر اسلام) بر آن بوده، که در حد توان و امکان به جمع آوری هر آنچه در مورد شهر استخر و قلاع سه گانه که در نزدیکی این شهر با نام‌های شکسته، استخر و شنکوان وجود دارد، بپردازد تا جایگاه این شهر و قلاع مذکور رادر دوره‌های مختلف تاریخی که در منابع مختلفاز قبیل منابع تاریخی، باستانشناسی، جغرافیائی و... وجود دارد، مشخص نماید وبدلیل قرار گیری این شهر در دشت مرودشت و ارتباط انکارناپذیر شهر استخر با جغرافیای تاریخی دشت مرودشت، سعی بر اثبات و چگونگی این ارتباط نماید و در ادامهم مروری کلی بر تاریخچه و شواهد باستانی موجود در این زمینه گردد. در این رساله،مواد تاریخی و شواهد و مدارک باستان شناسی در جهت روشن شدن بیشتر موضوع بصورت توامان در کنار یکدیگر قرار گرفته است و این شواهد و مدارک در 8 فصل تدوین یافته که عمده مطالب مندرج در این رساله مربوط به شهر استخر و جایگاه و اهمیت آن در دوره‌های مختلف تاریخی از هخامنشیان تا صدر اسلام می‌باشد و در فصل پایانی این رساله به صورت کلی و مختصر به بررسی و گردآوری و تدوین موارد تاریخی و باستانی قلاع سه گانه‌دشت مرودشت پرداخته شده است.
جامعه‌شناسی اسارت بررسی فرآیند اجتماعی شدن و شکل‌گیری شخصیت اجتماعی اسیر در اردوگاه
نویسنده:
حسن صولتی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
ایرانداک,
چکیده :
اسارت برآیندی است از یک کنش و واکنش اجتماعی که از جنگ بین دو مملکت ، دو طائفه یا دو اردو پدید می‌آید و همچون دیگر دگرگونیها و تحولاتی که در زندگی اجتماعی انسانها رخ می‌دهد از اصول و قوانین معینی پیروی می‌کند و لذا می‌تواند موضوع مورد مطالعه جامعه‌شناسی باشد. با شروع جنگ و به اسارت درآمدن گروههایی از رزمندگان اسلام، تجمع اسرا شکل گرفت و زمانی که تعداد اسیران رو به فزونی نهاد، اجتماع اسرا شکل اولیه خود را پیدا کرد. به مرور زمان و تحت شرایط و موقعیت‌های مختلف ، این اجتماع از حالت ابتدایی خود خارج شد، کنشهای فردی بتدریج در قالب گروههای اجتماعی نمود پیدا کرده هر یک از اسرا با عضویت در گروههای مختلف به ایفای نقش پرداخته الگوهای فرهنگی خاص از رفتار را به نمایش گذاشتند و بدین ترتیب آن اجتماع پراکنده و فاقد ساخت ، فرهنگی خاص و ساختاری جدید یافت . روح جمعی حاکم بر محیط اجتماعی آنان گر چه نشانه‌هایی از فرهنگ‌های بومی مختلف درون همان اجتماع را به همراه داشت اماغیر آن بوده با هیچکدام آنها تشابهی نداشت ، بگونه‌ای که می‌توان از آن بعنوان فرهنگ اسارت یاد کرد. بدین طریق اسیر توانست تعادلی را که در اثر اسارت و در نتیجه مختل شدن مکانیسم‌های ارضاء نیازهابش بهم خورده بود، احیاء نماید ودر فرآیند اجتماعی شرکت جسته، نهادهای اجتماعی را خلق کند تا پاسخگوی نیازهای دوران اسارتش باشند. وی در این روند مسلما شخصیت اجتماعی‌اش تاثیراتی پذیرفته است که در خور تعمق ئ تفکر است .
بررسي تناسب آيات سوره بقره
نویسنده:
‫کریمی، محسن
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
‫قم : ‫مرکز اطلاعات و مدارک اسلامی، دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم,
چکیده :
‫جمع در لغت به معناي گرد آوردن اجزاي پراكنده يك شي و پيوستن آنها به يكديگر است. جمع قرآن كريم به دو معناي «حفظ و به خاطر سپردن قرآن» و «نگارش قرآن كريم» به كار رفته است شواهد فراواني وجود دارد كه قرآن كريم در زمان پيامبر (ص) نگارش مي شد. همچنين دلايل عقلي و نقلي فراواني مي توان ارائه داد كه در زمان پيامبر(ص) علاوه بر نگارش قرآن، آيات آن در سوره‌ها ترتيب پيدا كرد و سوره‌ها تشخص لازم را پيدا كرد، علاوه بر اين تمام سوره‌هاي قرآن در مجموعه هاي كامل گردآوري شد و بسياري از صحابه مصحف كاملي از قرآن داشتند. از اينكه جمع قرآن در زمان پيامبر(ص) بوده است مي توان نتيجه گرفت كه ترتيب بين آيات توقيفي است و روايات فراواني بر اين مطلب گواهي مي دهند. توفيقي بودن چينش آيات مي رساند كه در اين چينش حكمتي نهفته است و حكمت آنرا مي توان تناسب و ارتباط معنايي آيات با يكديگر دانست. تناسب در لغت به معناي نزديكي و هم شكلي است و در اصطلاح به معناي ربط دهنده بين آيات است. كليه مناسبات را مي توان به دو دسته داخلي (درون سوره‌اي) و خارجي (برون سوره اي) تقسيم كرد. مناسبات درون سوره‌اي كه با موضوع پژوهش ما نيز در ارتباط است به چند دسته قابل تقسيم است مانند: 1- تناسب بين آياتي كه يك جا نازل شده اند (شأن نزول واحد دارند). 2- تناسب بين اجزاء يك آيه (جمله اي با جمله ديگر) 3- تناسب بين آيات مجاور در يك سوره 4- پيوستگي ميان تمام آيات در يك سوره (وحدت موضوعي سوره هاي قرآن) براي پيوستگي يك آيه با ما قبل وجوه مختلفي از ارتباط مي توان در نظر گرفت كه شناخت آنها به كشف تناسب بين آيات كمك مي‌كند، مانند اينكه يك آيه نسبت به ما قبل در نقش صفت يا بدل باشد. دقت در هدفي كه سوره به خاطر آن شكل يافته است به كشف تناسب بين آيات كمك مي‌كند همچنين آگاهي از شأن نزول و تفسير آيات تأثير بسزايي در شناخت تناسب آيات يك سوره دارد. از آنجا كه عمل تناسب آيات توفيقي نيست لذا همواره اين علم موافقان و مخالفاني داشته است. دلايل فراوان عقلي و نقلي بر وجود تناسب بين آيات يك سوره گواهي مي‌دهند. البته شبهاتي نيز در اين زمينه مطرح شده است كه با تأمّل و دقت قابل رفع مي‌باشد و مانعي براي پذيرش تناسب بين آيات يك سوره باقي نمي‌ماند. تك تك آيات مجاور و موضوعات مطرح شده در سوره بقره با يكديگر در ارتباطند. با جستجو در تفاسير مي توان وجوه مختلفي براي ارتباط آيات اين سوره با يكديگر مطرح كرد، كه البته از نظر قوّت ارتباط با يكديگر تفاوت دارند، برخي را مي‌توان پذيرفت و برخي نيز استحكام چنداني نداشته و قابل رد مي باشد
خلاصه سازی متون فارسی با استفاده از هستی شناسی و خوشه بندی
نویسنده:
مهدخت غفاری ها,حسن ختن لو
نوع منبع :
رساله تحصیلی , خلاصه اثر , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
ایرانداک,
چکیده :
یکی از مشکلات اصلی در تحقیق روی خلاصه سازی خودکار، تفسیر معنایی نادرست از سند است. استفاده از دامنه دانش منحصر بفرد می تواند این مشکل را به طور قابل توجهی کم کند. در این مقاله ما یک روش استخراجی مبتنی بر هستی شناسی برای خلاصه سازی متون فارسی معرفی می کنیم. این روش بر پایه نگاشت متن به مفاهیم و نمایش سند و جملات آن به صورت گراف است. ما روش خودمان را برای خلاصه سازی یک مجموعه از مطبوعات مربوط به فوتبال داخلی به کار می گیریم و از مزیتهای منابع دانش خارجی مانند هستی شناسی نیز استفاده می کنیم. مقایسه این روش با روشهای دیگر خلاصه سازی با معیار سودمندی نشان می دهد کیفیت خلاصه سازی در این روش بهبهود یافته است
استخراج روابط مکمل موجود بین کالاها در یک آنتولوژی
نویسنده:
ژیلا نوری
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
ایرانداک,
چکیده :
در سال‌های اخیر، تحقیقات بسیاری جهت پیدا کردن روابط معنایی بین موجودیت‌ها به منظور بالا بردن سطح تجاری ارگان‌ها و شرکت‌ها انجام شده است. یکی از این روابط، رابطه مکمل بین کالاهاست. این رابطه، کالاهایی را مشخص می‌کند که در جهت برآورده ساختن یک نیاز با یکدیگر مصرف می‌شوند. این رابطه کاربردهای فراوانی در زمینه تجارت الکترونیکی و بازاریابی دارد. در این رساله، اقدام جدیدی جهت کشف این روابط انجام گرفته است. بدین صورت که یک روش خودکار و نظارت نشده جهت استخراج روابط مکمل بین کالاهای موجود در یک کاتالوگ محصولات در قالب یک روش یادگیری آنتولوژی با استفاده از اسناد موجود در وب به عنوان مجموعه نوشته‌های یادگیری طراحی و پیاده‌سازی شده است. در عصر حاضر، با رشد سریع جامعه اطلاعاتی، وب تبدیل به مخزن اطلاعاتی با ارزشی در همه حوزه‌های دانشی ممکن جهت انجام وظایف کسب دانش و بازیابی اطلاعات شده است. روش یادگیری آنتولوژی ارائه شده از خصوصیات وب به عنوان مجموعه نوشته‌های یادگیری بهره‌برداری می‌کند و بدین منظور روش‌های جدیدی جهت کسب دانش از مجموعه نوشته‌های وب، مورد استفاده قرار گرفته‌اند. رویه ارزیابی خودکاری نیز جهت ارزیابی روابط استخراج شده با استفاده از مخزن اطلاعاتی WordNet، طراحی شده است که روابط استخراج شده با استفاده از روش یادگیری آنتولوژی پیشنهادی به وسیله این رویه، مورد ارزیابی قرار گرفته است.از آن جایی که کالاهای مکمل کاربردهای فراوانی در بازاریابی و تجارت الکترونیک دارند و جهت نشان دادن کاربرد روابط استخراج شده، در نهایت یکی از کاربردهای این کالاها در زمینه تبلیغات زمینه‌ای انتخاب شده است. تبلیغات زمینه‌ای، یکی از انواع تبلیغات اینترنتی است که به صورت خودکار بر‌اساس محتوای صفحات وبی که کاربر در حال مرور کردن آن است، تبلیغات مرتبط را در این صفحات قرار می‌دهد. با استفاده از روابط استخراج شده از مرحله قبل، الگوریتم جدیدی جهت تطابق تبلیغات و صفحات در تبلیغات زمینه‌ای طراحی و پیاده‌سازی شده و سپس کارایی روابط استخراج شده در این تبلیغات، مورد ارزیابی قرار گرفته است.
طلاق خلع و مبارات در فقه اسلامي و حقوق مدني
نویسنده:
‫محمدحسين جعفري
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
‫قم : ‫مرکز اطلاعات و مدارک اسلامي، معاونت پژوهشي، دفتر تبليغات اسلامي,
چکیده :
‫در آموزه‌هاي اسلامي، طلاق به انواع مختلفي تقسيم شده است. پژوهش حاضر با روش کتابخانه‌اي به بررسي طلاق خلع و طلاق مبارات در فقه اسلامي و حقوق مدني پرداخته است. هرگاه زن از شوهر خود متنفر گردد، و خواهان طلاق باشد، اين طلاق را طلاق خلع مي‌گويند. طلاق مبارات نيز آن است که هر يک از زوجين از ديگري متنفر و بيزار باشند. بعد از وقوع اين دو طلاق، زن و شوهر از يکديگر ارث نمي‌برند؛ زيرا اين طلاق‌ها از نوع طلاق بائن بوده و رابطه زوجيت برداشته مي‌شود. طلاق خلع و مبارات هرکدام صيغه مخصوصي دارند که ديگر صيغه‌ها جايگزين آن نمي‌شود. در طلاق خلع و مبارات، علاوه بر شرايط عمومي طلاق، فديه و کراهت نيز شرط شده است. البته فقهاي عامه طلاق مبارات را به‌صورت مستقل بررسي نکرده‌اند؛ زيرا آن را نوعي از طلاق خلع مي‌دانند. همچنين از نظر فقهاي عامه، طلاق خلع مي‌تواند با الفاظ خلع و با کنايات و قصد و نيت طلاق نيز واقع شود. به‌علاوه، آن‌ها طلاق خلع معاطاتي را نيز جايز دانسته، و احکام و شرايط بسياري را براي طلاق خلع در نظر گرفته‌اند. در حقوق مدني ايران تصريح شده که طلاق خلع آن است که زن به‌واسطه کراهتي که از شوهر خود دارد در مقابل مالي که به شوهر خود مي‌بخشد طلاق بگيرد. به آن مالي که زن به مرد مي‌دهد تا خود را از قيد زوجيت مرد رها سازد، فديه گفته مي‌شود. تفاوت مهم خلع و مبارات نيز در مورد فديه مي‌باشد؛ زيرا در طلاق خلع مرد مي‌تواند بيش از مهر زن را هم به‌عنوان فديه بگيرد. ولي در مبارات، فديه نمي‌تواند بيشتر از مقدار مهر باشد. فديه براي مسلمان بايد از چيزهاي حلال باشد. همچنين فديه بايد از چيزهاي مشخص و معلوم باشد. نکته ديگر آن است که مشهور فقهاي اماميه قايل به وجوب پذيرش خلع از ناحيه زوج نبوده، و آن را بر شدت استحباب حمل کرده‌اند.
شرح الشواهد الشعرية لتفسير الدر المنثور
نویسنده:
---
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
‫قم : ‫مرکز اطلاعات و مدارک اسلامي، معاونت پژوهشي، دفتر تبليغات اسلامي,
چکیده :
‫اين تحقيق به زبان عربى نوشته شده و موضوع آن شرح اشعارى است كه در تفسير الدرالمنثور عبدالرحمن سيوطى مورد استشهاد قرار گرفتهاند. نخست شرح حال مفسر و دانشها و اساتيد و آثار او و نيز روش وى در تفسير مورد بحث قرار گرفته و فهرست اهم تفاسير روائى فريقين آمده، سپس شواهد شعرى تفسير مذكور شرح داده شدهاست.
  • تعداد رکورد ها : 30255