جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 2
شاخصه‌هاي کارگزاران نظام اسلامي براساس قرآن و روايات
نویسنده:
مهدي حسن‌زاده
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
پيشرفت و تعالي نظام اسلامي، وابسته به رهبران و کارگزاراني است که بتوانند حکومت و جامعه را براساس آرمان‌ها و مباني اصولي‌اش پيش ببرند. در نظام اسلامي، شناخت صحيحِ نيروها و اطلاع از شاخصه‌هاي ايشان، مانع نفوذ عوامل دشمن در بدنة نظام خواهد شد. بهترين راه براي شناخت خصوصيات کارگزاران در نظام اسلامي و ارائة الگويي مناسب در اين زمينه، مراجعه به مباني اسلام است. در اين پژوهش، مجموعه‌اي از ويژگي‌هاي کارگزاران، در جهت گزينش و به‌کارگيري آنها در نظام اسلامي براساس قرآن کريم و روايات معصومان‌(ره) در سه ساحت علمي، خُلقي و توانايي، مورد بررسي قرار گرفته است. مستندسازي شاخصه‌هاي کارگزاران در ابعاد علمي، خُلقي و توانايي براساس قرآن کريم و روايات، ابداعي است که اين مقاله را از ساير پژوهش‌ها متمايز ساخته است. اين پژوهش به تحليل شاخصه‌هاي کارگزاران در نظام اسلامي با بهره‌گيري از منابع مذکور با روش تحليلي ـ توصيفي مي‌پردازد. يافته‌هاي تحقيق بر اين امر حکايت دارد که کارگزار نظام اسلامي مي‌بايست از شاخصه‌هايي همچون علم و آگاهي، ولايتمداري، اخلاص در رفتار و عملکرد خود، مسئوليت‌پذيري و... برخوردار باشد.
صفحات :
از صفحه 11 تا 24
روش‌شناسي پوزيتيويسم و نقش آن در تطورات چهار حوزة دانش سياسي
نویسنده:
مهدي حسن‌زاده
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
فهم صحيح از هر علمي، نيازمند روش‌شناسي است؛ روش‌ها هستند که موجب تحولات اساسي در علوم مي‌شوند؛ ازجملة آنها پوزيتيويسم است که تجربه‌گرايي را به‌عنوان يگانه رهيافت در علوم معرفي مي‌کند. اين پژوهش، ضمن توضيح اجمالي رهيافت پوزيتيويسم، سير تطورات دانش سياسي و چگونگي تأثير پوزيتيويسم بر آن را در سده‌هاي مختلف، مورد بررسي قرار داده است. هرچند محققان اين عرصه، تأثيرات اين رهيافت را متذکر شده‌اند، اما مستندسازي آن در گرايش‌هاي گوناگون دانش سياسي شامل فلسفة سياسي، جامعه‌شناسي سياسي، روابط بين‌الملل و نيز مسائل ايران، ابداعي است که در اين مقاله صورت گرفته است. به نظر مي‌رسد، تجربه‌گرايي و پوزيتيويسم رويکرد فلسفي در سياست را کنار زد و مدعي هستند كه علوم انساني و ازجملة علم سياست، بايد با روش علوم طبيعي مورد مطالعه قرار گيرند. از‌اين‌رو، چندين قرن اين رهيافت بر علوم سيطره داشته است. اين پژوهش با روش توصيفي ـ تحليلي، تطورات و تأثيرات پوزيتيويسم بر گرايشات مذکور دانش سياسي را براساس داده‌هاي مستند، توصيف مي‌کند.
صفحات :
از صفحه 47 تا 64
  • تعداد رکورد ها : 2