جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 2
بررسی ضمانت اجرای اخلاق در دیدگاه کانت و شهید مطهری
نویسنده:
زهرا موسوی، محمد سربخشی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
ضمانت اجرا از مسائل مهم مطرح شده در فلسفه اخلاق است؛ زیرا تا ضمانتی برای اجرای اخلاقیات وجود نداشته باشد صدور احکام و الزامات اخلاقی بی‌فایده خواهد بود. از این رو مکاتب اخلاقی به دنبال تبیین ضمانت اخلاق در نظریه‌های خود هستند. پژوهش حاضر با رویکرد توصیفی ـ تحلیلی به بررسی ضمانت اجرا از دیدگاه کانت و شهید مطهری پرداخته است. آنچه از بررسی دیدگاها به دست آمد نشان می‌دهد که به اعتقاد کانت، عقل عملی ضامن اجرای اخلاق است؛ که اشکالاتی به این دیدگاه وارد شده است، از این رو نمی‌تواند قابل قبول باشد. شهید مطهری با تکیه بر خودشناسی که بر خداشناسی استوار است، درک عزت و کرامت نفس را انگیزه اجرای اخلاق می‌داند. بررسی‌ها نشان می‌دهد که این نگاه نیز از جامعیت برخوردار نیست و نمی‌تواند برای همه، انگیزه انجامِ فعل اخلاقی باشد. نکته قابل توجه آن است که اعتقاد به خدا مهم‌ترین انگیزه برای اجرای اخلاق است و اسلام با توجه به مراتب فکری و روحی متفاوت مردم، طیف وسیعی از انگیزه‌ها را با محوریت اعتقاد به خدا و یگانگی او، برای روی آوردن به افعال اخلاقی برای همه فراهم کرده است.
صفحات :
از صفحه 129 تا 152
تربيت دوجنسيتي و چالش‌هاي پيش رو
نویسنده:
سيده زهرا موسوي ، حسين مهدي‌زاده ، مريم احمدي فقيه
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
تربيت دوجنسيتي، شيوه‌اي تربيتي است که در آن پيشنهاد مي‌شود هر دو جنس بدون توجه به ويژگي‌هاي زيستي، به يک صورت پرورش يابند و داراي مجموعه‌اي از ويژگي‌ها و رفتارهاي زنانه و مردانه باشند تا متناسب با موقعيت، زنانه يا مردانه رفتار کنند. پرسش اساسي اين است که اين رويکرد با چه چالش‌هايي روبه‌روست؟ در پاسخ، با رجوع به منابع مرتبط به موضوع، از جمله كتاب‌هايي در زمينه مطالعات زنان و روان‌شناسي و منابع روايي، مطالب با روش توصيفي‌ـ تحليلي جمع‌آوري شده است. با بررسي‌هاي انجام‌شده اين نتيجه به‌دست آمد که اين رويکرد در سه زمينه زيستي و روان‌شناختي و ديني با چالش روبه‌روست. در زمينه زيستي، تفاوت‌هاي ظاهري و عملکردهاي هورموني متفاوت زن و مرد، رفتارهاي متفاوتي را به دنبال دارد. در زمينه روان‌شناختي، تفاوت در حرمت خود و يادگيري و علايق و احساسات، موجب بروز رفتارها و عکس‌العمل‌هاي متفاوت مي‌گردد. مغايرت رويکرد تربيت دوجنسيتي با آموزه‌هاي ديني نيز از ديگر چالش‌هاي اين رويکرد است.
  • تعداد رکورد ها : 2