جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 11
عمیق تر از داروین: چشم انداز دین در عصر تکامل [کتابشناسی انگلیسی]
نویسنده:
John Haught
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
وضعیت نشر :
Routledge,
چکیده :
ترجمه ماشینی: جان هات در کتاب تحسین‌شده‌اش «خدا پس از داروین» استدلال می‌کند که باور دینی کاملاً با زیست‌شناسی تکاملی سازگار است. اکنون، در کتاب «عمیق‌تر از داروین»، او استدلال خود را بیشتر پیش می‌برد و می‌گوید که اعتقاد دینی حتی از داروینیسم درباره زندگی آشکارتر است. هات به این پرسش که چگونه پس از داروین، ادیان به طور قابل قبولی ادعا می‌کنند که حامل حقیقت هستند و نه صرفاً معنا و تسلیت انطباقی، سخت می‌اندیشد. در حالی که او صحت اساسی زیست شناسی تکاملی را فرض می کند، قاطعانه این باور غیرعلمی را که زیست شناسی تکاملی تبیین کافی از پدیده های زنده است را رد می کند. هات استدلال می کند، اگرچه داروینیسم روشنگر است، اما به هیچ وجه همه آنچه را که باید در مورد زندگی بدانیم، حتی اصولاً به ما نمی گوید. برای یافتن عمیق‌ترین و البته نه واضح‌ترین درک‌ها از زندگی و کیهان، هنوز هم ممکن است به طور سودمندی با ادیان جهان مشورت کنیم. Deeper Than Darwin به جایی می‌پردازد که خدا پس از توقف داروین، استدلال می‌کند که دیدگاه داروین مهم و اساساً درست است، اما ما هنوز می‌توانیم در درک خود از آنچه در داستان زندگی می‌گذرد عمیق‌تر کاوش کنیم.
درآمدی جدید بر علم و ایمان [کتابشناسی انگلیسی]
نویسنده:
John F. Haught
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
وضعیت نشر :
Paulist Press,
خدا چیست؟: چگونه در مورد الوهیت فکر کنیم [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
John F. Haught
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Paulist Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: با تأمل در تجربه عمیق انسان از ژرفا، آینده، آزادی، زیبایی و حقیقت، پنج راه برای تفکر واقع بینانه درباره خدا پیشنهاد می کند.
خدا پس از انیشتین: واقعاً در کیهان چه می گذرد؟ [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
John F. Haught
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Yale University Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: یک الهی‌دان برجسته گزارشی امیدوارکننده از جهان پس از انیشتین ارائه می‌کند و آن را به‌عنوان نمایشی معنادار از بیداری کاوش می‌کند. "این کتاب یک قطعه الهیات عمیق و تحریک آمیز است که پیشنهاد می کند ما با جهان به عنوان نوعی روایت بیداری و آشکار شدن، و همچنین رویکردی مهم و مفید برای تفکر در مورد الهیات با توجه به کیهان شناسی مدرن درگیر شویم." - متیو استانلی. ، دانشگاه نیویورک قبل از اوایل قرن بیستم، دانشمندان و الهی‌دانان تقریباً چیزی در مورد عظمت زمان و وسعت فضا نمی‌دانستند. اما اکنون، پس از انیشتین، کیهان‌شناسی روشی کاملاً جدید برای نگریستن به پرسش‌های همیشگی در مورد ماده، زمان، خدا، هدف کیهانی و اهمیت زندگی ما ارائه می‌کند. جهان را نباید صرفاً به‌عنوان یک جابجایی بی‌پایان اتم‌های بی‌جان و بی‌ذهن در مجموعه‌ای از لحظات بی‌معنا در نظر گرفت. بلکه، جهان درام زمانی بیداری است که معنای آن تنها با نگاه کردن به افق آینده کیهانی، با روحیه انتظار و امید، آشکار می شود. در گفتگو با ایده ها و نظرات انیشتین، جان اف. هات در اینجا درک کیهانی جدیدی از معنای خدا، زمان، ابدیت، راز، زندگی، اندیشه، آزادی و ایمان را توسعه می دهد. با انجام این کار، او راه جدیدی برای درک رابطه علم با الهیات به خوانندگان ارائه می دهد.
آیا طبیعت کافی است؟: معنا و حقیقت در عصر علم [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
John F. Haught
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: آیا طبیعت همه چیز هست؟ جان هات این پرسش را بررسی می کند و در این راه به موضوعی اساسی در گفتگوی علم با دین می پردازد. این باور که طبیعت تمام چیزی است که وجود دارد و هیچ هدف کلی در جهان وجود ندارد، به طور گسترده به عنوان "طبیعت گرایی" شناخته می شود. طبیعت گرایی، در این زمینه، وجود هر گونه واقعیت متمایز از جهان طبیعی و فرهنگ انسانی را انکار می کند. از آنجایی که ظهور علم در دنیای مدرن تأثیر بسیار زیادی بر پذیرش فکری طبیعت گرایی داشته است، نویسنده بر طبیعت گرایی «علمی» و روشی که مدافعان آن اکنون در تلاش هستند بین اندیشه معاصر و سنت های دینی بشریت فاصله بیندازند، تمرکز می کند. هات به دنبال ارائه جایگزینی منطقی و علمی برای ناتورالیسم است. رویکرد او زمینه‌ای برای بحث‌های پر جنب و جوش در میان دانشجویان، دانشمندان، دانشمندان، متکلمان و به طور کلی افراد کنجکاو فکری فراهم می‌کند.
داستان کیهانی جدید: درون جهان بیداری ما [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
John F. Haught
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Yale University Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: انتخاب عنوان برجسته علمی. "یک استدلال قانع کننده برای درک گسترده تر از دین در رابطه با داستان کیهانی ما." - مری اولین تاکر، نویسنده همکار سفر جهان در طول دو قرن گذشته، پیشرفت های علمی نشان داده است که جهان داستانی است که هنوز در حال آشکار شدن است. در این کتاب تامل برانگیز، جان اف. هات پیامدهای عمیق تر این کشف را در نظر می گیرد. او معتقد است که بسیاری از افراد دیگری که در مورد زندگی و جهان کتاب نوشته اند - از جمله استیون هاوکینگ، استیون جی گولد و ریچارد داوکینز - جنبه مهمی از تاریخ کیهانی را نادیده گرفته اند: درام بیداری زندگی به درونیات و آگاهی مذهبی. علم ممکن است داستان بیرونی جهان را روشن کند، اما بیان کامل داستان کیهانی نمی تواند توسعه درونی را که درونییت نشان می دهد نادیده بگیرد. هات به دو سوال اصلی می پردازد: ورود دین در مورد جهان به ما چه می گوید، و درک ما از کیهان به عنوان یک نمایش ناتمام در مورد دین به ما چه می گوید؟ او معتقد است که تاریخ دین ممکن است مبهم و گاه وحشیانه باشد، اما باید به نقش آن در داستان ظهور و بیداری کیهانی توجه کرد. «داستان کیهانی جدید به شدت توصیه می‌شود، کتابی که به خوبی نوشته شده است، و باید دید الهام‌بخش‌تری از جایی که ما در تصویر بزرگ هستیم، ایجاد کند.»—Forbes.com «هوت با دیدگاه تازه و پانوپتیک خود در داستان کیهانی ما سهمی منحصربفرد ارائه می‌کند.» (چارلز جی. کانوی، خواندن دین). "این کتاب، خلاصه جان اف. هات، کمکی دائمی به ادبیات دین و علم خواهد شد." - هلمز رولستون، سوم، برنده جایزه تمپلتون
تکیه بر آینده: الهیات کاتولیک برای یک جهان ناتمام [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
John F. Haught
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Bloomsbury Academic,
چکیده :
ترجمه ماشینی: اکنون علم بدون شک ثابت کرده است که ما در «جهانی ناتمام» زندگی می کنیم. اکتشافات در زمین‌شناسی، زیست‌شناسی، کیهان‌شناسی و سایر زمینه‌های تحقیقات علمی نشان داده‌اند که کیهان شخصیتی روایی دارد و داستان هنوز به پایان نرسیده است. حس جهان که هنوز در حال به وجود آمدن است، چارچوب جدید بارور برای اندیشیدن در مورد رابطه ایمان با علم فراهم می کند. جان اف. هات استدلال می کند که اگر این واقعیت را جدی بگیریم که جهان یک درام است که هنوز در حال رخ دادن است، می توانیم افکار جدیدی در مورد خدا و در واقع در مورد همه موضوعات همیشگی الهیات بیندیشیم. با این حال، درک اخیر علم مبنی بر اینکه جهان دراماتیک است، هنوز عمیقاً در زندگی معنوی یا فکری نفوذ نکرده است. بیشتر تفکر و معنویت مسیحی هنوز یک جهان اساساً ایستا را پیش‌فرض می‌گیرد، در حالی که فرهنگ دانشگاهی و فکری تأثیرگذار در طبیعت‌گرایی ماتریالیستی راکد و بدبینی کیهانی گیر کرده است. تکیه بر آینده در مورد معنای جهان ناتمام از دیدگاه الهیات مسیحی و زندگی فکری معاصر می پرسد. هر فصل جنبه‌ای متمایز از آنچه هات برای گذار اساسی به عصر جدید در زندگی و اندیشه کاتولیک می‌داند را پوشش می‌دهد. زیست‌شناسی، کیهان‌شناسی، و سایر زمینه‌های علمی اکنون زمینه‌ای را برای تغییر کامل اندیشه کاتولیک از دیدگاهی که هنوز عمدتاً پیش‌علمی است به دیدگاهی امیدوارانه‌تر و آگاهانه‌تر از خدا، بشریت و جهان طبیعی فراهم می‌کند.
خدا و الحاد جدید: پاسخی انتقادی به داکینز، هریس و هیچنز [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
John F. Haught
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Westminster John Knox Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: در کتاب خدا و الحاد جدید، یک کارشناس جهان در علم و الهیات پاسخ‌های روشن، مختصر و قانع‌کننده‌ای به اتهامات علیه دین می‌دهد که در کتاب‌های پرفروش اخیر ریچارد داوکینز (توهم خدا)، سام هریس (پایان ایمان) و کریستوفر هیچنز (خدا بزرگ نیست). برای برخی، به نظر می‌رسد که این «بی‌خدایان جدید» به‌خوبی آنچه را که معتقدند با دین اشتباه است، می‌گویند. اما همانطور که جان هات نشان می‌دهد، پرداختن به دین در این کتاب‌ها مملو از ناسازگاری‌های منطقی، باورهای نادرست سطحی و کلی‌گویی‌های خام است. آیا واقعاً می توان خدا را به عنوان یک توهم صرف رد کرد؟ آیا واقعا ایمان دشمن عقل است؟ و آیا واقعا دین همه چیز را مسموم می کند؟ خدا و الحاد جدید یک پادزهر بسیار مورد نیاز برای ادعاهای افراطی بنیادگرایی علمی ارائه می دهد. این کتاب کوچک تحریک‌آمیز و در دسترس، خوانندگان را قادر می‌سازد تا مه‌های بلاغی این پدیده اخیر را ببینند و به درک روشن‌تری از موضوعات مورد بحث در این بحث مهم برسند.
خدا و الحاد جدید: پاسخی انتقادی به داکینز، هریس و هیچنز
نویسنده:
جان‌ اف. هات؛ مترجم: علی شهبازی؛ ویراستار: محسن ابوالفتحی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
وضعیت نشر :
قم - ایران: دانشگاه مفید,
چکیده :
کتاب «خدا و الحاد جدید» با عنوان فرعی پاسخی انتقادی به داکینز، هریس و هیچنز به ترجمه علی شهبازی و ویراستاری رسول رسولی از سوی انتشارات دانشگاه مفید منتشر شده است. کتاب حاضر در ۹ فصل با عناوین الحاد جدید به چه معناست، چگونه می‌توان الحاد جدید را الحادی دانست، آیا الهیات مهم است، آیا خدا نوعی فرضیه است، چرا مردم باور دارند، آیا می‌توان بدون خدا خوب بود، آیا خدا شخص‌وار است، الهیات مسیحی و الحاد جدید و خدایی برای تکامل تشکیل یافته است. جان. اف هات نویسنده کتاب درباره انگیزه خود برای تالیف این اثر می‌نویسد: «در نوشتن این کتاب تصمیم دارم مغالطات بنیادینی را برملا کنم که الحاد جدید را بسیار ناکارآمدتر از آن می‌کند که در آغاز به نظر می‌رسد. نمی‌توان به هر نویسنده‌ای به تفصیل پرداخته و به همه مطالب پاسخ داد و نه برای نشان دادن ناسازی‌های آنها نیازی به چنین کاری هست. ملحدان جدید آنقدر نقاط مشترک با یکدیگر و با اقسام گوناگون قدیمی الحاد دارند که آنچه من در نقد یکی بگویم صرف نظر از اختلافاتی که دارند عموما قابل اطلاق به دیگران است این مطلب به ویژه در مورد جهان بینی مشترک آنها و بسیاری از دانشمندان فیلسوفان و دیگر متفکران معاصر نیز صادق است. منظورم در اینجا بینشی در مورد واقعیت است که قبلاً از آن با عنوان طبیعت‌گرایی علمی یاد کردم، بینشی که روز به روز بر تاثیر آن افزوده می‌شود.» در فصل نخست کتاب به این پرسش پرداخته می‌شود که چگونه می‌توان الحاد جدید را جدید خواند. در این فصل به اختصار ادعاهای سه نویسنده داکینز، هریس و هیچنز آورده می‌شود و نویسنده توجه و ملاحظه ویژه خود را درباره آن بیان می‌کند. درباره الحاد طبیعتا پنج پرسش مطرح می‌شود و این پرسش‌ها در واقع موضوع فصل‌های سوم تا هفتم است؛ آیا الهیات مهم است(فصل سوم)؟ آیا خدا نوعی فرضیه است که علم بتواند آن را تایید یا رد کند؟(فصل چهارم)؟ چرا اصلا مردم به باورهای دینی گرایش دارند؟(فصل پنجم)؟ آیا می‌توان بدون خدا خوب بود؟(فصل ششم)؟ آیا می‌توان در عصر علم به مفهوم خدای شخص وار باور داشت؟(فصل هفتم) در فصل دوم این پرسش مطرح می‌شود که الحاد جدید در حقیقت چگونه ملحدانه است؟ اگر نیچه و کامو و سارتر بودند درباره داکینز، هریس و هیچنز چگونه می‌اندیشیدند؟ در اینجا میان الحاد «بی‌پرده و سرسخت» منتقدان کلاسیک دین از یک سوی و الحاد «تلویحی و نحیف جدیدی» که ویژگی ملحدان جدید ماست از دیگر سوی تمایز قائل می‌شود. مولف سپس به این مطلب می‌پردازد که چگونه این دومی با معیارهای سفت و سخت اولی برابری می‌کند. در نهایت در فصل هشتم پاسخی مخصوصاً مسیحی به پرسش‌های مطرح در فصل سوم تا هفتم داده می‌شود. هفت فصل نخست این کتاب عاری از رهیافتی اختصاصاً مسیحی به الحاد جدید است. نقد مولف به گونه‌ای سامان داده شده که خداباوران غیر مسیحی به ویژه یهودیان و مسلمانان همچنین ملحدان و لا ادری‌گران بتوانند با آن همراهی کنند. در فصل هشتم نشان داده می‌شود که آنچه ملحدان جدید از خدا مراد می‌کنند تقریباً دخلی به آنچه امروزه ایمان و الهیات مسیحی از این عنوان مراد می‌کند، ندارد. مولف در بخش دیگری از مقدمه این کتاب می‌نویسد: «هرچه درگیری من با نوشتن این کتاب عمیق‌تر می‌شود بیشتر برایم روشن می‌شود که من نه تنها دارم الحاد جدید را نقد می‌کنم بلکه دارم قسمتی از اندیشه اخلاق و معنویت دینی را نیز نقد می‌کنم که الحاد جدید علیه آن است. نظر من این است که جایگزین‌های الهیاتی قابل اعتماد و جالب تری برای هر دو وجود دارد اما هر چند ملحدان جدید، خدای آفرینش باوران، بنیادگرایان، تروریست‌ها و قائلان به طراحی هوشمند را رد می‌کنند، نکته جالب این است که آنها مصمم هستند که با این افراطیون وارد بحث و مناظره شوند و نه با دیگر الهی دانان مهم انتخابی. البته این نشان‌دهنده آن است که آنها ناآگاهانه برداشت‌های ظاهر گرایانه و محافظه کارانه از تفکر دینی را بر اقسام برداشت‌های دیگر ترجیح می‌دهند که به طور سنتی جریان اصلی تفکر دینی را تشکیل داده‌اند. برداشت‌هایی که این ملحدان از آنها به خاطر غیر راست کیش بودنشان کاملا بی اطلاع بوده و تلویحا آنها را رد می‌کنند، در واقع سخن ملحدان جدید این است که اگر اصلاً خدا وجود دارد باید اجازه داد بنیادگرایان سنن دینی ابراهیمی یک بار برای همیشه هویت این خدا را مشخص کنند. من بر این باورم که آنها این استراتژی را نه تنها برای این در پیش گرفته‌اند که وظیفه خود را در نابودی دین آسان‌تر کنند، بلکه بدان خاطر که آنها در لفافه سادگی دیدگاه‌های مخالفان خود در باب واقعیت را تحسین می‌کنند. این که خود آنها سخت دلبسته نوعی جهانبینی ساده هستند قرائن و شواهد روشن آن را می‌توان در وفاداری آنها به پیش فرض‌های بسیار ساده طبیعت گرایی علمی یافت.» جان اف هات به عنوان متخصص حوزه علم و دین در این کتاب تاکید می‌کند که ملحدان جدید، درکی سطحی و بی‌مایه از دین دارند چراکه این را تنها در جریان‌های افراطی آفرینش باوری، ظاهرگرایی مبتنی بر کتاب مقدس و تروریسم می‌بینند. او نشان می‌دهد که آنها آشنایی چندانی با الهیات و جریان‌های معتدل دینی ندارند. برخی از خطاهای روش شناختی ملحدان جدید در تقلیل گرایی آن‌ها و تاکید انحصار ایشان بر علم به عنوان شیوه قابل اعتماد برای پرداختن به واقعیت نهفته است. این کتاب می‌توان پاسخ به ادعاهای افراطی بنیادگرایی علمی دانست. کتاب «خدا و الحاد جدید» با عنوان فرعی پاسخی انتقادی به داکینز، هریس و هیچنز به ترجمه علی شهبازی و ویراستاری رسول رسولی با شمارگان ۳۰۰ نسخه در ۲۲۴ صفحه از سوی انتشارات دانشگاه مفید منتشر شده است.
ع‍ل‍م‌ و دی‍ن‌: از ت‍ع‍ارض‌ ت‍ا گ‍ف‍ت‌ و گ‍و
نویسنده:
ج‍ان‌ اف‌. ه‍ات‌؛ ت‍رج‍م‍ه‌ ب‍ت‍ول‌ ن‍ج‍ف‍ی‌.
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
ق‍م‌: ک‍ت‍اب‌ طه‌ ‏‫‏‏,
چکیده :
این اثر، پاره‌های بسیار مهمی از مباحث پیرامون علم و دین را بررسی و تحلیل می‌نماید. نویسنده در طرح مباحث و مسائل مطروحه در این اثر که عناوین فصول نه‌گانه این اثر می‌باشد، می‌کوشد چهار رویکرد تعارض، تمایز، تلاقی و تأیید را رودرروی هم به مناظره بنشاند و از راه گفت‌و‌گو و نقد و بررسی میزان صحت و سقم هر کدام را بررسی نماید. نویسنده خود در بررسی این رویکردها بعضاً به تئوری‌های تلاقی و تأیید تمایل نشان می‌دهد و گاهی آن‌ها را تلفیق می‌نماید. وی می‌کوشد نشان دهد یافته‌های علم را می‌توان در تفحصات کلامی به کاربرد اگر در الاهیات به طور مناسب تجدید‌نظر شود. (نویسنده متعلق به سنت الاهیات پویشی است).
  • تعداد رکورد ها : 11