جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 17
رهیافت تاریخی بر چرایی تفاوت گزارش سیره‌نویسان نخستین: بررسی رخداد مباهله در سیره ابن‌هشام
نویسنده:
زهرا رضازاده عسگری ، محمد نصیری ، نرگس ترادیون
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
اهمیت نگاه انتقادی به منابع اولیه در تاریخ و سیره‌نگاری و پرداختن به ضعف‌ها و قوت‌های آن با توجه به ارجاعات پژوهشی، ضروری به نظر می‌رسد. بازتاب نگارش سیره پیامبر (ص) در تتبعات تاریخی، با عنایت به ارتباط آن در خط مشی و بینش اعتقادی مخاطبان، به‌مراتب مهم‌تر از نقل تاریخ در بخش‌های دیگر آن است. این مقاله با تتبع در منابع تاریخی به شیوه تحلیلی و توصیفی به چرایی گزارش‌نشدن رخداد مباهله در آثار برخی سیره‌نویسان متقدم و نیز اختلاف‌های گزارش ‌ابن‌هشام با سایر مورخان در رخداد مباهله پرداخته است. به نظر می‌رسد علل اختلاف در سال وقوع مباهله، ادعای سکوت پیامبر (ص) در پاسخ به پرسش‌های نمایندگان نجران، حذف نام اهل ‌بیت (ع) و نقل ناتمام اصل رخداد در سیره‌ ابن‌هشام، ناظر به احتمالاتی چون فقدان استماع سیره‌نویسان از رخداد، تأثیر حکومت وقت در نگارش سیره، جهت‌گیری‌های مذهبی و کلامی در نقل روایت باشد.
صفحات :
از صفحه 176 تا 202
تاثیر رحمت الهی بر کاهش فشارهای روانی مطرح شده از سوی الیس
نویسنده:
حمیدرضا حاجی بابایی ، زهرا رضازاده عسگری ، سعید سلیمی
نوع منبع :
نمایه مقاله
چکیده :
یکی از مشکلات بشریت، فشارهای روانی زیان بار است که بسیاری از بیماری های روانی و جسمانی را در انسان پدید می آورد. از دیدگاه آلبرت الیس، عوامل فکری مانند باورهای نادرست و توقعات زیاد دنیوی از خود، مردم، اوضاع اجتماعی و طبیعیت، موجب ایجاد فشارهای روانی است. یکی از راه های درمان این فشارها، ایمان به رحمت الهی است. رحمت الهی یعنی خداوند تنها روزی دهنده و منعم در عالم هستی است. البته نعمت های ثابت و پایدار روانی و رفاهی، فقط به کسانی تعلق می گیرد که به خداوند و زندگانی پس از مرگ ایمان داشته و به دستورها و توصیه های الهی عمل می کنند. روش این پژوهش، اسنادی تحلیلی است که با استفاده از منابع معتبر تفسیری و روان شناسی، چگونگی تاثیر ایمان به رحمت الهی بر درمان عوامل فکری فشارهای روانی زیان بار را بیان می کند.
صفحات :
از صفحه 115 تا 130
عوامل شناختی فشارهای روانی و درمان آن براساس «رحیمیت الهی» از دیدگاه قرآن
نویسنده:
سعید سلیمی ، حمیدرضا حاجی‌بابایی ، زهرا رضازاده‌عسگری
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
یکی از مشکلات بشریت، فشارهای روانی زیان‌بار است. این فشارهای روانی مضر موجب بیماریهای روانی و جسمانی بسیاری است. عوامل شناختی مانند: باورهای نادرست نسبت به خود، مردم، شرایط اجتماعی و طبیعت و توقعات زیاد و غیر واقعی دنیوی از خود و آنها، موجب ایجاد این فشارهای روانی زیان‌بار است. یکی از راههای درمان این عوامل شناختی فشارهای روانی زیان‌بار، ایمان به رحیمیت الهی است. رحیمیت الهی یعنی خداوند، تنها روزی دهنده نعمتهای روانی و رفاهی ثابت و پایدار در زندگی انسانها در دنیا و آخرت است؛ و این نعمتهای ثابت و پایدار فقط به کسانی تعلق می‌گیرد که به خداوند و زندگانی پس از مرگ، ایمان داشته و به دستورات و توصیه‌های الهی عمل نمایند. روش این پژوهش، اسنادی-تحلیلی است که با استفاده از منابع معتبر تفسیری و روانشناسی، عوامل شناختی فشارهای روانی و درمان آن براساس "رحیمیت الهی" از دیدگاه قرآن را بیان می‌نماید.
صفحات :
از صفحه 47 تا 62
آموزه های جهانی اخلاق در قرآن و سیره اهل بیت(ع)
نویسنده:
مصطفی شریفی مازودره، زهرا رضازاده عسگری
نوع منبع :
رساله تحصیلی
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
فاقد چکیده
بررسی تطبیقی ویژگی های پیامبر اکرم (ص) از منظر روایات فریقین (صحاح سته و مهمترین کتب حدیثی شیعه)
نویسنده:
عبدالله شمسی میانایی، زهرا رضازاده عسگری
نوع منبع :
رساله تحصیلی , مطالعه تطبیقی
چکیده :
فاقد چکیده
الگوی جامع مصرف از منظر قران و حدیث
نویسنده:
حمید هاشمی، زهرا رضازاده عسگری، محمد محمودی گلپایگانی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
چکیده مصرف انسان، در استفاده از نعمت‌های موجود، به مبانی اعتقادی او بر می‌گردد. ادیان الهی به خصوص اسلام با نگاه توحیدی و اعتقاد به آخرت، بر این باورند که بین انسان و جهان یک ارتباط ناگسستنی وجود دارد. در راستای نقش مبانی اعتقادی در مصرف بهینه انسان از مواهب الهی، الگوی صحیح مصرف نیز مورد توجه اساسی اسلام است. ازاین‌رو می‌توان گفت در اسلام بهترین الگو، قرآن مجید و سیره عملی و علمی معصومین(علیهم‌السلام) می‌باشد. بررسی الگوی صحیح مصرف و مباحثی مانند اعتدال و نیز آسیب‌شناسی آن مانند اسراف نه تنها در بخش فردی و اصلاح رفتار افراد مثمرثمر می‌باشد، بلکه در بخش حکومت و جامعه نیز نقش اساسی دارد. در بخش حکومتی با خودسازی از طریق؛ کاستن تشریفات، کنترل مصرف در اموال عمومی، پرهیز از اشراف‌گری، ساده‌زیستی مسؤولان، استفاده بهینه از سرمایه‌های انسانی؛ گامی مؤثر در پیشرفت کشور می‌توان برداشت. یکی از مهم‌ترین اقدامات این پروسه، که توسط دولت باید مدیریت شود، کار فرهنگی، توسط کارشناسان امر و حوزه‌های فرهنگی به خصوص خواص جامعه در حوزه‌های علمیه و دانشگاه‌ها، می‌باشد. در همین راستا به بعضی از عوامل بحران‌زا در خصوص الگوی مصرف، مانند: نیروهای ناکارآمد، تناقض در گفتار و عمل حاکمیت، عدم توجه به رفاه جامعه، تحریم اقتصادی و پیدایش الگوهای نامناسب؛ می‌توان اشاره کرد. با مدیریت صحیح با استفاده از داده‌ها، اطلاعات و پردازش و تحلیل نیاز، بحران را می‌توان کنترل نمود. از منظر دیگر نقش زمان را نیز می‌توان بر بحث الگوی مصرف مورد ملاحظه قرار داد. زمان علاوه بر ارزش معنوی یک ارزش اقتصادی نیز به حساب می‌آید. علل مختلفی در هدر رفت گسترده زمان در سطوح خرد و کلان جامعه نقش اساسی دارد. توجه به الگوی مصرف زمان و اهمیت بعد معنوی آن، بیش از پیش ضروری می‌باشد. با زمان‌شناسی، آینده‌نگری و شناخت آفات این سرمایه عظیم، می‌توان به سوی بهره‌وری بیشتر از آن، قدم برداشت. کلید واژه: اصلاح الگوی مصرف، مبانی مصرف، مدیریت بحران، مدیریت زمان.
اخلاق آموزش،پزوهش و پرورش در اسلام
نویسنده:
روح الله شیخ شعاعی، زهرا رضازاده عسگری، ابوالفضل عابدینی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
علم و دانش در دین مبین اسلام از جایگاهی رفیع برخوردار است.در دین اسلام بر مسأله پژوهش و تحقیق تأکید شده است،چرا که اساس هدایت در دین اسلام براساس علم و معرفت است، نه تقلید کورکورانه.ازدیدگاه اسلام تربیت وتزکیه روح درمقامِ رتبه وازنظر شرافت،جلوترازتعلیم و آموزش است امّا دروضع طبیعی،تعلیم برتربیت مقدّم است وتاشخص،علم و دانشِِ تربیت رانداد نمی تواندتربیت رابه مرحله عمل برساند.دین اسلام پیرامون آموزش دارای آموزه های اخلاقی می باشدکه شامل آموزه های اخلاقی درموردارتباط دانشجو بااستادخود و بالعکس و نکات اخلاقی که دانشجو باید درموردخودش بکاربندد(مانند اخلاص نیّّت و عامل به علم بودن)ونکات اخلاقی که استاد ومعلّم بایددرموردخودش بکارگیرد(مانند تواضع و حلم و بردباری)می شود. ازدیدگاه اسلام،ملاک انسان بودن و ارزش وی،اخلاق اوست،ازسویی چون آدمی باید خلیق باشد تاباشایستگی به حضرت حقّ بازگردد،ناگزیربایدتربیت شود.برنامه های اخلاقی وتربیتی ازعمده ترین برنامه های دین اسلام است که دارای دوبُعدجسمانی وروحانی می باشد.از نظر اسلام، تاجسم تواناوسالم نباشد،روح وعقل وفکرنمی‌تواندبه درستی ترقّی وپیشرفت نمایدوازطرفی هم ترقّی هرانسانی به وسیله عقل وفکراومی‌باشد،پس سلامت جسم وبدن سهم بسزایی درپیشرفت علمی انسان دارد.اشتداد قوای بدنی ونیرومندتر بودن ازجهت حواسّ وادراکات است که وسیله می‌شود برای تکمیل جهت روحانی و کسب فیوضات معنوی و هم موجب پیشرفت و موفقیّت برای وصول به مقصدوهدف.وامّامطلب آخراینکه حکمای الهی وعلمای اخلاق مراحل تزکیه نفس رادرپنج مرحله بیان نموده‌اند که عبارتند از: یقظه، توبه، زهد، مراقبه و محاسبه، تقوا.
جایگاه زن ازدیدگاه امام علی(ع) وبا نقد و بررسی شبهات مربوطه
نویسنده:
عباس ثقفی، زهرا رضازاده عسگری
نوع منبع :
رساله تحصیلی
چکیده :
فاقد چکیده
پژوهشی در ویژگی خلق عظیم پیامبر اعظم (ص)
نویسنده:
محمدجواد اسدی شهرضا، زهرا رضازاده عسگری
نوع منبع :
رساله تحصیلی
چکیده :
فاقد چکیده
تبیین آموزه های اخلاقی اسلام پیرامون جنگ و صلح
نویسنده:
وحید واحدچوان، زهرا رضازاده عسگری، ابوالفضل عابدینی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
سه عامل عمده در مورد مسأله جهاد، موجب تخریب چهره واقعی اسلام ناب محمدی گشته است؛ عامل اول، دشمنان اسلام می باشند که با دستاویز قرار دادن آیات و روایات جهاد، با انواع تبلیغات گسترده، آموزه جهاد در اسلام را تخریب کرده، اسلام را دین خشونت و ترور و مسلمانان را مخالفان صلح معرفی می¬کنند. عامل دوم، ایجاد گروهها و فرقه های افراطی مانند طالبان و القاعده است که بر طبل ترور و خشونت به نام اسلام می کوبند و خواسته یا ناخواسته، بهانه به دست دشمن می دهند، و عامل سوم، فعالیت گسترده وهابیت افراطی است که بر ترور و تکفیر مسلمانان به خصوص شیعه، تاکید می کند و این در حالی است که اسلام، دین رحمت، رافت و مهربانی می باشد و آموزه جهاد در آن، برای مواقع دفاع از دین و متعلقات آن در صورت تجاوز یا فتنه، با صدها مقررات حقوقی و اخلاقی مترقی وضع شده است. از اینرو این پژوهش کوشیده است که کلیات مباحث جنگ و صلح در اسلام ( جایگاه و انواع جنگ، اصالت جنگ یا صلح و اهداف جنگ ) و آموزه های اخلاقی اسلام پیرامون جنگ و صلح را با هدف ارائه و تبیین اخلاق جنگ – در چهار محور: 1.روابط اخلاقی مسلمانان با خود و خدای خود در جنگ 2.روابط اخلاقی مسلمانان با یکدیگر در جنگ 3.روابط اخلاقی مسلمانان با دشمن در جنگ 4.روابط اخلاقی مسلمانان در رابطه با محیط زیست در جنگ - و اخلاق صلح از منظر اسلام – در دو محور: 1.روابط اخلاقی مسلمانان با یکدیگر در صلح 2.روابط اخلاقی مسلمانان با دشمن در صلح – را به صورت مستدل و نظام مند مطرح کند و منابعی که مورد استفاده این پژوهش قرار گرفته علاوه بر قرآن کریم، منابع روایی، تفسیری، فقهی، اخلاقی، تاریخی، ادبی و عرفانی شیعه و اهل سنت می باشد.
  • تعداد رکورد ها : 17