جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 13
التنبيهات العقلية على آراء ابن تيمية المنطقية: دراسة نقدیة لکتاب الرد علی المنطقیین
نویسنده:
ايمن المصري؛ مراجعة: صالح الوائلي
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , نقد دیدگاه و آثار(دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات) , کتابخانه عمومی , نقد و بررسی کتاب
وضعیت نشر :
دار الدليل,
چکیده :
ترجمه ماشینی: این کتابی که در دست شماست اولین کتاب جامع پس از شش قرن در رد شبهات فراوانی است که شیخ احمد بن تیمیه در کتاب معروف «پاسخ به منطقیان» به آن اشاره کرده است که در آن من از کلنگ برای تخریب و خرابکاری بیشتر موارد استفاده می کنم. قواعد منطق ارسطویی ارتدوکس با ادعای مخالفت با دلیل صریح و نقل صحیح.در حالی که ما از نقد علمی سازنده هر علمی استقبال می کنیم، من از روش منفعل-تهاجمی که نویسنده در کتاب خود در برابر مسائلی اتخاذ کرده است، وحشت زده شدم. انتقاد به خودی خود دشوار است. زیرا از ماهیت غریزه ذهنی انسان سرچشمه می گیرد، و این اولین اصول تفکر بشری را نشان می‌دهد که با آن حق و باطل را تشخیص می‌دهیم، و به وسیله آن‌ها پایه‌گذاری و نقد می‌کنیم، و اهمیت این کتاب که گرد هم می‌آوریم، در دفع شبهاتی است که ابن تیمیه می‌خواست به آن القا کند. علم منطق را در کتاب خود آورده است و ما می خواستیم این علم والا را از این شبهات پاک کنیم و از آنها پاک کنیم و چهره درخشان آن را نمایان کنیم که شیخ ابن تیمیه به طرق مختلف در صدد تحریف آن برآمد.
أنفع التقريرات في شرح الإشارات والتنبيهات ، تقرير الشيخ محمد العلي
نویسنده:
أيمن عبدالخالق المصري
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
حوار مع السفسطائي
نویسنده:
أيمن عبدالخالق المصري
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
الأنظار العالية في نقض الحكمة المتعالية
نویسنده:
أيمن عبدالخالق المصري
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
نقد و بررسی تحلیلی و مقارن اصالت ماهیت در نظر میرداماد و کانت
نویسنده:
پدیدآور: سعدشریف سعدعلی البخاتی ؛ استاد راهنما: أیمن المصری ؛ استاد مشاور: محمد رضاپور
نوع منبع :
رساله تحصیلی
چکیده :
رساله « نقد و بررسی تحلیلی و مقارن اصالت ماهیت در نظر میرداماد و کانت» در نظر دارد بین میرداماد به عنوان یک فیلسوف اسلامی که فلسفه مشاء را به اوج خود رسانده و امانوئل کانت به عنوان موسس فلسفه تعالی گرایی آلمانی، یک بررسی مقارن در موضوع «اصالت ماهیت» به عنوان یکی از مسائل اندیشه فلسفی، انجام دهد. در این رساله اثبات خواهد شد که میرداماد نیز مانند سایر حکمای مشاء و اشراق سابق خود به اصالت ماهیت قائل می باشد. در این بین کلمات وأدله ای که طبق مبنای خویش استفاده نموده، مورد بررسی قرار خواهند گرفت. ادله ایشان را نیز به دوقسمت ادله مستقیم و غیر مستقیم تقسیم نموده ایم و در ضمن بحث به بعضی از مقدمات و مبادی که سبب انتخاب این قول توسط ایشان گشته است نیز اشاره خواهیم نمود. همچنین به نتایج قبول اصالت ماهیت و برخی مباحث مهم دیگر نیز خواهیم پرداخت. از طرف دیگر این رساله در صدد اثبات این مطلب می باشد که کانت نیز به اصالت ماهیت معتقد بود. البته در این قسمت شاهد تفاوت هایی در تدوین خواهیم بود؛ چرا که کانت به صراحت به این موضوع اشاره نکرده است و لذا لازم است تا کلمات او مورد بررسی و بازخوانی قرار گیرد تا شواهد لازم برای اثبات مدعای خویش را ارائه نماییم و سخن کسانی که درباره نظرات او سخن گفته اند نیز مورد بررسی قرار گیرد تا به رای او در مساله اصالت ماهیت دست یابیم. همچنین درباره «مفاهیم محض فاهمه» نزد کانت و فرق آن با «مقولات» ارسطو سخن خواهیم گفت. بعد از اتمام این مراحل بررسی مقارن بین این این دو فیلسوف به پایان خواهد رسید و سپس وارد بیان وجوه تشابه و تمایز و امتیاز هر یک از ایشان در مساله اصالت ماهیت و اصول و مبادی مورد اتکا ایشان خواهیم شد. نتایج مهم این بحث: هر دو فیلسوف قائل به اصالت ماهیت و اعتباری بودن وجود گشته اند و معتقدند که آنچه در خارج تحقق یافته است همان ماهیت اصیل است و آثار خارجی به آن برمی گردد و مفهوم وجود نیز از آن منتزع شده است و نیز می پذیرند که ارتباط بین ماهیت و وجود به دلیل ذهنی بودن یکی از آنها، ذهنی می باشد و حمل یکی بر دیگری از نوع اتحاد موضوع و محمول می باشد. با این تفاوت که این اتحاد در نزد کانت صدق محمول بر موضوع است ولی در نزد میرداماد عبارت است از عینیت محمول و موضوع؛ هر چند که در حیثیت و اعتبار با هم تغایر دارند. همچنین این رساله شامل نتایجی غیر از موارد فوق نیز می باشد.
عوامل فلسفی الحاد جدید با تاکید بر جایگاه نفس
نویسنده:
پدیدآور: ایمان الموسوی ؛ استاد راهنما: أیمن المصری
نوع منبع :
رساله تحصیلی
چکیده :
مقالات و پایان نامه ها و کتب زیادی، در موضوعات مختلف إلحاد از سوی محققان نگاشته شده است، اما به عوامل فلسفی إلحاد جدید با تأکید بر جایگاه نفس، بحث جدا گانه ای اختصاص داده نشده است. لذا إین پایان نامه به جایگاه نفس نزد ملحدان و علل فلسفی که ملحدان در گرایش به إلحاد بر آن تکیه نموده اند، پرداخته است. از إین رو، یک فصل بنیادی به روش های معرفتی که در کشف واقعیت می توان بر آنها اعتماد کرد، و مبانی فلسفی که صحّت اعتقاد را تضمین می کند، اختصاص داده شده است. در این پایان نامه مشخص گردید: روش عقلی برهانی، تنها روشی است که میتواند یک جهان بینی درست و جامع را إرائه دهد. بر إین أساس، در إین تحقیق، براهین عقلی مانند برهان نظم، حدوث، إمکان و صدیقین، که إلهیون بر وجود مبدأ إلهی اقامه کرده اند، بررسی شده است. إین تحقیق همچنین به شبهاتی که بر إین براهین وارد شده است، پاسخ داده و معاد را إثبات نموده است. سپس، مبانی و أصول معرفتی که ملحدان جدید روش معرفتی خود را بر آن تأسیس کرده اند و جهان بینی خود را بر أساس آن ساخته اند، بررسی شده و رویکرد حسّی تجربی تقلیل گرایانه‌ی ملحدان و إنکار روش عقلی آنان مشخّص گردید و ثابت شد که جهان بینی آنان، تنها بر مادیات تکیه دارد. آنها علّت وجود عالم را به اینکه ممکن است معلول أکوان متعدد باشد، یا اینکه از هیچ چیز به وجود آمده باشد، و یا اینکه جهان به خودی خود، خود را خلق کرده باشد، توجیه کرده‌اند. آنها متافیزیک و جهان غیب از جمله نفس مجرد انسانی و باری جل شأنه را، انکار کرده‌اند و در نتیجه معاد را إنکار نموده‌اند. در إین پایان نامه، روش إلحادی و جهان بینی آنها، با شیوه‌ای عقلی مورد نقد قرار گرفته، و موارد خلل و خطا در آن آشکار، و بطلان و فساد اعتقاد آنها که همان إنکار وجود إلهی یا عدم إیمان به آن است، مشخّص گردید و روشن شد که علت فساد عقیده آنها استفاده از روش حسّی برای مطالعه یک موضوع غیر حسّی یعنی همان عالم مجرّدات است. در این نوشتار، از آن رو که طالب حقیقت سر درگم و متحیّر و بی دین نماند، با بهره گیری از آیات قرآن کریم و روایات معصومین -علیهم السلام به شناساندن جهان بینی دین اسلام که با رویکرد عقلی- فلسفی، منسجم ومطابق است، پرداخته شده است. إین تحقیق به 159 منبع استناد داده شده است.
  • تعداد رکورد ها : 13