جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 2
اسلامی فلسفه سیاست کے مختلف پہلووں کا علمی تجزیہ
نویسنده:
غلام جابرمحمدی عقیل عباس ذیشان
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
اسلامی فلسفہ سیاست کا اصلی مفروض یہ ہے کہ میدان سیاست میں زندگی کو کس طریقہ سے منظم کیاجائے کہ سعادت اور فلاح تک رسائی حاصل کی جا سکے ۔ اس بنا پر اسلامی فلسفہ سیاست میں سعادت کا مفہوم بنیادی حیثیت کا مالک ہے ۔ اس علم میں مختلف مسلمان فلاسفه جیسا فارابی،خواجه نصیر الدین طوسی، ابن سینا،شهاب الدین سهروردی، قطب الدین شیرازی اور ملاصدرا نے اپنے آراء اور تجاویز پیش کی ہیں ۔ ان دونوں کے درمیان پائی جانے والی خاص قرابت کے باعث باہمی تاثیر و تاثر کا رابطہ، باعث هوئے هیں که ایک خاص مشترکات اور امتیازات حاصل کریں ۔
صفحات :
از صفحه 177 تا 210
مباني و اصول تربيت ديني در احاديث اميرالمؤمنين عليه السلام
نویسنده:
‫عقيل‌عباس ذيشان
نوع منبع :
رساله تحصیلی
وضعیت نشر :
‫قم : ‫مرکز اطلاعات و مدارک اسلامي، جامعة المصطفی العالمیة,
چکیده :
‫تربيت ديني، مبتني بر اصول و قوانيني است که از دين گرفته شده؛ تا زمينه رشد و شکوفايي دنيوي و اخروي متربّي را فراهم آورد. اين پژوهش در چهار فصل، در صدد بررسي مباني و اصول تربيت ديني در روايات امام علي عليه السلام است. پس از مفاهيم، ابعاد و حيطههاي تربيت ديني مطرح شده است. دو بعد تربيت ديني عبارت است از: بعد اعتقادي و بعد عبادي. در بعد اعتقادي، نگاه حضرت عليه السلام به توحيد، عدالت، صفات خداوند، نبوت، امامت و معاد بيان شده و در بعد عبادي، نگاه امام علي عليه السلام به نماز، روزه، دعا و ذکر، و آموزش قرآن کريم بيان شده و سخنان آن حضرت در حيط? شناختي، حيطه عاطفي و حيطه رفتاري تربيت ديني مطرح شده است. در بحث از مباني تربيت ديني در احاديث اميرالمؤمنين عليه السلام، مباني هستي شناختي، مباني معرفت شناختي و مباني انسان شناختي تربيت ديني مطرح شده است. در هستي شناختي، دو مبنا ارائه شده است: 1. خداوند مبدأ و منشأ جهان هستي، مدبر، و ربّ حقيقي تمام موجودات عالم است. 2. خداوند، خالق، واجب الوجود و واحد است. امکان معرفت يقيني و خطا ناپذيري وحي در تربيت ديني، دو مبنا در معرفت شناختي است. انسان موجودي ربطي و وابسته به خداوند، واجد عقل، داراي اراده و اختيار، تأثير پذير، مرکب از روح و جسم، موجودي ضعيف و محدود است. موارد ياد شده، از مباني انسان شناختي است. همچنين تطور و مرحله به مرحله بودن تربيت، اعتقاد به روز رستاخيز و حيات اخروي، و ملجأ بودن اهل بيت? در تربيت ديني، از مباني انسان شناختي است. در پايان، اصول تربيت ديني در احاديث امام علي عليه السلام بيان شده است که عبارتاند از: اعتقاد به دين واحد و حقانيت آن، خدامحوري و موحد پروري، اصل تزکيه، اصل حريت، اصل کرامت، اصل تعقل و تفکر، اصل تدرّج، اصل استفاده از عواطف و دل بستگيهاي متربي، اصل تسهيل و تيسير، و اصل ايجاد و اصلاح محيط.
  • تعداد رکورد ها : 2