جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 4
تاریخ تشیع از آغاز تا پایان غیبت صغری
نویسنده:
غلامحسین محرمی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
وضعیت نشر :
قم - ایران: موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره),
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
تاریخ تشیع از اسلام جدا نیست، چرا که تشیع ادامه اسلام دوران نبوی به رهبری جانشینان پیامبر اسلام است و سابقه نام گذاری “شیعه” به شخص آن بزرگوار می رسد. هسته اولیه شیعیان، از اصحاب بزرگ و برجسته پیامبر اسلام بودند که با رهنمودهای آن حضرت، به لزوم رهبری علی بن ابیطالب (عليه السلام) بعد از پیامبر باور داشتند. پس از درگذشت پیامبر اسلام و تشکیل سقیفه و وضعی که در انتخاب خلیفه پیش آمد، تشیع از نظر تاریخی مسیر دیگری را در پیش گرفت، زیرا شیعیان بر پیشوایی علی (عليه السلام) پای فشردند و در کنار اهل بیت ماندند. و با تحمل دشواری ها و مشکل ها، از آرمان و عقیده خود دست برنداشتند. این کتاب در صدد است تاریخ تشیع را به شکل کامل تبیین سازد. به تعبیر حجت الاسلام و المسلمین استاد مهدی پیشوایی این اثر نگاهی جامع و متناسب و ارزشمند به سیر تاریخی تشیع دارد و درمیان چند اثر مشابه – که متاسفانه تعدادشان نیز اندک است – مزیت های فراوانی را در خود جای داده است.
درسنامه تاریخ تشیع
نویسنده:
غلامحسین محرمی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , درس گفتار،جزوه وتقریرات
وضعیت نشر :
قم: مرکز نشر هاجر,
چکیده :
کتاب « درسنامه تاریخ تشیع » شامل بسیاری از حوادث شیعی است و نگاهی نسبتا جامع به سیر تاریخی تشیع دارد که در بردارنده مراحل عقبه ها و گذرگاهی است که شیعیان از آغاز تا دوره صفویه پشت گذاشته اند . در این کتاب - که جنبه ای آموزشی داشته و در سی درس به صورت درسنامه تدوین شده و متن درسی دروس حوزه های علمیه خواهران در نظر گرفته شده به ابعاد مختلف تاریخ شیعه و فراز و نشیب های آن پرداخته شده است . در ابتدای کتاب به بررسی معنای لغوی و اصطلاحی شیعه و آغاز شکل گیری آن پرداخته شده و سپس دیدگاه های مختلف در مورد منشا پیدایش آن از زمان حیات رسول خدا د و گسترش آن در زمان حیات امام علی ع و عصر ائمه اطهار النتر مورد ارزیابی قرار گرفته است . در همین زمینه ، نویسنده به ادوار مختلف تاریخ اسلام از زمان شکل گیری شورای سقیفه ، به قدرت رسیدن خلفای سه گانه ، ظهور امویان و عباسیان اشاره کرده و برخی از قیام های شیعی در این دوران به ویژه بعد از واقعه کربلا را مورد تجزیه و تحلیل قرار داده است . همچنین به گستره جغرافیایی تشیع ، کانون های تجمع شیعه در طول تاریخ اسلام در نقاط مختلف از سرزمین های اسلامی ، سابقه شیعه در عزاداری برای امام حسین (ع) و شکل گیری حکومت های شیعی اشاره نموده و دیدگاه و فرهنگ تشیع در زمینه دعا و زیارت را تبیین نموده است .
مقامات فی فضائل أمیرالمؤمنین علیه السلام
نویسنده:
محمد بن عبدالله اسكافي؛ محقق: غلامحسین محرمي
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
أجوبة الشبهات الكلامية المجلد 3
نویسنده:
محمدحسن قدردان قراملكي، غلام حسین محرمی؛ مترجم: علی حسن مطر هاشمی
نوع منبع :
کتاب , نقد دیدگاه و آثار(دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات) , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
عراق - کربلاء: دار الکفیل,
چکیده :
دفتر سوم أجوبة الشبهات الكلامية، تعریب شده کتابی است که با زبان فارسی به بررسی شبهات مطرح در خصوص شخصیت پیامبر اسلام می‌پردازد. این کتاب اثر محمد حسن قدردان قراملکی است. در معرفی این کتاب آمده است: «تحلیل شخصیت پیامبر اسلام ، با رویكرد كلامی و تاریخی می‌باشد كه با هدف پاسخ‌گویی به انتقادها و شبهات واردشده در راستای تخریب چهره پیامبر اكرم، در دو بخش تدوین یافته است. بخش اول، رویكرد كلامی ـ فلسفی به تحلیل شبهات دارد و به هفت فصل تقسیم می‌شود. امی‌بودن پیامبر، علم غیب، معجزات و عصمت، ازجمله مباحث این بخش است. در بخش دوم، شبهات مربوط به شخصیت و اخلاق فردی و اجتماعی پیامبر پاسخ داده شده است. رویكرد عمده این تحقیق، كلامی ـ تاریخی است و در مواردی، از رویكرد عرفانی و فلسفی نیز استفاده شده است. در كتاب، به یك‌صد شبهه پیرامون موضوع بحث، پاسخ داده شده است»
  • تعداد رکورد ها : 4