جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 3
امام علی (ع) جانشین رسول‌الله (ص): نقدی بر کتاب جانشینی حضرت محمد (ص) از ویلفرد مادلونگ
نویسنده:
حسین عبدالمحمدی، اسدالله رحیمی، ویراستار: سیدجلال قیامی‌میرحسینی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , نقد و بررسی کتاب
وضعیت نشر :
مشهد: بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی,
رابطه انسان و خدا در دعاي عرفه امام حسين عليه السلام
نویسنده:
‫اسدالله رحيمي
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
‫قم : ‫مرکز اطلاعات و مدارک اسلامي، جامعة المصطفی العالمیة,
چکیده :
‫اين پژوهش در صدد بررسي و تحليل گونههاي روابط ميان انسان و خدا و پاسخ به اين سؤال است که رابطه انسان و خدا در دعاي عرفه چگونه بيان شده است؟ پس از کليات که در آن، سند دعاي عرفه نيز بررسي شده است، نويسنده به دو بخش انسانشناسي و گونههاي رابطه انسان و خدا پرداخته است. دعاي عرفه، دست کم، به سه محور عمده پرداخته است: انسانشناسي، خداشناسي و ترسيم رابطه مطلوب بين انسان و خدا. رابطه انسان و خدا مبتني بر دو محور انسانشناسي و خداشناسي است. از نظر دعاي عرفه و قرآن، انسان پيش از تحقق عيني و خارجي، از عدم محض پديد نيامده است؛ بلکه به صورت «وجود علمي» معلوم حق تعالي بوده است. مبدأ آفرينش انسان، به لحاظ جسمي خاک است و تا رسيدن به صورت انسان، مراحل و عوالمي چون «اصلاب» و «ارحام» را پشت سر ميگذارد. خلقت انسان غايتي دارد و آن «عبادت» است و معناي آن، تسليم بودن، فرمانبرداري نمودن و اظهار خضوع در برابر معبود حقيقي است. عبادت نردبان ترقي است که انسان با عبور از آن، به خدا وصل ميگردد. رابطه انسان و خدا سه گونه دارد: رابطه معرفتي، رابطه وجودي و رابطه ارزشي. در ميان همه مخلوقات، انسان داراي ويژگيهايي چون «فطرت» و «عقل» است که توجه به آنها، به شناخت خداوند رهنمون است. بنابراين، انسان هم با شناخت فطري به معرفت خدا ميرسد و هم با شناخت استدلالي و عقلي. رابطه وجودي انسان با خدا، بر پايه فقر وجودي ترسيم شده است و معيار نياز انسان در هستي خود به خداي متعال، فقر وجودي است. رابطه ارزشي (اخلاقي) نوع ديگري از روابط ميان انسان و خداست که براساس آن، وظيفه اخلاقي هر فرد ايجاب ميکند که در برابر فرمان خداوند فروتن، در برابر کمالات وي ستايشگر، و در برابر نعمتهايش شاکر باشد. رابطه ارزشي در دعاي عرفه مصاديق متعددي دارد که عبارتاند از: رابطه عابد و معبود، رابطه حامد و محمود، رابطه شاکر و مشکور، رابطه سائل و مسئول و رابطه عصيان و غفران.
نقدی بر دیدگاه «مادلونگ» درباره بیعت با امام ‌علی (ع) و ریشه جنگ‌های جمل، صفین و نهروان در کتاب «جانشینی حضرت محمد(ص)»
نویسنده:
حسین عبدالمحمدی، اسدالله رحیمی، مرتضی علوی
نوع منبع :
مقاله , نقد دیدگاه و آثار(دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات) , نقد و بررسی کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
مشهد: جامعة المصطفی العالمیة,
چکیده :
در عصر رسول‌خدا، رهبری و امامت امری آسمانی بود که خداوند می‌بایست تکلیف آن را معین کند، اما پس از وفات ایشان، عده‌ای از مسلمانان با انکار نصّ و نصب الهی، این امر آسمانی را به مسئله ای زمینی تنزل داده و راه هایی، از جمله بیت مردم با خلیفه را برای مشروعیت‌بخشی خلافت، مطرح نمودند. با این مبنا نیز بیعت با امیر مؤمنان علی، مردمی ترین، پرشورترین و شفاف ترین بیعتی بود که در طول تاریخ اسلام به وقوع پیوسته است. برخی از دروغ پردازان تاریخ (همچون سیف بن عمر) به منظور حفظ حیثیت کسانی که بعداَ بیعت خود را نقض کردند و در برابر علی به جنگ برخاستند، سعی کردند تاریخ را تحریف کنند و درباره اصل بیعت و چگونگی آن، خلافِ مشهور سخن بگویند. ویلفرد مادلونگ (مستشرق آلمانی) هرچند به رعایت انصاف و اتخاذ مواضع بی طرفانه مشهور است، اما در کتاب «جانشینی حضرت محمد(ص)» با استناد به همان منابع ضعیف، تحلیل‌های نادرست ارائه داده و دراین‌باره دچار خطا شده است. او بیعت مردم با امام علی را مبهم و بیعت برخی از اصحاب برجسته را اجباری تلقی نموده است و ریشه جنگ های سه گانه (جمل، صفین و نهروان) را با جریان بیعت پیوند می‌دهد. در این مقاله، دیدگاه مادلونگ درباره اصل بیعت، چگونگی آن و ریشه جنگ های سه‌گانه در عصر حکومت علی نقد و ارزیابی می‌شود.
صفحات :
از صفحه 67 تا 89
  • تعداد رکورد ها : 3