جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 2
بررسي آراي علماي شيعه و وهابي درباره توسل وشفاعت
نویسنده:
‫محمدعلي بلتستاني
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
‫قم : ‫مرکز اطلاعات و مدارک اسلامي، معاونت پژوهشي، دفتر تبليغات اسلامي,
چکیده :
‫اين نوشتار، برخي شبهه هاي وهابيان را مطرح کرده و پاسخ آن ها را مي‌دهد. نويسنده استدلال‌هاي افرادي مانند ابن تيميه و محمد بن عبدالوهاب در مخالفت با مقوله شفاعت و توسل را مطرح کرده و شرايط شفاعت شوندگان و شفاعت کنندگان، اقسام توسل و شفاعت و سيره مسلمانان در شفاعت و توسل را بررسيده و ادعاهاي وهابيت در مقوله مظاهر کفر و شرک خواندن شفاعت و توسل را براساس ادله قرآني و روايي به طور کلي مردود اعلام مي‌کند. وي پژوهش خويش را در چهار فصل تنظيم و ارائه کرده است. در فصل اول نخست کلياتي درباره مفهوم شفاعت، سلفيه، شيعه، توسل و وهابيت مطرح کرده و سپس ضمن معرفي اجمالي محمد بن عبدالوهاب و ابن تيميه از سران تفکرات سلفي و وهابي‌گري، کتاب‌هاي علماي اهل سنت و شيعه در رد فرقه وهابيت و افکار افراطي و تکفيري را معرفي مي‌نمايد. نگارنده در فصل دوم به تحليل مفهوم شفاعت در لغت، اصطلاح، آيات و روايات مي‌پردازد و اقسام شفاعت مقبول و مردود را براساس آموزه‌هاي قرآني بررسي مي‌کند. وي در همين زمينه با اشاره به آياتي از قرآن و رواياتي که درآن ها شفاعت به خداي متعال منسوب گرديده و با اذن الهي به غير خداوند از پيامبران و اولياي الهي هم نسبت داده شده، احاديثي از منابع روايي اهل سنت را نيز در اين زمينه مطرح و شرح کرده است. فلسفه و حکمت شفاعت، اقسام شفاعت کنندگان، شرايط شفاعت شوندگان، ديدگاه علماي شيعه و اهل سنت درباره شفاعت و طرح هفت شبهه مهم در مقوله شفاعت و پاسخ آن ها، از ديگر مندرجات فصل دوم است. در فصل سوم نويسنده پس ازتحليل مفهوم قرآني، روايي، لغوي و اصطلاحي توسل، آياتي از قرآن کريم را که ناظر به توسل و مشروعيت و جواز آن است، بحث و بررسي مي‌کند؛ سپس فلسفه و حکمت توسل، انواع توسل جايز و غير جايز، مانند توسل به اسماي الهي و صفات خداوند، توسل به قرآن مجيد، توسل به عمل صالح، توسل به دعاي پيامبر اسلام، توسل به حق پيامبر و انبياي پيشين و توسل به خود پيامبر اکرم( و آثار ايشان را از جمله توسل‌هاي مجاز برشمرده و به برخي از شبهه هاي مربوط به توسل و عدم جواز آن نيز پاسخ مي‌دهد.
بررسی آرای علماء شیعه و وهابی درباره توسل و شفاعت
نویسنده:
محمدعلی بلتستانی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
ایرانداک,
چکیده :
در این پایان‌نامه شبهات وهابیون درباره توسل و شفاعت جواب داده شده است این پایان‌نامه در چهار فصل نگارش شده است. فصل اول: کلیات است که در آن بیان مسئله شفاعت و توسل و تاریخچه مختصری از فرقه وهابیت و موسس آن و درباره شیعه بحث شده و علاوه بر آن سوال‌های تحقیق، سابقه و ضرورت انجام تحقیق، فرضیه‌ها و اهداف تحقیق و روش و ابزار گردآوری تحقیق بیان شده است. فصل دوم: درباره شفاعت است که از نظر آیات و روایات و تقسیم‌های شفاعت و شفاعت‌کنندگان چه کسانی هستند و شرایط شوندگان و دیدگاه‌ها درباره شفاعت و در آخر شبهاتی که بر علیه شفاعت می‌کنند و جواب آنها را بیان کردیم. فصل سوم: درباره توسل است از نظر آیات قرآنی و روایات و سیره مسلمین درباره توسل را بیان کردیم و اقسام توسل و شبهاتی که بر علیه توسل می‌کنند و جواب آنها را بیان کردیم. فصل چهارم: خلاصه مطالب و در آخر منابع این پایان‌نامه را بیان کردیم.
  • تعداد رکورد ها : 2