جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 9
شرح صدر از دیدگاه قرآن و سنت
نویسنده:
معصومه رضائی مقدم فریمانی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
موضوع پژوهش حاضر شرح صدر از دیدگاه قرآن و سنت می باشد. هدف کلی این پژوهش: در این پژوهش موضوع قابل پیشگیری بیان شرح صدر به عنوان صفتی پسندیده برای رسیدن به کمال و کسب فیض از جانب خداوند سبحان است که با استمداد از متون اسلامی به معرفی این فضیلت و آثار و عوامل آن پرداخته می شود. لذا اهداف تحقیق حاضر عبارتست از: تبیینجایگاه شرح صدر در زندگی انسان ها- تأثیر آن در رفتار و کردار و گفتار رهبران الهی- عوامل و موانع شرح صدر، و آشنایی جوانان با مفهوم شرح صدر به عنوان راهکاری برای حل مشکلات. ضرورت این تحقیق: اخلاق از مهمترین عوامل مؤثر در زندگی بشریت است و بزرگترین و برترین عالم برای پیشبرد اهداف مقدس الهی و هدایت جهانیان آراسته به این زینت الهی بوده اند از جمله این مردان بزرگ می توان از ختم رسل محمد مصطفی ( صلی الله علیه و آله و سلم) نام برد. با توجه به این مطالب می توان به ضرورت و اهمیت این موضوع در برآوردن نیازهای معنوی بشر و جایگاه آن در زندگی تمام افراد جامعه و برقراری ارتباط نیکو و پسندیده میان آنها پی برد. با حذف آن از زندگی انسانها، می توان سقوط و انحطاط حتمی آرمانها و ارزش های بشریت را مشاهده نمود و از طرفی به تمام فضیلتها دست یافت. بنابراین شرح صدر می تواند راه رسیدن به سعادت دنیوی و اخروی باشد. این رساله از چهار فصل تشکیل شده است که در فصل اول تحقیق مفهوم و ماهیت شرح صدر، در لغت، اصطلاح و عرفان مورد بررسی و تقسیمات واژه صدر بیان گردیده است. فصل دوم شرح صدر در قرآن و تقسیمات آن ( شر صدر مطلق، شرح صدر اسلامی، شرح صدر کفری) بررسی شده است. فصل سوم این تحقیق به بررسی شرح صدر در روایات پرداخته که زیر مجموعه این فصل، شرح صدر در نهج البلاغه شرح صدر در ادعیه امام سجاد ( علیه السلام) و شرح صدر در کلام ائمه معصومین می باشد. فصل چهارم جهت آشنایی خواننده به بررسی عوامل و موانع شرح صدر پرداخته است، که به طور جداگانه در این فصل عوامل شرح صدر، علائم و مظاهر شرح صدر و موانع شرح صدر بیان گردیده است. و در پایان رساله به نتیجه گیری و ارائه پیشنهادات پرداخته شده است. منابع مورد استفاد در این تحقیق قرآن، متون اسلامی و تألیفات اندیشمندان شیعی است که با استفاده از روش تحقیق بنیادی، عرفانی، دینی صورت گرفته است و از مجموع بررسی های صورت گرفته نتایج ذیل حاصل شد. - شرح صدر اولین شرط و رمز موفقیت در هر کاری است و به جای ترس و فرار از مسئولیت امکانات و مقدمات و ابزار آن را باید از خداوند خواست. - آیات و روایات متعددی در مورد شرح صدر موجود است با توجه به آنها می توان به اهمیت این موضوع در زندگی پیامبران الهی پی برد. - دریافت الطاف الهی نیازمند روح و سینه ای گشاده است و این نوری است که خداوند هر که را بخواهد هدایت کند به او عطا می نماید. - برای دستیابی به سعه وجودی و جلوه های گوناگون آن – صبر، حلم، شجاعت و...-انسان باید عوامل و موانع آن را بشناسد و با بهره گیری از عوامل و اجتناب از موانع خود را به این فضیلت و اخلاق حسنه بیاراید.
سیری در شناخت انسان از دیدگاه قرآن و سنت
نویسنده:
راضیه ژیان فیض آبادی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
موضوع تحقیق: سیری در شناخت انسان از دیدگاه قرآن و سنت می باشد. هدف از این تحقیق شناخت انسان در شؤون مختلف زندگی، راه های رسیدن به کمال و همچنین آثار و برکات شناخت بر انسان است. پس از اینکه انسان آگاه شد که دارای دو بعد است: یک بعد حیوانی که با حیوانات مشترک و یک بعد انسانی که موجب تمایز او از حیوانات است؛ به تقویت بعد انسانی می پردازد، می تواند به شناخت خود و خدای خود دست یابد. موضوع تحقیق با توجه به هدف تحقیقی بنیادی، توسعه ای است؛ که سعی شده از کتاب ها و منابع معتبر دینی، اخلاقی و روایی استفاده و به توصیف تحقیق پایانی پرداخته شود. لذا تحقیق در سه فصل تدوین شده است: فصل اول: به شناخت، امکان شناخت، ابزار شناخت و موضوع شناخت می پردازد. فصل دوم: شناخت انسان در قرآن و سنت مدّ نظر است که در آن هدف آفرینش، حقیقت انسان و شناخت نفس بیان می شود. فصل سوم به آثار و برکات شناخت نفس، اعم از: یقظه، توبه، مراقبه، اعتدال در دنیا و ... می پردازد. حاصل بحث: زمانی که انسان به حقیقت خود، شناخت پیدا کرد دیگر خود را ارزان نمی فروشد؛ می داند که به بیان قرآن، متاع دنیا در مقابل جایگاه انسان و شرافت انسان بسیار ناچیز است و برای رسیدن به جایگاه خود تلاش می کند و به مجاهده با نفس خویش همت می گمارد.
رحمت و رأفت در آینه آیات و روایات
نویسنده:
ملیحه شهریاری طرقی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
این پژوهش با موضوع « رحمت و رأفت در آینه ی آیات و روایات» بر آن است که با نگاهی علمی به آثار و ثمرات مهرورزی، در صورت حضور و عدم حضور آن در حیات فردی و اجتماعی بشر بپردازد. همچنین سعی شده، سفارشاتی که قرآن کریم و سنّت نبوی نسبت به موضوع فرموده اند نیز عنوان شود. از این رو پژوهش حاضر با هدف تبیین زوایایی از رحمت و رأفت، به منظور ترویج آن در جامعه پرداخته است. این تحقیق، با توجه به نوع هدف، توسعه ای می باشد و موضوع آن اخلاقی است. فعالیت انجام شده در روند تحقیق کتابخانه ای است که با فیش برداری از اسناد و مدارک معتبر و موجود در کتابخانه ها در چهار فصل نگارش یافته است که به اختصار به توضیح هر یک از فصول می پردازیم. فصل اول: مهرورزی و مهرورزترین ها: آشنایی با ضرورت و اهمیت امر خطیر مهرورزی، و معرفی مهر ورزترین ها اموری است که جزء اصل ها و ریشه های این فصل به حساب می آید. فصل دوم: انواع و آداب مهرورزی و اوصاف مهرورزان: مواردی که نیاز به مهرورزی است، شناسایی انواع رحمت، بیان برخی از اوصاف مهرورزان، وظیفه ی انسان در مقابل آنها، همچنین آگاهی از آداب و شرایط مهرورزی مباحثی است که در این فصل به آنها پرداخته شده است. فصل سوم: آفات و موانع مهرورزی و پیامدهای عدم رحمت و رأفت: این فصل به آفات مهرورزی و موانع بروز آن اشاره کرده است؛ علاوه بر این به طور گذرا و اجمالی به بیان مهمترین پیامدهای عدم مهرورزی در بعد فردی ( دنیوی و اخروی) و اجتماعی اختصاص یافته است. فصل چهارم: آثار و برکات رحمت و رأفت: این فصل با تفصیل بیشتری به آثار و فوائد فردی ( اعتقادی، نفسانی، دنیوی، اخروی) و اجتماعی تقسیم بندی شده است. از رهگذر این تحقیق به این نتیجه رسیدیم که رحمت و رأفت در قرآن و سنت از اهمیت خاصی برخوردار است و گویی تمام دستورات و فرمانهای آنها به نوعی از مهرورزی سخن می گوید. چراکه محبّت و مهرورزی، یکی از مسائل بسیار حیاتی در جهان خلقت است و از نیازهای درونی مهم انسانهاست. و در واقع، ریشه ی اصلی شجره ی اخلاق و مایه ی اساسی سجایای انسانی است. از طرف دیگر بشردوستی و مهر ورزیدن به دیگران، دین و مرام مسلمانی است. بنابراین کمتر عملی پس از اعتقاد به اصل دین به پایه ی مهرورزی رسیده و آثار نفیس آن را خواهد داشت. لذا فیض دنیوی و اجر اخروی، دستاورد این خدمت است.
حقوق والدین از دیدگاه قرآن و سنت
نویسنده:
زینب ذاکری ایوری
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
موضوع تحقیق پایانی حقوق والدین از دیدگاه، آیات و روایات می باشد. هدف از این تحقیق: آشنایی افراد مخصوصا نسل جوان به وظایفشان در مقابل والدین خود به صورتی که اسلام به آن توصیه کرده است، بیان گوشه ای از حقوق والدین و آثار رعایت کردن آن و همچنین پیامدهای عدم رعایت حقوق آنها با بیان آیات و روایاتی در این زمینه جهت بالا بردن سطح آگاهی افراد، و اینکه آیا برای رعایت حقوق والدین فقط فرزندان وظایفی دارند یا والدین نیز ملزم به انجام وظایفی هستند. بنابراین تحقیق در چهار فصل تدوین شده است که فصل اول ابتدا جایگاه و اهمیت خانواده در اسلام را بیان می کند سپس با استفاده از آیات و روایات آمده از ائمه اطهار ( ع) به بررسی جایگاه و اهیمت حقوق والدین در سلام پرداخته می شود. فصل دوم تحقیق ارتباط بین اعمال و نتایج حاصل از آثار نیکی به والدین که شامل آثار دنیوی و اخروی است پرداخته می شود. فصل سوم به پیامدهای عاق والدین که آن نیز در دو مبحث، پیامدهای دنیوی و اخروی بیان شده است. فصل چهارم تحقیق به بررسی حقوق متقابل والدین و فرزندان پرداخته شده است تا والدین و فرزندان بهتر به وظایف خود آشنا شوند و در پی احقاق حقوق یکدیگر باشند.
ویژگیهای زن موفق در آیات و روایات با تأسی از سیره حضرت زهرا ( ع)
نویسنده:
مریم ارفته
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
موضوع تحقیق پایانی ویژگی های زن موفق با تأسی از سیره حضرت زهراءسلام الله علیها می باشد. هدف از این تحقیق شناخت راهکارها و مهارتهای لازم برای رسیدن به موفقیت در زندگی فردی، خانوادگی و اجتماعی می باشد. همچنین شناخت و معرفی الگویی مناسب برای دست یابی به این راهکارها و موفقیت ها با توجه به نیاز انسان به الگو و اسوه های الهی و معنوی. این تحقیق در چهار فصل تدوین شده که مقام زن از نگاه علم و ادیان مختلف را بررسی و دین اسلام را به عنوان کامل ترین دین در نگاه به مقام زن معرفی کرده است همچنین به ویژگی های خاص و الهی حضرت زهراءسلام الله علیها به طور اجمال اشاره شده است که ایشان در زندگی فردی و خانوادگی و اجتماعی کامل ترین و موفق ترین الگو برای زنان می باشند و از طرفی ویژگی های زنان موفق با توجه به آیات و روایات مورد بررسی قرار گرفته و نیاز حتمی انسانها به الگوی موفق را بیان می کند. منابع مورد استفاده در تحقیق، متون اسلامی، تالیفات اندیشمندان شیعی و همچنین کتابهای روایی که با توجه به نوع فعالیت اجرایی که تحقیق کتابخانه ای است به توصیف آن پرداخته می شود و نتایج حاصل از آن این که تمامی زنان با انتخاب یک الگوی مناسب و کامل و با فراگیری راهکارها و مهارت های لازم می توانند جزء زنان موفق در تمامی جنبه های زندگی اعم از فردی، خانوادگی و اجتماعی باشند.
چیستی و چرایی زیارت اهل بیت ( ع)
نویسنده:
راضیه امروزی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
مجموعه ای که پیش روی شماست دربرگیرنده موضوع چیستی و چرایی زیارت می باشد. زیارت در فرهنگ شیعه جایگاه والایی دارد، امامان و اولیاء خدا تشویق به زیارت کرده اند، در زیارت پاداش و ثواب فراوانی به زائر عطا می شود. مزار و زیارتگاهها در اسلام از اعتبار خاصی برخوردار است و مورد تکریم فراوان است، زیارتنامه ها یک دنیا تعلیمات و فرهنگ و آموزش و تربیت دارند. این رساله بر اساس کتب دینی – وحیانی و با روش کتابخانه ای که از طریق فیش برداری از منابع معتبر، همچون بحاراالانوار، الکافی، شوق دیدار، زیارت و تفسیر المیزان و نمونه و ... در چهار فصل به رشته تحریر درآمده است، که در فصل اول به معنا و مفهوم زیارت و پیشینه آن اشاره شده است. که این مهم تنها مربوط به دین اسلام نمی شود بلکه ادیان و ملل مختلف دیگر همچون بابل، مصر باستان، یهود، مسیحیت و ... نیز بدان توجه دارند و در اسلام نیز با دقت در آیات و روایات متوجه می شویم که برای زیارت بسیار سفارش شده و تفاوتی ندارد از دور باشد، در حیات معصوم ( ع) باشد یا در ممات؛ یا نزدیک چرا که زیارت لازمه دین است و پیمان و عهد با امام؛ زیارت ملاقات با خدا و دیدار رسول خدا ( ص)می باشد و نجات از سختی های قیامت. در فصل دوم به فلسفه آن پرداختیم که طی مراجعه به منابع دینی و متون اسلامی چندین فلسفه و علت برای زیارت می توان یافت که از آن موارد است: 1. زیارت منبع الهام و الگوپذیری زائر است. 2. زیارت بال پرواز به ملکوت است. 3. زیارت احترام به مقام ولایت و امامت است. 4. زیارت موعظه جاودانه است و مایه تقرب به خداست. 5. موجب تحول روحی و .. است. در فصل سوم آداب زیارت را بیان کردیم که رعایت آداب زیارت از مهمترین ارکان زیارت، می باشد که از جمله این آداب: غسل زیارت، خضوع و خشوع در هنگام تشرف، آراستگی ظاهری، اذن دخول، نزدیک شدن به ضریح و ... . در فصل چهارم عبرت و درسهای زیارت را یادآور شدیم که عبارتند از: ولایت و برائت، تسلیم دل، یاری دست، احیای فرهنگ، جهاد و شهادت، تبیین آموزش ارزشهای اخلاقی همچون حلم و تقوا و کرم و محبت و توسل و ... . لذا زیارت، دیدار و بزرگداشت شخصیتی است که در پیشگاه باریتعالی دارای ارزش والایی می باشد که منحصر به دین اسلام نمی باشد سایر ادیان نیز به زیارت می روند اما زیارت در دین اسلام بیشتر در مورد معصومین ( ع) مد نظر می باشد که تفاوتی ندارد از دور باشد یا از نزدیک، در حیات ایشان باشد یا در مماتشان و باید دانست که این رفت و آمدها بی هیچ نیست بلکه اگر با رعایت آداب آن باشد آثاری را برای زندگی دنیوی و اخروی زائر مترتب می شود و همچنین عبرتها و درسهای را برای زائر باقی می گذارد تا آنها را الگوی خود قرار دهد. امید است که مورد قبول حضرت حق و حجت بر حقش حضرت بقیه الله الاعظم امام عصر ( عج) قرار گیرد. کلید واژه ها: امام، زار، زیارت، زوار، زائر، مزار، خشوع، خضوع، ولایه.
ویژگیهای طلبه موفق
نویسنده:
شهربانو لک زائی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاع اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
این مجموعه دارای چهار فصل می باشد که: در فصل اول نگاهی داریم به سرآغاز آموزش اسلامی و اینکه پیشینه آموزش به قبل از بعثت پیامبر گرامی برمی گردد، آنجا که خداوند به آدمی آموخت و علم آدم الاسماء کلها) و این سنت ادامه یافت و ادامه دادن آن در نخستین آیات نازل شده بر پیامبر گرامی اسلام بر عهده ایشان می باشد. سپس نگاهی به نظام آموزشی حوزه علمیه شده که در آن مسائلی از جمله مراحل مختلف نظام آموزشی مطرح شده که اولین مرحله ادبیات عرب است و مرحله دوم آن توانایی استنباط احکام شرع از آیات و روایات می باشد. سپس پرداختیم به بررسی زمانبندی تحصیل حوزه، که باید وضعیت تحصیلی طلبه روشن، آغاز و پایانش معلوم باشد. فعالیت در بعضی از مراکز طبق قوانینی می باشد همچون قانون مدرک که با وجود آن در اولین مرحله طلبه متوجه می شود صلاحیت او در چه حدی است و باید دانست که وجود مدرک و مدرک گرایی در حوزه علاوه بر فوایدی که دارد، ضررهایی هم دارد، در این مجموعه به نمونه ای از آن اشاره می شود. -بررسی نزدیکی علماء و حوزه های علمیه اهل سنت به حاکمان و سیاستمداران که باعث سوء استفاده شده و اینکه مبادا آرای ضدحکومتی بوجود آید، باب اجتهاد را بستند. -سپس پرداختیم به نیاکان و هویت صنفی طلبه، زیرا که این امر به خودسازی طلبه بیشتر کمک می کند و مسلما زندگی و رفتار طلبه با عوام مردم فرق دارد بلکه برای جامعه اسلای بایدالگو باشد. بنا به فرموده بعضی از علماء زندگی طلبه سمبل سه ویژگی صفا ،سادگی، تواضع می باشد. -در طول تاریخ، زنان نیز با عبور از گذرگاههای تنگ و صعب العبور تاریخ از هر گونه جانفشانی دریغ نکردند پس از پیروزی انقلاب اسلامی و رفع موانع و مشکلات بستر شد و اعتلای زنان صورت گرفت و امروز جامعه اسلامی در کنار حوزه علمیه برادران شاهد فعالیت خواهران در مراکز مختلف همچون حوزه و مکاتب، دانشگاه، کانونهای فرهنگی، سازمان تبلیغات اسلامی می باشند. -حوزه خواهران مشکلات زیادی در سر راه داشته که بیشترین مشلات و موانع با همت طلبه های خواهر و مسئولان بر طرف شده اما هنوز هم نقصهایی دیده می شود که بعضی از اساتید راه حلهایی را برای برطرف کردن مشکلات پیشنهاد کردند که در این مجموعه مختصری ذکر شده. - بیان اهداف حوزه علمیه همچون شناخت صحیح دین و تبلیغ دین اسلام، و وظایف حوزه در بالابردن فرهنگ دینی جامعه اسلامی و مبارزه با بدعتها که در دین گذاشته شده. - در فصل دوم، به تعریف موفقیت پرداختیم، علماء و دانشمندان تعریفهای متفاوتی ارائه کرده اند عده ای موفقیت را در پیمودن راه می دانند نه در رسیدن به مقصد، عده ای می گویند موفقیت در خودشناسی، خودباوری و رفع نقصها است، عده ای می گویند موفقیت فقط در تلاش و جدیت است، و عده ای بر این باورند که موفقیت یعنی ارزش ذاتی را کشف کردن وبنا به گفته ویکتورهوگو انسان خوشبخت دو چیز دارد: 1-کتاب خوب 2- دوستان اهل کتاب در فصل سوم، بیان می کنیم که رسیدن به این موفقیت عوامل زیادی دارد بعضی عوامل عمومی می باشند و بعضی عوامل مخصوص یک قشر خاص می باشد. از جمله عوامل عمومی که ذکر شده عبارتند از نظم، تلاش و جدیت، صبر، استقامت، انتخاب دوست و .. بعضی از این موارد دارای زیرمجموعه هایی می باشند. اما یک طلبه به عنوان مبلغ و الگو در جامعه اسلامی عوامل خاصی هم در موفقیتش نقش دارد همچون: توکل، توسل، تقوا و مواردی دیگر. در بین عامه مردم مسأله ای مطرح است بنام ( شانس) عامه می گویند شانس یعنی تصادف، که در نتیجه آن خواسته ها محقق می شود یا این که ( در اثر تصادف به یک موقعی استثنایی رسیدن). بیان کردیم که در جهان آفرینش با وجود قوانین الهی و قانون علت و معلول چیزی بنام شانس وجود ندارد. سپس با بیان عوامل موفقیت سؤالی مطرح می باشد که ایا موفقیت میزان وحدی دارد و رسیدن به آن مکان دارد یا خیر؟ در فصل چهارم: نمونه ای از عوامل خصوصی موفقیت طلبه بررسی شده از جمله تقوا، خلوص، صداقت، انصاف و ... برای بعضی از موارد نمونه هایی از بزرگان و علماء که موفق بوده اند ذکر شده همچون حضرت اما خمینی ( ره) و تقوای ایشان
اتحاد و همدلی در فرهنگ اسلامی
نویسنده:
اشرف زرین درفش
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
تحقیق حاضر با عنوان اتحاد و همدلی در فرهنگ اسلامی تنظیم گردیده است که به بررسی اهمیت و ارزش اتحاد، اثرات و فواید آن، سرچشمه های همبستگی و همچنین پیامدها و موانع گسستگی و تفرقه پرداخته شده است؛ چراکه یکی از مقاصد و اهداف بزرگ شرایع و انبیای الهی و ائمه اطهار? توحید کلمه است تا از تفرقه و فساد جامعه انسانی و تخریب مدینه فاضله جلوگیری کند. نگارنده ضرورت دانست که با ارائه راهکارها بر طبق آیات قرآن و احادیث، مسلمانان را در دست یابی به این هدف بزرگ و به منظور تجدید عظمت اسلام یاری رساند. این تحقیق شامل چهار فصل می باشد که در این فصول به اهمیت و ضرورت و ویژگی های وحدت به همراه عوامل و موانع تحقق وحدت پرداخته شده است و در ادامه آثار و پیامدهای آن بیان گردیده است که با ارائه راهکارها، در جهت کاربردی تر شدن اهتمام ورزیده شده است. این تحقیق با توجه به لحاظ نگرش و با توجه به هدف، از سنخ تحقیقات کاربردی است و به لحاظ راهبردی جزء تحقیقات توصیفی، علّی- تحلیلی می باشد و با توجه به استناد از مدارک و استناد به کتب براساس راهکار جزء تحقیقات کتابخانه ای است. در مجموع آنچه در این تحقیق به آن پرداخته شده و از مباحث مختلف استنتاج گردیده است، عبارتند از این که: خدای سبحان همه مؤمنان را به وحدت بر محور ریسمان الهی که همان قرآن کریم و عترت طاهرین است دعوت می کند و در این خصوص تأکید بی شماری شده است. این گزاره به دلیل ارزش والایی که در خود نهفته دارد همیشه دستخوش آسیبها و خدشه هایی بوده است که مهمترین آنها عدم شناخت و جدایی از ثقلین می باشد در صورتی که حاکمیت اتحاد میان مسلمانان، یعنی حاکمیت الله و این همان مدینه فاضله ای است که آرمان بزرگ دین ما می باشد. واژگان کلیدی تحقیق عبارتند از: وحدت- اتحاد- همدلی.
رفتارشناسی امام خمینی(ره)
نویسنده:
طیبه مظهری
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
موضوع تحقیق رفتار شناسی امام خمینی ( ره) است. هدف تحقیق معرفی الگوهای کامل در جامعه ی امروزی که جوانان به دنبال الگوهای کامل هستند و نمی دانند از چه کسانی پیروی کنند و چه مسیری را طی کنند، لذا برآن شدم که به معرفی کسی بپردازم که وجودی قابل لمس تر و درک تر برای جوانان داشته باشد و رفتارهایی ذکر شود که زمینه ی تقلید و الگوبرداری را در جوانان بوجود آورده و شوق و اشتیاق را در ایشان ایجاد کند. تا حدی در پژوهش ها و کتاب هایی که قبلا به چاپ رسیده در مورد این الگوی کامل – امام خمینی – به بررسی بعضی رفتارها وو اخلاقیات ایشان پرداخته شده اما در فالب خاطره و خیلی جزئی و اغلب این کتب تک بعدی بوده و به یک بعد از اخلاقیات امام ( ره) پرداخته اند، اما در این تحقیق سعی شده به طور خلاصه به تمام ابعاد فردی – اجتماعی – سیاسی زندگی امام پرداخته شود و بعضی رفتارهایی که در میان مردم بیشتر رایج است را به عنوان الگو و عملکرد درست نشان دهد. این تحقیق با توجه به نوع هدف توسعه ای می باشد و موضوع آن اخلاقی است. فعالیت انجام شده در روند تحقیق کتابخانه ای است، که با فیش برداری از اسناد و مدارک معتبر و موجود در کتابخانه ها به توصیف آن در سه فصل پرداخته می شود. در فصل اول ویژگی های فردی – عبادی و خانوادگی امام مدنظر است. که در قسمت فردی به نظم، حسن خلق، ورزش، بهداشت، شجاعت و هنرمندی امام و همچنین ویژگی های معنوی ایشان مانند خدامحوری ، حق پذیری ، شرح صدر، اطمینان و آرامش و توکل پرداخته می شود. فصل دوم به ویژگی های سیاسی – اجتماعی امام ( ره) از قبیل توجه به زندگی سیاسی امام از کودکی تا رهبری و معرفی امام به عنوان بزرگ ترین منادی مشارکت در سیاست مثبت و همچنین به بیان شجاعت و قاطعیت امام در برابر بیگانگان و دشمنان می پردازد. در قسمت اجتماعی ، جلوه های مدیریتی، مردم شناسی و مردم داری امام وشیوه های برخورد ایشان با بزرگان ، علما و مخالفان ... مدنظر می باشد. در فصل سوم ، به توضیح کوتاهی از الگو و الگوی کامل و همچنین ویژگی های آن و انواع الگوگیری و اهمیت و عوامل مؤثر بر شخصیت اسوه ها و ملاک های شناخت اسوه های مثبت و منفی پرداخته می شود. از جمع بندی مطالب چنین به دست می آید که : مهم ترین و قاطع ترین عامل مؤثر در شخصیت الگوها اختیار و اراده است. از طرفی گذشت تاریخ اثبات کرده که انتخاب الگو و اسوه در بنای شخصیت انسان و پیشرفت تمدن نقش بسزایی دارد که نباید آن را نادیده گرفت. چرا که اسوه های مطلوب و برجسته عامل تحرک انسان ها به سوی کمالو تعالی هستند و امام به عنوان تالی تلو معصوم(ع) بهترین الگوی عصر حاضر، برای تمام کسانی است که می خواهند راه کمال را بپیمایند. واژه های کلیدی تحقیق عبارتند از : 1- رفتار. 2- رفتار شناسی. 3- الگو. 4- اسوه. 5- امام. 6- امام خمینی(ره).
  • تعداد رکورد ها : 9