جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 2
شفاعت از دیدگاه کتاب و سنت
نویسنده:
سمانه طیبی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
شفیع در لغت به معنای جفت و در مقابل وتر است در واقع شفاعت قرار گرفتن موجود ضعیف در کنار موجود قوی است. شفاعت حکمی است که کسی حق خوشه برآن را ندارد و از نظر عقلی و شرعی و منطقی هم پذیرفته شده است. شفاعت از دیدگاه قرآن از دو طریق نفی و اثبات ، ثابت شده است یعنی یک گروه از آیات به طور مستقیم به اثبات این موضوع پرداخته است و گروه دیگر با نفی شفاعت از عده ای ، شفاعت در روز قیامت را امری مسلم معرفی می کند. همچنین این مسئله را فرقه وهابیت نیز قبول دارند ولی با کمی اختلاف در این که شفاعت در دنیا وجود ندارد و مسئله شفاعت فقط در قیامت است. شفاعت تشویق به گناه نیست بلکه یک عامل بازدارنده است و به انسان امید می دهد در نتیجه شفاعت به معنی صحیح برای حفظ تعادل است و وسیله ای برای بازگشت گنهکاران و موجب تشویق و جرأت بر گناه نیست. از طرفی شفاعت از نظر اسلام یک امر بدون حدود و مرز نیست بلکه دارای شرایط است و عده ای هم از آن بی بهره هستند مثل کفاره ، مشرک و... از طرفی دیگر گروه خاصی هستند که صلاحیت شفاعت کردن را دارند از جمله پیامبر اکرم ( ص)، امیرالمؤمنان، شهیدان و... .
مهدویت از دیدگاه شیعه و سنت
نویسنده:
زهراسادات علوی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
موضوع؛ « مهدویت از دیدگاه شیعه و سنت». هدف؛ بررسی و اثبات این واقعیت و مسائل مربوط به آن در باطن اسلام یعنی تشیع و تسنن است. کل مطالب در سه بخش و هر بخشی در دو فصل جای گرفته است. بخش اول؛ بعد از ذکر کلیاتی در رابطه با مطالب تحقیق، « مسئله مهدویت» را بطور کلی در ادیان مختلفی همچون؛ هند، یهود، مسیح و زرتشت بررسی کرده، تا بدانیم آیا این مسئله به غیر از اسلام در دین های دیگر هم وجود دارد یا خیر؟ سپس در بخش دوم به تجزیه و تحلیل این موضوع در کاملترین ادیان پرداخته ایم و از آنجا که دین اسلام بر مبنای قرآن و روایات استوار است، این مبحث را در کتب و احادیث شیعه و سنت دنبال کرده ایم. و پس از آن در بخش آخر چند مورد از نقاط اختلاف و اشتراکی را که در رابطه با مهدویت و مسائل مربوط به آن جزء عقاید این دو مذهب است، مشخص کرده و بطور جداگانه شرح داده ایم. منابعی که در این کار استفاده شده همگی از کتب معروف و معتبر بوده و جزء منابع دست اول، کتاب های مرجع، منابع دست دوم و منابع اطلاعاتی دیگر همچون؛ کتبی که در زمینه موضوع چاپ و نشر شده اند، مقالات، نشریات، سایت های اینترنتی و ... می باشند. روش انجام کار نیز از نوع کتابخانه ای و بصورت جستجو در کتب مختلف تهیه فیش می باشد. آنچه از این تحقیق دستگیر شما خواننده محترم می شود، اینکه؛ عقیده به مهدویت در دین های مذکور وجود داشته و دارد و فقط در نام، لقب و یا بعضی از خصوصیات و ویژگی های جزئی ظهور آن حضرت اخلاف نظرهایی دارند. و این بخاطر دوری از محدوده اسلام و یا تحریفاتی بوده که وارد دین آنها شده است. علاوه بر آن، این عقیده مختص به اسلام و تشیع نیز نیست، چرا که در مذهب تسنن هم، روی این مسئله تأکید بسیار شده است. البته در رابطه با بعضی از مسائل جانبی که از طرف گروهی از فرقه های سنت مطرح شده ، عقاید متفاوتی وجود دارد که از دیدگاه دانشمندان شیعه و سنی رد شده و به شبهاتشان نیز پاسخ داده شده است، که این خود نشان از بی اعتباری و نادرستی عقاید آنها دارد. خلاصه اینکه در پایان کار، نقاط اشتراک آنها را در زمینه های متفاوت جمع بندی نموده و ثابت کردیم: مهم این است که همه جهانیان در انتظار « مهدی موعودی» هستند که شالوده عدالت واقعی را در سراسر گیتی بر پا کند.
  • تعداد رکورد ها : 2