جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 3
طغیان انسان از دیدگاه قرآن
نویسنده:
حسین رحیمی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
این رساله، طغیان و طغیان گر را از دیدگاه قرآن مورد بررسی قرار داده است. با مفهوم شناسی واژه های «طغی» و «طاغوت» و نقد و بررسی دیدگاه های آن، مشخص شد که واژة «طاغوت» به عنوان یک واژه دخیل و بیگانه، حقیقت قرآنی پیدا کرده و مطرح شده است. همچنین آثار فردی و اجتماعی آن مورد بررسی قرار گرفته و به راه های جلوگیری و ریشه کن کردن طغیان نیز اشاره شده است و در پایان به عنوان درس آموزی و عبرت گیری، سرگذشت بعضی از طغیان گران تاریخ مانند «فرعون» به عنوان مظهر یک قدرت استکباری که نسل کشی، تفرقه، استضعاف و شکنجه های بی رحمانه ای را نسبت به بنی اسراییل روا می داشت و «قارون» که ثروت و خود بزرگ بینی، موجب طغیان وی گردید پرداخته شده است.
حکمت عدم صراحت اسماء اهل بیت(علیه السلام) در قرآن
نویسنده:
ناصر حسین الحسینی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
این رساله مشتمل بر سه فصل و یک خاتمه است: فصل اول شامل ساختار و کلیات طرح تحقیق است. فصل دوم از سه بخش تشکیل شده است: در بخش اول، دیدگاه افراطی (ذکر صریح و آشکار اهل بیت(علیه السلام) در قرآن)، در بخش دوم دیدگاه تفریطی (عدم ذکر اهل بیت(علیه السلام) حتی با وصف) و در بخش سوم، دیدگاه اعتدالی (ذکر اهل بیت(علیه السلام) در قرآن با اوصاف مختلف) ارائه شده است. فصل سوم در مورد حکمت های الهی در عدم تصریح نام ائمه(علیه السلام) در قرآن است. در این فصل به هفت حکمت اشاره شده است: حکمت اول: حفظ دین و قرآن از تکذیب، حکمت دوم: حفظ قرآن از تحریف، حکمت سوم: جلوگیری از سوءاستفاده با ذکر صفات و ویژگی های آنان، حکمت چهارم: مقتضای قوانین کلی هدایت و ضرورت رجوع به پیامبر| در تبیین امور کلی، حکمت پنجم: امتحان و آزمایش اُمّت، حکمت ششم: مقتضای فصاحت و بلاغت قرآن، حکمت هفتم: باطن و سرّ قرآن بودن اسماء اهل بیت(علیه السلام). در پایان، راه های کشف اسرار و بطون قرآن و معنای تأویل و فرق آن با تفسیر، به طور اختصار ارائه شده است.
هدایت و ضلالت در قرآن کریم
نویسنده:
محمدصفر احسانی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
مسئلة هدایت از مهم ترین و ریشه دارترین مسائلی است که در کتاب های آسمانی به ویژه قرآن مجید، روایات مورد توجه قرار گرفته است. از آن جا که موضوع «هدایت» به زندگی تمام مخلوقات (غیبی و شهودی) مربوط است ودر حقیقت همه موفقیت ها، محرومیت ها، سعادت ها و بدبختی های انسان به هدایت صحیح یا ناصحیح بستگی دارد، از این رو بسیار درخور توجه و اهمیت است. هدایت در تمام هستی جریان دارد. هیچ موجودی از موجودات را نمی توان یافت که انوار هدایت به گونه ای در آن تجلی نکرده باشد. اگر هدایت نبود، موجودی به وجود نمی آمد و به فرض وجود، قدرت ادامه هستی را نداشت. هدایت طبق آیات و روایات به دو نوع تکوینی که تمام موجودات واز جمله انسان را در بر می گیرد و تشریعی که مجموعه ای از قوانین و مقررات الهی است که برای تنظیم امور زندگی دنیا و آخرت انسان ها وضع شده است تقسیم شده است. این رساله که با عنوان «هدایت از دیدگاه قرآن کریم» مورد بررسی قرار گرفته، مشتمل بر مقدمه، پنج فصل و نتیجه گیری است. در فصل اول به کلیات و مفاهیم لغوی و اصطلاحی هدایت از دیدگاه اهل لغت و قرآن کریم پرداخته شده است. فصل دوم که شامل دو قسمت است، در بخش نخست هدایت تکوینی و اقسام آن و در بخش دیگر هدایت تشریعی و نقش انسان را در پذیرش هدایت مورد بررسی قرار داده است. در فصل سوم عوامل و زمینه های هدایت بیان شده است. فصل چهارم به بررسی عوامل ضلالت همچون: طاغوت های زمان، دوستان ناباب، تقلید از گذشتگان، پیروی از اکثریت نااهل و همچنین به تبیین زمینه های ضلالت مانند: شیطان، دنیاپرستی و... اختصاص دارد. در فصل پنجم مراتب هدایت (اسلام، ایمان به خدا و ولایت) و مراتب ضلالت (مرض قلب، انحراف و کفر) مورد بررسی قرار گرفته است.
  • تعداد رکورد ها : 3