جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 1
بررسی تطبیقی رابطه تربیت دینی و تربیت اخلاقی با نگرش اسلامی(با تأکید بر نقش اسلام در تبیین مبانی، اصول و روشهای تربیت اخلاقی)
نویسنده:
اصغر اخوی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
این پژوهش به بررسی رابطه تربیت دینی وتربیت اخلاقی از دیدگاه اسلام اختصاص یافته است و پس از بیان رابطه این دو حوزه از تربیت، به بررسی نقش اسلام در تبیین مبانی، اصول و روشهای تربیت اخلاقی می پردازد. مباحث در قالب کلیات و سه فصل تبیین و تفسیر شده است. در کلیات تحقیق مباحثی پیرامون سؤالات، اهداف، روش، اهمیت و پیشینه تحقیق ارایه شده است. در فصل اول، واژه های کلیدی پژوهش از جمله «دین»، «تربیت»، «اخلاق» و «تربیت اخلاقی» از لحاظ لغوی و اصطلاحی مورد بحث و بررسی قرار گرفته و انگاه رابطه این واژه ها با یکدیگر یعنی «رابطه دین و اخلاق»، «رابطه اخلاق و تربیت» بررسی شده است. فصل دوم با استفاده از تعاریف مذکور، به بررسی تطبیقی رابطه تربیت دینی و تربیت اخلاقی با نگرش اسلامی پرداخته است و شامل سه بخش می باشد. بخش اول مبانی، اصول، روشها، اهداف و مراحل تربیت دینی را مطرح ساخته و در بخش دوم نیز که به حوزه تربیت اخلاقی اختصاص یافته است،مبانی، اصول، روشها اهداف و مراحل شباهتهای این دو حوزه از تربیت و رابطه آنها با هم می باشد. در این بخش این نکته مورد توجه و تأکید قرار گرفته است که رابطه این دو، رابطه عموم و خصوص مطلق است، یعنی از دیدگاه اسلام، تربیت اخلاقی جزیی از تربیت دینی محسوب می شود. بنابراین تربیت اخلاقی در بر گیرنده همه ابعاد تربیت دینی نیست، زیرا در حوزه تربیت دینی علاوه بر مباحث اخلاقی، باورها، انتقادات و احکام دینی نیز مطرح می شود . در فصل سوم با استفاده از یافته ها و داده های فصل دوم به بررسی تفصیلی نقش اسلام در تبیین و تفسیر مبانی، اصول و روشهای تربیت اخلاقی با بهره گیری از آیات، روایات و دیدگاه علماء و اندیشمندان اسلامی پرداخته شده است. این فصل درصدد بیان تأثیر همه جانبه دین اسلام در تربیت اخلاقی انسان ها با روش علمی و تحقیقی و با نگاهی نو و جدید می باشد تا راه های رسیدن به فضایل اخلاقی و رفع موانع را به منظور تأمین سعادت دنیا و آخرت افراد بیان نماید.
  • تعداد رکورد ها : 1