جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 15
قساوت و سنگدلی از دیدگاه قرآن و سنت، عوامل ایجاد آن، آثار و پیامدهای فردی و اجتماعی آن
نویسنده:
طیبه محمدی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
در محیطی که موجبات غفلت از خدا و روز حساب بیشمار است و مردم بی خبر از عواقب شوم گنهکاری در وادی طغیان و عصیان شتابان می روند و با دست خود، تیشه به ریشه ی سعادت و شرف انسانی خود می زنند و عاقبت و منتهی الیه این زندگی گناه آلوده سر از عالمی سراسر ظلمت و وحشت در آورده و خود را معذب به عذاب سوزان خدا می سازند، در چنین محیطی وظیفه ی انسانی و اسلامی هر مسلمانی ایجاب می کند تا آنجا که ممکن است به هر وسیله ای در بیداری خود و جامعه کوشا باشد تا به سعادت نهایی برسد. آنچه در این سطور می خوانیم بصورت اجمال در فصل اول غرض از خلقت انسان و هدف نهایی انسان بیان می شود و همچنین انواع قلبها و حالات آن و ویژگی قلبها اشاره شده است . فصل دوم شامل تعریف قساوت و ویژگی قلب قسیّ و آثار گناه در دل و ویژگی های قلب قسی و همچنین نشانه نخستین درجه ایمان و ... پرداخته شده است که از آیات و روایات استفاده شده است. فصل سوم شامل عوامل ایجاد قساوت که شامل موضع گیری در برابر انبیاء الهی ، پیمانشکنی ، جدایی و دوری از مکتب وحی غفلت ، اصرار بر گناه، پرگویی، خوردن حرام و ... بیان شده است. فصل چهارم : آثار شوم بیماری بیان شده است که بدبختی جامعه از همین بیماری می باشد و همچنین در مورد خطر بیماری بحث شده است تا در بیدار ساختن مردم غافل و به هوش بودن انسانها کمکی شود و دلی بیدار گردد. فصل پنجم: راههای نورانی ساختن دل و رهایی از بیماری قساوت بیان شده است که از حوادث و آثار این بیماری مطلع و بیدار شده و به حال خود توبه کنند و ظلمت غفلت را از فضای جان بزدایند تنبهی پیدا کنند و در عاقبت شوم این زندگی آلوده خود بیندیشند و تا فرصت باقی است به اصلاح خود بپردازند و این ندای آسمانی قرآن را مکرر برخود و خاندان خود تلقین نمایند. « أَ لَمْ یَأْنِ لِلَّذِینَ ءَامَنُوا أَن تخْشعَ قُلُوبهُمْ لِذِکرِ اللَّهِ وَ مَا نَزَلَ مِنَ الحَْقّ ِ وَ لا یَکُونُوا کالَّذِینَ أُوتُوا الْکِتَب مِن قَبْلُ فَطالَ عَلَیهِمُ الأَمَدُ فَقَست قُلُوبهُمْ وَ کَثِیرٌ مِّنهُمْ فَسِقُونَ » آیا هنگام آن نرسیده که گرویدگان ( ظاهری) دلهایشان به یاد خدا خاشع گردد و به انچه که از حق نازل شد بدان توجه کنند و مانند کسانی که پیش از این برایشان کتاب آسمانی تورات فرود آمد نباشد که دوره طولانی بر آنها گذشت و قلوب آنها زنگ قساوت گرفت و بسیار فاسق و خارج از وادی حق گشتند . آری! وقت آن رسیده و اینک گوش به فرمان حق باشید. حاصل گفتار این شد که اموری چند از مظاهر تمدن مادی در زندگی ما مسلمانان راه یافته و موجب پیدایش بیماری مهلک قساوت دل در مردم گشته است و یک نوع حالت صلابت و غلظت و سنگ دلی در جان ها پدید آمده و اهلیت تفهم و تأثر از مذاکرات معنوی و روحانی از قلب ها رخت بر بسته است بطوری که نه از، شنیدن آیات آسمانی قرآن تکان می خورند و نه از مواعظ آن گویی به فرموده ی قرآن حکم، از تخته سنگی کوهستانی نیز سخت تر گشته اند. « ثُمَّ قَست قُلُوبُکُم مِّن بَعْدِ ذَلِک فَهِیَ کالحِْجَارَةِ أَوْ أَشدُّ قَسوَةً » آری! این حال، حال قساوت است و بیماری مهلک بشر نطفه ی شقاء و بدبختی و هلاک ابدی ا نسان است که انسان را بسوی عذاب دردناک و سوزان منتهی می کند. «وَ مَنْ أَحْسنُ قَوْلاً مِّمَّن دَعَا إِلی اللَّهِ وَ عَمِلَ صلِحاً وَ قَالَ إِنَّنی مِنَ الْمُسلِمِینَ » کیست خوش سخن تر از آن کس که به سوی خدا بخواند و کردار نیک از خود نشان داده و بگوید من از تسلیم شوندگانم.
ضرورت حجاب از دیدگاه قرآن و سنت
نویسنده:
فهیمه قاسمی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
کسانی که دست به قلم دارندودرکارقلمزنی تجربه ای دارندبه خوبی می دانندچه بساعنوانی درآغازساده وسهل جلوه کند،ولی آنجاکه پای تتبع ویافتن مطلب درآن به میان می آید،مشکلات متعددی فراروی محقق وآنکه تحقیق راآغازکرده است رخ می نمایدموضوع انتخاب شده برای تحقیق که درپیش روی داریدنیزچنین سرنوشت وسرانجامی راداشت. به هرحال به فضل الهی،این کاردرحدتوان خویش انجام شدکه ان شاءالله بالطف وعنایت الهی موردتوجه ودقت خوانندگان عزیزقرارگیرد. نوشتارحاضرمطالبی پیرامون ضرورت حجاب ازدیدگاه قرآن وسنت می باشدکه درشش فصل به نگارش درآمده است: فصل نخست:دراین فصل بیشترسعی شده برای آشنایی باحجاب واژه های مربوط به آن همچون حجاب(لغت،اصطلاحی)سپس درموردارزش گذاری حجاب وحکمت وآثارروقرب به خدا،آرامش روانی،استحکام پیوندخانوادگی،استواری اجتماع ودرانتهامقصوداصلی حکم حجاب مطالبی بیان شود. فصل دوم:دراین فصل به بیان پایه های حجاب،آثارحجاب اعم ازآثاردنیوی،(آثارروحی وروانی،خانوادگی،اجتماعی)آثاراخروی حجاب وسپس فلسفه پوشش ودرانتهانیزلازم دیدم شرایط عمومی پوشش راموردبررسی قراردهم. فصل سوم:ازآنجاکه موضوع این تحقیق ضرورت حجاب ازدیدگاه قرآن وسنت است دراین فصل سعی برآن شده بعدازتوضیح درموردخودحجاب وآثارآن به بررسی انواع حجاب ازدیدگاه قرآن ازآن جمله:حجاب درچشم،درراه رفتن،حجاب ظاهری حجاب گفتارو...پرداخته وسپس حجاب راازدیدگاه سنت موردتحقیق قرارداده شده:ازدیدگاه ائمه،فاطمه ( س) ،پیغمبر ( ص) و ... فصل چهارم:مسلماًبدحجابی به عنوان یک پدیده اجتماعی درهراجتماعی که گسترش یابدپیامدهای ناگواری رابه دنبال داردوقتی زنان جامعه که پیکره وهسته اصلی اجتماع هستند بدون حجاب با آرایش غلیظ در جامعه ظاهر شوند زمینه تحریک مردان را فراهم می کننددراین فصل ابتداپیامدهای بدحجابی وبی حجابی تبیین داده شده است.سپس درپایان عوامل آن موردتوضیح قرارگرفته است. فصل پنجم:دراین فصل شیوه های شناخت حقانیت حجاب موردتحقیق قرارگرفته شده است به راههای مبارزه با بدحجابی و بی حجابی از جمله:تقویت ایمان،احیاء فرهنگ اصیل اسلامی،شناساندن الگوهای والا،راه های ترویج و...پرداخته شده ودرانتهافصل راهکارهای اجرایی مطرح گردیده وسپس پیشنهادات دراین باره ارائه شده است. فصل ششم:ازآن جاکه دشمنان اسلام همواره سعی درنابودکردن اسلام دارندوهمواره یک سری بهانه های بنی اسرائیلی می آورندتاازاین طریق اسلام رادرنظرهمگان بدون محتوانشان دهند.ازاین رواینجانب سعی کردم فصل انتهای پایان نامه ام رابه بررسی شبهات به روزازجمله(مسئله دست وپاگیربودن حجاب درشکل چادر،رابطه حجاب مشکی وبیماری های استخوانی و...)وبه بررسی سوالات ازجمله(1- چرامردان مجا زمی باشندهرکاری می خواهندبکنندوهرگونه می خواهندلباس بپوشندامازنان بایدپوشش رارعایت کنند؟2- پوشش بانوان درعکس وفیلم و...)بپردازند تاشایدبانوشتن این مطالب گروهی که درخواب غفلت به سرمی برندچشمان خودرابرروی حقایق بازکنندوخودراازچنگال دشمنان اسلام که همواره نقشه می کشندازراههای گوناگون ( ازبین بردن حجاب وترویج فرهنگ برهنگی و...)زمینه فسادراهرچه بیشترافزایش دهندوجامعه رابه نابودی بکشند؛نجات دهم پس خواهرعزیزم هوشیارباش بردارعزیزم هوشیارباش خودجستجوکن،هرچه بگردی ازحجاب یابی.
دنیا در قرآن
نویسنده:
شهربانو نوری
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
دنیا در یک معنا پستی است و در معنایی دیگر نزدیکی، پست تر است چون نسبت به آخرت محدودتر است و فانی و آخرت سرای باقی. نزدیک تر است چون نسبت به آخرت به ما نزدیک است. دنیا علاوه بر اینکه معرف خود برای شناخت است دین را نیز عامل شناخت خود می داند، دین ، دنیا را سرای راستی می داند برای آن کسی که آن را وسیله رسیدن به آخرت بداند . بازیچه و فریب و لهو ولعب می داند. برای آن کسی که آن را هدف انگارد. پس طریقه استفاده از آن ، آن را برای ما ممدوح یا مذموم می نمایاند. بهره بردن از دنیا باید برای آبادانی آخرت باشد چون این دو ( دنیا و آخرت) در ارتباط با هم قرار دارند اگر در دنیا کشت و محصول خوب باشد در آخرت نیز خوب برداشت خواهیم کرد و اگر نامرغوب باشد ، در آخرت نتیجه نخواهد داد. امروز دنیا را روز عمل قرار دهیم که فردای قیامت فرصت انجام عمل نیست. انسان در دنیا زندگی می کند تا معنای زنده بودن و جاودانه بودن را در آخرت درک کند برای آنکه این معنا درک شود باید از مظاهر فریبنده دنیا کناره گیرد. از نعمات دنیایی استفاده کند ولی دلبسته آن نگردد. از این رو ضرورت در آن است که انسان را از وابستگی به دنیا پرهیز داده و آگاه باشد که هلاکت و شقاوت انسان در دل سپردن به دنیاست . این هم ضروری است که آگاه باشد . آیات و روایاتی که هشدارهای تکان دهنده درباره غرور و فریب دنیا داده اند یک امر تصادفی نیست بلکه برای نجات وی از افتادن در چاه دنیا می باشد. اهمیت مطلب در این است که بتواند نگرش واقع بینانه ای نسبت به دنیا داشته باشد . هدف از ارائه این تحقیق ارائه راهکارها و برنامه های سازنده ای است که اولا بتوانم خود و در مرحله بعد دیگران را در مسیر ارضای صحیح کشش های فطری و امیال طبیعی قرار داده تا با بهره وری صحیح از دنیا با آسودگی تمام، گذرگاه های سخت آخرت را پشت سر بگذاریم. در بررسی های به عمل آمده دریافت شد که در خراسان بزرگ تحقیقی با این عنوان در رابطه با موضوع دنیا صورت نگرفته است و تحقیق بنده اولین پژوهشی است که در این رابطه انجام گرفته است. البته در بخش کلی نویسندگان بزرگی چون آیت الله جوادی آملی نویسنده کتاب دین و دنیا، آقای حسن علی علی اکبریان نویسنده کتاب ارزش دنیا، و دیگر نویسندگان تحقیقاتی در رابطه با موضوع پژوهشی من داشته اند که بنده توانستم با توجه به مطالب تحقیقاتی این بزرگواران پروژه خود را تکمیل نمایم تا اینگونه من هم نقشی هر چند کمرنگ و در حد توان خویش در خدمت به اسلام داشته باشم.
مهدویت از دیدگاه مذاهب اسلامی
نویسنده:
صدیقه علیزاده ینگه قلعه
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
این تحقیق در موضوع مهدویت از دیدگاه مذاهب اسلامی در چندین فصل نگارش یافته است از آنجا که بحث مهدویت یکی از مباحث اساسی و اصیل است از ابعاد مختلفی مورد بحث و بررسی می باشد و از گستردگی و عمق خاصی برخوردار می باشد. مهدویت سرچشمه هر خیر و جلوه گاه همه نیکی ها و زیبایی ها، چشم اندازی زیبا به جهان آینده و رمز پیروزی یک جامعه است اعتقاد به مهدویت امید را در دلها زنده می نماید و آن را از غلتیدن در فسادها و تباهی ها حفظ می نماید و به هر حال زنده ماندن و بالندگی و بقای اسلام و شیعه در گرو این حقیقت بزرگ است. اهمیت و جایگاه والای فرهنگ مهدویت در آینده تاریخ بشریت و اهمیت حکومت جهانی مهدی باعث شده است که چهره های استعمار و استکبار در صدد تخریب سازی فرهنگ مهدویت شوند و در محور اعتقادات اصیل اسلامی و کم رنگ کردن ارزش ها و باورها تلاش نمایند و با ارائه فیلم ها و نمایش نامه و فعالیتهای دیگر چهره ای بسیار خشن از آن حضرت ارائه دهند و در سطح وسیعی فعالیت های گسترده ای را انجام دهند زیرا آنها خوب واقفند آنچه که در حقیقت باعث عبور شیعه از پیچ و خم ها و مشکلات شده است اعتقاد به وجود امام زمان ( عجل الله تعالی فرجه الشریف) است و مهدویت به عنوان مهم ترین عامل در تکوین تشیع می باشد و اعتقاد به ظهور منجی اسلامی نماد برجسته تشیع در اسلام به شمار می آید. در نوشتار حاضر در ارتباط با موضوع مهدویت در میان اقوام و ادیان مختلف مباحثی مطرح شده و اعتقادات این ادیان در ارتباط با وجود منجی و ظهور مصلح مورد بررسی قرار گرفته است و از آنجا که بحث مهدویت در آیات قرآن کریم از جایگاه خاصی برخوردار است و این موضوع ریشه قرآنی دارد و این حقیقت را در آیات الهی بیان فرموده به ذکر برخی از این آیات پرداخته شده است. مبحث دیگری که از آن سخن به میان آمده مهدویت در مذاهب اسلامی می باشد از آنجا که موضوع مهدویت یک بحث اسلامی است که تنها اختصاص به یک مذهب خاص ندارد و مذاهب و فرق مختلف آن را قبول دارند در روایات مربوط به مهدویت در مآخذ و طرق روایی اهل سنت به قدری چشمگیر است که هیچ یک از محقیقن از هر فرقه ای که باشند نمی توانند متواتر بودن آن را رد کنند هر چند که در جزئیات این امر فرق اختلاف دارند. بحث بعدی که با مهدویت ارتباط دارد موضوع غیبت امام زمان ( علیه السلام) می باشد که این موضوع را پیامبر و ائمه ( علیهم السلام) در ضمن احادیث و روایاتی به مردم گوشزد نموده اند وقوع آن را خبر داده اند و در ارتباط با آن مطالبی را بیان فرموده اند، بحث و بررسی در این موضوع از منظر روایات منقول از ائمه ( علیهم السلام) و پیامبر ( صلی الله علیه و آله و سلم) باعث روشن شدن موضوع غیبت و نهایتا بحث مهدویت می شود.
صورت های ارتباط انسان با خدا ( نماز زیباترین نشانه بندگی)
نویسنده:
نرگس یوسفی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حو زه: ,
چکیده :
تحقیق پایانی موجود با موضوع صورت های ارتباط انسان با خدا با محوریت نماز زیباترین نشانه ی بندگی در 5 فصل به نگارش درآمده است. فصل اول: در این فصل از مقدمات نماز بحث شده که شامل طهارت، پوشانیدن و وقت نماز و ... می باشد. فصل دوم: نگاهی به فلسفه ی نماز ؛ بعد از بیان مقدمه ای در ارتباط با فلسفه ی نماز، پاره ای از فلسفه و اسرار نماز پرداخته شده؛ و همین طور فلسفه ی واجب شدن خود نماز که در حدیثی پیامبر اسلام صلوات الله علیه در فلسفه ی نماز می فرمایند: نماز از شرایع دین است و خشنودی خداوند در آن است و روش پیامبران بر آن است و از برای نمازگزار است:«دوستی ملائکه هدایت پروردگار، ایمان، نور و معرفت پروردگار، روشنائی در شناخت، برکت در روزی، اجابتی بر دعا و قبولی اعمال، نماز توشه ایست برای آخرت و شفیعی است برای نمازگزار و انیسی و فرشی است در قبرش، و جوابی است برای منکر و نکیر، تاجی است بر قرق او در محشر، و نوری است بر صورت او برهانی است میان او و خداوند و نجاتی است از آتش و جواز عبوری است بر صراط و کابینی است برای حوریان بهشتی و بهائی است برای بهشت. بوسیله نماز بنده به درجات عالی می رسد زیرا نماز تسبیح و تحلیل و تحمید و تمجید و تکبیر است و گفتاری است حق و دعوتی است به سوی حق.» که هم چنین فلسفه ی واجب شدن نماز که چرا در 5 نوبت به جاآوریم با آوردن حدیثی از پیامبر اسلام صلوات الله پاسخ داده شده است. فصل سوم: جایگاه و اهمیت نماز مورد بررسی قرار گرفته است. دراسلام نماز جایگاه والا و اهمیت فراوان دارد جنبه هایی از این اهمیت را در قالب آیات و روایات بیان شده است. فصل چهارم: به اسرار و آثار اجزای نماز پرداخته شده که عبارتند از 1. نیت 2 . قیام 3. تکبیره الاحرام 4. قرائت 5. رکوع 6. سجود 7. تشهد 8 . سلام. هر کدام از اجزای نماز فلسفه ، آداب و آثار آن ها به طور جداگانه نوشته شده . به عنوان مثال : از فلسفه ی سجده و آداب آن که حالت گذاشتن دست ها در سجده و با آداب سجده امام کاظم ( ع) و ... با توجه به احادیثی که در این زمینه آمده، آورده شده است. و هم چنین از آثار آن که ضمانت بهشت و ریزش گناهان و ... سخن به میان آمده است. فصل پنجم: حضور قلب در نماز، که یکی از شرط های اساسی پذیرفته شدن نماز، در نزد خداوند متعال همین مسئله می باشد. اهمیت حضور قلب در نماز با توجه به روایات و هم چنین عواملی که در بوجود آمدن حضور قلب در نماز مثل اهمیت دادن به نماز و تعیین مکان مخصوص و .... نقش دارند، بیان شده است. نماز که بهترین ارتباط با خداست، محور همه آموزه های اسلام و ستون این خیمه رفیع است. هر مسلمان بدون استثنا مکلف است هر روز در چند وعده این فریضه ی الهی را به جای آورد و سبک بال برای توفیق دراین معراج تلاش کند. شک نیست که نمازگزار برای این عروج باید به جسم و روح نماز توجه کند و باطن آن را در یابد و با این دو بال به پرواز در آید.
قیام و حکومت امام زمان ( عج) پس از ظهور
نویسنده:
آرزو سامی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
تحقیقی که در حال حاضر نوشته ام تحت عنوان قیام و حکومت امام زمان ( ع) پس از ظهور می باشد که شامل سه بخش است که در آن سعی شده است حکومت امام زمان ( عج)، چگونگی قیام ایشان، جنگ هایی که حضرت انجام می دهند و ویژگی های حکومت جهانی امام مهدی ( ع) بررسی شود. بخش اول: تحت عنوان انقلاب جهانی مهدی ( عج) می باشد که این بخش شامل سه فصل است. در فصل اول قیام امام زمان ( عج) را بررسی می کنیم اینکه اعلان ظهور چه موقع می باشد و آیا جهانیان از این قیام خرسند می شوند یا نه و نقشی که زنان می توانند در قیام امام مهدی ( ع) را داشته باشند بررسی می شود ابتدا وضعیت زنان در آخرالزمان و بعد وضعیت زنان بعد از ظهور بررسی می شود. در فصل دوم خصوصیات جسمی، کمالات اخلاقی و کرامات رهبر قیام بررسی می شود و در فصل سوم ویژگی سپاهیان امام، ملیت آنان و تعداد سپاهیان بررسی می شود و همچنین فرماندهان سپاه که چه کسانی می باشند. بخش دوم: تحت عنوان جنگیدن برای پیروزی که این بخش شامل چهار فصل است در فصل اول، جنگ های حضرت مورد برسی قرار می گیرد و به این شبهه پاسخ داده می شود که اگر حکومت امام مهدی ( ع) حکومت امنیت است پس جنگیدن برای چه؟ در فصل دوم سعی شده است امدادهای غیبی که امام را یاری می کنند بررسی شود، در فصل سوم، شیوه رفتار امام مهدی ( عج) با دشمنان و قاطعیت امام در برخورد با دشمنان بیان شده است و همچنین گروه هایی که امام با آن ها برخورد می کند بررسی می شود و در فصل چهارم عوامل پیروزی پیشوای جهان بررسی می شود. بخش سوم: تحت عنوان ویژگی های حکومت حضرت مهدی ( عج) شامل سه فصل می باشد، در فصل اول، پایتخت حکومت امام مهدی ( ع) و ویژگی های کارگزاران دولت مهدی ( عج) بررسی می شود در فصل دوم سعی شده است که نمایی از شکوفایی دانش و صنعت در عصر امام مهدی ( ع) و همچنین گسترش فرهنگ اسلامی و احیای سنت محمدی ترسیم شود و در فصل سوم به بررسی عدالت و قضاوت مهدوی می پردازی و خواهیم خواند که رهبر یک حکومت جهانی باید عادل باشد و همچنین ادله ای برای اثبات عدالت در رهبری را بیان می کنیم در فصل چهارم به مسئله امنیت در حکومت امام زمان ( عج) می پردازیم و امنیت عمومی، امنیت راه ها، امنیت قضائی و امنیت کودکان بررسی می شود. در فصل پنجم مسئله بهداشت و اقتصاد در حکومت مهدی بیان می شود وضعیت بهداشت و درمان در عصر ظهور حضرت مهدی ( عج)، شکوفایی اقتصاد و رفاه اجتماعی، وضعیت عمران آبادانی و همچنین کشاورزی در دولت امام مهدی ( ع) بررسی می شود و در خاتمه نتیجه گیری نموده ام و منابعی که مورد استفاده قرار داده ام معرفی نموده ام تا راهگشای مخاطبین عزیز باشد. به امید اینکه مورد قبول حضرت حق و آقا امام زمان ( عج) قرار گیرد.
سیره اخلاقی و تربیتی پیامبر اسلام ( ص)
نویسنده:
ملیحه امامی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
نوشتار حاضر حاوی مطالبی پیرامون سیره اخلاقی و تربیتی پیامبر عظیم الشأن اسلام * می باشد که در سه بخش که هر کدام شامل فصل های می باشد به نگارش در آمده است که عبارتند از اول به کلیات که در آن به تعریف و تبیین موضوع پرداخته که واژه اخلاق در منابع لغوی به لحاظ ماده اشتقاق بر دو هیئت خَلق و خُلق اشاره شده است هر یک از این دو واژه به نوعی با مفهوم مورد نظر ارتباط دارد و در اصطلاح نیز بر محور ملکات نفسانی و صفات راسخ در نفس معنا کرده اند. واژه تربیت از نظر لغت شناسی مصدر باب تفعیل از ریشه ربب یا ربو به معنای، رشد و نمو زیاد شدن و افزایش یافتن و اصلاح چیزی آمده است و در اصطلاح تعریف واحدی ندارد ولی تربیت را به معنای پرورش دادن استعدادهای درونی که بالقوه در یک شیء موجود است می باشد. مفهوم سیره بر وزن فعله مشتق از کلمه سیر به معنای رفتن می باشد که یکی از معنای سیره عبارت است از روش و شیوه انجام عمل می باشد. بخش اول با عنوان سیره اخلاقی پیامبر ? است که این بخش 3 فصل دارد فصل اول نظافت پیامبر که در آن به انواع نظافت جسمی و روحی پرداخته شده است فصل دوم حفظ حریم ها که توجه کرده به مواردی از جمله احترام به دیگران، عفو و گذشت. فصل سوم، خلقیات می باشد که در آن نیز به آرامش و پرهیز از غضب، افشاء سلام، تواضع و فروتنی. بخش دوم با عنوان سیره تربیتی پیامبر ? می باشد که این بخش نیز شامل سه فصل می باشد فصل اول جایگاه تربیت پیامبر اسلام می باشد هر چند بررسی جایگاه تربیت شخصیت والا و با عظمت رسول گرامی فراتر از آن است که بتوان درباره آن چیزی گفت و نوشت ولی برای رفع شبهات به نگارش درآمده است. در فصل دوم فنون یا روش های تربیتی پیامبر اسلام نوشته شده که به انواع روشهای تربیت که موثر واقع می شوند را در این فصل جمع آوری نموده ام. و در فصل سوم به ضرورت به کارگیری روش تربیت پیامبر که چه نیازی از آن در این جامعه و تأثیر گذاری این تربیت در جامعه حاضر را مورد بررسی قرار داده ام. و بخش سوم با عنوان کاربردهای روش های تربیتی پیامبر اسلام است که شامل یک فصل به عنوان مربی بشریت می باشد که تمام تلاش بنده حقیر در جمع آوری این بخش آخر با یک فصل برای کاربردی و عملاً انجام دادن سیره اخلاق و تربیت پیامبر عظیم الشان در یکسان کردن گفتار و رفتار ایشان است. امید است مورد استفاده خوانندگان عزیز قرار بگیرد.
بررسی حقوق زنان از دیدگاه اسلام
نویسنده:
فخری آل شیخ
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
قسمت اول تحقیق را کلیات تشکیل می دهدکه درآن از اهداف وضرورت تحقیق بحث می شودومشکلاتی که برسرراه این تحقیق وجودداشته رابیان می کند. باتوجه به اینکه این تحقیق یک بحث حقوقی است این تحقیق رادرچهارفصل موردبررسی قرارداده ونکات مربوطه به هربحث را بیان می کنیم. فصل اول؛ درباره نفقه می باشد. نفقه یک نهاد حقوقی دراسلام است ودر سایرادیان هم وجودداشته است اسلام پرداخت نفقه را برعهده مردگذاشته است چون زن از نظرنیرومندی وقدرت جسمانی ازمرد ضعیف تراست.نفقه تمام لوازم زندگی راشامل می شودازجمله:غذا،پوشاک،مسکن...درطلاق رجعی زن حق نفقه دارداما با فوت مردچنین حقی ساقط می شود. فصل دوم؛درباره مهراست.مهر از زمان های قدیم مرسوم بوده است مرد درهنگام ازدواج چیزی به همسرش تقدیم می کندکه دراصطلاح به آن مهریاصداق می گویند.مهرازآنجایی قرارداده شده که نقش هریک از زن و مرد درعشق مغایر با دیگری است.وضعف زن درمقابل نیرومندی مرد بدینوسیله تعدیل می شود.هرچیزی که مالیت وارزش داشته باشدمی تواند بعنوان مهرقراربگیرد و مقدارآن بستگی به توافق طرفین دارد. فصل سوم؛درباره ارث است.یکی ازحقوق زن که براثرعقد دائم بوجود می آیدحق ارث است.درگذشته به زن ارث نمی دادند.ولی با ظهوراسلام این قانون ملغی شدسهم الارث زن1/4ازاموال شوهراست اگرشوهرفرزندنداشته باشد و 1/8 ازاموال مرداست اگر اوفرزندداشته باشد. فصل چهارم؛درباره قصاص است. طبق قانون مجازات اسلامی ایران درصورتی که زنی مردی را عمداً به قتل برساند،زن قصاص می شود بدون هیچ گونه شرط خاصی،ولی اگرمردی زنی را عمداً به قتل برساند،درصورتی قاتل قصاص می شودکه اولیای دم مقتوله نصف دیه را به او بدهند واگرنصف دیه را ندهندیا نتوانند بدهند مرد قصاص نمی شود.
دعا و آثار تربیتی آن
نویسنده:
فاطمه فخرطه
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
در این نوشته مطالبی پیرامون دعا و آثار تربیتی آن – در چهار فصل – به نگارش در آمده است. فصل اول: در این فصل به معنای لغوی و اصطلاحی دعا پرداخته شده و مفهوم وحقیقت دعا و تفاوت آن با استعانت را بیان کرده است، و همچنین اهمیت و جایگاه دعا از نظر قرآن، احادیث و دانشمندان بررسی شده است و نمونه هایی از افرادی که به دعا و راز و نیاز با خالق پرداخته اند را ذکر کرده است. فصل دوم: آداب و شرایط اجابت دعا را بیان کرده است. و آن آداب دو قسم اند: 1. آداب و شرایط قبل از دعا؛ 2. آداب و شرایط در حال دعا و نیایش. که با رعایت اینها می توان به اجابت دعا رسید. فصل سوم: استجابت دعا و علل آن و موانع استجابت دعا را بررسی کرده است. کسی که توفیق دعا کردن را پیدا می کند، با صرف نظر از اجابت آن، به هدف دعا، که سخن گفتن با پروردگار است، رسیده و این مقام بندگی را درک کرده است و هر دعایی مستجاب است چرا که خداوند خود آن را تضمین کرده است. با توجه به آیه « اُدعُونی اَستجِب لَکُم» ولی گاهی به خاطر موانعی که وجود دارد مانند گناهان و لقمه حرام و ... دعا مستجاب نمی شود و مقبول درگاه خداوند نمی گردد، که باید برای رسیدن به اجابت، آن موانع را از سر راه برداشت و به اجابت دعا امیدوار بود. فصل چهارم: به تأثیر تربیتی دعا در جسم و روح آدمی و زندگی فردی و اجتماعی انسان با ایمان پرداخته است. که مهمترین این آثار، آرامش در سایه دعا و راز و نیاز با خداست. دعا در پرورش روح انسانها بسیار مؤثر است و او را برای رسیدن به مقام قرب الهی و باز داشتن از معاصی و توجه به ذات اقدس الهی یاری می رساند. و دعا ملاک ارزش انسانها و میزان توجه پروردگار به او است.
 آثار و پیامدهای طلاق در اجتماع
نویسنده:
طاهره سلیمانی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسای حوزه: ,
چکیده :
در نوشتار حاضر مطالبی پیرامون طلاق در چندین فصل به نگارش درآمده است این موضوع از ابعاد خاصی مورد بحث و بررسی قرار گرفته است. در فصل نخست در ارتباط با طلاق و معنای لغوی اصطلاحی و ماهیت حقوقی آن در فقه و آثار اجتماعی طلاق و اثرات شوم ناشی از آزادی مطلق طلاق و طلاق به حکم دادگاه مطالبی بیان شده است. از آنجا که طلاق یکی از پدیده های انسانی است که جوامع از دیرباز با آن مواجه بودند و هر جامعه ای دیدگاه متفاوتی نسبت به این موضوع و جایگاه آن در حیات بشری داشته اند. فصل دوم به بررسی طلاق در ادیان و اقوام مختلف اختصاص یافته است و قوانینی را که در ارتباط با طلاق در آئین آنها وجود داشته است بیان شده است. فصل سوم: طلاق در آیات و روایات قرآنی نیز از جایگاه خاص خود برخوردار است به خاطر اهمیت این موضوع سوره ای از قرآن به این نام اختصاص یافته است و خداوند در سوره طلاق به ذکر احکام پیرامون طلاق پرداخته است و احکام مربوط به طلاق و زنان مطلقه را بازگو می فرماید و به صورت پراکنده در برخی دیگر از آیات قرآنی به اسباب ضروری طلاق اشاره می کند و قوانین کلی را در ارتباط با این موضوع ارائه می دهد که برای همه کس با همه جمیع حالات و افکار در تمام زمان ها و مکان ها قابل تطبیق است. روایاتی که در مورد طلاق وجود دارد حاکی از این مطلب است که طلاق در اسلام یک امر ناپسند است که فقط در موارد ضروری و به عنوان آخرین راه حل نهایی تجویز شده است و در برخی از احادث از آن به عنوان مبغوض ترین حلال ها یاد کرده اند. در فصل چهارم ارکان طلاق مورد بررسی قرار گرفته است و شرایط و ویژگی هایی را که باید وجود داشته باشد تا طلاق صورت گیرد بیان شده است. در فصل پنجم به بیان انواع طلاق طلاق بدیع و نسبی و تقسیمات طلاق نسبی یعنی بائن و رجعی و عدی و طلاق زن باردار و طلاق زن غایت مفقودالاثر پرداخته شده و احکام مربوط به این طلاق ها بیان شده است. موضوع عده نیز به عنوان یکی از مواردی که در طلاق رجعی مطرح است و در آیات قرآنی در بحث مربوط به طلاق به آن اشاره شده است. در فصل ششم انواع عده و مدت زمانی را که باید در انواع عده ها یعنی عده طلاق، عده وفات و عده زن در طلاق مفقودالاثر باید رعایت شود بیان شده است و فلسفه عده نیز به عنوان یکی از راهکارهای اسلام برای جلوگیری از طلاق فرصتی مناسب برای بازگشت به زندگی مجدد مورد بررسی قرار گرفته است. در فصل هفتم: به ریشه های طلق می پردازیم که این بحث در حقیقت یکی از موضوعات اساسی در مورد طلاق می باشد زیرا شناخت علل و ریشه های طلاق ما را در شناخت هرچه بهتر این مشکل اجتماعی کمک می کند. با جلوگیری از این علل از رواج این مشکل پیچیده اجتماعی جلوگیری نمائیم از آنجا که علل بی شماری در ایجاد طلاق نقل شده اند و نمی توان گفت که کدامیک از این علل سهم بیشتری در ایجد آن دارند و نقش این علل در مکان ها و شرایط گوناگون فرق می نماید ما تنها برخی از علل را که باعث طلاق می باشند برشمرده ایم. فصل هشتم: مسلما طلاق به عنوان یک پدیده اجتماعی در هر اجتماعی که رخ دهد پیامدهای ناگواری را به دنبال دارد که نباید آنها را نادیده گرفت زیرا اثرات مخرب آن در حقیقت بر پیکره اجتماع اثرات منفی می گذارد و اساس جامعه را به مخاطره می اندازد در هر طلاقی که صورت می گیرد در مرحله اول پدر و مادر ( اولیاء) کودکان و در نهایت جامعه انسانی از پیامدهای آن رنج می برد زیرا طلاق در کودکان باعث عقده های روانی و کمبود عاطفه و ضعف شخصیتی و بزهکاری روی آوردن به فسادهای اجتماعی، اعتیاد، خودکشی، دزدی، ... می شود و این انحرافات باعث می شود جامعه را نیز آلوده نماید و زمینه را برای انحرافات و فسادهای دیگر افراد نیز آماده نماید. در فصل نهم به آسیب شناسی طلاق می پرداریم در جوامع امروزی زندگی انسانها در تمامی ابعاد دستخوش تغییرات سریع و شگرفی بوده است. بازتاب ماهیت پیچیده این تغییرات تحولات در زندگی فردی و اجتماعی افراد کاملا محسوس ملموس است. زن و مرد به دلایل متعدد از جمله شناخت ناکافی از یکدیگر، انتظارات و توقعات غیر واقعی از ازداج و همسر، مشکلات اقتصادی و اجتماعی و اخلاقی، لاجرم می بایست مسائل مشکلات زیادی را در ایجاد و حفظ بقای زندگی زناشویی و روابط نزدیک و صمیمانه با یکدیگر تجربه کنند. در این مبحث به طلاق و آسیب شناسی ازدواج، سن زوجین همراه با آمار و ارقام و جداول، مربوط به ازدواج و طلاق در ایران می پردازیم.
  • تعداد رکورد ها : 15