جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 4
راههای معرفت خدا در صحیفه سجادیه
نویسنده:
مرتضی برگستان، محمد محمودی گلپایگانی، منصور میر
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
اعتقاد به خدا از بخش های اصلی ادیان آسمانی می باشد. نوع شناخت خدا شالوده اصلی اعتقادات هر دین را شکل می دهد. در تمام ادیان الهی سعی و تلاش علماء دینی بر این است که کاملترین شناخت نسبت به معبود و مخلوق را ارائه نمایند. اعتبار شناخت الهی در ادیان بستگی به منبع شناختی دارد که شناخت به خداوند از آن منبعث شده است. دین اسلام به عنوان آخرین و کاملترین فرستاده آسمانی از این قاعده مستثنی نیست. علماء دینی در علوم مختلف اسلامی به دنبال ارائه کامل ترین و جامع ترین نوع معرفت از خداوند متعال بر اساس اسلوب و روش خاص همان علم می باشند با توجه بر اهمیت تکیه علوم دینی، بر منابع اسلامی همه دانشمندان بر آنند تا به نوعی مؤیدی از متون دینی بر استدلالات خود داشته باشند. از این رو همیشه روش های مختلف معرفت خدا در متون دینی مورد توجه اندیشمندان و دانشمندان بوده است. در این پایان نامه بر آنیم تا روش های مختلف معرفت خدا در صحیفه سجادیه را از دیدگاه علم کلام ، فلسفه و عرفان بررسی نماییم و مؤیداتی بر روش های معرفت خدا در این علوم از صحیفه سجادیه ارائه نماییم.
الگوی جامع مصرف از منظر قران و حدیث
نویسنده:
حمید هاشمی، زهرا رضازاده عسگری، محمد محمودی گلپایگانی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
چکیده مصرف انسان، در استفاده از نعمت‌های موجود، به مبانی اعتقادی او بر می‌گردد. ادیان الهی به خصوص اسلام با نگاه توحیدی و اعتقاد به آخرت، بر این باورند که بین انسان و جهان یک ارتباط ناگسستنی وجود دارد. در راستای نقش مبانی اعتقادی در مصرف بهینه انسان از مواهب الهی، الگوی صحیح مصرف نیز مورد توجه اساسی اسلام است. ازاین‌رو می‌توان گفت در اسلام بهترین الگو، قرآن مجید و سیره عملی و علمی معصومین(علیهم‌السلام) می‌باشد. بررسی الگوی صحیح مصرف و مباحثی مانند اعتدال و نیز آسیب‌شناسی آن مانند اسراف نه تنها در بخش فردی و اصلاح رفتار افراد مثمرثمر می‌باشد، بلکه در بخش حکومت و جامعه نیز نقش اساسی دارد. در بخش حکومتی با خودسازی از طریق؛ کاستن تشریفات، کنترل مصرف در اموال عمومی، پرهیز از اشراف‌گری، ساده‌زیستی مسؤولان، استفاده بهینه از سرمایه‌های انسانی؛ گامی مؤثر در پیشرفت کشور می‌توان برداشت. یکی از مهم‌ترین اقدامات این پروسه، که توسط دولت باید مدیریت شود، کار فرهنگی، توسط کارشناسان امر و حوزه‌های فرهنگی به خصوص خواص جامعه در حوزه‌های علمیه و دانشگاه‌ها، می‌باشد. در همین راستا به بعضی از عوامل بحران‌زا در خصوص الگوی مصرف، مانند: نیروهای ناکارآمد، تناقض در گفتار و عمل حاکمیت، عدم توجه به رفاه جامعه، تحریم اقتصادی و پیدایش الگوهای نامناسب؛ می‌توان اشاره کرد. با مدیریت صحیح با استفاده از داده‌ها، اطلاعات و پردازش و تحلیل نیاز، بحران را می‌توان کنترل نمود. از منظر دیگر نقش زمان را نیز می‌توان بر بحث الگوی مصرف مورد ملاحظه قرار داد. زمان علاوه بر ارزش معنوی یک ارزش اقتصادی نیز به حساب می‌آید. علل مختلفی در هدر رفت گسترده زمان در سطوح خرد و کلان جامعه نقش اساسی دارد. توجه به الگوی مصرف زمان و اهمیت بعد معنوی آن، بیش از پیش ضروری می‌باشد. با زمان‌شناسی، آینده‌نگری و شناخت آفات این سرمایه عظیم، می‌توان به سوی بهره‌وری بیشتر از آن، قدم برداشت. کلید واژه: اصلاح الگوی مصرف، مبانی مصرف، مدیریت بحران، مدیریت زمان.
معجزه و کرامت از منظر ملاصدرا و ابن سینا
نویسنده:
مهدی رضائی نیا، یحیی بوذری نژاد، محمد محمودی گلپایگانی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
چکیده معجزه از مواضع مسأله خیز فلسفه و کلام است . یکی از مسائل اساسی این حوزه که نسبت به سایر مسائل تقدم منطقی دارد، اخذ مفهومی درست از واژه اعجاز می باشد . آیا فیلسوفان و متکلمان تصور یکسانی از اعجاز دارند ؟معجزه در دیدگاه های گوناگون چه نسبتی با قوانین حاکم بر طبیعت دارد ؟تعبیر خارق العاده از مفهوم اعجاز ، مفهوم سازی های مختلف اهل کلام و فلسفه همچون نقض قانون طبیعت ،خلاف العاده بودن ، فراطبیعی بودن و خرق ناموس طبیعت بودن را به دنبال دارد . ارائه تصویر واضح و متمایز از معجزه ، نقش اساسی در تحکیم اعتقاد به انبیاء را به عهده خواهد داشت . این نوشته با نگاهی به آثار مطرح دو حکیم مؤسس در عرصه فلسفه ، یکی به عنوان نماینده حکمت مشاء و دیگری نماینده حکمت متعالیه ، درصدد تبین عقلانی از مقوله اعجاز بوده و سعی کرده است تفسیری منطقی و مستدل از این مهم ارائه دهد .این دو فیلسوف برای نفس آنچنان قدرتی قائل شده اند که در سایه طهارت و قوت می تواند در هیولای عالم عنصری تغییر ایجاد کند و این همان معجزه است. بعضی با طرح شبهات و تشکیکات فراوان و یا مطرح نمودن سحر در کنار اعجاز ، سعی کرده اند اعتبار و حقانیت معجزه را نزد اکثریت مردم کاهش داده و ایمان آنان را متزلزل کنند .بنابراین با تبیین علمی و عقلی از ماهیت معجزه وکرامت و بیان تفاوت های آن دو با سحر ، پاسخ مناسبی در برابر شبهه افکنان خواهیم داشت. کلید واژه: معجزه ، کرامت ، سحر ، ابن سینا ، ملاصدرا.
عدالت اجتماعی در نظام اقتصادی اسلام و لیبرالیسم
نویسنده:
سید محمد محمودی گلپایگانی
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
  • تعداد رکورد ها : 4