جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 2
روش‌های نقد آرای دیگر مفسران در تفسیر المیزان
نویسنده:
رضا موسوی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
تفسیر المیزان، با استفاده از «تفسیر قرآن‌به‌قرآن» و استخراج مقاصد الهی با استناد به آیات همگون، توانسته است مبهمات بسیاری از آیات الهی را تبیین ساخته و یکی از بهترین تفاسیر را به جهان اسلام تقدیم کند. یکی از ویژگی‌های برجستة «المیزان»، نقد آرای تفسیری دیگر مفسران است. در این تحقیق کوشیده‌ایم تا با مطالعة بیش از نیمی از تفسیر المیزان، روش‌های نقد علّامه طباطبائی را در این کتاب جست‌وجو کنیم و برای هریک، چند نمونه بیاوریم علّامه طباطبائی با معیارهایی چون ناسازگاری با ظاهر آیات، ناهمگونی با صدر و ذیل آیه، استفاده از سیاق آیه، بهره‌جویی از قواعد نحوی و بلاغی، واژه‌شناسی، استفاده از تاریخ و نقد مطلق‌انگاری علوم تجربی، نگره‌های دیگر مفسران و روایات تفسیری را نقد می‌کند.
صفحات :
از صفحه 91 تا 118
بررسی تطبیقی حکم توهین به شخصیت های مقدس در ادیان الهی
نویسنده:
محمد رضا جواهری
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
آشکار شدن نظریه ادیان درباره اهانت به نبی و فرستاده خدا، عامل روشن شدن جایگاه الهی و منزلت پیامبران در نزد خداوند و مردم است.کشف و اظهار حکم شرعی توهین به شخصیت های مقدس ادیان الهی، نقش قابل توجهی در باز داشتن عموم انسانها از اهانت دارد. در این رساله به ترتیب حکم توهین به زرتشت در کیش زرتشتی و حضرت موسی(ع) در آیین یهود و حضرت عیسی(ع) در مسیحیت سرانجام حکم اهانت به خاتم الانبیاء و المرسلین، رسول اعظم، حضرت محمد(ص) در دین اسلام به طور مستند تبیین گردیده است. محقق برای دسترسی به حکم هر دین، نخست منابع رسمی و قانونی دینی را شناسایی کرده و سپس با ابزار و شیوه علمای آن دین، حکم اهانت به پیامبرشان را از درون منابع، استنباط و تدوین نموده است. در آیین های زرتشت، یهودیت و مسیحیت، همانند دین اسلام«کتاب مقدس»و«سنت» و«فتاوای دانشمندان مذهبی» اعتبار و حجیت دینی دارد و دلیل حکم شرعی است. این تحقیق با استناد به همین منابع رسمی ادیان ثابت می کند که پیامبر در آیین های زرتشت، یهودیت، مسیحیت و دین اسلام، در بالاترین مرتبه الهی قرار دارد و دارای«حقوق» ویژه ای است و مردم نسبت به او«وظایف» خاصی دارند. از این رو اطاعت، احترام، تعظیم و رعایت حقوق وی بر همگان واجب است و توهین به او از بزرگترین گناهان می باشد.
  • تعداد رکورد ها : 2