جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 8
شفاعت در قرآن و سنت
نویسنده:
اکرم رشخواری
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
شفاعت در لغت: شفاعت از ماده ( شفع) است که در سنت به معنای ( جفت شدن) با چیزی است. و در اصطلاح شرعی و مذهبی شفاعت در آن جا مطرح می شود که شخصی در نزد خداوند برای دیگری طلب مغفرت و آمرزش نماید و یا بخواهد عتابی که در اثر گناه متوجه نفس گنهکار شده از او برداشته شود و یا تخفیف یابد. در این حال شخص گنهکار، شفاعت شونده و ذات مقدس پروردگار پذیرنده شفاعت خواهد بود. بنابراین شفاعت شامل قیامت و پیامبران نمی شود بلکه در همین دنیا کارهایی است که اگر ما انجام دهیم، خود شفاعت است مثل توبه از گناه، خود از شفیعان است چون باعث آمرزش گناه است و در بسیاری از آیات قرآن کریم ما را بدان دعوت کرده است دوم ایمان که موجب مغفرت از کفر است سوم عمل صالح که موجب مغفرت از اعمال صالح است. بنابراین شفاعت را از طریق آیات و روایات می توان اثبات کرد. شفاعت در قرآن حقیقت دارد طبق آیه قرآن و چه بسیار فرشتگانی که در آسمان هستند و به هیچ وجه شفاعتشان سودی ندارد مگر بعد از آنکه خداوند نسبت به هر کس که بخواهد و بپسندد، اذن در شفاعت را بدهد. با توجه به اینکه در قرآن آیات متعددی در مورد شفاعت می باشد و همچنین روایت های متعددی از معصومین در مورد شفاعت نقل شد پس یک نتیجه کاملی که بدست می آید این است که شفاعت هم از نظر شیعه و هم تسنن پذیرفته است.
 جایگاه مقام مادر از دیدگاه قرآن و سنت
نویسنده:
عفت حدادی ثانی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
تحقیق پایانی حاضر ، به مطالعه و بررسی ابعاد مختلف مقام مادر و به تبع ، زن از دیدگاه دین مقدس اسلام پرداخته. البته برای بررسی همه جوانب ، قبلا خلاصه ای از وجود زن و خصوصیات این موجود ظریف و مقایسه جوانب مختلف و مشترک آن با جنس مخالف و بررسی زن قبل از اسلام در سرزمینهای متمدن و بررسی حقوق مادر پرداخته شده تا به این نکته دقت شود که مقام و نام مادر از چه گرفته شده و چه باید بشود و چیست؟ بیشترین منابع این نوشته از آیات قرآن کریم و روایات ائمه اطهار بوده ولی برای کامل شدن و بیان نوشتاری روان از نویسندگان معاصر استفاده شده متن اصلی از 3 بخش تشکیل شده که به بررسی وجود مادر از جهت عام و خاص پرداخته مابقی مقدمه و مقطع نوشته است. که هم به بحث از نگاه تحلیلی پرداخته و هم راهکار و روش ارائه نموده امید است با شناخت و معرفت بیشتر به مقام والای مادر هم از گوهر وجود او نفع ببریم هم بهترین مادران نمونه را در آینده تربیت کنیم که مرد از دامن زن به معراج می رود.
 توکل از دیدگاه قرآن و روایات
نویسنده:
گلی عبدالقادری
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
توکل سپردن کار به دیگری است و او را سرپرست همه امور محوله دانستن. و توکل بر خدوند تکیه دادن و واگذاری همه امور اعم از تعبدی – تشریعی و تکوینی به عله العلل و مسبب الاسباب است با این عقیده که موکل شما با آگاهی وعلم مطلقی که دارد و از قدرت بی پایان و نامحدودی که عین ذات اوست بهره مند است، توانایی آن را دارد که از موکل خویش بهترین نگاهبانی انجام دهد و از همه امور وحشتناک در مسیر زندگی او را هدایت کند و به سلامت و به زیباترین شکل، او را به ساحل من که همان کمال نقس است برساند. این توکل با تلاش و کوشش هماهنگی است و بلکه توکل بدون تلاش و کوشش همان آب در هاون کوبیدن و امری است بیهوده و بر آن ثمری مترتب نیست. هدف از تحقیق تلاش در راستای سیراب نمودن عطش درونی بود که سعی شد مطالبی سودمند با توجه به دیدگاههای مختلف در این پایان نامه بهمعرض در آید. بعلاوه اینکه ثری منسجم درباره مباحث توکل به دوستداران عرضه گردید شاید بتوان به سؤالاتی که در اذهان است توکل و تعارض آن عملکردهای پیش آمده جواب داده شود و با کنار هم قرار دادن آیات و روایات و مباحث تفسیری برای رفع برخی از توهمات قدمی هرچند اندک برداشته شود.
 بررسی آثار بی حجابی و راهکارهای مبارزه با آن
نویسنده:
لیلا وجدانی پل بندی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسای حوزه: ,
چکیده :
حجاب و پوشش اسلامی از جمله قوانین فطری هستند که لزوم رعایت آن در همه ادیان الهی تأکید شده است. زیرپاگذاشتن این قانون فطری و استقبال از بی حجابی مهمترین معضل اجتماعی در جامعه کنونی ماست که عواقب اسفناک زیادی را در پی دارد. در فطرت و نهاد زن هم گرایش به حجاب نهاده شده است و هم غریزه خودنمایی که استفاده نابجا از این امیال باعث انحراف می شود. هدف از این تحقیق ایراد برخی از مطالب و ارائه آنها به افراد بی حجاب جامعه است تا بدین وسیله به آنها کمک کرده تا درباره سرانجام بی حجابی بیندیشند و ویژگیهای افراد با حجاب را مدنظر داشته و بتوانند از حجاب خود نتایج مثبتی را بدست آورند. و این گفتارهای ما تلاشی است برای کمک به افراد بی حجاب تا بتوانند به عواقب بی حجابی دست پیدا کنند و شیوه درست با حجاب شدن را یاد بگیرند. دامنه تحقیق بسیار گسترده است به طوریکه اگر بخواهیم به شرح و بسط آن بپردازیم شاید صدها کتاب و مقاله شود. چرا که مسئله بی حجابی نیاز به بجث و تحقیق فراوان داد. از آنجائیکه منابع مورد استفاده در این تحقیق بیشتر کتابخانه ای بوده پس روش تحقیق ما روش کتابخانه ای و توصیفی می باشد و کتب مورد مطالعه شامل قرآن، کتب تفسیری و مرجع و کتابهایی در مورد بی حجابی و آثار بی حجابی بوده ست. نتیجه ای که از این تحقیق گرفتیم آشنایی با عواقب بی حجابی است و در واقع عامل اصلی بی حجابی خود فرد می باشد.
 نگرشی بر قیام امام حسین ( ع) و نقش آن در عزت و افتخار حسینی
نویسنده:
بتول اسدی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسای حوزه: ,
چکیده :
موضوع تحقیق نقش قیام امام حسین ( ع) در عزت و افتخار حسینی می باشد. هدف از این تحقیق بیان اهمیت قیام ابا عبدا… و تأثیرات شگرفی که بر جامعه آن روز و تمامی اعصار گذارد و سرآغاز قیام ها و جنبش های عزت طلب و افتخار آفرین برای مسلمانان و غیر مسلمانان گردید. باشد که با این قیام و با زنده نگهداشتن یادبانیان قیام اسلامی که می رفت تا از آن جز نام چیز دیگری باقی نماند بار دیگر جان تازه ای و درباره احکام و فرامین و قوانین اسلام در چار چوب اصلی خودشان قرار گرفت و در جامعه اسلامی به نحو احسن اجرا می گشت دامنه این تحقیق بسیار وسیع و گسترده است به طوری که اگر بخواهیم به شرح و بسط آن بپردازیم شاید صدها و هزاران کتاب و مقاله شود چرا که قیام ابا عبدا… چون راز سر به مهری بود که هر روز که از آن می گذرد حقایق آن بیشتر کشف می گردد و بیشتر جنبه های عزت مندانه آن برای مردم هویدا می گردد منابعی که در این تحقیق به کار رفته بیشتر کتابخانه ای بود و شامل قرآن . کتاب روایی و تاریخی و تألیفات معاصر و پاره ای نیز مقالات و نشریه های است که در سالهای معاصر و به ویژه در سال 1381 که سال عزت و افتخار حسینی نامیده شده استفاده شده است. از این رو چون حادثه و قیام کربلا در چهارده قرن پیش به وقوع پیوسته و اثری معاصر نیست جز این منابع ، منابع دیگری در اختیار نیست و فقط می توان از منابع فوق حظ کافی برد. پاسخی که این اثر تحقیقی گرفتم علاوه بر اینکه با زندگی ابا عبدا… و فضایل و کمالات و جایگاهش آشنا شدم به این مطلب دست یافتم که امام ( ع) از ابتدای خلقت فردی متفاوت از سایر انسانها بوده است و گویا خداوند از همان ابتدا او را برای مسئولیت خطیر و مهم خلق نموده و خواسته با این تفاوتهای ظاهری از بقیه انسانها متمایز باشد و همچنین نتایج قیام ابا عبدا… که سبب استواری اسلام و صلابت و به طور کلی سبب زنده شدن اسلام گردید. و این خود مهمترین نتیجه این قیام حماسی و پر شور است و همچنین عزت و افتخاری که این قیام مقدس برای مسلمانان خاصه شیعیان بر جای گذاشت که نه تنها خود مسلمانان بلکه حتی کسانی که به اسلام اعتقادی ندارند نیز بر آن صحه می گذارند. اینکه هر ساله به یاد شهیدان کربلا این همه مراسم پر شور در سر تا سر کشورهای اسلامی به پا می گردد که سبب مهم اتحاد آنها با یکدیگر می گردد و هم آنان را نسبت به دشمنان داخلی و خارجی هوشیار می سازد. تا آنان چون عا شورائیان از اسلام از وطن و حیث مان دفاع نماید و هرگز تن به ذلت و خواری و زبونی نسپارند. آری این مهمترین نتیجه قیام حماسی ابا عبدا… است که برای ما نیز تا قیام قیامت زنده و جاوید خواهد بود.
 نگرشی به مساله غیبت ( در زندگی امام زمان ( عج) )
نویسنده:
خیری اسدی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسای حوزه: ,
چکیده :
غیبت در لغت به معنای غایب شدن و ناپیدا شدن و این ناپیدایی به معنی این نیست که اصلاً آن حضرت وجود ندارد. بلکه او وجود دارد و در بین مردم زندگی می کند و امدادهای غیبی اش شامل افراد می شود. در اصطلاح غیبت یعنی اینکه به ایشان مأموریت داده شده که جامعه بشریت را رهبری کند و جهان را پر از عدل و داد کند زمانی پر از ظلم و ستم شده باشد. هدف از انجام این تحقیق شناخت مختصری از زندگانی آن حضرت بود و همچنین پاسخگویی به سئوالاتی که پیرامون مسئله مطرح شده بود، که در جامعه در مورد ایشان مطرح می شود زیرا بیشتر این سئوالات بطوری بود که اگر جواب قانع کننده داده نشود مردم را از هدف اصلی شان دور خواهد نمود. و این سئوالات بیشتر جنبه این را دارد که می خواهند ذهن شیعه را بصورتی به مخاطره بیندازند و از امامان معصوم از جمله حضرت مهدی ( عج) دور سازند. بنابراین پس از انجام این تحقیق می توان گفت که مسئله غیبت فقط خاص امام زمان نبوده و نه به عنوان یک مسئله غیر منتظره و ناگهانی شمرده نمی شود بلکه از لسان پیامبر ( ص) و ائمه اطهار این مسئله به طور واضح بیان گردیده و با رجوع به آیات و عقل می توان آنها را اثبات کرده به خصوص فلسفه غیبت امام ( عج) از دیدگاه های مختلف به اثبات رسیده که عوامل مختلفی در انجام آن نقش دارد.
 شرح حال چند تن از دانشمندان شهیر شیعه از شروع غیبت صغری تا قرن دهم هجری
نویسنده:
کبری میرزائی مقدم کاخکی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسای حوزه: ,
چکیده :
هدف از این تحقیق بررسی شرح حال چند تن از دانشمندان شهیر شیعه است تا بدین وسیله مراجع تقلید برای افراد جامعه شناخته شوند و افراد اهمیت علم را بیشتر بدانند و برای بدست آوردن نتایج علمی از هیچ تلاشی دریغ نورزند و این تحقیق ما تلاشی است برای کمک به افرادی که قدر علم را نمی دانند و بدنبال بدست آوردن علم نمی روند. دامنه تحقیق بسیار گسترده است به طوریکه اگر بخواهیم به شرح و بسط آن بپردازیم شاید صدها کتاب و مفاله شود چرا که مسئله شناختن مراجع تقلید نیاز به بحث و بررسی فراوان دارد از آنجائیکه منابع مورد استفاده در این تحقیق بیشتر کتابخانه ای بوده، پس روش تحقیق، روش کتابخانه ای می باشد و کتب مورد مطالعه شامل کتابهای مرجع و کتابهایی که در مورد مراجع تقلید است می باشد. نتیجه ای که از این تحقیق می گیریم آشنایی با شرح حال دانشمندان شهیر شیعه از شروع غیبت صغری تا قرن دهم هجری است.
 از تولد تا عصر ظهور ( مهدویت و جهانی شدن)
نویسنده:
اشرف عادلی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
با توجه به پیکره موضوع بحث ( از تولد تا عصر ظهور) رساله حاضر تلاشی است اندک در راه شناخت و ذخیره الهی حجه ابن الحسن ( عجل الله تعالی فرجه) ولادت ایشان، غیبت ایشان و چگونگی غیبت و مهدویت در قرآن مفهوم آخرالزمان در ادیان و مذاهب که تقریباً در همه مذاهب به نحو عام و مذاهب الهی به نحو خاص از آن یاد شده مورد بررسی و نظر سنجی قرار گرفته و از آیات و روایات و مقایسه نگرش اسلامی و نقطه نظرهای غرب در قوی شدن متن از این دید دور نماند. متن اصلی شامل: 1)بخش اول: کلیات 2) بخش دوم: مهدی کیست؟ 3) بخش سوم: ظهور و آینده گرایی در این سه بخش نکاتی است به اندیشه مهدی و ظهور ایشان رویدادهای اجتماعی و تحولات سیاسی حال و آینده که نشان از آماده شدن جهان به عصری سرنوشت ساز از حیات کره خاک دارد سخن به میان می آید. با توجه به اینکه ما با مجموعه ای قابل توجه از روایات کلمات معصومین ( علیهم السلام) روبرو هستیم می توانیم تصویری نسبتاً واضح از تفاصیل ولادت ایشان دلایل غیبت و وضعیت رویدادهای آستانه ظهور دست می یابیم. در مقطع سعی شده، جمع بندی و نتیجه گیری و گاهاً راهکار برای وارد شدن به بحث های پیرامون این مطلب داده شود و ویژگیهای منحصر به فرد حکومت حضرت مهدی ( علیه السلام) را مورد تأکید و توجه قرار داده و تمام زوایای زندگی جامعه بشری در حد توان معرفی شود. در پایان امیدوارم با این بضاعت کم علمی، توانسته باشم راهی هرچند اندک به سوی مطالعه پیرامون موضوع بحث گشوده و بابی برای وارد شدن به آن باشد.
  • تعداد رکورد ها : 8