جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 5
برر سی مسئله صوت حسن و تحزین در روایات فریقین
نویسنده:
محمد امینی تهرانی ، سیدعلی میردامادی نجف آبادی ، فرهاد عباسی ، سیدعلی عباس
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
یکی از آداب تلاوت قرآن کریم که در روایات فریقین مورد توجه قرار گرفته، دربارۀ ‌‌چگونگی اجرای نغمات در هنگام تلاوت قرآن کریم است. دسته‌‌ای از روایات به ‌‌مسئله صوت حسن اشاره داشته‌‌اند و دسته‌‌ای دیگر به‌‌ مسئلۀ تحزین صوت در هنگام تلاوت اشاره می‌‌کنند. موضوع مقاله حاضر بررسی مسئله صوت حسن و تحزین صوت در روایات فریقین است که با‌‌ روش توصیفی و تحلیلی و با استفاده از منابع کتابخانه‌ای انجام می‌‌شود. از مهم‌‌ترین نتایج مقاله حاضر آن است که دو موضوع فوق در روایات فریقین مورد توجه قرار گرفته است. آیات مربوط به صوت حسن به دو دسته تقسیم می‌شوند: آیاتی که مستقیم به صوت حسن در تلاوت قرآن توجه می‌دهند و آیاتی که مستقیم به بحث تلاوت قرآن مرتبط نمی‌شوند اما می‌توان از آنها برای تأیید صوت حسن در تلاوت بهره برد. روایات نقل شده در این باره دارای دلالت مستقیم و غیر مستقیم هستند. در منابع شیعه و اهل‌سنّت به هر دو ویژگی صوت حسن و تحزین صوت توجه شده است. تحزین صوت می‌توان به معنای شدت و استحکام در تلاوت نیز باشد.
صفحات :
از صفحه 203 تا 231
عوامل دین گریزی در نهج البلاغه
نویسنده:
پدیدآور: غلام محمد ؛ استاد راهنما: فرهاد عباسی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
چکیده :
دین گریزی از پدیده های مهمی است که اهل ایمان با آن مواجه بوده و دغدغه بسیاری از پژوهشگران دینی است. پدیده ای که ریشه در عوامل متعدد داشته و یک جانبه نگری در ریشه یابی آن مانعِ مدیریت صحیح خواهد بود. درمیان پژوهش های صورت گرفته به نظر می رسد تمسک به میراث اصلی شیعه یعنی روایات حضرات معصومین «علیهم السلام» بهترین منبع برای بررسی کتابخانه ای این پدیده است. از آنجا که اهل بیت «علیهم السلام» شرایط متفاوتی داشته و در موقعیت های مختلفی زندگی کرده اند شاید بتوان گفت بر اساس شیوه مواجهه حضرت امیرمؤمنان علی «علیه السلام» در دوره حکومتش نزدیکترین رهنمود ها را می توان از کلمات ایشان به دست آورد و با کمک آنها راهکارهای مناسب را برای حل این مشکل به کار گرفت. نگاشته پیش رو در نظر دارد با تحلیل فرازهای نهج البلاغه به صورتی نسبتاً جامع، عوامل مختلف دین گریزی را به دست آورده و این فرض را مطرح نماید که مهمترین عوامل دین گریزی در سه عنوان کلی خلاصه می شود اول عواملی که فردی و بینشی است مثل بی اعتقادی به مبدأ و معاد و نیز تقلید کورکورانه، دوم عواملی که سیاسی و اقتصادی است مثل تفرقه و تبلیغ های فریبنده و حیله و نیرنگ و سوم عواملی که اجتماعی است مثل عدم پایبندی قشرهای مختلف به امور دینی. توجه به این عوامل و مدیریت صحیح آنهاست که موجب جلوگیری از پدیده خسران بار دین گریزی خواهد شد.
مبانی فقه الحدیثی شیخ بهایی (با تکیه بر الحدیقة الهلالیه)
نویسنده:
فرهاد عباسی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
الگویابی مجازی در فعالیت‌های تحقیق و توسعه به کمک تحلیل پوششی داده‌ها
نویسنده:
فرهاد عباسی
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
  • تعداد رکورد ها : 5