جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 2
عوامل حیات و سقوط تمدن ها از دیدگاه قرآن
نویسنده:
ابوالفضل احمدی کاشانی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
در این تحقیق طی دو فصل عوامل حیات و سقوط تمدن ها با تکیه بر آیات قرآن بررسی شده است. در فصل اول کلیاتی از بحث از جمله مفهوم شناسی تمدن، حیات، سقوط و سنّت آمده است. در فصل دوم عوامل حیات و سقوط تمدن ها به این شرح برشمرده شده است: تحول مثبت جامعه از درون، دین و آیین و قوانین آن، رهبری، اتحاد، دفاع، امر به معروف و نهی از منکر، عدالت و ظلم، دوری از اسراف، شکر و کفران نعمت.
حیاط و سقوط تمدنها در قرآن
نویسنده:
ابوالفضل احمدی کاشانی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسای حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
ین رساله، پس از بررسی کلّیات تحقیق، یعنی ضرورت موضوع، اهداف، مشکلات، و مفاهیم به کار رفته در تحقیق، موضوع عوامل حیات و سقوط تمدّن ها از دیدگاه قرآن را در نُه بخش به شرح ذیل تنظیم و ارائه کرده است: بخش اوّل، تحوّل مثبت جامعه از درون را بررسی کرده است. در بخش دوم، ضمن بحث درباره تأثیر دین بر تمدّن از دیدگاه ویل دورانت و ابن خلدون، بر فطری بودن نیاز تمدّن به دین استدلال، و از موضوعاتی از قبیل ایمان، عبادت، استغفار،و اخلاق، به صورت عوامل استمرار حیات تمدّن ها و ملّت ها نام برده شده است. در پایان این بخش، به پرسش های ذیل پاسخ داده شده: 1. آیا تکیه بر دانش و فلسفه، برای حیات و سلامت تمدّن ها، به جای تکیه بر دین و ایمان، کفایت نمی کند؟ 2. چرا برخی از ملّت های ایمانی و دینی، زبون و سرزمین هایشان غیرآبادند؟ 3. چرا برخی از ملّت های بی دین و کافر، دارای رزق و قدرت و نفوذ فراوانند؟ 4. آیا امّت اسلامی نیز به عذاب استیصال گرفتار می شود؟ در بخش سوم، به ضرورت رهبری و ویژگی های رهبری شایسته پرداخته است.بخش چهارم، دیدگاه قرآن در خصوص اتّحاد ملّت ها و نیز علل انحطاط آن ها را بیان می کند.موضوع بخش پنجم و ششم، دفاع و امر به معروف و نهی از منکر و ارزش و اهمّیت آن بین ملّت ها است.عدالت و ظلم، دوری از اسراف و شکر و کفران نعمت، موضوعاتی هستند که در سه بخش پایانی مورد بحث قرار گرفته اند.
  • تعداد رکورد ها : 2