جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 5
مطالعه روشمندی علمی در پژوهش های نثر معاصر عربی «بررسی موردی چکیده های مقالات داستانی»
نویسنده:
نظری منظم هادی, ابویسانی حسین, پروین نورالدین, خضری کاوه
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
چکیده یکی از مهم ترین معیارهای ارزشیابی و داوری درباره مقالات علمی-پژوهشی است. از آن جا که چکیده یک مقاله، فشرده محتوای آن است و مقاله را با حداقل کلمات ممکن معرفی می کند، شناخت چکیده و اصول چکیده نویسی صحیح برای نویسندگانی که خود، اقدام به تهیه چکیده برای آثارشان می کنند، اهمیت فراوانی دارد. صاحب نظران، اصول و معیارهایی را جهت چکیده نویسی برشمرده اند که توجه به آنها می تواند به نوشتن چکیده مناسب بیانجامد، مثل تعداد کلمات کلیدی، بیان بسیار فشرده نتیجه، بیان روش تحقیق، وهدف پژوهش. به کارگیری این اصول، نیازمند دقت و آگاهی در این زمینه است.پژوهش حاضر با استفاده از روش توصیفی- تحلیلی و با تکیه بر معیارهای فوق، به بررسی چکیده مقالات پژوهشی در حوزه نثر عربی معاصر می پردازد. روش انتخاب مقاله ها غیرعمدی و بر حسب اتفاق است و از میان بیش از 70 مقاله مختلف علمی-پژوهشی مرتبط با نثر عربی معاصر با محوریت رمان و داستان، چکیده چهل مقاله بررسی و تحلیل شده است. یافته های پژوهش نشان می دهد که بیشتر مقاله ها در رعایت اصول و استانداردهای چکیده نویسی، به طور کامل موفق نبوده اند.
صفحات :
از صفحه 105 تا 132
خوشباشی و دم ‌غنیمت شمری در اندیشه ‌های خیام نیشابوری و طرفه بن عبد
نویسنده:
مسبوق سیدمهدی, نظری منظم هادی, فرزبود حدیثه
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
معمای پیچیده هستی، زندگی و مرگ، وجود و عدم همواره فکر آدمی را به خود مشغول داشته و متفکران و اندیشمندان را به حیرت و سرگردانی دچار نموده است. عمر خیام فیلسوف و شاعر سده پنجم هجری از جمله اندیشمندانی است که معمای مرگ و زندگی او را به تفکر در جهان هستی واداشته و همین راز سر به مهر گاه او را به بدبینی و شک و تردید کشانده و برای بهره‌ مندی بیشتر از زندگی زودگذر به خوشباشی و دم غنیمت شمری دعوت می ‌کند. طرفه بن عبد شاعر بنام دوره جاهلی در ادب عربی نیز زندگی زودگذر دنیا و دعوت به اغتنام فرصت ‌ها و کامجویی از هر آن چه در دنیا هست، موضوع اصلی اشعارش است. اشعاری که به رباعیات خیام شبیه است؛ با این تفاوت که طرفه از معنای حقیقی زندگی باز مانده و مرگ را پایان حیات آدمی می ‌داند و با این رویکرد، انسان ‌ها را به بهره‌ مندی از تمتعات دنیوی فرا می ‌خواند. پژوهش حاضر بر آن است که خوشباشی و دم غنیمت شمری خیام را در چشم اندازی تطبیقی با خوشباشی طرفه مورد بررسی و تحلیل قرار دهد.
صفحات :
از صفحه 147 تا 162
قضایا الأدب الفارسی المقارن و تحدیاته
نویسنده:
نظری منظم هادی, منصوری ریحانه
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
صفحات :
از صفحه 143 تا 153
رافد الترجمة فی الأدب الفارسی المقارن
نویسنده:
نظری منظم هادی, منصوری ریحانه
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
الترجمة هی الخطوة الأولی لانتشار أدب أجنبی فی بلد ما، ولذلک تشغل دراستها مساحة واسعة من اهتمامات الأدب المقارن، والنتائج التی ننتهی إلیها من جراء الترجمة مفیدة جدا فی أی عصر وأی مکان.ومن الصعب جدا - إن لم یکن مستحیلا - الإلمام بکثیر من اللغات العالمیة، فلهذا یضطر الباحثون المقارنون إلی اعتماد الترجمات.والمتابع لحرکة الترجمة الأدبیة فی إیران یلحظ بوضوح أن رافد الترجمة قد أتی دوره متأخرا و متواضعا جدا فی نقل نظریة المقارنة، الأمر الذی أدی بالفعل إلی جهل کثیر من الدارسین والجامعیین الإیرانیین لتطورات الأدب العالمی المقارن، وإلی قیام بعضهم بدراسات لاتدخل فی صمیم الأدب العلمی المقارن فی أغلب الأحیان.و هذا المقال یلقی أضواء علی رافد الترجمة فی الأدب الفارسی المقارن، و یعرض لأهم الکتب والدراسات التطبیقیة المقارنة التی تم نقلها إلی الفارسیة.
صفحات :
از صفحه 127 تا 133
صورة مایاکوفسکی فی شعر عبدالوهاب البیاتی و شیرکو بیکهس «دراسة صورولوجیة فی الأدب المقارن»
نویسنده:
پروینی خلیل, نظری منظم هادی, خضری کاوه
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
علم الصورة (Imagologie) هو البحث عن صورة الآخر الأجنبی فی النص الأدبی. یتیح لنا علم الصورة معرفة الإنسان للإنسان و عبر هذه المعرفة یبرز لنا الجوهر المشترک للإنسانیة. و عند ذاک ننطلق إلی عالم الأخوة التی تجمع الأنا بالآخر. و لو تأملنا هذا الجوهر لوجدناه لا یتبلور إلا بالتفاعل مع الآخرین، من هنا تبرز أهمیة الدراسات الأدبیة المقارنة التی تقوم علاقاتنا مع الآخر.عبدالوهاب البیاتی وشیرکو بیکهس من عمالقة الشعراء فی الشعر العربی والکردی المعاصرین، و أنشد کل منهما قصیدة فی وصف مایاکوفسکی الروسی، و قد تمثل الأنا العربی والکردی فی شعرهما منظومة علاقات مع الآخر فی إطار کله صداقة و ود وتمجید.تحاول هذه المقالة من خلال المنهج الوصفی - التحلیلی والمقارنی أن تتوقف عند مواطن التلاقی والخلاف فی تصویر البیاتی و بیکهس عن الآخر الروسی المتمثل فی مایاکوفسکی. والنتائج تدل علی أن الشاعرین قد عرضا صورة الآخر الروسی فی صورة التسامح، و هذا النوع من قراءة الآخر یعتبر من أجمل صور قرائته، والحالة الوحیدة للتبادل الحقیقی.
صفحات :
از صفحه 55 تا 75
  • تعداد رکورد ها : 5