جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 7
بررسی مفهوم «ادب» و «تادیب» و نسبت آنها با «تربیت» و واژه های مرتبط دیگر
نویسنده:
امامی راد احمد, محامی مصطفی
نوع منبع :
مقاله , مدخل مفاهیم(دانشنامه مفاهیم)
منابع دیجیتالی :
چکیده :
«ادب» و «تادیب» از مفاهیمی هستند که در قرآن کریم به کار نرفته اند، ولی در روایات استعمال زیادی داشته و در امور تربیتی کاربرد فراوانی دارند. این دو واژه معانی متعددی دارند که در این پژوهش، پس از ریشه یابی و اشاره به سیر تطور معنایی آن ها، معنای غالب و اصلی که مطلق امر نیکوست، تعیین گردیده است. با توجه به ارتباط این دو واژه با برخی واژه های مربوط به تربیت؛ شباهت ها و تفاوت های آن با تربیت و واژه های مشابه یا مرتبط دیگر مورد بررسی قرار گرفته و در این راستا به نسبت سنجی ادب با واژه های: تربیت، سیره، سنت، اخلاق، عمل، تهذیب، تزکیه و علم مبادرت شده است.
صفحات :
از صفحه 31 تا 56
محبت اهل بیت(علیه السلام) از دیدگاه قرآن وحدیث
نویسنده:
محمد علی محقق زاده
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
محبت اهل بیت پیامبر| یکی از ضروریات دین مبین اسلام است و قرآن نیز در آیه بیست و سوم از سورة شورا به مودت ذوی القربی؛ یعنی پیامبر اکرم| تأکید کرده و آن را اجر رسالت پیامبر اسلام| قرار داده است. در این رساله بر اساس مستندات قرآنی و روایی، ثابت شده است که مصادیق «قربی» اهل بیت مطهر پیامبر اسلام| هستند. ادعای محبت نسبت به هر محبوبی وقتی می تواند صادق باشد که محب از تمام لوازم محبت برخوردار باشد، محبت اهل بیت پیامبر| نیز لوازم و شرایط خاصی دارد که شناخت اهل بیت، الگو گرفتن از ایشان، عمل به دستورات شان، به دست آوردن رضایت اهل بیت، دوستی با دوستان و دشمنی با دشمنان ایشان و همراهی کردن آن ها در اندوه و شادی از مهم ترین لوازم و شرایط آن است. استکمال دین، تقرب به خدا، بهره مند شدن از شفاعت اهل بیت، بخشیده شدن گناهان، برخورداری از امنیت در صحرای محشر، راهیابی به بهشت جاویدان و محشور شدن با اولیای الهی از آثار گران بهایی است که در محبت اهل بیت(علیه السلام) نهفته است.
"محبت اهل بیت (علیهم السلام) از دیدگاه قرآن و حدیث"
نویسنده:
محمدعلی محقق زاده
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
ایرانداک,
چکیده :
محبت اهل بیت پیامبر خدا (صلی الله علیه و آله) یکی از ضروریات دین مبین اسلام می‌باشد. قرآن در آیه "قل لاأسئلکم علیه أجرا إلا الموده فی القربی" شوری/23) به مودت ذوی القربی پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) تاکید کرده و آن را اجر رسالت پیامبر اسلام قرار داده است.در این رساله بر اساس مستندات قرآنی و روایی ثابت شده است که مصادیق "قربی" اهل بیت مطهر پیامبر اسلام می‌باشد.روایات منقول از پیامبر اکرم ضمن اینکه مصادیق "القربی" را معین نموده است، در موارد متعددی به جایگاه محبت اهل بیت نیز تصریح نموده است که در این رساله نمونه‌های از این روایات ذکر شده است. در روایات اسلامی محبت اهل بیت به عنوان اساس دین، معیار ایمان، نشانه رضایت پروردگار، بهترین عبادت و مهم‌ترین نعمت الهی معرفی شده است.ادعای محبت نسبت به هر محبوبی وقتی می‌تواند صادق باشد که محبت به تمام لوازم محبت ملتزم باشد محبت اهل بیت پیامبر هم لوازم و شرایط خاصی دارد که شناخت اهل بیت، الگو گرفتن از ایشان، عمل به اوامر و دستورات اهل بیت، سعی در بدست آوردن رضایت اهل بیت، دوستی با دوستان اهل بیت و دشمنی با دشمنان ایشان، همراهی کردن با آن‌ها در اندوه و شادی از مهم‌ترین لوازم و شرایط آن است.آنچه محبت اهل بیت را از بقیه محبت‌ها ممتاز می‌گرداند این است که اولا: محبت اهل بیت جدای از محبت خداوند بزرگ نمی‌باشد و محبت نداشتن به اهل بیت پیامبر خدا نشانگر نقص محبت فرد به خدای متعال است. ثانیا: محبت و اطاعت پیامبر گرامی اسلام یکی از ضروریات دین می‌باشد و هر مسلمانی باید محب و مطیع پیامبر اسلام باشد، و محبت اهل بیت و اطاعت از دستورات ایشان یکی از لوازم محبت پیامبر می‌باشد.در محبت اهل بیت آثار گرانبهایی مترتب است که از جمله آن‌ها است: استکمال دین، تقرب به خدا، بهره‌مند شدن از شفاعت اهل بیت، بخشوده شدن گناهان، برخورداری از امنیت در صحرای محشر، راهیابی به بهشت و جاویدان و محشور شدن با اولیایی الهی.
 حجت اهل بیت (علیهم السلام) از دیدگاه قرآن و حدیث
نویسنده:
محمدعلی محقق زاده
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
بررسی علایم محبت اهل بیت و آثار دنیوی و اخروی این محبت از منظر آیات و روایات می باشد. در این رساله نخست با توجه به آیه مودت، ضرورت محبّت اهل بیت(ع) بیان شده سپس علایم و شرایط محبت اهل بیت از جمله شناخت و لزوم الگوگیری و اطاعت از ایشان بررسی گردیده است. در ادامه آثار گرانبهای محبت اهل بیت(ع) از جمله استکمال دین، تقرب به خداوند، بهره مندی از شفاعت، بخشوده شدن گناهان، راهیابی به بهشت و محشورشدن با اولیای الهی مطرح گردیده و دیدگاه زمخشری از مفسران اهل سنت درباره محبّت اهل بیت بیان گردیده است.
 تحدّی و مراحل آن در قرآن
نویسنده:
سید مجتبی حیدر شیرازی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
قرآن، معجزه جاوید و ماندگار رسول خدا| که طراوت و تازگی آن در هر عصری نمایان است در طول تاریخ، از زوایای گوناگونی مورد تدبر و اندیشه قرار گرفته است. بحث تحدی، یکی از دریچه های حقیقت نمای قرآن است که معجزه بودن قرآن را ثابت می کند. این پایان نامه بحث تحدی را در شش فصل مورد بررسی قرار داده است: فصل اول به بیان کلیات و مفهوم شناسی اختصاص دارد. فصل دوم به پیش زمینه های تحدّی اشاره کرده است. فصل سوم، ارکان و پیشینة تحدی را بیان کرده است. عرب در دوران جاهلیت (هنگام بعثت پیامبر|) در شعر، سخنوری، فصاحت و بلاغت به اوج شکوفایی رسیده بود و حکمت الهی چنین بود که معجزة پیامبرش در زمینه های فصاحت و بلاغت، فصیح ترین و بلیغ ترین سخنان باشد. فصل چهارم به مراحل تحدی از حیث نزول آیات و نظریه هایی در این مورد پرداخته است. فصل پنجم، عکس العمل مخالفان را در برابر تحدی بیان می کند؛ برای مثال یک نویسنده مسیحی در دوران معاصر در معارضه با سوره های حمد و کوثر برخاست و این امر موجب رسوایی او و افزوده شدن بر عظمت قرآن گردید، بنابراین هرگز نمی توان به مقابله با قرآن پرداخت. فصل ششم به بعضی شبهات و اشکالات در این مورد پاسخ داده است.
 بدعت از دیدگاه قرآن و حدیث
نویسنده:
غلام حیدرشریفی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
نگاهی است به اقسام و بدعت های بدعت و سیره تاریخی آن در حوزه های فقهی و کلامی است. در این رساله ابتدا تعریفی از بدعت از منظر شیعه و سنی ارایه شده آنگاه اقسام بدعت از قبیل بدعت عبادی، فقهی، بدعت های واجب، عادی، مستحب، مباح و حرام و... از دیدگاه اهل سنت بیان شده و دیدگاه علماء فریقین درباره معیارها و مصادیق بدعت شرح می گردد. نویسنده معتقد است که از نگاه شیعه همه بدعت ها حرام است و تقسیم بدعت به واجب و مستحب و حرام وجهی ندارد. در ادامه پیامدهای بدعت بیان می گردد و سیر تاریخی از مقوله بدعت در اسلام، یهود و مسیحیت ارایه می شود.
ضرورت گردآوری مفاهیم مقدس قرآن
نویسنده:
محمد کیهان فرهنگی,مصطفی محامی
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
کلیدواژه‌های اصلی :
  • تعداد رکورد ها : 7