جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 7
وایوپرستی بر مبنای رام‌یشت
نویسنده:
معصومه باقری، سحر رستگاری‌نژاد
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
رام‌یشت اوستایی یکی از کهن‌ترین سروده‌های به جا مانده است، در حالی که به نام وای به «رام» نام‌گذاری شده است، ولی لابه‌لای بندهای آن می‌توان چهره وای قادر، قاهر، جان‌بخشنده و جان‌گیرنده‌ای را دید که به عنوان ایزد بزرگ دوچهره‌ای در گذشته‌ای دورتر در شرق ایران ‌پرستش می‌شده است. در این پژوهش کوشیده‌ایم با یاری بندهای به جامانده از رام‌یشت مشخص کنیم که وایو خدای بزرگ دوچهره‌ای بوده است، هم آفریننده و بغ بخشنده، هم میراننده پایان‌بخش. هم بغ آغاز، هم خدای پایان، که احتمالاً تا دوره مهرداد اول اشکانی در شرق ایران جنگ‌جویانی که وهرکه (گرگ) نامیده می‌شدند و درفش گرگ‌پیکر داشته‌اند، آن را می‌ستودند. آنها پوشاکی سیاه‌رنگ بر تن داشتند و گیسوانی بافته، و کمربند چرمین می‌بستند. زمان ستایش او از روشنای روز بود تا سپیده‌دم.
صفحات :
از صفحه 57 تا 78
نکته ای در ساختار داستان آسمان پیمایی کیکاووس
نویسنده:
معصومه باقری,سحر رستگاری نژاد
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران جنوب,
چکیده :
در اوستا کوی اوسن یا کیکاووس، بزرگ ترین و پرشکوه ترین شهریار کیانی است. او دارای فره کیانی است؛ موهبتی که به وی امتیازات ویژه ای می بخشد. یکی از این امتیازات آسمان پیمایی و هم صحبتی او با اهورامزدا است، ولی مرور زمان، اسطوره کیکاووس را همانند بسیاری از اساطیر دیگر دستخوش دگرگونی کرده است. او از بارگاه بلندمرتبه اش سقوط کرده و تبدیل به شاه بی خردی می شود که حتی باعث مرگ فرزند خود - سیاووش - نیز می گردد و دلیل آسمان پیمایی اش نیز، حمله به جایگاه خداوند و آرزوی تسلط برآسمان تلقی می شود. در این پژوهش تلاش شده است با بررسی چهره اسطوره ای کیکاووس، دلیل اولیه داستان آسمان پیمایی او و همچنین سبب دگرگونی این روایت مشخص شود. سپس با توجه به اصل اسطوره، ضمن جا به جایی بیت هایی از داستان کیکاووس در شاهنامه، ساختار اولیه و اصلی داستان مشخص شود.
صفحات :
از صفحه 35 تا 62
برآیندهای کثرت گرایی دینی
نویسنده:
معصومه باقری
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
موضوع مورد بحث، برآیندهای کثرت گرایی دینی است‎۰ در این رساله سعی نمودم لوازم، آثار و نتایج کثرت گرایی دینی را از دو جنبه بررسی نمایم: ‎۱- کثرت گرایی با توجه به لوازم عقلی و فلسفی مترتب بر آن ‎۲- کثرت گرایی با توجه به لوازم کلامی و دینی مترتب بر آن‎۰ این مجموعه شامل چهار فصل است‎۰ در آغاز نوشتار به تبیین موضع گیری های متفاوت در مواجهه با تنوع ادیان مبادرت نمودم و پس از ذکر دیدگاه های متفاوتی همچون طبیعت گرایی، وحدت گرایی، شمول گرایی و انحصار گرایی و نقد و بررسی مختصر هر یک از آن دیدگاه ها، کثرت گرایی دینی را از حیث پیشینه تاریخی، خاستگاه و مدعیان آن مورد توجه قرار دادم‎۰ آنگاه محل نزاع را تعیین نمودم‎۰ در فصل اول بیان نموده ام که کثرت گرایی دینی با توجه به برخی از مبانی اش به انکار واقعیت و سفسطه منتهی می شود‎۰ فصل دوم مربوط به ارتباط کثرت گرایی دینی با شکاکیت و بویژه حذف مفاد معرفتی از دین می باشد‎۰ فصل سوم مربوط به یکی دیگر از لوازم عقلی و فلسفی کثرت گرایی دینی یعنی نفی صدق و کذب پذیری از گزاره های دینی و بالاخره پذیرش دیدگاه پوزیتیویست ها در باب زبان دین می باشد‎۰ و در نهایت در فصل چهارم اثبات نموده ام که کثرت گرایی دینی با همسان انگاری دین با تجربه دینی، دین را تا حد یک تجربه روانی شخصی فرو می کاهد و در نتیجه به نفی دین می انجامد‎۰
بررسی عوامل موثر بر جایگاه زنان در ساختار قدرت خانواده (مورد مطالعه: زنان متاهل شهر آبادان)
نویسنده:
باقری معصومه, حسین زاده علی حسین, بهرام پور سمیه, بهمنی سجاد
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
از دو دهه گذشته مفهوم موقعیت زنان از نظر تحصیل و پایگاه اجتماعی ـ اقتصادی فراتر رفته و به دستیابی آنان در کنترل منابع و قدرت تصمیم گیری در خانواده انجامیده است. این واقعیتی انکارناپذیر است که اگر هر دو همسر در تصمیم گیری ها مشارکت داشته باشند، نتایج بهتری حاصل خواهد شد تا اینکه هر یک از همسران به تنهایی تصمیم گیرنده باشد. تحصیلات و موقعیت اقتصادی ـ اجتماعی زنان اساس قدرت آنان را در خانواده پی ریزی می نماید. هدف تحقیق حاضر، بررسی جامعه شناختی عوامل موثر بر جایگاه زنان در ساختار قدرت خانواده است. روش مورد مطالعه، روش پیمایشی (کمی) می باشد که با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای، تعداد 384 نفر (زن متاهل) بعنوان نمونه از 53943 نفر جامعه آماری (جمعیت زنان متاهل) انتخاب شده است. این تحقیق با استفاده از رویکردهای زیست شناختی، روان شناختی، جامعه شناختی و نظریه های تفکیک نقش، نظریه های فمنیستی، نظریه منابع، نظریه جامعه پذیری جنسیتی و نظریه بوردیو به بررسی عوامل موثر بر جایگاه زنان در ساختار قدرت خانواده پرداخته است. بدین ترتیب، نتایج آزمون اسپیرمن و آزمون های T و F نشان می دهند که رابطه مثبت و معناداری بین متغیرهای نگرش های جنسیتی زنان، میزان منابع ارزشمند زنان، تطابق پذیری زنان، اشتغال زنان و سن همسر با قدرت زنان در خانواده وجود دارد؛ اما رابطه متغیرهای سن زنان، قومیت زنان و مردان و طول مدت ازدواج با قدرت زنان در خانواده معنادار نبوده است.
صفحات :
از صفحه 187 تا 204
بررسی نحوه گذران اوقات فراغت شهروندان شهر اهواز
نویسنده:
باقری معصومه, بهمئی سجاد
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
بررسی نحوه گذران اوقات فراغت شهروندان، با توجه به تغییرات سبک زندگی و ذائقه انسان معاصر از موضوعات مورد علاقه جامعه شناسان می باشد. این تحقیق در راستای کسب آگاهی از نحوه گذران اوقات فراغت شهروندان شهر اهواز انجام شده است. جمع آوری اطلاعات از همه شهروندان اهوازی به لحاظ محدودیت زمانی و مشکلات مالی، غیر ممکن بود؛ لذا پس از محاسبه حجم نمونه، از بین کل شهروندان شهر اهواز تعداد 400 نفر به صورت تصادفی بعنوان نمونه تحقیق انتخاب شد و داده های مورد نظر جمع آوری گردید.
صفحات :
از صفحه 197 تا 222
برخی عوامل موثر بر ارتکاب جرم زنان: مطالعه نمونه هایی از زنان در شهر اهواز
نویسنده:
باقری معصومه, ملتفت حسین
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
پژوهش حاضر عوامل موثر بر ارتکاب جرم را در بین زنان حاشیه نشین و زنان مجرم زندانی در اهواز بررسی می کند. زنانی که در مناطق مرکزی (غیرحاشیه ای) شهر زندگی می کنند به عنوان گروه گواه در نظر گرفته شده اند. واحد تحلیل در ای ن تحقیق فرد بوده است و حجم نمونه شامل 200 نفر از زنان عادی و مجرم بالای 18 سال شهر اهواز است که با استفاده از شیوه نمونه گیری طبقه ای انتخاب شده اند. در سطح استنباطی از آزمون خی دو و رگرسیون لجستیک و هم چنین ضرایب فی، کندال، کرامرز و ضریب همبستگی استفاده گردیده است. یافته ها نشان می دهد بین متغیرهای مستقل (نوع منزل مسکونی، تحصیلات، وضعیت اشتغال، شغل پدر، طبقه اجتماعی و محل سکونت [حاشیه و غیرحاشیه]) با متغیر وابسته (ارتکاب جرم) رابطه معنی داری وجود دارد و فقط متغیر محل تولد با متغیر وابسته هیچ گونه رابطه معناداری را نشان نمی دهد.
بررسی تاثیر اشتغال زنان بر هرم قدرت در خانواده
نویسنده:
باقری معصومه, ملتفت حسین, شریفیان هدایت
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
از دو دهه گذشته موقعیت زنان از نظر تحصیل و پایگاه اجتماعی - اقتصادی فراتر رفته و به دستیابی آنان در کنترل منابع و قدرت تصمیم گیری در خانواده انجامیده است. این واقعیتی انکارناپذیر است که اگر هر دو همسر در تصمیم گیری ها مشارکت داشته باشند، نتایج بهتری حاصل خواهد شد تا این که هر یک از همسران به تنهایی تصمیم گیرنده باشند.این پژوهش به منظور بررسی تاثیر اشتغال زنان بر قدرت تصمیم گیری آن ها در خانواده انجام شده است.این تحقیق از نوع پیمایشی (توصیف و تحلیل) می باشد. جامعه پژوهش زنان متاهل دره شهر از استان ایلام و تعداد نمونه 300 نفر 200) زن خانه دار و 100 زن شاغل( هستند، که به صورت تصادفی انتخاب شده اند. از پرسشنامه و طیف لیکرت استفاده شده است. برای آزمون فرضیه ها روش تحلیل واریانس و آزمون T مورد استفاده قرار گرفت. نتایج حاصله به روشنی حاکی از معنادار بودن رابطه میان اشتغال زنان با قدرت تصمیم گیری در خانواده است. هم چنین نتایج نشان می دهند که اشتغال زنان سبب افزایش قدرت تصمیم گیری آن ها در امور اقتصادی، نحوه تربیت فرزندان، تعیین موالید، تعیین نحوه گذران اوقات فراغت و افزایش مشارکت سیاسی - اجتماعی آنان می شود. اما میان اشتغال زنان و دید و بازدیدهای خانوادگی رابطه معناداری یافت نشد. به علاوه نتایج این تحقیق معناداری رابطه بین متغیرهای مستقل و متغیرهای وابسته را نشان داد.
صفحات :
از صفحه 247 تا 262
  • تعداد رکورد ها : 7