جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 3
جهم بن صفوان
نویسنده:
زينب ابراهيمي
نوع منبع :
مقاله , مدخل اعلام(دانشنامه اعلام) , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
مفهوم رنج از دیدگاه مولوی
نویسنده:
فاطمه لاجوردی، زینب ابراهیمی
نوع منبع :
مقاله , مدخل مفاهیم(دانشنامه مفاهیم)
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
رنج پدیده ای انسانی و فراگیر است که در طول تاریخ مورد توجه مکاتب فلسفی، عرفانی و روان شناختی بوده است. با نگاه به بحث های مربوط به رنج با موضوع و یا پرسشی مشترک مواجه می شویم و آن این است که رابطه رنج و شر با خدای آفریننده و آفرینش مبتنی بر خیر چیست؟ خداباوران به این پرسش پاسخ های متفاوتی داده اند و کوشیده اند تا توجیه مناسبی برای این پرسش بیابند. یکی از آنان جلال الدین محمد بلخی (604 ـ 672 ق) است. موضوع رنج در اندیشه وی، با تاکید بر مثنوی معنوی، از دو جهت دارای اهمیت است: نخست اینکه ریشه ها و مبانی فکری او که برگرفته از تفکر اسلامی است، و دوم تاثیر اندیشه های برهان الدین محقق ترمذی که طریقه اش بر پایه ریاضت و ملامت بود، و نیز شمس تبریزی، که بر عشق و جذبه تاکید داشت. مولوی، به عنوان مسلمانی دین دار، در مسیر شناخت انواع رنج و راه های مقابله با آنها از راه جهان بینی دینی وارد می شود. او ابتدا به آفرینش هدفمند الهی اشاره می کند، سپس با مطرح کردن بحث جبر و اختیار، که از یک سو با آفرینش، و از سوی دیگر با مفهوم رنج در ارتباط است، رنج حقیقی را برگرفته از عشق الهی توصیف می کند و راه درمان آن را به اختیار تسلیم جبر الهی شدن، و در نهایت، وصال با حقیقت مطلق می داند. استفاده مکرر وی از احادیث و روایات اسلامی، نشان دهنده تاثیر آموزه های اسلامی بر اندیشه اوست.
صفحات :
از صفحه 49 تا 65
 ترجمه و تحقیق بخشی از کتاب سرار التکرار فی القرآن المسمی بالبرهان فی توجیه متشابه القرآن
نویسنده:
زینب ابراهیمی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
در قرآن مواردی دیده می شود که آیه ای و یا قسمتی از آیه در جاهای جاهای دیگر و یا در سوره های دیگر قرآن، تکرار شده است و این تکرار مورد بحث علمای علوم قرآنی از زمان پیدایش علوم تفسیر تا به امروز قرار گرفته است و چون این موضوع مورد اختلاف علماء و مفسرین بوده است و کتابهایی چند در این فن به رشتة تحریر در آمده، این خود نشان دهندة اهمیت بحث است. برای موضوع پایان نامه ام، کتاب« اسرار التکرار فی القرآن» را انتخاب نموده و با مشورت استاد راهنما و استاد مشاور، شروع به کار کردم و دربارة معانی لغوی و اصطلاحی واژه هایی که در این فن به کار رفته است، بحث کردم و موارد ارتباط این موضوعات با یکدیگر را در صورت وجود، بررسی کردم. من این تحقیق را به سه بخش تقسیم کردم که در بخش اول کلیات را به شش فصل تقسیم کرده و پیرامون کلید واژه هایی چون، ذکر، مثل، تکرار، شبهه، ترادف وتصریف از نظر لغوی و اصطلاحی بحث کرده ام و در ارتباط با موضوع تکرار مواردی را در هر فصل توضیح داده ام. در بخش دوم نیز، مقدمه عبدالقادر عطا را ترجمه و تحقیق کردم و در بخش سوم ترجمه و تحقیق اصل«کتاب اسرار التکرار» آقای کرمانی را با توجه به تفاسیر شیعه و سنی مورد بررسی قرار داده ام و در آن، مواردی را که مؤلف اعتقاد به تکرار دارد، بیان کرده ام و یا در جاهایی که از نظر مفسرین با نظر مؤلف یکی است، نیز بیان شده است که نظرات موافق و به نظرات کرمانی توجه شده است که می فرماید اگر چه به ظاهر از نظر لغوی شاهد تکرار در برخی از قسمتها هستیم، ولی در واقع معنا و مفهوم دیگری را خداوند از آن اراده کرده است که به آن نیز در این تحقیق پرداخته شده است.
  • تعداد رکورد ها : 3