جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 3
ارزيابي ديدگاه زگزبسکي درباره اعتماد به ديگري به‌مثابه توجيه باور
نویسنده:
مهدي شکري
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
زگزبسکي با انکار اصل مساوات عقلاني، باور را با مرجعيت يعني رجوع به ديگري، موجه ‌مي‌کند. او براي توضيح اين شيوه، از اعتماد به قواي شناختي و حالات هيجاني-احساسي خود آغاز مي‌کند. به ‌نظر زگزبسکي اعتماد شناختي به خود، داراي دو سطح اعتماد ارتکازي و اعتماد متأملانه است. در ابتدا فاعل‌ شناسا بي‌درنگ به قواي شناختي‌اش اعتماد مي‌کند، اما در ادامه حتی با آگاهي از آسيب‌هايي که به کارکرد قواي شناختي صدمه ‌مي‌زند، به قواي شناختي اعتماد مي‌کند، زيرا براي داشتن يک زندگي عادي چاره‌اي غير از اين ندارد. تنها کاري که فاعل شناسا مي‌تواند انجام‌ دهد آن است که از روي وظيفه‌شناسي و جديت از قواي شناختي‌اش بهره‌ ببرد. به‌ نظر زگزبسکي، نمي‌توان به‌ طور سازواري به قواي شناختي خود اعتماد کنيم و به ديگران بي‌اعتماد باشيم، زيرا با بي‌اعتمادي به ديگران دچار خودگرايي‌ شناختي مي‌شويم؛ ازاين‌روي اگر فاعل شناساي ديگر از قواي شناختي‌اش در چنين وضعيتي بهره ببرد، به باور او اعتماد مي‌کنيم. زگزبسکي برخي حالات عاطفي‌-هيجاني مانند احساس تحسين را قابل اعتماد مي‌داند و به آن در وضعيت وظيفه‌شناسي و جديت اعتماد مي‌کند. از جمله کارکردهاي اين حالات عاطفي-هيجاني، تشخيص الگوي قابل اعتماد است. نوشتار پيش‌روي تلاش ‌مي‌کند تا اين ديدگاه را شرح ‌دهد و در حد بضاعت ارزيابي ‌کند. واکاوي اين ديدگاه از آن روي اهميت ‌دارد که در تراث اسلامي نيز مراجعه به خبره، اصلي مهم محسوب ‌مي‌شود، اما مبناي آن از ديدگاه مورد بحث متفاوت است.
صفحات :
از صفحه 21 تا 44
فلسفه علیه سیاست
نویسنده:
مهدی شکری، مینا قاجارگر
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
معرفی نویسنده: دانشجوی دکترا در رشتۀ نظریۀ سیاست و حقوق در دانشگاه آزاد برلین. وی همچنین بورسیۀ بنیاد کنراد آدناوئر (Konrad-Adenauer) است. حوزۀ پژوهش شکری میان‌رشته‌ای است و رشته‌هایی چون علوم سیاسی، فلسفه، تحلیل رفتار و روابط بین‌الملل تطبیقی را دربرمی‌گیرد.
تبیین و نقد چیستی فضیلت از منظر لیندا زاگزبسکی
نویسنده:
محمد حسین‌زاده یزدی، محمد لگنهاوزن، مهدی شکری
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
شیراز: دانشگاه شیراز,
چکیده :
زاگزبسکی به مثابه فیلسوف اخلاق و معرفت‌شناس فضیلت‌محور در صدد است تا دیدگاهش را درباره‌ی فضیلت تبارشناسی کند. او با تأکید بر نقش انگیزه در فضیلت دیدگاهش را عامل مبنا می‌داند. نزد زاگزبسکی، فضیلت دارای ارزش ذاتی است. او با اشاره به تفاوت فضیلت با توانایی طبیعی و مهارتْ آن را در دو قلمرو اخلاق و معرفت‌شناسیْ کمال و مزیت پایدار نفس می‌داند و بر دو مؤلفه‌ی انگیزه و موفقیت مبتنی می‌کند. مقاله‌ی پیش‌ رو کوشیده ‌است مؤلفه‌های مورد نظر زاگزبسکی را ارزیابی کند. از نتایج این تحقیق آن است که فضایل مشتمل بر انگیزه‌اند؛ اما از نقش هدایت‌گرانه‌ی مورد نظر زاگزبسکی‌ برخوردار نیستند؛ البته باید دیگر مؤلفه‌ی موفقیت را پذیرفت؛ زیرا نمی‌توان فضیلتمند بود، اما به هدف فضیلت به‌طور غالب نائل نشد. بر خلاف دیدگاه زاگزبسکی، نمی‌توان فضیلت را به لحاظ مفهومی جدا از مهارت‌های هم‌پیوند با فضیلت دانست؛ زیرا جنبه‌ی مهارت دست‌کم در فضیلت عقلی بیشتر از بُعد انگیزشی دارای اهمیت است؛ به‌‌طوری که ارسطو تکنیک را از اقسام فضایل عقلانی می‌داند. به‌علاوه، فضایل تنها اکتسابی نیستند؛ زیرا در تاریخ مفهوم فضیلت، برخی توانایی‌های طبیعی فضیلت محسوب شده‌اند.
صفحات :
از صفحه 1 تا 28
  • تعداد رکورد ها : 3