جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 8
آبشخورهای قرائت و تأويل از نظر نصر حامد ابوزيد تالیف الیامین بن تومی (معرفی کتاب)
نویسنده:
ترجمه: علی علیمحمدی
نوع منبع :
مقاله , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران - ایران: کتاب ماه,
تاملی در ترجمه کتاب دانشنامه تفسیر و مفسر
نویسنده:
علی علیمحمدی
نوع منبع :
نمایه مقاله
چکیده :
کتاب التفسیر و المفسرون تألیف دکتر محمدحسین ذهبی، قرآن‌پژوه مصری، به معرفی و بررسی تاریخ تفسیر، روش‌های تفسیری و تفسیرهای معروف مذاهب و فرقه‌های مختلف اسلامی اختصاص دارد. در این مقاله ابتدا کتاب و مؤلف آن معرفی شده‌اند. در ادامه نگارندۀ مقاله با بررسی بخش‌هایی از متن ترجمه، لغزش‌ها و نارسایی‌های مترجم را بیان کرده‌است. در بخش نقد و بررسی ترجمۀ ابتدا نکاتی دربارۀ معادل‌گزینی‌های مترجم کتاب ذکر شده‌است. در پایان نیز نمونه‌هایی از لغزش‌های ترجمۀ متن و پیشنهادهای نگارنده ذکر شده‌است.
صفحات :
از صفحه 105 تا 122
انسان و قرآن: چهره به چهره قرائتی در روش تفسیرهای قرآنی معاصر
نویسنده:
علی علیمحمدی
نوع منبع :
نمایه مقاله
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
متن حاضر ترجمه بخش نخست مقاله «الإنسان و القرآن وجهاً لوجه (التفاسیر القرآنیه المعاصره): قراءه فی المنهج» اثر دکتر احمیده النیفر، دین‌پژوه تونسی است که در پی می‌آید. نگارنده در این مقاله بر آن است با بازخوانی روش‌های مفسران و قرآن‌پژوهان معاصر ویژگی‌های آثار آنان را بررسی و تحلیل کند.
صفحات :
از صفحه 235 تا 266
بررسی کتاب پاسخ به افترائات جابری نسبت به قرآن کریم
نویسنده:
علی علیمحمدی
نوع منبع :
نمایه مقاله
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
لام از نظر محمد عماره واپسین حلقه سلسله ادیان آسمانی است که در تجدید دین واحد الاهی تلاش کرده‌است. انسان، خلیفه خدا بر زمین ، نیز از ابزاری به‌نام «عقل» برای درک «کتاب وحی» که «سفر هستی» است بهره می‌جوید. محمد عماره بر این باور است که برای فهم اندیشه و پروژه محمد عابد جابری ناگزیر باید خاستگاه‌های معرفت‌شناختی و الگوها و پارادایم‌هایی که اندیشه وی از آن‌ها سرچشمه می‌گیرد را درک کرد؛ زیرا روش جابری در فهم میراث به‌منزله اساس و نقطه عزیمت برای تجزیه و تحلیل اندیشه او تلقی می‌شود.
صفحات :
از صفحه 167 تا 176
نقد و تاملی بر کتاب درآمدی بر تفسیر بیانی قرآن کریم
نویسنده:
علی علیمحمدی
نوع منبع :
نمایه مقاله , نقد و بررسی کتاب
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
کتاب علی طریق التفسیر البیانی اثر فاضل صالح سامرائی یکی از آثار مهم تفسیر بیانی است که با رویکردی زبانی و با تکیه بر آرای مفسران و عالمان متقدمی چون زمخشری، فخر رازی، زرکشی و دیگران به واکاوی در متن قرآن پرداخته است. نگارنده با بررسی ترجمه کتاب به این نتیجه رسیده است که مترجم گاهی به شرح و تفسیر متن­ها و عبارت­های ساده­ای دست زده که نیازی به آن نبوده است. چه مؤلف نیز اشاره کرده که به گونه­ای عمل کرده­ است که کتاب برای کسی که آن را به دست می­گیرد و می­خواند، قابل فهم باشد. نکتۀ قابل تأمل دیگر آوردن معادل­های دوگانه و گاه سه­­گانه برای یک اصطلاح است که تکرار آن در برخی از صفحات ملال­انگیز می­شود. وجود برخی از لغزش­ها و نارسایی­ها مسئلۀ دیگر این کتاب است که جملگی این مسائل می­توانست با بازنگری صبورانۀ مترجم محترم یا بازخوانی ویراستاری توانمند رفع شود.
صفحات :
از صفحه 131 تا 140
کتاب: ابو عبدالله زنجانی و تاریخ قرآن
نویسنده:
ترجمه: علی علی‌محمدی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر , مدخل اعلام(دانشنامه اعلام) , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
تهران: خانه کتاب,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
پژوهش حاضر، بیست و هفتمین دفتر از مجموعة چهل جلدی «ایرانیان و قرآن» است که با هدف معرفی پانزده قرن تلاش قرآن‌پژوهان ایرانی در بزرگداشت و تفسیر قرآن کریم نگاشته می‌شود. دفتر حاضر، به معرفی «ابوعبدالله زنجانی» و شرح احوال و آثار و تحلیل کتاب «تاریخ قرآن»‌ اختصاص دارد. مطالب اثر در دو بخش کلی تدوین شده است. در بخش اوّل، شرح حال و آثار «ابوعبدالله» ذکر شده و در بخش دوم، ترجمة کتاب تاریخ القرآن آمده است. «تاریخ القرآن» کتابی است دربارة زندگی پیامبر اکرم(ص)، شرایط حاکم بر عربستان آن زمان، چگونگی مورد پذیرش قرار گرفتن مأموریت پیامبر و تغییر کلّی تاریخ عربستان.
شایسته مطالعه به زبان عربی
نویسنده:
علی علیمحمدی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
صفحات :
از صفحه 243 تا 247
تازه های کتاب فلسفه،کلام وعرفان به زبان عربی
نویسنده:
علی علی محمدی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
این مقاله، به معرفی تازه های کتاب به زبان عربی میپردازد. کتابهایی که در این مقاله به اجمال بیان شدند عبارتند از: العقل و الوحی ( منهج التاویل بین ابن رشد و موسی بن میمون و سینوزا ) اثر اشرف حسن منصور، مجلی مرآه المنجی فی الکلام و الحکمتین و التصوف از محمد بن ابی جمهور، الغیب و العقل: دراسه فی الحدود المعرفه البشریه از الیاس بلکا می باشد که هر کدام در موضوعی متفاوت سخت به میان می آورند.
صفحات :
از صفحه 172 تا 172
  • تعداد رکورد ها : 8