جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 2
فلسفه ی اخلاق از دیدگاه قرآن و سنت
نویسنده:
زهره چوپانی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
موضوع تحقیقی که در پیش رو دارید « فلسفه ی اخلاق از دیدگاه قرآن و سنت» می باشد. عمده ی فلسفه ی اخلاق از چراهای اخلاقی بحث می کند که درآن با مکاتب اخلاقی دیگر آشنا می شویم و این آشنایی زمینه ی مطالعات تطبیقی را در کنار اخلاق اسلامی برای ما فراهم می سازد و وقتی برتری نظام اخلاقی اسلام را نسبت به سایر مکاتب در مقایسه و تطبیق به دست آوردیم اطمینان و یقین ما نسبت به اسلام افزون تر می گردد. در ابتدای بحث این سؤالات ایجاد می شود که چرا بشر نیاز به روش اخلاقی دارد؟ اخلاق چیست؟آیا اخلاق از دین جداست؟ چرا کمال اخلاقی انسان در کمال حقیقی نفس است؟ در بررسی که بین مکتب کانت و مکتب اخلاقی اسلام داشتیم، متوجه می شویم که مکتب کانت، شبیه ترین مکتب به مکتب اخلاقی اسلام است زیرا دارای ویژگی اختیار و حسن فاعلی می باشد ولی صاحب نظر این مکتب به خطا رفته است، زیرا حسن فاعلی را احترام به قانون عقل می داند ولی اسلام حسن فاعلی را اطاعت از خداوند می داند. برای این که نظام اخلاقی مورد قبول را بشناسیم باید شناختی عمیق از ابعاد وجودی انسان بشناسیم تا بتوانیم مطلوب نهایی را برای انسان تعیین کنیم. اصول لازم برای تبیین نظام اخلاقی مورد قبول را عبارتند از: 1- وجود روح و استقلال آن 2- تغییر پذیری و کمال خواهی روح 3- اختیار و انتخاب آگاهانه 4- حب به ذات 5- روح و میل به بی نهایت 6- توجه استقلالی و تبعی روح. (نیت) ویژگی های انسان را به طور مختصر شناختیم حال درک خوبی ها و بدی ها را چگونه تشخیص دهیم؟ باید بخشی را از عقل عملی و بخشی را از وحی کمک بگیریم زیرا عقل عملی به تنهایی قادر به درک فعل اخلاقی نیست و دین است که با شناختی کامل از انسان می تواند فعل اخلاقی را تشخیص بدهد. حال بشریت برای رسیدن به سعادت واقعی خویش نیاز به قوانین و آموزه های اخلاقی واقعی دارند که این را نظام اخلاقی اسلام تأمین کرده است. زیرا دارای ویژگی های منحصر به فردی از قبیل؛ پشتوانه ی عقلی، فرا گیر بودن و ضمانت اجرای ارزش های اخلاقی را داراست.
شیوه های مبارزه پیامبر ( ص) با مفاسد اجتماعی
نویسنده:
نسرین کدخدا
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
این تحقیق با موضوع شیوه های مبارزه ی پیامبر اکرم(ص)با مفاسد اجتماعی تدوین شده است. جزیره العرب قبل از اسلام و بعثت پیامبر(ص) از وضعیت بسیار اسفناک و نابسامانی برخوردار بود و مردم در گمراهی ها و اوهام باطل غوطه ور بودند و هیچ اثری از روشنی و هدایت و نیکی در آن سرزمین به چشم نمی خورد.مردم آن بر اثر بدآموزی ها و خرافات و افسانه های واهی و بی پایه به صورت مردمی وحشی، یغماگر و مفسده جو شده بودند و در لجنزاری از فساد و تباهی می زیستند تا این که نور اسلام چون خورشیدی بر این سرزمین و تمام جهان تابیدن گرفت و خداوند به وسیله ی پیامبرش حضرت محمد(ص) مردم را از تیرگی ها و غل و زنجیر رهایی بخشید. پیامبر بزرگوار اسلام(ص) در تمام طول زندگی، چه کودکی و چه نوجوانی و چه پس از بعثت با روش های گوناگون به مبارزه با مفاسد پرداخت. در کودکی بیزاری خود را از بت و بت پرستی اعلام کرد و ندای توحید سر داد. در نوجوانی و جوانی با حمایت از محرومان، فقرا و مظلومان و مبارزه با ظلم و شرک و بت پرستی به این راه طاقت فرسا ادامه داد. بعد از بعثت با تربیت و پرورش انسان های موحّد و پاک و دعوت آن ها به آیین اسلام زمینه ی گسترش اسلام را در بین مردم فراهم ساخت، آن حضرت همچنین پیمان هایی با گروه های مختلف مخالف اسلام منعقد کردند که در پیشرفت و گسترش دین اسلام تأثیرات بسزایی داشت. بعد از هجرت نیز با ساخت مسجد و تشکیل حکومت دینی در مدینه گام بزرگی در ایجاد وحدت و مبارزه با تفرقه برداشت.آن حضرت به طور جدی به مبارزه با جهل و نادانی،خرافات، سنت های جاهلی، فقر و مفاسد فرهنگی، اخلاقی و اقتصادی پرداخت و به این ترتیب در جهت اصلاح جامعه و هدایت مردم حرکت کرد و توانست از آن محیط تیره و تا و پر از فساد و گناه با انسان های یغماگر و بت پرست، سرزمینی متّحد و یکپارچه با مردمی موحّد، مهربان و وفادار بسازد که دین اسلام را در سراسر جهان بگسترانند و این میسّر نبود مگر با نیروی عظیم و قدرت بی نظیر الهی که خداوند در دستان پر توان رسول بزرگوارش قرار داده بود و او را در این راه سخت و طاقت فرسا یاری نمود تا با خُلق عظیمش مردم را به دین مبین اسلام فرا خواند و معجزه ای بزرگ بیافریند. همچنین کلید واژه های این تحقیق عبارتند از: «مفاسد» و « اجتماعی».
  • تعداد رکورد ها : 2