جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 11
بر کرانه‌های روشنفکری ( نقد و بررسی آراء روشنفکران دینی معاصر)
نویسنده:
عبدالرحیم گواهی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: نقد فرهنگ,
برگزیده افکار راسل
نویسنده:
برتراند راسل؛ گردآوری متن انگلیسی: رابرت . ا. اگنر؛ نقد و بررسی مطالب از محمدتقی جعفری؛ ترجمه متن از انگلیسی: عبدالرحیم گواهی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , حاشیه،پاورقی وتعلیق , ترجمه اثر , مدخل اعلام(دانشنامه اعلام) , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
تهران: شرکت سهامی انتشار,
چکیده :
این کتاب، گلچینی از بذله ها در موضوعات مختلفی از قبیل روان شناسی، سیاست، تعلیم و تربیت، مذهب، اخلاق و ... است که مؤلف از میان تعداد زیادی از کتب و مقالات «لرد راسل» انتخاب کرده، و علّامه ی فقید «استاد محمدتقی جعفری» با چیره دستی تمام و با توجه به آگاهی و فهم دقیق مسائل فلسفی، به نقد و بررسی گفته های «راسل» پرداخته است.
الگوهایی در دین‌شناسی تطبیقی
نویسنده:
میرچا الیاده؛ مترجم: عبدالرحیم گواهی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
وضعیت نشر :
تهران - ایران: جامی,
شرق‌شناسی
عنوان :
نویسنده:
سعید، ادوارد؛ ترجمهٔ: عبدالرحیم گواهی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر , آثار مرجع
وضعیت نشر :
تهران - ایران: دفتر نشر فرهنگ اسلامی,
چکیده :
در پژوهش حاضر، در سه فصل سیر تحولات مقوله ((شرق شناسی))، تاریخچه آن، شرق شناسان برجسته، جریان شرق شناسی در برخی کشورها و وضعیت کنونی آن بررسی و تشریح شده است .در فصل اول ذیل عنوان ((دامنه شرق شناسی)) اطلاعات کلی درباره زوایای مختلف موضوع اعم از تجربیات تاریخی و دیدگاه‌های فلسفی و سیاسی به دست می‌دهد .در فصل دوم که ساختارها و تجدید ساختارهای شرق شناسانه عنوان گرفته، پژوهنده بر آن است تحولات شرق شناسی نوین را، از طریق یک توصیف زمانی و تاریخی وسیع، و نیز توصیف یک رشته ابزار مشترکی که در آثار شاعران، هنرمندان و محققان مهم این رشته وجود دارد، پی‌گیری نماید .در فصل سوم با عنوان ((شرق شناسی معاصر)) نفوذ و توسعه عظیم دامنه استعمار در مشرق زمین که اوج آن جنگ جهانی دوم است بررسی و تشریح می‌شود .آخرین قسمت از فصل سوم به روند جایگزینی سلطه امریکا و حذف سلطه انگلیس و فرانسه اختصاص دارد .که در ان یک طرح کلی از واقعیات فکری و اجتماعی شرق شناسی معاصر در ایالات متحده امریکا به دست می‌دهد .صفحات پایانی به یادداشت‌های مولف اختصاص دارد.
ادیان زنده جهان
نویسنده:
نويسنده:رابرت‌ارنست هیوم؛ مترجم:عبدالرحیم گواهی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران - تهران: دفتر نشر فرهنگ اسلامی,
مباحث پلوراليسم دينی
نویسنده:
مباحث پلورالیسم دینی/ تالیف جان هیک. به انضمام بررسی دیدگاه متفکران مسلمان/ به قلم محمد لگنهاوزن ؛ ترجمه عبدالرحیم گواهی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: نشر علم,
چکیده :
"این کتاب یکی از اهم مباحث مستحدث فلسفة دین یعنی مسأله تنوع ادیان و مخصوصاً کثرت‌گرایی را بررسی می‌کند که نویسندة این اثر که خود یکی از نظریه‌پردازان بزرگ در این زمینه می‌باشد. در طی فصول کتاب به تبیین و اثبات این نظریه ـ کثرت‌گرایی ـ می‌پردازد. این کتاب شامل نه فصل و یک ضمیمه نوشتة دکتر محمد لگنهاوزن با نام «پلورالیسم، بررسی دیدگاه متفکران اسلام» می‌باشد. " فلسفۀ دین در مغرب‌زمین تا این اواخر کاملا در بینش‌های سنت یهودی مسیحی عمل کرده است. مسائل دینی به معنای مسائل توحید و یکتاپرستی بوده‌اند: این که چگونه، از مجرای امکان و احتمال ثابت کنیم که باور به وجود خداوند امری منطقی است، یا این که چگونه با معارضاتی که از ناحیۀ فلسفۀ زبان‌شناختی جدید و علم در مقابل خداباوری مطرح شده، برخورد کنیم و... فلسفۀ دین در اصل عبارت است از فلسفه (یا فلسفی‌اندیشی در باب) همۀ اشکال دین؛ و نه فقط دینی که خود انسان به آن عمل می‌کند و یا این که بر ضد آن موضع دارد. از این رو، در غرب انفجار اطلاعات دربارۀ تاریخچه‌ و پدیده‌شناختی ادیان بعد از جنگ جهانی دوم، اندک‌اندک موجب وسوسه و یا به چالش کشیدن فلسفۀ دین شد. مطالب کتاب حاضر، برای یک فیلسوف در این دنیای فکری جدید، بیش‌تر جنبۀ راهیابی دارد. نویسنده در کتاب، در مسیر پلورالیسم دینی مضمونی را پایه‌ریزی می‌کند که پیش از آن در قالب اصطلاحات سنت دینی یهودی مسیحی مطرح و آن مفهوم "معرفت دینی" ویتگنشتاین در تحلیل تجربه و ایمان دینی است.
ان‍س‍ان‌ و طب‍ی‍ع‍ت‌ (ب‍ح‍ران‌ م‍ع‍ن‍وی‌ ان‍س‍ان‌ م‍ت‍ج‍دد)
نویسنده:
ت‍ال‍ی‍ف‌ ح‍س‍ی‍ن‌ ن‍ص‍ر؛ ت‍رج‍م‍ه‌ ع‍ب‍دال‍رح‍ی‍م‌ گ‍واه‍ی‌.
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
ت‍ه‍ران‌: دف‍ت‍ر ن‍ش‍ر ف‍ره‍ن‍گ‌ اس‍لام‍ی‌ ‏‫‏‏‏,
چکیده :
این اثر به یکی از بحران‌هایی که به اندیشه جدید درافکنده است اشاره می‌کند. آنگاه که نگاه انسان قدیم به جهان تحت تأثیر مؤلفه‌های دینی و مابعد‌الطبیعی قدسی بود، انسان‌ها به نحوی همدلانه با جهان خارج از خود روبه‌رو می‌شدند، اما با کاهش نقش این معنویت و تقدس زدایی از عالم نگاه آدمی به جهان اطراف خود دیگرگون شد و دیگر هیچ‌گاه مواجهه پیشین را در بستر این اندیشه با جهان خارج از خود نمی‌نمایند. نویسنده ضمن توضیح این دیدگاه در فصول چهارگانه این اثر پیشنهاد می‌کند که مطالب کیهان‌شناسی، سنت‌های دینی و فکری شرقی را باید به عنوان ابزار و وسایلی در جهت کسب دیدگاه جدیدی از عالم طبیعت و اهمیت آن به کار گرفت و مورد ارزیابی جدید قرار دارد.
وحدت متعالی ادیان
نویسنده:
فریتیوف شوئون؛ مترجم: عبدالرحیم گواهی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
وضعیت نشر :
نقد فرهنگ,
مقدمه ای بر سیر تحول ادیان
نویسنده:
عبدالرحیم گواهی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
درآمدی بر تاریخ ادیان در قرآن
نویسنده:
عبدالرحیم گواهی
نوع منبع :
مقاله , کتابشناسی(نمایه کتاب)
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
این نوشتار به صورت اجمالی ، درآمدی بر مباحث تاریخ ادیان الهی را از منظر قرآن بررسی می کند . نویسنده این کتاب معتقد است همه مباحث این اثر و استدلال ها و استنتاج های آن ، برمبنای قرآن و آیات بینات آن است . لذا از روی ضرورت در ابتدای کتاب از خود قرآن ، كيفيت نزول و قرائت این کتاب مقدس و اوصافی که قرآن به خود نسبت می دهد ، مباحثی را مطرح می کند . کتاب حاضر در سه بخش و هر بخش با فصول مختلف تدوین شده است . عنوان بخش اول « بحث کلی تاریخ ادیان » نام دارد که خود از پنج فصل مجزا با عنوان های بحث کلی تاریخ ادیان » ، « دین در قرآن » ، « وحدت ادیان الهی در قرآن » ، « ایمان در قرآن و اسلام در قرآن » تشکیل شده است . در فصل اول از بخش نخست ، به آیاتی از قرآن کریم که در آنها به بحث تاریخ ادیان پرداخته شده ، اشاره می شود . پس از آن به بررسی اجمالی وضع اقوام گذشته از دیدگاه قرآن پرداخته شده است . در ادامه موضوع تسامح دینی از منظر قرآن کریم مورد بحث و بررسی واقع شده است . در فصل دوم نویسنده تعاریف ، معانی و اوصاف دین و دینداران را از دید این کتاب مقدس مورد بررسی قرار داده و در نهایت علائم و نشانه های سست ایمانی و آفات دین از نگاه قرآن را بیان می کند . در این فصل به مناسبت بحث مختصری هم درباره معنا « اسلام » از دیدگاه قرآن مطرح می شود . در فصل سوم به موضوع وحدت ادیان الهی که بیشتر آیات مرتبط با این موضوع در سوره مبارکه بقره آمده است ، پرداخته شده است . فصل چهارم به موضوع ایمان در قرآن اختصاص یافته و ایمان و مؤمن در قرآن تعریف و اوصاف افراد مؤمن و امتحان های سخت خداوند نسبت به بندگان مؤمنش و نیز مراتب ایمان و عوامل تخریب ایمان و ... گوشزد شده است . معرفی اسلام از دیدگاه قرآن و تقسیم آن به اسلام خاص و اسلام عام اوصاف فرد مسلمان ، مراتب اسلام و ... از جمله موضوعاتی است که در فصل پنجم بدانها پرداخته شده است . اهل کتاب در قرآن ، عنوان بخش دوم کتاب است که این بخش نیز به پنج فصل تقسیم می شود . در فصل اول با عنوان « اهل کتاب ، به موضوع اهل کتاب و اوصاف ایشان در قرآن ، نحوه برخورد اسلام با اهل کتاب و نیز موضع گیری اهل کتاب در مقابل اسلام ، طبقه بندی اهل کتاب اشاره شده است . فصل دوم با عنوان « حضرت ابراهیم (ع) به معرفی حضرت ابراهیم (ع) به عنوان سرسلسله پیامبران الهی ، اوصاف وی و فرازهایی از زندگانی آن حضرت از دیدگاه قرآن پرداخته است. دین یهود در قرآن » ، « مسیحیت در قرآن » و « صابئین و مجوس در قرآن » از فصول بعدی این بخش هستند . تقسیم می شود . بخش سوم کتاب « كفر ، نفاق واستضعاف در قرآن » نام دارد و سه فصل کفر در قرآن ، نفاق در قرآن ( منافقان ) و استضعاف در قرآن مستضعفان ) را شامل می شود . آخرین عنوان این نوشتار را « مؤخره بحث » تشکیل می دهد که مبانی قرانی روابط خارجی جامعه اسلامی با اهل کتاب و غیراهل کتاب و نیز احکام کلی اسلام درباره این نوع از رابطه و جمع بندی و نتیجه گیری آن بیان شده است . این کتاب در ۵۰۰ صفحه ، از سوی انتشارات بوستان کتاب درسال ۱۳۹۰ منتشر شده است .
  • تعداد رکورد ها : 11