جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 3
عاشورا (ریشه ها، انگیزه ها، رویدادها و پیامدها)
نویسنده:
سعید داودی، مهدی رستم نژاد؛ ناظر: ناصر مکارم شیرازی
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
قم: انتشارات امام علی بن ابی طالب (ع),
کلیدواژه‌های اصلی :
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
عاشورا (ریشه‌ها، انگیزه‌ها، رویدادها و پیامدها) نوشته سعید داودی و مهدی رستم نژاد زیر نظر آیت الله ناصر مکارم شیرازی می باشد که از شش بخش اصلی تشکیل شده است. در بخش نخست در شش فصل به شخصیت امام حسین(ع) و فلسفه‌ی عزاداری پرداخته شده است و در پایان بخش اول تحلیل صحیح در فلسفه‌ی عزاداری آمده است. ریشه‌های قیام عاشورا بخش دوم کتاب است و در هشت فصل دلایل وقوع عاشورا بررسی می‌شود. بخش سوم کتاب در سه فصل به انگیزه‌های قیام عاشورا می‌پردازد و رویدادهای قیام عاشورا بخش چهارم کتاب است و که از دو فصل نسبتا مفصل از مدینه تا کربلا و از کربلا تا مدینه تشکیل شده است. بخش پنجم آثار و پیامدهای قیام عاشورا را در سه فصل بررسی می‌کند و اشعار برگزیده فارسی و عربی بخش ششم کتاب است. فهرست‌ آیات، روایت، اشخاص و لقب‌ها، اماکن و منابع پایان بخش کتاب عاشورا (ریشه‌ها، انگیزه‌ها، رویدادها و پیامدها) می‌باشد.
 جایگاه زن در قرآن کریم
نویسنده:
سعیدداودی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
چکیده: رساله حاضر، در صدد پاسخ به این است که قرآن کریم چه نگرشی نسبت به زن در بُعد انسان شناسی دارد؟ نظر قرآن درباره هدایت پذیری و جایگاه معنوی زن چیست؟ و جایگاه حقوقی زن در قرآن چگونه است؟ بنابراین، برای یافتن پاسخ مناسب به این سؤالات، جایگاه زن در سه عرصه از قرآن کریم پی جویی می شود: جایگاه انسانی زن، جایگاه هدایت پذیری و معنوی زن، و جایگاه حقوقی زن. این رساله، در پنج بخش ترتیب یافته است: در بخش اول، جایگاه انسانی زن در قرآن کریم بررسی می شود. در بخش دوم که درباره جایگاه هدایت پذیری و معنوی زن در قرآن کریم است، این مباحث مطرح می شود: زن و مرد هر دو مشمول خطابات الهی اند، زن با مرد در دریافت پاداشها و کیفرهای الهی همسان است، در مسیر کمال و خداپرستی هر دو مورد حمایت و تکریم الهی اند، و تقوا ارزشی به جای هر ارزش دیگر است. در بخش سوم که درباره جایگاه حقوقی زن در قرآن کریم است، هویت بخشی به زنان، دفاع از حق حیات زنان، دفاع از آزادی بیان و ابراز عقیده زنان، و دفاع از حیثیت و آبروی زنان مورد بررسی واقع می گردد. در بخش چهارم، از نگاه عادلانه قرآن به حقوق زنان بحث می شود و در این زمینه، مقدمات ضروری و موارد تساوی حقوق زن و مرد در قرآن کریم مطرح می گردد. و در بخش پنجم، تفاوتهای حقوقی زن و مرد در قرآن کریم، اعم از: تفاوت در سرپرستی و مدیریت، تفاوت در شهادت، تفاوت در ارث، تفاوت در پرداخت مهریه و هزینه زندگی، تفاوت در تعدد همسر، تفاوت در نشوز، تفاوت در طلاق، و تفاوت در قصاص نفس مورد بررسی قرار می گیرد.
 اسرار و علل جاودانگی کلام در آیات و روایات
نویسنده:
یوسف وحیدنیا
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
تحقیقی است در بیان مهم ترین و بارزترین صفات و خصوصیات جاودانگان و کلام جاودانة آنان با بهره گیری از آیات و روایات. نویسنده بحث خود را بر دو محور خصوصیات متکلم و ویژگی های کلام ترتیب داده و گفته است که برای هر متکلم و گوینده ای، صفات و خصلت های بسیاری وجود دارد که موجب می شود سخن او بر دل نشیند و ماندگار شود، گرچه برخی از کارآمدترین عوامل جاودانه ساز سخن، منحصراً نزد حق تعالی و معصومین وجود دارد، اما آثار نویسندگان، شعراء، مخترعان، دانشمندان علوم تجربی و غیر تجربی، دینی و بشری که سالیان متمادی در میان انسان ها ماندگار شده، گواهی روشن بر این است که ماندگاری کلام به اولیاء خاص پروردگار اختصاص ندارد و می تواند در اثر عواملی در سطح وسیعی در میان انسان ها تحقق یابد. نویسنده در ادامه به نقش ویژگی های خود کلام در ماندگاری آن پرداخته و معتقد است که شخصیت های بزرگی که گفته ها و نوشته های خود را به این ویژگی های جاودانه ساز مزین ساخته اند، به شخصیت ها و چهره های درخشان همة زمان ها تبدیل شده اند و هیچ گاه کهنه نمی شوند و وقتی به دیوان اشعار شعرای نامدار اعصار گذشته مراجعه می کنیم می بینیم که سرّ جاودانگی آنان و اشعارشان استفاده از تعالیم الهی پیامبران بوده است.
  • تعداد رکورد ها : 3