جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 7
اسلام و حکومت سکولار
شخص محوری:
عبداللّه احمد نعیم
نوع منبع :
فیلم , مناظره،گفتگو و میزگرد
چکیده :
این ویدئو حاوی گفت‌وگوی عبداللّه احمد نعیم (متولد ۱۹۴۶)، متفکر سودانی‌ـ‌امریکایی و از پیروان اندیشۀ محمود محمد طه (اعدام‌شده در ۱۹۸۵)، با ژاک برلینربلاو، استاد دانشگاه جرج‌تاون، است. نعیم اکنون استاد حقوق دانشگاه اِموری است و کتاب «اسلام و حکومت سکولار: مذاکره دربارۀ آیندۀ شریعت» (انتشارات دانشگاه هاروارد، ۲۰۰۸) از مهم‌ترین تألیفات او به شمار می‌آید. در این گفت‌وگو، که در قالب برنامۀ «فِیث کُمپلکس» (۲۰۰۹) اجرا شده، نعیم به پرسش‌هایی دربارۀ این کتاب و به‌طورکلی موضوع اسلام و سکولاریسم پاسخ می‌دهد. به‌گفتۀ او، قوانین شریعت نمی‌تواند عین کلام خدا باشد، چون کلام خدا را انسان‌ها فهم و تفسیر می‌کنند و ما به‌عنوان انسان ممکن است دربارۀ چیستی مراد خدا با هم اختلاف‌نظر داشته باشیم. نعیم می‌گوید سکولاریسم به‌ معنای جدایی دین و حکومت برای جوامع مسلمانان موضوع جدیدی نیست و همواره در طول تاریخ وجود داشته است. او حضور دگراندیشی در جامعۀ اسلامی را لازم می‌داند و می‌ستاید و آن را به‌‌معنای تمایل به ایستادن و سخن‌گفتن در برابر جریان گفتمان غالب¬ معنا می‌کند. نعیم خود را مسلمانی عامل به شریعت می‌داند اما حکومت سکولار را برای امکان تحقق جامعۀ دینی ترجیح می‌دهد. او بر این باور است که ایمان به اسلام یا هر دین دیگر منطقاً نیازمند امکان بی‌ایمانی است، زیرا ایمان اگر با اجبار صورت گیرد، هیچ ارزشی ندارد.
اسلام و حکومت سکولار: مذاکره درباره آینده شریعت [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Abdullahi Ahmed An-Na im (عبدالله احمد النعیم)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Harvard University Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: جایگاه شریعت – شریعت دینی – در جوامع عمدتاً مسلمان جهان چه باید باشد؟ در این کتاب جاه طلبانه و موضوعی، یک محقق مسلمان و فعال حقوق بشر، بر اساس بازنگری عمیق در رابطه بین دین و دولت سکولار در همه جوامع، نقش مثبت و پایداری را برای شریعت متصور است. نعیم استدلال می کند که اجرای اجباری شریعت توسط دولت، خیانت به اصرار قرآن بر پذیرش داوطلبانه اسلام است. همانطور که دولت باید از سوء استفاده از اقتدار دینی مصون باشد، شریعت نیز باید از کنترل دولت رها شود. سیاست‌ها یا قوانین دولتی باید مبتنی بر دلایل مدنی باشد که برای شهروندان همه ادیان قابل دسترسی است. نعیم با نشان دادن اینکه در طول تاریخ اسلام، اسلام و دولت معمولاً از هم جدا بوده اند، معتقد است که ایده های حقوق بشر و شهروندی با اصول اسلامی سازگارتر است تا ادعاهای یک دولت به ظاهر اسلامی برای اجرای شریعت. در واقع، او پیشنهاد می‌کند که خود ایده «دولت اسلامی» مبتنی بر ایده‌های اروپایی درباره دولت و قانون است و نه شریعت یا سنت اسلامی. اسلام و دولت سکولار، جسور، عمل‌گرا و عمیقاً ریشه‌دار در تاریخ و الهیات اسلامی، آینده‌ای قابل اجرا برای جایگاه شریعت در جوامع مسلمان ارائه می‌کند. (20080621)
مشروطیت در آفریقا و نقش اسلام [کتابشناسی انگلیسی]
نویسنده:
Abdullahi Ahmed An-Na'im (عبدالله احمد النعیم)
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
وضعیت نشر :
University of Pennsylvania Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: مشروطیت به طور پیوسته در حال تبدیل شدن به شکل رایج حکومت در آفریقا است. اما مشروطیت چگونه با اثرات ماندگار استعمار برخورد می کند؟ و قانون اساسی چگونه با مبانی اسلامی در منطقه برخورد می کند؟ مشروطیت آفریقایی و نقش اسلام به دنبال پاسخ به این سؤالات است. عبداللهی احمد النعیم استدلال می کند که حکومت بر اساس قانون اساسی به آسانی محقق نشده و نخواهد بود. اما در روند انطباق و بومی شدن یک مفهوم اساساً بیگانه -مفهوم دولت-ملت- و نقش آن در سازماندهی سیاسی و اجتماعی در مقیاس بزرگ، باید انتظار شکست و مشکلات را داشت. النعیم مشکلات اجرای اشکال اساسی حکومتی خاص آفریقا را از مسائل تعریفی گرفته تا مفهومی و عملی مورد بحث قرار می دهد. نعیم تأکید می‌کند که نقش اسلام در این تلاش‌ها قابل چالش و اصلاح است و نباید آن را بدیهی یا لزوماً منفی یا مثبت فرض کرد، و بر نقش عاملیت مسلمانان در این فرآیند تأکید می‌کند. انطباق مشروطیت با ارزش ها و رویه های جوامع خودشان. با بررسی موفقیت‌های فزاینده‌ای که برخی از کشورهای آفریقایی قبلاً به دست آورده‌اند و النعیم، نقش احتمالی اسلام را در این فرآیند نشان می‌دهد. در نهایت، این مسائل پایداری درازمدت مشروطیت در آفریقا را تعیین خواهد کرد.
حقوق بشر در دیدگاه‌های میان‌فرهنگی: جستجویی برای اجماع [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Abdullahi Ahmed An-Na’im (عبدالله احمد النعیم)
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
University of Pennsylvania Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: نقض حقوق بشر در تمام نقاط جهان انجام می شود و واکنش جهانی به چنین جنایاتی بسیار وحشتناک و غم انگیز است. با این حال، همانطور که عبدالله احمد النعیم و همکارانش گواهی می دهند، دیدگاه ما با انتظارات بومی فرهنگ خودمان مبهم و مغرضانه است. فرهنگ های دیگر به مسائل حقوق بشر چگونه نگاه می کنند؟ آیا تحلیل این مسائل از طریق دیدگاه‌های چندگانه، چه بین فرهنگی و چه بومی، می‌تواند به ما در تفسیر و بازسازی نظریه‌های رایج حقوق بشر کمک کند؟ عبداللهی احمد النعیم، استاد حقوق چارلز هوارد کندلر در دانشگاه اموری و سردبیر حقوق بشر تحت قوانین اساسی آفریقا است که از انتشارات دانشگاه پنسیلوانیا نیز در دسترس است.
مسلمانان و عدالت جهانی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Abdullahi Ahmed An-Na’im (عبدالله احمد النعیم)
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
University of Pennsylvania Press,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: عبدالله احمد النعیم، محقق حقوقی، در طول زندگی حرفه‌ای برجسته‌اش، کوشیده است هویت خود را به‌عنوان یک مسلمان با تعهدش به حقوق بشر جهانی تطبیق دهد. او در کتاب «مسلمانان و عدالت جهانی» موضوع عدالت جهانی را از منظر اسلامی مطرح می‌کند و نقشی را که مسلمانان باید در توسعه یک چارچوب عمل‌گرایانه و مبتنی بر حقوق برای عدالت بازی کنند، مورد بررسی انتقادی قرار می‌دهد. النعیم این مجموعه مقالات را با فصلی درباره دوگانگی اسلامی در قبال خشونت سیاسی باز می کند و نشان می دهد که چگونه مسلمانان مدت ها قبل از حملات 11 سپتامبر شروع به دست و پنجه نرم کردن با این مشکل کردند. مقالات دیگر نیاز به بهبود مشروعیت فرهنگی حقوق بشر در جهان اسلام را برجسته می کنند. همانطور که النعیم استدلال می کند، برای اینکه تعهد به حقوق بشر واقعاً جهانی شود، باید بیاموزیم که طیفی از دلایل مختلف برای اعتقاد به این حقوق را در نظر بگیریم. علاوه بر این، نویسنده معتقد است، ایجاد یک چارچوب موثر حقوق بشر برای عدالت جهانی مستلزم این است که ما به سمت یک رویکرد مردم محور به حقوق حرکت کنیم. چنین رویکردی مهم‌تر از همه توانمندسازی بازیگران محلی را به‌عنوان راهی برای مذاکره در مورد پارادوکس یک سیستم حقوق بشری که بر خود تنظیمی توسط دولت متکی است، ارزش می‌دهد. مسلمانان و عدالت جهانی با احتساب بیش از دو دهه کار نعیم در مورد این موضوعات حیاتی، رویکرد نظری ارزشمندی را به چالش تحقق عدالت جهانی در دنیایی با تفاوت های عمیق مذهبی و فرهنگی ارائه می دهد. عبداللهی احمد النعیم، استاد حقوق چارلز هوارد کندلر در دانشگاه اموری است. او نویسنده مشروطیت آفریقایی و نقش اسلام و ویراستار حقوق بشر تحت قوانین اساسی آفریقا: تحقق وعده برای خودمان است که هر دو در انتشارات دانشگاه پنسیلوانیا در دسترس هستند.
به سوی اصلاحات اسلامی: آزادی‌های مدنی، حقوق بشر و حقوق بین‌الملل [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
(جان وول)Abdullahi Ahmed An Na'im; John Voll (foreword)(عبدالله احمد النعیم)
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Syracuse University Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: به سوی اصلاحات اسلامی، تلاشی بلندپروازانه برای نوسازی قوانین اسلامی است، که خواستار اصلاح فرمول بندی های تاریخی قوانین اسلامی است، که معمولاً به عنوان شریعت شناخته می شود و بسیاری از مسلمانان آن را بخشی از ایمان اسلامی می دانند. عبداللهی احمد النعیم به عنوان یک مسلمان نسبت به رابطه ظریف بین اسلام به عنوان یک دین و شریعت اسلام حساس است و از آن قدردانی می کند. با این حال، او معتقد است که اگر امروز قانون عمومی اسلام اجرا شود، باید سؤالات مطرح شده حل شود. النعیم از آموزه‌ها و نوشته‌های مصلح سودانی محمود محمد طه استفاده می‌کند تا آنچه را برخی پایه‌های فکری برای بازتفسیر کامل ماهیت و معنای حقوق عمومی اسلامی می‌خوانند ارائه دهد.
افول سکولاریزم: دین خیزش‌گر و سیاست جهانی
نویسنده:
پیتر برگر؛ مترجم: افشار امیری
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر , مجموعه مقالات , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
تهران - ایران: موسسه ‌نشر پنگان,
چکیده :
در کتاب حاضر، هفت تن از صاحب نظران علوم اجتماعی در زمینه برخی ادیان و مذاهب (مسیحیت کاتولیک و پروتستان، یهودیت، بودائیسم و اسلام)، موج تازه خیزش‌های دینی مختلف را بررسی کرده‌اند ;موجی که تاثیرات سیاسی و فرهنگی دین را بر زندگی بشر، دامنه بیشتری می‌بخشد .کتاب حاضر بر این نکته تاکید دارد که هر چند نوگرایی از برخی جهات منجر به تقویت ایده سکولاریزم و نشر و گسترش آن گردیده، اما در عین حال، موج جدیدی را نیز به دنبال داشته که به تقویت دین و نقش آن در جامعه انجامیده است ."صاحب نظران این کتاب بر این باور هستند که" :در پی بالا گرفتن این موج تازه، دین به شیوه‌های مختلف با سیاست و دولت‌های تک ملیتی (که اکنون ترتیب سیاسی متعارف در سراسر جامعه جهان است) تعامل یا کنش و واکنش پیدا می‌کند .اکنون ادیان بزرگ به صورت نیروی معظم جهانی در آمده‌اند و در ترتیبات بین‌المللی تاثیر می‌گذارند و نهادهای دینی، خود در درون ملت‌ها نقش ایفا می‌نمایند و رفتار رهبران سیاسی، متاثر از اعتقادهای دینی ایشان است ."مقالات این کتاب بدین قرارند" :موج تاره سکولار زدایی از جهان/ پیتر برگر" ;"کاتولیسیزم در دوران پاپ ژان پل دوم/ جورج ویگل" ;"خیزش پروتستانیزم انجیلی و تاثیرات سبک آن/ دیوید مارتین ;" "آیین یهود و سیاست در جهان امروز/ جاناتان ساکس" ;"اروپا، استثنایی که قاعده‌ای را اثبات می‌کند/ گریس دیوی" ;"در جستجوی معنا :دین در جمهوری خلق چین/ توو ویمینگ "و "اسلام سیاسی در سیاست ملی و روابط بین‌المللی/ عبدالله النعیم ."
  • تعداد رکورد ها : 7