جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 4
ملاحم و الفتن یا فتنه و آشوبهای آخرالزمان در علائم ظهور حضرت قائم معصوم دوازدهم علیه السلام
نویسنده:
علی بن موسی ابن طاووس؛ مترجم: محمدجواد نجفی
نوع منبع :
کتاب , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: اسلامیه,
کلیدواژه‌های اصلی :
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
کتاب «الملاحم و الفتن» نوشته یکی از علمای معروف شیعی یعنی سید بن طاووس می باشد در رابطه با مسائل آخرالزمان و فتنه ها و آشوب هایی که در آن دوران رخ می دهد نگاشته شده است. هم چنین این کتاب علایم ظهور حضرت مهدی (ع) را مورد بررسی قرار می دهد. مولف در این کتاب موضوعاتی مانند: رخ دادن قحطی و خشکسالی در آخر الزمان، قتل نفس زکیه، شخصیت شعیب بن صالح، اصحاب قائم (ع)، ظهور عیسی (ع)، ندای آسمانی و دیگر مباحث مرتبط با موضوع مهدویت و آخرالزمان مطرح شده است.
بررسی تحلیلی اسباب ورود حدیث نبوی در صحاح سته و کتب اربعه
نویسنده:
حمزه حاجی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
حدیث، به عنوان دومین منبع تشریع و قانون گذاری در اسلام از جایگاه و اهمیت ویژه ای برخوردار است به همین دلیل، از صدر اسلام تاکنون همواره مورد توجه مسلمانان قرار گرفته وبرای پاسداری از آن همه توان خود را بکار بسته اند. جمع و تدوین مجموعه های متعدد حدیثی، بنیان گذاری انواع مختلف علوم حدیث تا بتوان در پرتو آنها به فهم احادیث نایل آمده و سره را از ناسره تمییز داد، در همین راستا ارزیابی می گردد. از آنجا که بخشی از احادیث با توجه به اسباب، عوامل، شرایط و مقتضیات زمانی و مکانی بیان گردیده اند که شناسایی و آگاهی از آنها به فهم و برداشت صحیح از احادیث کمک می کند و از طرف دیگر، بی توجهی و عدم شناخت آن اسباب، موجب سؤبرداشت و فهم احادیث برخلاف مقصود شارع می گردد، علم اسباب ورود حدیث از جانب متخصصان علوم اسلامی پایه گذاری شد. و با توجه به نقش و جایگاهی که این علم در فهم و درک احادیث معصوم(ع) دارد، موضوع این پژوهش قرار گرفته است. این تحقیق تحت عنوان بررسی تحلیلی اسباب ورود حدیث نبوی در صحاح سته و کتب اربعه در پنج فصل تنظیم گردیده که فصل اول آن به کلیات اختصاص پیدا کرده و در فصل دوم به بررسی علم اسباب ورود حدیث پرداخته شده است. در فصل سوم مباحث مربوط به انواع مختلف سبب ورود، اعتبار آنها و معایب و آفت های سبب ورود مطرح گردیده است، فصل چهارم پیرمون تاریخ اسباب ورود حدیث بحث می کند و سرانجام در فصل پنجم ارتباط سبب ورود با علوم دیگر مورد بررسی قرار گرفته است.
امر به معروف و نهی از منکر و آزادی در اسلام
نویسنده:
محمد عسکری زاده
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
در این رساله دیدگاه سنتی از امر به معروف و نهی از منکر پس از تأسیس حکومت اسلامی بانگرش واقعی آن به آزادیهای فردی، اجتماعی، سیاسی و نظارت مردم بر تمام شئون حکومتی مطرح می گردد که جا دارد گزیده ای از مطالب ارائه شده در این رساله، به ترتیب فصول آنها تبیین شود. فصل اول: جایگاه معنای تاریخی آزادی در غرب، به آداب و رسوم یونان باستان به مرکزیت آتن برر می گردد؛ اما در ایران شعار ازادی برای بازگشت به آزادی های ارائه شده در حکومت پیامبر اسلام(ص) و علی بن ابیطالب(ع) می باشد. فصل دوم: بعد از تبیین مفاهیم امر به معروف ونهی از منکر به تعریف های اصطلاحی آزادی پرداخته می شود، که متضمن دو تعریف مطلق ومقید از علماء مسلمان دربارة آزادی است. الف) انسانها را تکوینا کاملا آزاد قلمداد می کنند. ب)تشریعا، انسانها را آزاد از هر کسی و چیزی غیر از بندگی خدا می دانند. فصل سوم: هدف از امر به معروف و نهی از منکر، تشویق خوبان و تنبیه بدان، که اهم آنها بیان و انتقاد از اعمال فردی واجتماعی ستمگران و زمامداران بوده است. فصل چهارم: آزادی در اسلام شامل همة شؤون فردی، اجتماعی، سیاسی، عقیدتی، گفتاری، نوشتاری، فرهنگی و تجاری است. فصل پنجم:اسلام در تعاملات اجتماعی، ‎1. پذیرش عقیده را ازاد و تحمیل آن را غیر قانونی می داند. ‎2. تفکررا آزاد و خدعه و نیرنگ را منکر تلقی می کند. ‎3. بیان برای ارتقاء خوبیها و انتقاد از پلیدی ها را آزادو فتنه و براندازی را غیر قانونی می داند. ‎4. فعالیت فرهنگی در جهت تعالی انسان را آزاد، اماتوطئه فرهنگی را غیر قانونی معرفی می کند. ‎5. تجارت در اسلام آزاد لکن ضرر در کسوت تجارت به اشخاص و اجتماع غیر قانونی است.
اختیار اخلاقی (از دیدگاه هارتمان)
نویسنده:
محمدجواد نجفی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
این رساله ترجمه بخشی از جلد سوم کتاب معروف نیکولا هارتمان موسوم به اخلاق است. در جلد سوم کتاب پیرامون نیرویی که در انسان، تکلیف رفتار او را در ارتباط با ارزشها روشن می کند بحث می شود . نیروی اختیار انسان، محور اصلی بحث در جلد سوم است که نویسنده با نگرش انتقادی و تاریخی به آن میپردازد.
  • تعداد رکورد ها : 4