جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 4
ملکه‌های فراموش شده اسلام [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Fatima Mernissi (فاطمه مرنیسی)
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: زمانی که بی نظیر بوتو در سال 1988 نخست وزیر پاکستان شد، عده ای مدعی شدند که این یک حمله کفرآمیز به سنت اسلامی است، زیرا به ادعای آنها هیچ کشور مسلمانی هرگز توسط یک زن اداره نشده است. در این کتاب فوق‌العاده جدید، فاطمه مرنیسی نشان می‌دهد که آن دسته از مدافعان سنت اسلامی نه تنها گمراه، بلکه در اشتباه بودند. او به پانزده قرن اسلام نگاه می‌کند و تاریخ پنهان زنانی را آشکار می‌کند که افسار قدرت را در دست داشتند، اما زندگی و داستان‌ها، دستاوردها و شکست‌هایشان تا حد زیادی فراموش شده است. ملکه های اسلام چه کسانی بودند؟ چگونه به سلطنت رسیدند و چگونه حکومتشان به پایان رسید؟ آنها چه نوع ایالت ها را اداره می کردند و چگونه قدرت خود را اعمال می کردند؟ مرنیسی با پیگیری این سؤالات و سؤالات دیگر، داستان های پانزده ملکه، از جمله سلطان رادیه را که از سال 1250 تا زمان مرگ خشونت آمیزش به دست یک دهقان در دهلی سلطنت کرد، بازگو می کند. ملکه های جزیره که در مالدیو و اندونزی حکومت می کردند. و ملکه های عرب مصر و سلسله شیعه یمن. این یمنی‌ها بودند که به ملکه‌ها عنوانی اعطا کردند که تنها متعلق به آنها بود - بلگیس الصغره یا «ملکه جوان شیبا». مرنیسی این تحقیق تاریخی جذاب را با تأمل در پیامدهای آن برای شیوه‌های اعمال سیاست در جهان اسلام امروز به پایان می‌رساند، جهانی که در آن زنان، در حالی که عموماً تحصیل‌کرده‌تر از پیشینیان خود هستند، تا حد زیادی از حوزه سیاسی کنار گذاشته شده‌اند. این کتاب قدرتمند و جذاب که یکی از اصیل ترین و متمایزترین صداهای جهان اسلام است، مورد توجه علاقه مندان به جامعه و سیاست اسلامی خواهد بود.
حجاب و نخبگان مرد: تفسیری فمینیستی از حقوق زنان در اسلام [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Fatima Mernissi (فاطمه مرنیسی)
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: در این کتاب نویسنده که هم فمینیست و هم مسلمان است، با بررسی و ارزیابی مجدد منابع ادبی در اسلام قرن هفتم میلادی (صدر اسلام)، بر آن است تا جایگاه زن در اسلام را روشن کند. او به تصویر می‌کشد که چگونه پیامبر [ص]، به دور از ظلم و ستم به زنان که مخالفانش ادعا کرده‌اند، از برابری همه مؤمنان واقعی حمایت می‌کند. با بررسی انبوه ادبیات پیرامون زندگی، آثار و آموزه‌های [حضرت] محمد [ص]، حقایق شگفت‌انگیزی از جمله شرح چگونگی گفتگوی سیاسی همسران پیامبر [ص] با او و حتی رفتن به جنگ، آشکار می‌شود. او می‌داند که محدودیت‌ها و تحمیل‌های بعدی بر زنان، مانند حجاب، هرگز قصد پیامبر [ص] نبوده است.
زن و اسلام: پژوهشی تاریخی و کلامی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Fatima Mernissi (فاطمه مرنیسی)
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: «کسانی که کار خود را به زنی می سپارند هرگز سعادت را نمی شناسند». این قول منسوب به حضرت محمد [ص] است. با این حال، همانطور که مرنیسی تلاش می کند نشان دهد، جایگاه زن در جوامع اسلامی به دور از ابهام است. او استدلال می کند که حضرت محمد [ص]، به دور از ظلم و ستم به زنان که بسیاری تصور می کنند او بوده است، از برابری همه مؤمنان واقعی حمایت می کند. او در میان شواهد ادبی مربوط به پیامبر، مواردی را می‌یابد که همسرانش با او درباره مسائل سیاسی گفتگو کرده و حتی وارد جنگ شده‌اند. هدف این کتاب آشتی دادن آموزه های اسلام با فمینیسم است.
فاطمه مرنیسی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
فاطمه مرنیسی (۲۰۱۵-۱۹۴۰) نویسنده و جامعه‌شناس مراکشی بود. وی از جمله پژوهشگرانی بود که به فمینیسم اسلامی می‌اندیشید. معتقد بود که نگاهی مردسالار بر جوامع اسلامی حاکم است. پروژه­ او نقادی عقل مردانه در جهان عرب بود و کوشید تا این رویکرد را به پیش بَرَد. او از یک سو متون دینی را مورد توجه قرار داد و از سوی دیگر، تاریخ کشورهای اسلامی را پیش چشم گذاشت. مرنیسی از این طریق می‌کوشید تا نشان دهد که رفتارهای مسلمانان و جوامع اسلامی، لزوماً منطبق با رویکرد متون دینی نبوده و نمی‌باید احکام دینی را از رفتارهای مسلمانان جستجو کنیم.
  • تعداد رکورد ها : 4