جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 2
بررسی تحلیلی نظریه‌های مطرح در مفهوم‌شناسی جریان و جریان‌شناسی
نویسنده:
علی ابراهیم‌پور
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
هدف: هدف در این مقاله، استخراج مؤلفه‌های مفهوم «جریان اجتماعی» و «جریان‌شناسی» بر اساس آرای صاحب‌نظران بود. روش: این مقاله به روش توصیفی و تحلیل محتوای کیفی، با استفاده از منابع کتابخانه‌ای و با رهیافتی درجه‌دومی به رشته تحریر درآمد. یافته‌ها: از مجموع آرای صاحب‌نظران، هفت مؤلفة «جریان» کشف شد که بر اساس آن می‌توان تعریفی جامع از جریان‌شناسی ارائه داد. نتیجه‌گیری: جریان‌شناسی، رهیافت جدیدی در آموزش و پژوهش مباحث تاریخی، فکری، فرهنگی است که بر خلاف شیوه‌های سنّتی، هم برای مخاطبان جذّابیت دارد و هم به مرحلة کاربرد نزدیک است. با توجه به هفت مؤلفة مستخرج از تحلیل مضامین آرای صاحب‌نظران؛ یعنی «هویت اجتماعی»، «اصول و فروض معرفتی»، «سیلان و پویایی»، «عدم رسمیت»، «جمعیت»، «مدیریت»، «اثرگذاری» و همچنین «ضرورت ارتباط ارگانیک میان مؤلفه‌ها»(که هویت شبکه‌ای جریان را نتیجه می‌دهد)، تعریف منتخب از جریان بدین صورت است: «جریان، پدیدة اجتماعیِ پویا و سیّال، با هویتی شبکه‌ای(= سیستمی) غیر رسمی و متشکّل از مجموعة اصول و فروض معرفتی(= نظام مشترک معنایی) است که جمعیتی نظام‌یافته(= مدیریت شده) بر اساس آن عمل کرده و اثر می‌گذارند».
صفحات :
از صفحه 1031 تا 1072
چرايي و ضرورت «ميان‌رشتگي» در عرصة آموزش و پژوهش
نویسنده:
علي ابراهيم‌پور
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
«ميان‌رشتگي»، به‌مثابه خط‌مشي علم در قرن اخير در عرصه‌هاي آموزش و پژوهش رواج قابل‌توجهي پيدا کرده و رسوخ آن در ادبيات متخصصان برنامه‌ريزي درسي و طراحي آموزشي، شيوه‌هاي تدريس، رويکردهاي تحقيق و پژوهش و روش مطالعه پديده‌ها و حل مسئله و طبقه‌بندي دانش ديده مي‌شود. در ايران نيز شيب رو‌به‌رشد تأسيس رشته‌هاي ميان‌رشته‌اي در تحصيلات تکميلي شاهدي بر اين رواج است. بررسي تحليلي لزوم و چرايي سياست ميان‌رشته‌اي، علاوه بر اينکه به‌عنوان تحقيقي سياست‌پژوهانه، پرسشي از مرحلة مطالعات بنيادين فراگرد خط‌مشي‌گذاري را پاسخ مي‌دهد، مفهوم و حقيقت ميان‌رشتگي را از منظر کارکردي روشن مي‌سازد. اين مقاله، با روش توصيفي - تحليلي و با بهره‌گيري از منابع کتاب‌خانه‌اي، در تلاش است ضرورت و چرايي پيدايش سياست «ميان‌رشتگي» در عرصة تحقيق و آموزش را کشف و ارائه دهد. بر اين اساس، ضرورت ميان‌رشتگي، هم از جنبه‌هاي نظري و مبنايي مايه مي‌گيرد و هم نيازهاي عملي و کاربردي به آن شدت مي‌بخشد. چهارده ضرورت ميان‌رشتگي را مي‌توان در سه مضمون کلان «ضرورت‌هاي علم و نظام آموزشي»، «ضرورت‌هاي کاربردي» و «ضرورت‌هاي ذاتي و فلسفي» دسته‌بندي کرد.
صفحات :
از صفحه 75 تا 96
  • تعداد رکورد ها : 2