جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 8
الگوگرایی در اخلاق [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
لیندا ترینکاوس زاگزبسکی
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Oxford University Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: در این کتاب، لیندا زاگزبسکی یک نظریه اخلاقی اصیل مبتنی بر ارجاع مستقیم به نمونه‌های خوبی ارائه می‌کند، با الگوبرداری از نظریه پاتنم-کریپکه که در دهه هفتاد معناشناسی را متحول کرد. در نظریه اخلاقی نمونه‌گرا، نمونه‌ها از طریق عاطفه تحسین شناسایی می‌شوند، که زاگزبسکی استدلال می‌کند که هم یک عاطفه برانگیزاننده است و هم احساسی که محتوای شناختی آن اجازه نقشه‌برداری از حوزه اخلاقی حول ویژگی‌های نمونه‌ها را می‌دهد. زاگزبسکی با استفاده از مثال‌هایی از قهرمانان، قدیسان و حکیمان نشان می‌دهد که چگونه می‌توان روایات نمونه‌ها و کارهای تجربی در مورد تحسین‌برانگیزترین افراد را هم برای هدف نظری ایجاد یک نظریه جامع و هم برای هدف عملی تربیت اخلاقی و خود، در نظریه گنجاند. -بهبود همه اصطلاحات اخلاقی اساسی، از جمله «شخص خوب»، «فضیلت»، «زندگی خوب»، «عمل درست» و «عمل نادرست» با انگیزه‌ها، غایات، اعمال، یا قضاوت‌های مثال‌ها یا افرادی مانند آن تعریف می‌شوند. این نظریه همچنین از طریق تقلید از نمونه ها، گزارشی از یادگیری اخلاقی ایجاد می کند، و زاگزبسکی از یک اصل تقسیم کار زبانی اخلاقی دفاع می کند، که به گروه های خاصی از مردم در یک جامعه زبانی کارکردهای ویژه ای در شناسایی اصطلاحات بسط یا اخلاقی، گسترش کلیشه می دهد. از طریق جامعه با این اصطلاح مرتبط می شود، یا با استفاده از آن اصطلاحات، قضاوت های پشتیبانی کننده استدلال ارائه می کند. بنابراین، این نظریه از لحاظ معنایی بیرونی است، زیرا معنای اصطلاحات اخلاقی با ویژگی‌های جهان خارج از ذهن کاربر، از جمله ویژگی‌های مثال‌ها و ویژگی‌های شبکه زبان‌شناختی اجتماعی که کاربران اصطلاحات را به نمونه‌ها مرتبط می‌کند، تعیین می‌شود. کتاب با پیشنهادهایی در مورد نسخه هایی از نظریه که اشکال رئالیسم اخلاقی هستند، از جمله نسخه ای که از وجود حقایق پسینی ضروری در اخلاق حمایت می کند، به پایان می رسد.
111 فضیلت 111 نقص - ارائه فلسفی [کتاب عربی]
نویسنده:
مارتين زيل؛ ترجمه: نبیل الحفار، مراجعة : مصطفی السلیمان
نوع منبع :
کتاب , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
ابوظبی: هیئه ابوظبی للسیاحه و الثقافه، کلمه,
توماس آکویناس: پرسش‌های مورد مناقشه درباره فضائل [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Thomas Aquinas, E. M. Atkins, Thomas Williams
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Cambridge University Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: فیلسوف بزرگ قرون وسطی توماس آکویناس (1224/6-1274) استاد نایب السلطنه دومینیکن در الهیات در دانشگاه پاریس بود و در آنجا ریاست یک سری مباحثات آکادمیک در مورد موضوعات اخلاقی را بر عهده داشت. این جلد ترجمه های جدیدی از پرسش های مورد مناقشه در مورد ماهیت فضیلت ارائه می دهد. مقدمه توضیح می دهد که چگونه تئوری فضیلت آکویناس با تصور او از اخلاق به عنوان یک کل تناسب دارد و دیدگاه های آکویناس را با توضیح زمینه نهادی و فکری که در آن سؤالات مورد بحث مورد بحث قرار می گرفت، روشن می کند.
سنجش عظمت روحی: دیدگاه فیلسوفان درباره بزرگواری [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Sophia Vasalou (سوفیا واسالو)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Oxford University Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: بزرگواری فضیلتی است که زندگی بسیاری را رقم زده است. در اوایل توسط افلاطون به عنوان یک فضیلت عالی فلسفی پیش‌زمینه شد، به یکی از تاج‌های جواهرات در گزارش ارسطو از تعالی انسانی تبدیل شد و دیگر متفکران باستانی به همان اندازه جایگاه برجسته‌ای را به خود اختصاص دادند. این یکی از متمایزترین عناصر سنت باستانی است که به جهان اسلام و مسیحیت قرون وسطی وارد می شود. این جرقه درگیری‌های فکری مهمی را برانگیخت و برای به ارث بردن از این سنت، مسیرهای عمیقی را در چندین فلسفه بعدی ایجاد کرد. تحت تغییر نام ها و فرم های بازسازی شده، همچنان در اندیشه دکارت و هیوم، کانت و نیچه نفس می کشد. زندگی‌های متعدد آن با تداوم‌های مهمی پیوسته‌اند، با این حال آنها نیز توسط ناپیوستگی‌ها تکه‌تکه شده‌اند - ناپیوستگی‌هایی که منعکس‌کننده تغییرات بزرگ‌تر در دیدگاه‌های اخلاقی و پاسخ‌های رقابتی به پرسش‌هایی درباره ماهیت زندگی خوب، ماهیت اخلاقی انسان‌ها، و رابطه آنها با دنیای اجتماعی و طبیعی که در آن زندگی می کنند. آنها همچنین با لحظاتی از مجادله شدید که در آن بینش عظمت انسان خود مورد تردید قرار گرفته است، نقطه‌گذاری شده‌اند. هدف این جلد ارائه بینشی از مسیر پیچیده فضیلتی است که زرق و برق آن در مواقعی به همان اندازه خیره کننده بوده که تفرقه افکن بوده است. با کاوش در زندگی‌های بسیاری که آن زندگی کرده است، در موقعیت بهتری خواهیم بود تا ارزیابی کنیم که آیا این فضیلتی است که هنوز می‌خواهیم آن را در زندگی اخلاقی خود محوریت قرار دهیم، و چرا.
فضایل عظمت روحی در سنت عربی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Sophia Vasalou (سوفیا واسالو)
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Oxford University Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: اندک آرمان های شخصیتی به اندازه فضیلت باستانی «عظمت روح» متمایز و متمایزکننده هستند. فضیلتی بزرگتر از زندگی که چیزی کمتر از چشم اندازی از عظمت انسان را مجسم می کند، اغلب به عنوان یادگاری از جهان هومر و قهرمانان شرافت دوست آن دیده می شود. در فلسفه، مشهورترین بیان خود را در اخلاق ارسطو یافت و از آن زمان تاکنون به اشکال مختلف در ذهن فیلسوفان و متکلمان زنده مانده است. با این حال، در میان بسیاری از زندگی هایی که این فضیلت در تاریخ روشنفکری انجام داده است، یکی به طور آشکار نانوشته باقی مانده است. این زندگی در سنت عربی است. فضیلت جنگجویان یونانی و شخصیت‌های دموکراتیک آنها - چه اتفاقی افتاد که این فضیلت عالی در جهان اسلام فرود آمد؟ این جهان نیز قهرمانان بومی خود را داشت که تصورشان از فضیلت خارق العاده را به آیندگان واگذار کردند. فضیلت قهرمانانه بیش از هر چیز در آرزوی بی حد و حصر به آنچه که بزرگترین است بیان می شود. آیا می‌توانیم آنقدر فضیلت را تحسین کنیم که آن را از آن خود بخواهیم؟ از سنت عربی فضایل چه می توانیم بیاموزیم؟ سوفیا واسالو در پاسخ به این پرسش‌ها، خانواده بزرگ‌تری از فضایل را روشن می‌سازد که با دل مشغولی‌شان به همه چیزهای بزرگ متحد شده‌اند: «فضیلت‌های عظمت». این نوع فضیلت یکی از مؤلفه‌های مهم آرمان‌های شخصیتی تبیین‌شده در جهان اسلام، به همان اندازه درباره محتوای این آرمان‌ها به ما می‌گوید که درباره شجره نامه‌های کلیدوسکوپی آنها.
تأثیر عقل نظری بر عقل عملی در صدور رفتارهای اخلاقی از منظر ملاصدرا
نویسنده:
غلامرضا افشون، عزیزالله افشار کرمانی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
از نظر ملاصدرا میان عقل و اخلاق داد­وستد مؤثری وجود دارد و هردو کارکردهای گوناگونی دارند. منشاء رفتارهای آدمی، عقل عملی است که نفس را برمی انگیزد تا قوای عملی خود را برای صدور افعال جزئی به کار گیرد و این کار به واسطه آراء و عقایدی است که در حوزه عقل نظری پدید می آید و بادرک خیر و شر جزئی در حوزه عقل عملی، افعال انتخاب شده و به عنوان فضائل صادر می شوند. متناسب با هر مرتبه ای از ادراک ، افعال خاصی از نفس صادر می شود و صدور آن افعال با ارزش ها و فضائل خاصی ارتباط دارد. همانگونه که نفس دارای ادراکات حسی، خیالی و عقلی است، بر اساس آنها افعالی نیز پدید می آید و ارزش ها و فضائل خاصی هم متناسب با آن افعال در نفس حاصل می شود. ملاصدرا اعتقاد دارد با رشد و احاطه عقل دو وصف عدالت و حریت در نفس پدید می آید و موجب تعالی قوای نفس می شود و با مدیریت خواهش ها و تمایلات جسمانی، نفس به مقام آزادی از تمام اسارتها می رسد و این حکمت و حریت، سرچشمه صدور فضائل انسانی است. در پژوهش حاضر رابطه عقل نظری و عملی با فضائل اخلاقی بررسی وتحلیل شده ونشان داده می شود که میان درجات تجرد ادراکات و تعالی ارزشهای اخلاقی رابطه متقابلی وجود دارد.
صفحات :
از صفحه 7 تا 24
  • تعداد رکورد ها : 8