جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 3
اخلاق دینی در جان هنری نیومن: هرمنوتیک تخیل [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Gerard Magill (auth.) (جرارد ماگیل)
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Springer International Publishing,
چکیده :
ترجمه ماشینی: این کتاب بررسی نظام مند اخلاق دینی در آثار جان هنری نیومن (1801-1890) است. این اثر دیدگاه‌های مورد بحث نیومن در مورد وجدان و رضایت را در نظر می‌گیرد و درک او از قانون اخلاقی و رابطه آن با توسعه دکترین اخلاقی در سنت کلیسا را ​​تحلیل می‌کند. نویسنده با ادغام معرفت‌شناسی دینی و روش الهیات نیومن، هرمنوتیک تخیل را در تصمیم‌گیری اخلاقی بررسی می‌کند: تخیل ما را قادر می‌سازد واقعیت پیچیده را به شیوه‌ای عملی تفسیر کنیم، باور را با عمل مرتبط کنیم. این تحلیل، گفتمان فلسفی و دینی را پل می زند و سه مقوله مرتبط را مورد بحث قرار می دهد. اولین مورد به تعهد نیومن به حقیقت و قداست می پردازد که به موجب آن او قلمرو دکترین را با قلمرو نجات پیوند می دهد. دسته دوم مبانی نظری اخلاق دینی را در نظر می گیرد و دسته سوم هرمنوتیک تخیل نیومن را بررسی می کند تا دیدگاه او را در مورد قوانین اخلاقی، وجدان اخلاقی و سنت کلیسا به عنوان مبانی عملی اخلاق دینی روشن کند. نویسنده توضیح می دهد که چگونه عقل سکولار در تشخیص اخلاقی می تواند اهمیت دینی را برانگیزد. در نتیجه، سنت کلیسا باید آموزه‌ها را توسعه دهد و با پذیرش تجارب در حال ظهور و تغییرات فرهنگی، تقدس را تقویت کند. جان هنری نیومن یک شخصیت بسیار بحث برانگیز بود و نوشته‌های روشنگر او امروزه همچنان بر دانش‌آموزان به چالش کشیده و تأثیر می‌گذارد. این کتاب کمک قابل توجهی به آن بورسیه است و تجزیه و تحلیل و ادبیات آن راهنمای تحقیق مفصلی برای فارغ التحصیلان و دانش پژوهان است.
صلح: میل به خدا
نویسنده:
هری هوبنر - مترجم: محمد ابراهیم باسط
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم: پژوهشگاه علوم وحیانی معارج,
چکیده :
اگر بخواهیم چنان که متون مسیحی گفته‌اند صلح‌آفرین باشیم باید در صلح نخستین آفرینش خداوند مشارکت بجوییم. در دین مسیحی سنتی وجود دارد که در پی کاستن از تمایز بین صلح به‌مثابۀیک هدف و صلح به‌مثابۀیک سبک زندگی است و می‌خواسته صلح را یک فرمان بی‌چون‌وچرا ببیند. این سنت صلح را یک دعوت مسیحی می‌داند، دعوت به بازگشت به صلح نخستین خداوند در آفرینش. هرچند صلح هرگز کاملاً بر روی زمین محقق نمی‌شود، بی‌معناست که بگوییم نمی‌توان به نحوی آن را در وجودِ زمانی و مکانی به بیان آورد و بی‌معناست که بخواهیم آن را بدون توسل به صلح نخستینی که خداوند در آفرینش قرار داده است محقق کنیم. به علاوه این برداشت از صلح یک مفهوم بنیادین و مشترک در هر سه دین بزرگ توحیدی است؛ جدا از این که مفهومی که ارسطو از دوستی اجتماعی بیان می‌کند نیز قرابت‌های تنگاتنگی با آن دارد. اینها در حالی است که در جامعۀ سکولار مدرن نه اثری از صلح به معنای توحیدی آن دیده می‌شود و نه از دوستی ارسطویی. اما ساختار جامعۀ معاصر می‌توانست به گونه‌ای دیگر باشد، و بهره‌برداری از منابع عمیق و صلح‌آفرینِ سنت‌های دینی‌مان می‌تواند در این کار به ما یاری کند.
صفحات :
از صفحه 81 تا 140
عقل و دین در حوزه «روشن نگری» و بررسی نقدهای هگل و هامان بر آن
نویسنده:
محمدتقی چاووشی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم: پژوهشگاه فرهنگ و انديشه اسلامی,
چکیده :
در دوره روشن نگری كه به تعبيری، ثمره تجدد متقدم است، نگاه تازه ای به انسان، عالم و حقيقت پيدا می شود كه گرچه با روحيات و وجنات حاكم بر اين دوره از تاريخ غرب موافق نباشند، بسياری از مؤلفه های تعليمی آن از مقومات فرهنگ و شئونِ زيست انسان مدرن در عصر حاضر است. انبوهی از اصطلاحات و مضامين فلسفی كه در آثار نويسندگان و محققان فلسفه دين و تاريخ و هنر و اخلاق به كار می رود، ريشه در همين نگاه تازه دارد. در اين مختصر، به پاره ای از بارزه های عام اين دوره اشاره كرده، از نگاه روشن انديشان به عقل و دين سخن گفته است و در ادامه به بررسی نقدهای هگل و هامان از دو جنبه كاملاً متفاوت- يكی، متكی بر عقل و ديگری، ضد عقل- روی كرده ايم. هدفی كه در اينجا دنبال می شود، ترسيمِ ابتنای سكولاريسم بر راسيوناليسم و در نهايت، نيهيليسم است. از نظر نگارنده، اين همه، مبتنی بر انديشه ايماننت غربی است كه در قالبِ متافيزيك، ظهور يافته است.
صفحات :
از صفحه 125 تا 138
  • تعداد رکورد ها : 3