جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 8
سایه های شوم آثار گناه در سرنوشت ملت ها در قرآن و روایات
نویسنده:
فاطمه یوسفی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
موضوع این پایان نامه آثار گناه در سرنوشت ملت ها در قرآن و روایات می باشد. آشنا شدن با گناه و آثار شومی که از خود به جای می گذارد و شناختن راه های بازدارنده ی گناه از جمله اهدافی است که این تحقیق دنبال می کند که در نتیجه ی علم به آن ها از پیامدهای گناه جلوگیری شود. تا از این رهگذر ثابت کنیم که دین اسلام کامل ترین دین و بهترین راهنما و دارای جامع ترین برنامه ها برای یک زندگی است. این موضوع از دامنه ی نسبتاً وسیعی برخوردار است، در این تحقیق با توجه به فرصت و نیز توانمندی خود سعی شده است به صورت مختصر و مفید مطالب بیان شود و هر کجا که نیاز به توضیح بیشتری داشت، کمی شرح داده ایم. مجموعه ی حاضر دارای دو بخش است: بخش اول به زمینه ها و آثار گناه می پردازد که دارای دو فصل است. در فصل اول به گناه در لغت و اصطلاح و زمینه های پیدایش گناه که عبارتند از: فرهنگی- تربیتی، خانوادگی، اقتصادی، اجتماعی، روانی و سیاسی است، می پردازد. در فصل دوم به آثار گناه که عبارتند از: کفر، کوتاهی عمر، عدم نزول باران، تسلط ستمگران، حبس دعا، ناامیدی و عدم توفیق توبه، قساوت قلب و تاریکی دل است، می پردازد بخش دوم عاقبت گناهکاران و راه های کنترل گناه می باشد و شامل دو فصل می باشد. فصل اول عاقبت گناهکاران که عبارتند از: فرعون، قارون، اصحاب سبت، قوم عاد، ثمود، سبا، قوم نوح ( ع)، قوم لوط ( ع)، قوم شعیت ( ع)، اصحاب رس و مسلمانان اسپانیا را بیان می کند. فصل دوم راه های کنترل گناه می باشدکه عبارتند از: تفکر، یاد خدا، توجه به حضور خدا، خودشناسی، ایمان به معاد، توبه، شکر، حیا، وجدان اخلاقی، امر به معروف و نهی از منکر، حکومت و دولت. نتیجه اینکه با آشنا شدن به آثار گناه و عواقبت سوء آن، از انجام آن ها جلوگیری می شود و انسان ها از یک زندگی سعادتمند بر طبق برنامه های انسان ساز دینی بهره مند شوند.
زمینه ها و پیامدهای گناه در منظر قرآن و سنت
نویسنده:
نرجس تفقدی عابدی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
عنوان پایان نامه : زمینه ها و پیامد های گناه در منظر قرآن و سنت می باشد . در این رساله پیرامون زمینه های گناه ،پیامدهای آن در دنیا و راه های گناه زدایی مطالبی از منابع معتبر جمع آوری و مکتوب گردیده است. گناه مهم ترین عامل تخریب رابطه با خداست و گناه شناسی گامی بلند در رفع این مانع می باشد لذا بر آن شدیم تا تحقیقی پیرامون زمینه ها و پیامد های گناه ارائه دهیم . هدف از این پژوهش به تصویر کشاندن عوامل زمینه ساز گناه ،تبیین پیامدهای آن و ارائهی راه هایی برای گناه زدایی است . از آن جا که در این پژوهش از آیات و روایات و کتب اخلاقی استفاده شده روش تحقیق بر اساس نگرش ،کاربردی و بر اساس راهبرد ، توصیفی و تحلیلی و براساس روش ،کتابخانه ای است. بنابراین با بررسی آیات و روایات ، گناه به معنای مخالفت با قانون الهی است و اگر محیط های اجتماعی ،فرهنگی – تربیتی و اقتصادی به طور صحیح پایه ریزی نشده باشد زمینهی ارتکاب گناه فراهم شده و پیامدهایی برای فرد وجامعه به همراه خواهد داشت و سبب می شود که فرد دچار قساوت قلب شده تا حدی که منکر مقدسات دین شود . کار به جایی می رسد که نسیان و سرگردانی در کارها، سراسر وجودش را فرا گرفته و مرگ زود هنگام به سراغش می آید . جامعهی انسانی نیز از پیامد های گناه بی نصیب نیست بلکه دلیل نزول بلا و از دست دادن نعمت های الهی ، مسلط شدن افراد شرور و درنهایت سلب امنیت اجتماعی، گناه افراد جامعه است . البته خدای غفور و رحیم برای گناه زدایی راه هایی در مقابل انسان قرار داده است . آدمی با کمک توبه ،نماز ،روزه ،حج ،محبت اهل بیت) علیهم السلام، ، زیارت قبور آن ها ،عزاداری وگریستن برمصائب اهل بیت ،قرائت قرآن ،درود فرستادن بر پیامبر اکرم(صلی الله علیه وآله و سلم ) و آل پیامبر ( صلی الله علیه وآله و سلم ) ،اخلاق خوب ،شهادت در راه خدا ،وضو می تواند گناهان گذشته خود را محو نماید همچنین با کمک تفکر ،پناه بردن به خدا ،دعا ، تقویت ایمان و یقین ، انجام ریاضت های شرعی ، مراقبه ، مشغول کردن نفس و یاد مرگ می تواند باگناه مقابله کند تا آلوده به نکبت گناهان نشود . لذا از طریق آگاهی از زمینه ها و پیامد های گناه و راه های گناه زدایی موجبات پاکسازی جامعه فراهم می شود .
گناه و علل بزهکاری و راهکارهای مقابله با آن از دیدگاه قرآن و حدیث
نویسنده:
محسن کارگر
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
این تحقیق در سه فصل به بررسی گناه و علل آن و راه های مقابله با آن پرداخته است. در فصل اول، از گناه و نقش شیطان در آن و در فصل دوم، از خاستگاه های جامعه شناختی و روان شناختی جرم و گناه سخن رفته است و در فصل سوم، با عنوان راهکارهای مقابله با گناه از هجرت از محیط گناه آلود، و پیامدهای خداباوری در شخصیت انسان بحث شده است.
گناه و آثار سوء آن در قرآن و حدیث
نویسنده:
عاطفه ذوالفقاری فر
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
این پایان نامه شامل دو بخش با این مباحث است: بخش اول، گناه چیست؟ واژه های مترادف گناه (اثم، جرم، ذنب)، تعریف اصطلاحی گناه، تعریف گناه از دید علم اخلاق، انواع گناه، انواع گناه در علم اخلاق، کفر یا فرجام گناهان گناه آفرین، شمار گناهان کبیره، گناهان جوارحی، چگونگی تبدیل گناه صغیره به گناه کبیره؛ بخش دوم، آثار سوء گناه، علل هلاکت اقوام و عذاب دنیوی، قوانین و سنت های الهی با توجه به آیات قرآن کریم (نابودی امم، قراردادن اجل برای امم، مهلت دادن به اقوام)، نمونه هایی از سنت های تاریخی قرآن، آثار وضعی گناه، پیامدهای دنیوی و معنوی گناه، راه های پیش گیری از گناه، توبه یا راه محو گناهان، توبه در قرآن کریم، نمونه هایی از توبه ی انبیای الهی
گناه در قرآن و ادعیه
نویسنده:
بی بی صفیه حسینی نژاد
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
موضوع این پژوهش ( گناه در قرآن و ادعیه) است . در این راستا نگارنده ابتدا واژه های مترادف گناه را در قرآن و ادعیه مورد برسی قرار داده و معنای لغوی هر یک را همراه با مثالی بیان کرده است . بیان مطالبی پیرامون اهمیت شناخت مرزهای گناه ، شناخت انواع گناه ، بیان دیدگاه ادیان و مکاتب دیگر و ذکر گناه از دیدگاه ادعیه مأثوره از جمله مباحث بخش اول می باشد . در بخش دیگری از این پژوهش با عنوان بسترهای زمینه ساز گناه به نقش خانواده ، اجتماع و عقده های روانی در تمایل افراد به سوی گناه پرداخته است . آثار مادی ومعنوی گناه ، از دیگر مباحث این پژوهش می باشد. در بحث آثار مادی به آثاری چون کوتاهی عمر و فقر در زندگی مادی و نابودی ملت ها و تمدن ها اشاره شده و در بحث آثار معنوی به مواردی چون قساوت قلب ، خود فراموشی و خدا فراموشی ، همنشینی با شیطان و ابتلا به عذاب استدراج پرداخته است . ابزار گناه و اهرمهای بازدارنده آن بخش آخری می باشد که درفصل ابزار گناه به 2 ابزار مهم چشم و زبان در ایفای گناه اشاره شده و عوامل باز دارنده نیز شامل : وجدان ، یاد مرگ ، تفکر، یاد آوری معاد ، عرضه اعمال بر پیشوایان دینی و... است . که می تواند اهرم موثری برای پیشگیری و تکرار گناه باشد . روش جمع آوری اطلاعات ، کتاب های تفسیری و روائی متنوع و اصیل موجود در کتابخانه ها بوده است. واژگان کلیدی : گناه ، اثم ،فسق ، ذنب ،خطیئه ، تربیت ، الگو ، فقر ، استدراج ، توبه .
گناه و پیامدهای آن ازدیدگاه قرآن
نویسنده:
محمد تقی خلیلی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
در این تحقیق، مفهوم «گناه» و واژه های مترادف با آن از دیدگاه آیات، روایات، فقه، عرفان، اخلاق، جامعه شناسی، روان شناسی و... بررسی شده است. گناهان از جهت های مختلف تقسیم بندی شده اند: کبیره و صغیره، ظاهری و باطنی، مطلق و نسبی و قابل بخشش و غیر قابل بخشش. زمینه های گناهان در وجود انسان عبارت اند از: زمینه های فرهنگی، خانوادگی، اقتصادی، اجتماعی، روانی و سیاسی که هر کدام در ایجاد و نشر گناه، نقش مؤثری دارد و مورد ارزیابی قرار گرفته است. گناه، پیامدهای دنیایی و اخروی به همراه دارد. آثار و پیامدهای دنیوی آن عبارت اند از: پیامدهای اجتماعی، زیست محیطی، فردی، معنوی، روانی و جسمانی که هر یک مورد بررسی قرار گرفته است. گفتنی است که اعمال ما دارای پیامدهای دیگری نیز هست که نتیجه اش در عالم پس از مرگ آشکار می گردد. از پیامدهای اُخروی گناه می توان به سیمای گنهکاران در محشر، تجسم اعمال و جاودانگی در جهنّم اشاره کرد.
ریشه های گناه و راهکارهای مقابله با آن از منظر قرآن و روایات
نویسنده:
محسن قرائتی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم: نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها,
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
شناخت صحیح گناه مبتنی بر شناخت زمینه ها و ریشه های آن است. قرآن و روایات، ریشه گناهان را عرصه های مختلف خانوادگی، فرهنگی، تربیتی، اقتصادی، اجتماعی، روانی و سیاسی معرفی می نماید. پس از شناخت گناه و زمینه های شکل گیری آن، باید با تفکر و توجه به حضور خدا در همه جا، خودشناسی و توجه به شخصیت انسانی، ایمان به معاد، یاد مرگ، خداترسی و هراس از پیامدهای گناه و نیز با توجه به عبادات، به مبارزه با گناهان برخاست و زمینه های اطاعت از خدا و جلب رضایت او را فراهم نمود.
صفحات :
از صفحه 95 تا 140
آیا کیفر بعضی از گناهان چند برابر کیفر بعضی از گناهان دیگر است؟
نوع منبع :
پرسش و پاسخ
پاسخ تفصیلی:
خداوند برای سعادت و خوشبختی انسان قوانین و دستوراتی قرار داده است. اگر کسی به این دستورات عمل کند به سعادت دنیا و آخرت می رسد و در صورت مخالفت، خود را از سعادت واقعی محروم می کند. گناه و معصیت به معنای نافرمانی و خروج از طاعت و انجام ندادن امر و فر بیشتر ...
  • تعداد رکورد ها : 8