جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 6
سرمایه و ایدئولوژی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Thomas Piketty, Arthur Goldhammer
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
The Belknap Press/Harvard University Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: جانشین حماسی یکی از مهم‌ترین کتاب‌های قرن: بازگویی تاریخ جهانی، نقدی کوبنده از سیاست معاصر و پیشنهادی جسورانه برای نظام اقتصادی جدید و عادلانه‌تر. پرفروش‌ترین کتاب سرمایه در قرن بیست و یک اثر توماس پیکتی بحث‌های جهانی درباره نابرابری را برانگیخت. در این پیگیری جسورانه، پیکتی ما را به چالش می‌کشد تا در نحوه تفکر خود درباره سیاست، ایدئولوژی و تاریخ انقلابی ایجاد کنیم. او ایده‌هایی را که در هزاره گذشته نابرابری را حفظ کرده‌اند، افشا می‌کند، نشان می‌دهد که چرا سیاست‌های سطحی راست و چپ امروز ما را شکست می‌دهند، و ساختار یک سیستم اقتصادی عادلانه‌تر را ترسیم می‌کند. پیکتی مشاهده می کند که اقتصاد ما یک واقعیت طبیعی نیست. بازارها، سود و سرمایه همگی ساختارهای تاریخی هستند که به انتخاب ها بستگی دارند. پیکتی به بررسی تعاملات مادی و ایدئولوژیک گروه‌های اجتماعی متضاد می‌پردازد که به ما برده‌داری، رعیت، استعمار، کمونیسم و ​​ابرسرمایه‌داری را داده‌اند و زندگی میلیاردها نفر را شکل داده‌اند. او نتیجه می گیرد که محرک بزرگ پیشرفت بشر در طول قرن ها، مبارزه برای برابری و آموزش بوده است و نه، همانطور که اغلب بحث می شود، ادعای حقوق مالکیت یا تلاش برای ثبات. او نشان می دهد که دوران جدید نابرابری شدید که از دهه 1980 این پیشرفت را از مسیر خارج کرده است، تا حدی واکنشی علیه کمونیسم است، اما همچنین ثمره جهل، تخصص فکری، و حرکت ما به سمت سیاست بن بست هویت است. هنگامی که این را درک کنیم، می‌توانیم رویکرد متعادل‌تری به اقتصاد و سیاست متصور شویم. پیکتی برای یک سوسیالیسم «مشارکتی» جدید بحث می کند، نظامی که بر ایدئولوژی برابری، مالکیت اجتماعی، آموزش و اشتراک دانش و قدرت بنا شده است. سرمایه و ایدئولوژی قرار است یکی از کتاب های ضروری زمان ما باشد، اثری که نه تنها به ما در درک جهان کمک می کند، بلکه آن را تغییر خواهد داد.
إقتصادنا
نویسنده:
محمدباقر صدر
نوع منبع :
کتاب , نقد دیدگاه و آثار(دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات) , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
لبنان/ بیروت: دار التعارف للمطبوعات,
کلیدواژه‌های اصلی :
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
اِقْتصادُنا، کتابی از سید محمد باقر صدر در زمینه اقتصاد اسلامی است. این کتاب نظریه‌های اقتصادی مارکسیسم و سرمایه‌داری را معرفی و نقد کرده و سپس مکتب اقتصادی اسلام را ارائه داده است. هدف از نگارش کتاب، بیان مبانی اقتصاد اسلامی و تفاوت آن با دیگر مکاتب بزرگ اقتصادی بوده است. نظریه منطقة الفراغ، از مهم‌ترین دیدگاه‌های شهید صدر در زمینه اقتصاد اسلامی، در این کتاب مطرح شده است فهرست کلی مطالب اقتصادنا به شرح زیر است معرفی و نقد مارکسیسم معرفی و نقد سرمایه‌داری شاخص‌های اصلی اقتصاد اسلامی فرایند دستیابی به مکتب اقتصادی نظریه توزیع پیش از تولید نظریه توزیع پس از تولید نظریه تولید مسئولیت دولت در اقتصاد اسلامی
مبانی کلامی توسعه پایدار
نویسنده:
سعید فراهانی‌فرد
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: دانشگاه تهران,
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
دانش اقتصاد با وجود این که در علوم تجربی رقم خورده است، اما متأثر از اعتقادات و ارزش‌ها است. به‌علاوه، نظام‌های اقتصادی که اهداف و جهت‌دهی این دانش را به عهده دارند، نیز بر مبانی کلامی و ارزشی استوار می‌باشند. توسعه پایدار یکی از مقولات دانش اقتصاد است که در دهه‌های اخیر توجه بسیاری از دانشمندان توسعه را به خود جلب کرده است. نگرانی‌های ناشی از تخریب محیط‌زیست و از بین رفتن حقوق نسل‌های آتی، علاوه بر اقتصاددانان، دانشمندان علوم دیگر را نیز به تأمل واداشته است. فرضیه ما در این تحقیق این است که ناکارآمدی نظام سرمایه‌داری در غلبه بر مشکل ناپایداری توسعه، ناشی از مبانی فلسفی و کلامی این نظام بوده و نظام اقتصادی اسلام با بهره‌مندی از تعالیم دین مبین اسلام، بر مبانی ای استوار است که زمینه پیامدهای منفی توسعه‌یافتگی را از بین برده و رفاه عمومی همه افراد را اعم از انسان‌های موجود و افراد نسل‌های آتی را تأمین خواهد کرد. در این مقاله با استفاده از آیات و روایات به معرفی مبانی کلامی توسعه پایدار پرداخته و اثبات خواهیم کرد که این مبانی زمینه توسعه پایدار را فراهم می‌کند.
صفحات :
از صفحه 41 تا 60
آزادى اقتصادى یا دخالت دولت؟
نویسنده:
سید کاظم رجایی
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم: موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمينی قدس‌سره,
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
در نظـام اقتصـادى سـرمـايـه دارى، اصـل، آزادى افـراد در امـور اقتصـادى و دخالت دولت در حالتهاى استثنـائى و مواقع ضرورى، بـراساس مقتضيـات زمـان و مكان، به صـورت خيلـى محدود صورت مى گيـرد. در مقابـل، در نظام اقتصادى سوسياليسم، اصل اوليه، دخالت دولت در امور اقتصادى است و آزاد گذاردن افراد، يك استثناء مى باشدو به ندرت صورت مى پذيرد. اما در اقتصاد اسلامى، آيا اصل آزادى اقتصادى است يا دخالت دولت و يا هيچكدام؟ برخى اصل را بر آزادى اقتصادى دانسته و عده اى اصل دخالت دولت را مطرح نموده اند. سؤال فوق در اين مقاله، مختصرا مورد بحث قرار گرفته، و تلاش شده به آن پاسخ داده شود.
شکل گیری نظام های اقتصادی بر مبنای اخلاق اسلامی و اخلاق سرمایه داری
نویسنده:
نجارزاده رضا, رضاقلی زاده مهدیه, زیوداری مهدی
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
به طور معمول، رفتارهای واقعی انسان از ذهنیات او نشئت می گیرد. به طور کلی، ذهنیات افراد در محیط شکل می گیرد و بر محیط اثر می گذارد. اخلاق و مذهب از زیر مجموعه های محیط بوده، مثلث محیط، اخلاق و مذهب سازنده ی ذهنیات افراد است که بعد از نهادینه شدن، بر رفتارها و کردارهای انسان مسلط شده، آنها را کنترل می کند. اثر اخلاق و مذهب در رفتارهای واقعی انسان آن قدر مهم است که می تواند به خودی خود، یک اقتصاد متفاوت ایجاد کند. اخلاق و ذهنیت مادی می تواند منشا ایجاد اقتصاد سرمایه داری باشد و در مقابل، اخلاق اسلامی، نظام اقتصاد اسلامی را شکل خواهد داد، به بیان دیگر، در این نظام ها تصورات از دولت، نظام قیمت، تخصیص منابع، ابزارها و نهادهای مالی و اقتصادی و... تحت تاثیر پایه ها و مبانی آن نظام هاست. با توجه به این اثرگذاری لازم است تقابل اخلاق اسلامی و سرمایه داری در شکل گیری نظام های اقتصادی، نهادها و ابزارهای مالی و اقتصادی نشان داده شده، نحوه ی شکل گیری نظام های حاصل از آنها بررسی شود.در این مقاله، ضمن تعریفی از اخلاق اسلامی و اخلاق سرمایه داری و با این پیش فرض که هر یک از آنها منجر به نظام اقتصادی متفاوتی خواهد شد، روند شکل گیری اخلاق اسلامی و سرمایه داری تحلیل و نحوه ی شکل گیری نظام ها براساس این اخلاق بررسی شده است. بررسی های انجام شده در مطالعه حاضر نشان می دهد که ذهنیت سودطلبانه و مادی افراد موجب خواهد شد نظامی همانند اقتصاد سرمایه داری شکل گیرد و در مقابل، ذهنیت اسلامی، انسان را به نظام اقتصادی اسلامی خواهد کشاند.
صفحات :
از صفحه 7 تا 37
  • تعداد رکورد ها : 6