جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 40
یوگا و روانشناسی: زبان، حافظه و عرفان [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Harold G. Coward
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
State University of New York Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: هارولد کوارد بررسی می کند که چگونه جنبه های روانشناختی فلسفه یوگا برای تحولات فکری شرق و غرب مهم بوده است. یوگا سوتراهای پاتانجالی، بیانیه کلاسیک یوگا شرقی، که برای تفکر و تمرین معنوی هندو، جینا، و بودایی پایه گذاری شده است، در تاکید بر ماهیت و اهمیت فرآیندهای روانی منحصر به فرد است. تأثیر یوگا در آثار متفکر هندی بهارترهاری (حدود ۶۰۰ پس از میلاد) و در میان شخصیت‌های کلیدی روان‌شناسی غربی: بنیان‌گذاران فروید و یونگ، و همچنین فراشخصیت‌گرایان معاصر مانند واشبورن، تارت، و اورنشتاین بررسی شده است. ترسو نشان می‌دهد که چگونه مفهوم یوگای فرآیندهای روان‌شناختی، فلسفه زبان بهارترهاری و الهیات وحی او را ممکن می‌سازد. او در ادامه به بررسی این موضوع می‌پردازد که چگونه روان‌شناسی غربی با ترکیب یا رد یوگای پاتانجالی تحت تأثیر قرار گرفته است. پیامدهای این گرایش ها در اندیشه غربی برای عرفان و حافظه نیز بررسی می شود. این تحلیل به بینش قابل توجهی منجر می‌شود، یعنی تفاوت اساسی بین تفکر شرقی و غربی با توجه به اینکه ماهیت انسان محدود یا کمال‌پذیر است، وجود دارد - غرب معتقد است که ما انسان‌ها از نظر روان‌شناختی، فلسفی و معنوی محدود یا دارای نقص هستیم. طبیعت و بنابراین کامل شدنی نیست، در حالی که یوگای پاتانجالی و تفکر شرقی عموماً خلاف آن را حفظ می کنند. پاسخ‌های متفاوت غرب به موضع شرقی، از طرد کامل توسط فروید، یونگ، و هیک، تا درجات مختلف پذیرش توسط متفکران فراشخصی، ذکر شده است.
حقیقت یوگا چیست؟ با یوگا به چه چیزهایی می رسیم؟
نویسنده:
حمیدرضا مظاهری‌سیف
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
عصر اسلام,
چکیده :
یوگا چیست؟ ورزش، دین، سنت معنوی، عرفان یا یک تکنیک روانشناسی؟ در این مقاله با تکیه بر اصلی‌ترین متن یوگا، یعنی یوگاسوتره، حقیقت یوگا بررسی شده است و رابطه آن با آیین هندوییسم، اهداف و آثار آن مورد بررسی قرار گرفته است. یوگا راهی است برای ارتباط با نیروهایی شعورمند که در طبیعت حضور دارند و یوگی را در انجام کارهای خارق العاده، قدرتمند می‌سازند.
انسان آرمانی از منظر هندوییزم
نویسنده:
قرایی فیاض
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
صفحات :
از صفحه 161 تا 192
ارزیابی مکتب یوگا در ترازوی قرآن، برهان و عرفان
نویسنده:
آسیه سید، عزیزالله سالاری
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
یوگا از ریشه یوج معادل فارسی یوغ به معنای پیوستن، مهارکردن و جفت کردن است. این آیین بر پایه‌های فلسفه سانک‌هیا بنا شده، با این تفاوت که یوگا خداباور است. پتانجالی- حکیم بزرگ هند- مؤسس یوگا بوده که کتاب «یوگاسوترا» تألیف سده‌های چهارم و یا پنجم پیش از میلاد، منسوب به او بوده و یوگا را توقف نوسان‌های فعالیت ذهنی تعریف می‌کند. یوگا نه یک نظام فلسفی، نه یک سامانه جامع عرفانی و نه یک دین است؛ بلکه انضباطی اخلاقی، بدنی و فکری به هدف آرامش جسم و جان است. اما نقدهایی چند از نظر روش‌شناسی و معرفت‌شناسی، خدامحوری و عرفان، سلوک سکولار و غیر وحیانی بودن آن و نیز عدم آرامش راستین، عدم تطابق با فطرت الهی و خلاصه نادیده‌گرفتن خطوط قرمز جنسی و مرزهای حلال و حرام بر آن وارد است که ما در این مقاله به اصول، آموزه‌ها و نیز نقد آن‌ها از نگاه قرآن، عرفان و برهان می‌پردازیم.
صفحات :
از صفحه 97 تا 117
ورزش يوگا
عنوان :
نوع منبع :
پرسش و پاسخ , کتابخانه عمومی
پاسخ تفصیلی:
1.بنابر استفتاء از مراجع تقليد ورزش بدني و تمركز حواس با يوگا اگر موجب آزار و ضرر بدني و روحي نشود و با اصول و مباني اسلامي تضاد نداشته باشد، اشكال ندارد. 2. بعضي حركات ابتدايي و ساده يوگا ضرري ندارد، اما تمركزهاي سخت و رياضت هاي افراطي شايد براي بسي بیشتر ...
کلیدواژه‌های اصلی :
فرق نماز و يوگا
نوع منبع :
پرسش و پاسخ , کتابخانه عمومی
پاسخ تفصیلی:
نماز به هيچ وجه با يوگا قابل قياس نيست؛ زيرا يوگا صرفاً نوعي ورزش همراه با تمركز است و از آثار معنوي، فرهنگي و تربيتي و ارتباط با مبدا هستي كاملاً تهي است. در حالي كه نماز به تعبير عرفا، مكتب جامع است؛ يعني، جامع‏ترين و كامل‏ترين راه پرواز از جهان ما بیشتر ...
کلیدواژه‌های اصلی :
کمال پذیری انسان؛ نقطه عزیمت در گفتمان ادیان
نویسنده:
محمدکاظم شاکر، فاطمه موسوی حرمی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم: مجتمع آموزش عالی شهید محلاتی,
چکیده :
کمال پذیری انسان به مثابه چهارراهی است که راه های اصلی مهم ترین ادیان شرقی و غربی، اعم از الهی و غیر الهی، را به هم پیوند می زند و، بنابراین، می تواند نقطه عزیمت درخوری برای گفت وگوی ادیان واقع شود. در ادیان معروف تعابیر مختلفی از کمال و انسان کامل وجود دارد. در آیین بودا از انسان کامل با نام های «ارهات» و «انسان آزاده»، در اندیشه مردم چین باستان و آیین کنفوسیوس، با نام های «تائو»، «انسان آزاده» و «انسان قدیس» و در زرتشت با نام «انسان آرمانی» تعبیر شده است. اما از منظر اسلام انسان نسبت به سایر اجزای عالم از اعتبار و اهمیت خاصی برخوردار است، به گونه ای که اگر به نهایت کمال خود برسد، از سایر آفریده ها، حتی کروبیان ملأ اعلی و فرشتگان عالم فراتر می رود. زیرا دیگر مخلوقات الهی دارای ظرفیت کمال پذیری محدودی هستند، اما انسان چون می تواند مظهر کل اسماء و صفات الهی شود کمال پذیری او نامحدود است.
صفحات :
از صفحه 43 تا 71
کمال انسانی در مقارنه عرفان اسلامی و عرفان شرقی
نویسنده:
محمود قیوم زاده
نوع منبع :
مقاله , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
ساوه: دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه,
چکیده :
چیستی و حقیقت انسان و شـناخت انسـان آرمـانی و کمـال وی از مسـائلی اسـت کـه همواره ذهن بشر را به خود معطوف داشته است. مکاتـب مختلفـ در تعریـف انسـان و تبیـین مفهوم انسانیت، اختلاف نظر دارند و هر گروه با توجه به نوع نگرش خاص خود برداشـت و تحلیل ویژه‌ای از آدمی دارند. مقاله حاضر به تبیین انسان آرمانی و چگونگی کمال وی در عرفان شرقی و هندویی و مقایسه‌ی آن با انسان‌شناسی عرفان اسلامی در متون عرفانی و اسلامی به روش کتابخانـه‌ای و توصیف و تحلیل داده‌های مطالعاتی میپردازد. منظومه‌ی عرفانی - هنـدویی «بهگودگیتـا» یا سرود ایـزدی از زیبـاترین آثـار معنـوی هنـدوان بـه زبـان سانسـکریت اسـت. چگـونگی آفرینش انسان، ارتباط او با خداوند، مراتب انسان، انسـان کامـل و راه‌هـای نیـل بـه کمـال، رابطه جان و تن و اصل تناسخ در منظومه‌ی هنددویی بهگودگیتا از موضوعات مورد بحـث و قابل تطبیق با اندیشه‌ی عارفان مسلمان در آثار منظوم و منثور است. شایان ذکر اسـت کـه در مواردی نیز تعالیم وعناصر مغایر با بینش عارفان مسلمان در گیتا به چشم می خورد.
صفحات :
از صفحه 89 تا 115
  • تعداد رکورد ها : 40