جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 96
توحید الوهی(خالقیت) در کلام امیر المومنین(ع)
نویسنده:
حکیم وحدانی پور
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
رساله حاضر تحت عنوان توحیدالوهی در کلام امیرالمومنین(ع) است که مشتمل بر یازده فصل و هر فصل حاوی مباحث متفاوت است؛ که در فصل اول با عنوان توحید و اقسام آن به تعریف توحید و بررسی انواع آن می پردازد و فصل دوم با عنوان اثبات توحید خالق با استمرار از مبادی فلسفه اولی به بررسی و تشریح موضوع اختصاص یافته است؛ فصل سوم رساله تحت عنوان اثبات توحید خالق با استمرار از مبادی علم طبیعی، به اثبات وحدت عالم از طریق مبادی علم طبیعی پرداخته است و فصل چهارم با عنوان اثبات توحید خالق از راه برهان تمانع به بررسی تقریر دیگر بر آیه«لو کان فیهما الهه» می پردازد و فصل پنجم با عنوان طرح چند شبهه بر مبحث توحید خالقیت از نظر قرآن پرداخته است. فصل هفتم رساله به توحید در نهج البلاغه اختصاص دارد و فصل هشتم به توحید خالقیت در کلام علی(ع) مختص شده است و فصل نهم جبر و اختیار را در کلام مولا علی(ع) بررسی می کند و فصل دهم توحید ربوبیت را در آیات قرآن پژوهش کرده و فصل یازدهم با عنوان توحید عبودی به مباحثی چون تعریف عبادت و توحید عبادت می پردازد که پژوهشگر ابتدا موضوعات را از دیدگاه فلسفه بررسی می کند و سپس در کلام علی(ع) مورد پژوهش قرار می دهد. جهت تدوین رساله حاضر از روش کتابخانه ای استفاده شده است و از منابع مورد استفاده تحقیق می توان به: - اسفار(صدر المتالهین شیرازی) - شرح نهج البلاغه(علامه خوئی) - شرح نهج البلاغه(ابن میثم بحرانی) - شرح حکمت متعالیه(جوادی آملی) و.. .اشاره کرد.
اصول المعارف
نویسنده:
ملامحسن فیض کاشانی؛ مصحح: جلال الدین آشتیانی
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم: مرکز انتشارات دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم,
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
«اصول المعارف»، از ملا فیض کاشانى که پس از مقدمه تحقیقى دانشمند بزرگوار استاد سید جلال ‏الدین آشتیانى و هم به تصحیح و تعلیقات عالمانه ایشان، به چاپ رسیده و در واقع مختصرى از کتاب عین الیقین است. تحقیقات مفصل دانشمند گران‏قدر استاد سید جلال ‏الدین آشتیانى و تعلیقات ایشان، که نزدیک به چهارصد صفحه؛ یعنى تقریبا دو برابر اصل رساله است، بر ارزش کتاب افزوده است. استاد آشتیانى کلیه مطالب رساله «اصول المعارف» فیض را مورد بحث قرار داده ‏اند و مشکلات و غوامض آن را شرح و بسط کافى داده ‏اند، و در موارد متعدد اقوال حکماى دیگر را در نظرات مشابه مورد بررسى دقیق قرار داده ‏اند، به خصوص در مبحث حرکت جوهر، که ضمن آن شبهاتى را که برخى از متأخرین در این باره عنوان کرده ‏اند، جواب گفته اند. این رساله مشتمل است بر مباحث تحقیقى و عالمانه‏ اى در وجود و عدم، و معرفت ذات بارى تعالى، و صفات اسماء الهى، علم و جهل، ماهیات و تعینات آن، علت و معلول و معرفت غایات، و بیان آنکه خداوند غایت جمیع اشیاء است، و فاعل تام در دار وجود اوست، حرکات و تجدد طبیعت، و حدوث عالم از طریق حرکت جوهر، بیان حرکت و زمان و معناى ازل و ابد، و تنزه خداوند از حدوث و حرکت، سماوات و ارض و برزخ و بین این دو، معرفت نفوس و عقول و ملائکه و شیاطین، و بیان معانى خیر و شر و لذت و الم، و معرفت ثواب و عقاب و نار، و بیان انقطاع عذاب از اهل نار، اقسام جنت و نار و بیان اصول نشأت و حقایق موجودات و ارواح، تفصیل وجوه فرق بین دنیا و آخرت و نحوه وجود جسمانى.
تصحیح، تعلیق و مقدمه بر کشف الحقائق(شرحی بر تقویم الایحان، اثر میر محمد باقر میر داماد)
نویسنده:
سید خلیل علاقه بندی حسینی طوسی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , حاشیه،پاورقی وتعلیق
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
رساله حاضر، به نام کشف الحقائق، شرحی است برکتاب نفیس و گرانقدر تقویم الایحان. مرحوم میر داماد خواسته است در اثر یک دوره عقاید شیعی را تبیین نماید. خود در مقدمه می فرماید: خواستم کتابی جهت تصحیح عقائد و ارائه معیاری برای سنجش متفکرین و مشتاقان علوم دینی و طالبان حکمت و عرفان عرضه نمایم. پس می توان گفت: تقویم الایحان کتابی است مؤجز در بیان مبانی اصول اعتقادی و با اینکه اثری است اسلامی کلامی، ولی به شکل و روش فلسفی بحث نموده است. تقریباً همه ابواب درباره فلسفه در آن آمده است که نیم اول آن می تواند تمهیدی برای نیم دیگر باشد، همانا بحث الهیات و بخصوص بحثهای مربوط به توحید می باشد. در این کتاب نفیس ارتباط مطالب و نحوه ورود و خروج مطالب به نحوی است که خواننده را به تعجب وا می دارد. نویسنده پس از استناد به ابطال تسلسل و امتناع صدقه، وجود خداوند را اثبات و آنگاه به خصائص ذاتیه می پردازد. و بی همتایی او را از همین راه اثبات می نماید، و بعد وارد بحث صفات ثبوتیه و سلبیه شده و آنرا مشروحاً بیان می کند. و بقیه کتاب روالی بر همین منوال دارد. هر چند سبک نگارش بیان مبانی فلسفی مغایرت با حکمت مشاء ندارد، ولکن می توان گفت: روح فلسفه اشراق بر کتاب حاکم است، مرحوم شارح در مقدمه شرح خود بر این کتاب بدین مطلب اشاره دارد و می فرماید: برای کشف غطاء و آشکار نمودن این کنز مخفی و رفع قناع اجمال از جمال این گرانقدر، اقدام به تألیف این شرح نمودم. از منابع مورد استفاده مؤلف می توان به کتابهای حکمت علائیه، حکمت الاشراق، طبقات، الهیات شفاء، کشاف، رسائل، تقدسات، منطق شفاء، نجات و... اشاره نمود.
ترجمه نیمی از کتاب اهم الفرق الاسلامیه السیاسیه و الکلامیه
نویسنده:
احسان الله مویدی زاده
نوع منبع :
رساله تحصیلی , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
رساله حاضر تحت عنوان ترجمه نیمی از کتاب الفریق الاسلامیه السیاسیه و الکلامیه است که تالیف البیر نصری نادر می باشد. در رساله از مهمترین فرق سیاسی و کلام اسلامی بحث شده است که از فرقه ها شروع می شود سپس جدال در مسائل کلامی با معتزله را مطرح می کند که بحث آنها درباره فهمیدن حقیقت وحی تحت انوار عقل است و سپس عقیده عقل را مطرح کرده که این بحث از طرف اهل حدیث مطرح گردیده است؛ بدین صورت محقق فرقه های اسلامی را مورد بررسی قرار داده و امتیازات و اختلافات مهم فرقه ها را ذکر می کند. جهت تدوین رساله حاضر از روش کتابخانه ای بهره گرفته شده است
مثل افلاطونی و اثبات آن و نقل اقـوال منکـرین و رد اشکالات آنان
نویسنده:
عبدالعلی صاحبی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
وضعیت نشر :
موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران: ,
ترجمه شرح الهدایه الاثیریه ملاصدرای شیرازی قسمت الهیات
نویسنده:
رجبعلی یزدی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
رساله حاضر ترجمه کتاب شرح هدایه الاثیریه یا شرح هدایه الحکمه می باشد. به طوریکه کلمات کلیدی(قدیم و حادث، جوهر عرض، علت و معلول) را بخش الهیات تعریف و انواع و اقسام آن را ذکر کرده است. کتاب مورد نظر برای ترجمه شامل سه بخش منطق، طبیعیات و الهیات است که محقق در نوشتار خود ترجمه قسمت الهیات به معنی الاعم آن پرداخته است. در ابتدای رساله شرح حال مصنف و در ادامه بخش الهیات که شامل 14 فصل می باشد با مباحث ذیل شرح داده شده است: تعریف واحد و کثیر و انواع آن، متقدم و متأخر، قدیم و حادث، قوه و فعل، علت و معلول، عبث و علت غایت برای فعل، باطل بودن قول به اتفاق، عرض و اقسام آن و .. . هدایه اثیریه تألیف اثیرالدین ابهری می باشد و میبدی و ملاصدرای شیرازی این کتاب را شرح داده اند.
آراء و نظریات در تصوف
نویسنده:
عبدالله گودرزی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
رساله حاضر تحت عنوان آراء و نظریات در تصوف، ترجمه بخشی از کتاب محمد جواد مغنیه لبنانی می باشد. که عمده ترین مباحث مطرح شده در رساله پیرامون موضوعاتی چون: تصوف و نظریه درباره معرفت، اسباب و اقسام معرفت، تصوف و اهل بیت، قضا و قدر، شیطان و قلب انسان و.... می باشد. که پژوهشگر جهت توضیح بیشتر به آیات و روایات استناد کرده است و از نظریات بزرگانی چون امام محمد غزالی نیز بهره برده است.
بعث اجساء وحشر ارواح از دیدگاه صدر المتألهین
نویسنده:
محمد باقر بابایی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
تحقیق حاضر، بعث اجساء و حشر ارواح از دیدگاه صدر المتألهین را بررسی می کند. رسائل مستدل مورد استفاده در این تحقیق به نحو ذیل می باشد: اصول کافی (کلینی)، اسرار الحکم(حاج ملاهادی سبزواری)، بحارالانوار علامه مجلسی، رساله الحشر(ملاصدرا) مفاتیح الجنان. آنچه نگارنده در این رساله آورده است بیان عقیده و نظر فیلسوف جهان اسلام و احیاء کننده فلسفه اسلامی، صدر المتألهین شیرازی در بحث اجساء وحشر ارواح می باشد. در سیزده فصل به شرح ذیل توضیح داده داشته است، فصل اول بعث اجساد و حشر ارواح، فصل دوم اصول و مقدمات جسمانی و روحانی. فصل سوم شبهات معاد جسمانی، فصل چهارم حقیقت دنیا و آخرت و ارتباط این دو فصل پنجم نفس اخروی فصل ششم موت و حقیقت آن. فصل هفتم قبر. فصل هشتم سعادت و شقاوت اخروی. فصل نهم بعث و حقیقت آن. فصل دهم حشر موجودات و کیفیت آن. فصل یازدهم اموالی که در قیامت هویدا می گردد، فصل دوازدهم جنت و حقیقت آن و فصل سیزدهم حجیم و حقیقت آن.
بیان اقوال در علم باری و بررسی نظریه ملاصدرا
نویسنده:
خدیجه عابدی جعفری
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
در رساله حاضر سعی بر آن است تا تحت عنوان بیان اقوال و بررسی نظریه ملاصدرا در علم باری، اقوال و نظرات مختلف در باره علم باری بررسی و مورد تفحص قرار گیرد که مشتمل بر 15 فصل می باشد و عمده ترین مطالب مطرح شده در رساله پیرامون موضوعاتی چون: صفات واجب تعالی و اقسام آن، ماهیت علم، بیان اقسام علم، تفاوت بحث وجود ذهنی و بحث علم، اتحاد عاقل و معقول، علم حق تعالی به جزئیات، حق تعالی عالم به کل، علم خدا در نهج البلاغه، بررسی نظریه حکیم و فیلسوف متأله صدر المتالهین و... می باشد که پژوهشگر پیرامون هر موضوع به طور گسترده گزارش می دهد و از روش کتابخانه ای جهت تدوین رساله استفاده شده و مهمترین منابع جهت تهیه رساله حاضر عبارت اند از: - اسرار الحکم(ملاهادی سبزواری) - آموزش فلسفه(محمد تقی مصباح یزدی) - اعتقادات صدوق(بابویه قمی) - اصول المعارف(ملامحسن فیض) و... می باشد.
جبر و اختیار
نویسنده:
رضا اکبری زیبد
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران: ,
  • تعداد رکورد ها : 96