جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
 بررسی غزوات پیامبر ( ص) (اهداف و انگیزه ها) در گسترش دین اسلام
نویسنده:
بی بی نرگس مجتبایان
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسای حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
وضوعی که این مجموعه پیرامون آن گردآوری شده است « بررسی غزوات پیامبر ( اهداف و انگیزه ها) در گسترش دین اسلام» می باشد . به بیان دیگر در این تحقیق سعی شده است اهداف و انگیزه های پیامبررا از انجام این غزوات بررسی کرده و نوع تاثیر آن در گسترش دین اسلام بیان شود . امروزه مخالفان اسلام به ویژه دنیای مسیحیت و کلیسا سعی دارند اسلام را دین جنگ طلب معرفی کرده و به ملت ها القاء کنند که دین اسلام با شمشیر پیشرفت کرده و حتی بعضی از مسلمان نماها نیز به این دروغها دامن زده و مثلاً می گویند اسلام با شمشیر علی و مال خدیجه پیش رفته است . در این پژوهش سعی شده جوابی به این شایعات داده شود و همچنین سئوالات دیگری نظیر اینکه آیا جنگهای پیامبر ابتدایی بوده یا دفاعی و علت جنگهای پیامبر چه بوده است را بررسی کرده تا حدامکان پاسخ دهیم . همچنین 27 غزوه ی پیامبر ، یک به یک با شرح و توضیح بیان شده است که شامل تاریخ وقوع غزوه ، علت و شرح ماجرا ، تعداد لشکریان دو طرف ، نتیجه جنگ ، تعداد و سرنوشت اسیران و غنائم جنگی و .... می باشد . در این پژوهش غزوات پیامبر اسلام براساس سال وقوع آنها ، تنظیم شده و همه ی آنها منتهی به جنگ و خونریزی بین طرفین نمی شده است بلکه بیشتر غزوات به صورت یک تعقیب و گریز و یک مانور جنگی بوده است . از میان غزوات سال دوم و سوم هجرت که از غزوه ودان تا حمراء الاسد را شامل می شود فقط غزوات ودان ، بنی قینقاع و احد منتهی به جنگ شده و بقیه که حدود نه غزوه است فقط به تعقیب از طرف مسلمانان و گریز دشمن ختم شده است که عبارت است از ودان ، بواط ، عشیره ، سفوان ، بنی سلیم ، سویق ، غطفان ، بحران ، حمراء الاسد . غزوات سال چهارم و پنجم هجرت از غزوه بنی نضیر تا بنی قریظه است که باز هم در سه غزوه بنی نضیر ، بنی قریظه و خندق مسلمانان با دشمن درگیر شدند و غزوه های ذات الرقاع ، دومه الجندل ، بدر الموعد بدون درگیری به پایان رسید . غزوات سال ششم و هفتم هجرت از غزوه بنی لحیان تا خیبر را شامل می شود که در غزوات ذی قرد ، بنی مصطلق و خیبر افرادی از دو طرف کشته شدند ولی غزوه های حدیبیه و بنی لحیان بودن جنگ و خونریزی به اتمام رسید . آخرین غزوات پیامبر که در سالهای هشتم و نهم هجرت واقع شد که از فتح مکه تا غزوه تبوک است . مسلمانان در غزوه تبوک بدون برخورد با دشمن به مدینه بازگشتند ولی در فتح مکه و حنین و طائف با دشمن وارد نبرد شدند و از دو طرف ، افرادی کشته شدند . البته لازم به ذکر است که غزواتی هم که بدون درگیری با دشمن به سرانجام می رسید نوعی پیروزی مسلمانان به شمار می آید . زیرا دشمن به جهت آگاهی از قدرت ایمان مسلمانان میدان را خالی می کرد و از طرفی پیامبر در این سفرها با قبایل مختلف پیمان صلح و برادری می بست . بنابراین باز این اسلام بود که روز به روز گسترش پیدا می کرد و به گوش جهانیان می رسید. واژگان کلیدی : غزوه ، سریه.
 بررسی اجمالی زندگی بانوان نمونه صدر اسلام
نویسنده:
مرضیه مزرعه
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسای حوزه: ,
چکیده :
دراین تحقیق سعی شده که زندگی و شخصیت زنان نمونه قبل از اسلام و صدر اسلام مورد بررسی قرار گیرد بنابراین در ابتدا زندگی همسران و مادران پیامبران تا ظهور اسلام مورد بررسی قرار گرفته است. بی تردید زمانی که در اسلام آوردن پیشتاز بودند و زمانی که از پیامبر اکرم(ص) حدیث روایت کرده اند، جزء زنان صدر نمونه اسلام هستند که در این تحقیق زندگی آنان مورد بررسی قرار گرفته است. مگر می شود از زنان نمونه سخن به میان آورد و از بی نظیر ترین و بی همتاترین زن جهان صحبت نکرد. آری حضرت فاطمه(س) اولین زنی است که در رحم مادر سخن گفت، اولین شخصی که وارد بهشت شد و اولین فدایی ولایت است. با اینکه زبان و قلم از بیان کمالات وجودی حضرت فاطمه(س) قاصر است عقول بشر در برابر عظمت و مقام والا و ملکوتی اوقات و مبهوت می گردد اما وظیفه هر مسلمانی و به خصوص هر زنی است که زندگی این بانوی بزرگ را مطالعه کند و حضرت فاطمه(س) را به عنوان الگوی خود در تمام مراحل زندگی برگزیند.
آثار گناه در زندگی دنیوی و اخروی
نویسنده:
معصومه خیرآبادی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
انسان هنگام تولد دارای فطرت پاک و خالی از هر گونه گناه می باشد. اما از آن جایی که گرایش طبیعی به هوا و هوس و در نتیجه به گناه دارد، خداوند متعال ترک گناه و رهایی از آن را به گونه ای آیین مند قرار داده تا انسان را در بند عقده ی گناه رها نکرده باشد. از همین رو اسلام،آدمی را خواه در قالب فرد باشد، خواه در قالب جامعه، در برابر مسئولیت های آینده اش می نهد و پیامدهایی را برای او روشن می کند که در نتیجه ی گناه رفتاری به عنوان فرد یا جامعه در دنیا یا آخرت برای او تحقق می یابد. گناه، در روایات اسلامی اصطلاحاتی متفاوت به کار رفته که هر کدام نشان دهنده ی قبح و زشتی باطنی گناه می باشد. برای آن که بتوانیم ریشه های گناه را در خود و جامعه از بین ببریم لازم است گام نخست زمینه های پیدایش گناه شناسایی بشود که از جمله عمده ترین این موارد عبارتند از: فرهنگ و تربیت نا مناسب در جامعه و خانواده، زمینه های اقتصادی و غیره که هر کدام به نوبه ی خود زمینه ساز گناه و عامل انحراف و تباهی انسان می شود؛ و در گام بعد انسان باید به تدبر در آثار و نتایج گناه بپردازد و از مکافات عمل آگاه شود که گاه انسان را تا سر منزل کفر و انحطاط می کشاند و باعث قساوت قلب و در نهایت حبوط به درکات سفلی را در پی خواهد داشت. پس لازم است انسان گناه را به عنوان آفتی برای جسم و روح تلقی کرده و با تمسک به قرآن و عترت درصدد ریشه کنی آن برآید.
اخلاق محمدی ( ص)
نویسنده:
ملیحه صالح زاده
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
تحقیقی که هم اکنون در پیش رو دارید، در مورد اخلاق محمدی(ص) می باشد. در این تحقیق ابتدا موارد اخلاقی حضرت محمد(ص) در امر عبادت آمده است و بیان می شود که ایشان عملأ در نماز و روزه از دیگران کاملتر و بهتر بود. همچنین اخلاق فردی حضرت محمد(ص) چون در زهد و ساده زیستی، راستگویی و امانتداری و صبر و پایداری بحث می شود که آن بزرگوار به تمام و کمال آن موارد را رعایت می فرمودند. دیگر در بعد خانوادگی حضرت محمد(ص) نسبت به همسر و فرزندان، اقوام و همسایگان آمده و موارد اخلاقی آن حضرت به تفکیک بیان شده که برای آن ارزش بسیاری قائل بودند. همچنین اخلاق اجتماعی حضرت محمد(ص) ذکر شده که ایشان در اجتماع با نهایت تواضع و فروتنی و عدالت جامعه را به سوی سعادت رهنمون می کردند. حتی موارد اخلاقی مهم آن بزرگوار در مهربانی و گذشت و نرمی و مدارا در صحنه ی جنگ که هر کدام به صورت جداگانه مورد بحث و بررسی قرار گرفته است. بنابراین در این تحقیق اهدافی نیز مد نظر بوده است. از جمله نیازی که جامعه به یک سری از الگوهای اخلاقی و رفتاری از طریق پیامبران علی الخصوص حضرت محمد(ص) و ائمه معصومین دارد به علت جلوگیری از رفتارهای نا مطلوب در فرد و اجتماع که از طریق قشر جوان به جامعه انتقال پیدا می کند؛ تا آنجا که الگو گرفتن از حضرت محمد(ص) را عامل مهم علمی و عملی برای این قشر جوان می دانیم و همین موجب شد که موضوع اخلاق محمدی(ص) به عنوان تحقیق پایانی انتخاب شود. در این تحقیق به سئوالاتی پاسخ داده خواهد شد سئوالاتی نظیر: 1-اخلاقی عبادی حضرت محمد(ص) چگونه بوده است؟ 2- چه مواردی در اخلاق فردی و خانوادگی حضرت محمد(ص) مد نظر قرار گرفته است. 3-حضرت محمد(ص) در اجتماع و صحنه ی جنگ به چه موارد اخلاقی تأکید داشته اند؟ منابعی که در این تحقیق استفاده شده است بیشتر در غالب سیره و زندگانی حضرت محمد(ص) می باشد. روش گردآوری این اثر از طریق تهیه فیش و به صورت کتابخانه ای و توصیفی بوده است. امید است که مسلمانان با مطالعه این اثر گامی مؤثر در جهت ارتقای سطح الگو پذیری از حضرت محمد(ص) در حال یا آینده باشند. واژگان کلیدی: اخلاق، حضرت محمد(ص) مهربانی و گذشت، نرمش و مدارا، مشورت ، عدالت.
 اخلاق خانوادگی پیامبر ( ص)
نویسنده:
بی بی عصمت هاشمی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
پایان نامه ای که هم اکنون در پیش رو دارید در مورد اخلاق خانوادگی پیامبر((ص)) می باشد. در این موضوع پایان نامه در فصل اول اشاره شده است به موضوع هدف اخلاق و نظریاتی که فلاسفه و عرفا در مورد علم اخلاق مطرح کرده اند و دیگر آنکه به نمونه ای از اخلاق پیامبر (( ص)) در قرآن و سنت اشاره شدکه اخلاقی داشتند که عقل در آن حیران بود و وجود پیامبر دارای لطف و محبّتی بی نظیر و صفا و صمیمیت بی مانند صبر و استقامت و تحمّل و حوصله ای توصیف ناپذیر بود و بزرگ مردی که عزت و شرف خود را در طبق اخلاص نهاد و در نهایت در راه هدایت بشر سعی و تلاش خود را انجام داد و مصداق این آیه قرآن بود لَقَد کانَ لَکُم فی رَسُولِ الله اسوهَ حسنه: حضرت محمد((ص)) برای شما الگو و سرمشقی خوبی است. در فصل بعدی اخلاق پیامبر (( ص)) در کودکی، نوجوانی و جوانی بحث شده که شامل احترام ایشان نسبت به مادرشان و دیگر افرادی که دایه ایشان بودند و قدرت و شجاعت و نیرومندی پیامبر((ص)) و راستگویی و امانتداری حضرت، خویشتن داری آن رسول گرامی (( ص)) و مطالبی که عبدالمطلب درباره حضرت عنوان کرده اند و اینکه ایشان را محمّد امین می نامیدند مباحثی بود که مطرح شد. دیگر آنها پیامبر خدا (( ص)) نسبت به همسران خود همراهی و عدالت داشتند ضمن اینکه به آنان احترام می گذاشتند در خانه و بیرون از خانه ظاهری آراسته و مرتب داشتند . پیامبر اکرم((ص)) مهربان وبا عفو و گذشت و صاحب طبعی بلند بود متواضع و فروتن در امور خانه به همسر، خدمتکار خود کمک می کردند و محیط خانه را آراسته داشتند. در زندگی خود ساده زیستی و زهد را سر لوحه قرار داده بودند و توجهی به مادیات دنیا نداشتند و هر آنچه که از ثروت حضرت خدیجه بود صرف اسلام می کردند. پیامبر((ص)) نسبت به فرزندان خود احترام قائل می شدند نه تنها فرزندان خود بلکه فرزندان اصحاب خود را مورد محبّت قرار می دادند کودکان را با هدیه دادن تشویق می کردند و رعایت عدالت را بین خود و دخترشان فاطمه ( س) را مورد توجه قرار می دادند و با کودکان در موارد دینی مدارا می کردند در پایان موضوع می توان گفت که پیامبر((ص)) مهربانی خود را حتی نسبت به میهمانان هم داشتند و با مهمان نوازی خود همگان را متحیر می کردند و میهمان خودرا از کار کردن منع می کردند با او غذا می خوردند و تا دم در او را مشایعت می کردند. و لذا می توانیم بگوییم حضرت نسبت به خویشان خود وفادار بودند و می فرمودند اگر کسی به شما ظلم و ستم کرد و از شما بُرید شما به سوی او بروید. حضرت محمّد (( ص)) با اقوام و خویشاوندان خود معاشرت داشتند و به آنها احترام می گذاشتند و با فصاحت و بلاغت خاصی که داشتند نسبت به خویشاوندان منافق و مشرک خود صبر و تحمّل می کردند و در نهایت تواضع و فروتنی با اقوام خود برخورد می کردند و البته حد و مرز تواضع توجه داشتند. زیرا زیاده روی در تواضع موجب ذلت و خواری می شود و اگر کسی در مقابل شخص متکبر اظهار تواضع و فروتنی کند چنین تواضعی نه تنها مفید نیست بلکه زشت و خوار کننده است اما پیامبر((ص)) کسی بود که اصحاب او را دوست داشتند و وقتی وضو می گرفتند آب وضویی را که از دستشان می چید می گرفتند و برسر و صورت خود می کشیدند و وقتی سخن می گفتند همه مهر سکوت بر لب های خود می زدند تا سخنان ایشان را بشنوند پس بنابراین پیامبر((ص)) نمونه عقل و کمال، سرچشمه حکمت و جلال ، مظهر دانش ، اسوه شجاعت و پرهیزگاری و انسان کامل و برخوردار از همه مقام و ارزش های بلند انسانی است. در اخلاقش نمی توان ضعف و ناپسندی دید و اینکه او انسانی معصوم و مصون از خطا و مبرا از لغزش و افضل مخلوقات جهان هستی است. و در این موضوع پایان نامه سعی شده اهدافی مدنظر باشد از جمله نیازی که جامعه دارد به یک سری الگوهای اخلاقی و رفتاری و پیامبران (( ص)) دارد بویژه حضرت محمد((ص)) می تواند الگوی خوبی باشد. و ما می توانیم روش اخلاقی پیامبر((ص)) را در ابعاد مختلف زندگی ایشان بررسی و به جامعه انتقال دهیم. و علت انتخاب این موضوع این بود که خود را در زمینه اخلاقی کامل کنیم و پیامبر((ص)) عامل مهم علمی و عملی برای ما می باشد. منابعی که در این پایان نامه عنوان شده در قالب سیره و اخلاقیات پیامبر((ص)) در بعد خانوادگی در کودکی و نوجوانی و جوانی با همسران و فرزندان ، میهمانان و خویشاوندان بیان شده است و روش گردآوری این اثر از طریق فیش و به صورت کتابخانه ای و توصیفی بیان شده است. امید است که افرادی که این مجموعه را مطالعه می کنند گامی ارزشمند داشته باشند در راستای تقویت خصوصیات اخلاقی خود نسبت به خانواده در حال و آینده داشته باشند
 آزادی از منظر قرآن و سنت
نویسنده:
آسیه رئیسی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
بسم الله الرحمن الرحیم و یَضَعُّ عَنهُمّ اِصرَهم و الاغلال الّتَی کانَت علیهم اعراف / 157 و بار سنگین و زنجیرهایی را که بر گردنشان است از دوش آنها بر می دارد . وَلا تَکُن عَبدَ غَیرِکَ وَ قَد جَعَلَکَ اللهُ حُرّاً امام علی علیه السلام آزادی از جمله مفاهیم زیبا و جذابی است که در عصر حاضر بنابر ایده ها و آموزه های گوناگون تعاریف مختلفی از آن در آیینه اذهان نقش می بندد شاید بطور خیلی خلاصه بتوان از آزادی به عنوان نبودن مانع در مسیر یاد کرد . در مکتب رهایی بخش اسلام از آنجاییکه راز آفرینش ، بندگی و عبودیت ذات اقدس الهی است و آزادی به عنوان یکی از وسایل و مقدمات بسیار مهم در زمینه نیل به این هدف والا و ارزشمند محسوب می شود ، بطور موکّد و مکرر این مفهوم مورد تأکید قرار گرفته است . بطور کلی آزادی به دو قسم آزادی اجتماعی و آزادی معنوی تقسیم می گردد . آزادی اجتماعی به یک تعبیر در واقع رهایی انسان از قید اسارت افراد دیگر و آزادی معنوی انسان از قید و اسارت خودش می باشد . آزادی اجتماعی زمانی به معنای واقعی محقق می شود که انسان از آزادی معنوی برخوردار باشد و به دیگر سخن مگر می شود بشر اسیر شهوت و خشم و حرص و آز خودش باشد و در عین حال برای آزادی دیگران احترام قائل شود ؟! در خصوص محدوده آزادی شاید بتوان گفت هیچ کس در دنیا معتقد به آزادی مطلق نیست بلکه در هر ملت و مکتبی با توجه به قوانین و مقرراتی که بر اساس نگرششان نسبت به انسان و جهان برای خود وضع کرده اند و خود را پایبند به آن می دانند ، این واژه حد و مرزهای مشخصی پیدا می کند . در مکتب اسلام آزادی در چارچوب قوانین و دستورات اسلامی و الهی پذیرفته شده است . از جمله تفاوت های موجود بین آزادی در منطق اسلام و غرب می توان به موارد ذیل اشاره کرد : 1 – در اسلام آزادی ریشه الهی دارد لکن مکتب غربی لیبرالیسم منشاء آزادی را خدادادگی نمی دانند و به دنبال ریشه ی فلسفی برایش هستند . 2 – با توجه به نسبی بودن حقیقت و ارزشهای اخلاقی در مکتب لیبرالیسم ، آزادی در منطق آنها نامحدود می باشد اما در مکتب اسلام با توجه به وجود حقیقت و ارزش های مسلّم و ثابت ، آزادی محدود به حقیقت و ارزشهاست . 3 – حد آزادی در غرب را منافع مادی تشکیل می دهد امّا در منطق اسلام این حد و مرز بر اساس ارزشهای معنوی و الهی شکل می گیرد . 4 – آزادی در تفکر لیبرالیسم غربی باتکلیف منافات دارد لکن در اسلام آزادی آن روی سکه تکلیف است . در محفل دوستان بجز یاد تو نیست آزاده نباشد آنکه آزاد تو نیست دیوان امام « ره»
برزخ و حیات پس از مرگ
نویسنده:
فاطمه عرب
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
سخن این که : هدف از نگارش این پایان نامه ، تقویت اعتقادات مذهبی ، مراقبت ، پاک سازی و بهسازی در پرتو آن است ، مطالب این پایان نامه خلاصه وار و نشأت گرفته از آیات قرآن، روایات چهارده معصوم ( علیهم السلام)، گفتار محققین اسلام ، و داستانهای مذهبی و حقیقی است، در این نوشتار سعی شده از کتب معتبر و بسیار غنی در زمینه موضوع تحقیق استفاده شود و لذا نتایج بسیار خوبی هم عاید خوانندگان عزیز خواهد شد چرا که تقریباً خلاصه و مفید در مورد جایگاه مرگ و همچنین برزخ بحث شده است و به رویدادهای علم برزخ و زندگی برزخی پرداخته شده و در نهایت هم تأثیر اعتقاد به معاد و جایگاهی که اعتقاد به حیات پس از مرگ در زندگی فردی و اجتماعی دارد بیان شده است. بنابراین باید از آن بهره جست ، و با آینده نگری دقیق ، در پرتو گفتار نورانی قرآن و پیامبر ( ص) و امامان معصوم ( علیهم السلام ) ، خود را صاحب باغی از باغهای بهشت برزخی نمود ، امید آن که همه ما با مطالعه ی این پایان نامه ، به چنین احساس و مراقبتی نائل شویم . اینک اهم مطالب این پایان نامه را برشمرده و در مورد هر کدام به طور خلاصه توضیح می دهم . 1- تعریف لغوی و اصطلاحی برزخ و حقیقت مرگ : تعریف لغوی برزخ که همان حائل و حدفاصل بین دو چیز می باشد تعریف اصطلاحی برزخ هم فاصله بین مرگ تا قیامت می باشد و حقیقت مرگ هم دریافت کردن روح انسان توسط خداوند می باشد . 2- انواع مرگ ، علل ترس از مرگ از دیدگاه ماتریالیستها و الهیون . مرگ از نظر قرآن یا حقیقی است یا مشروط می باشد و علل ترس از مرگ هم می تواند مختلف باشد که عمده آن عدم اعتقاد و یقین به قیامت و معاد باشد و همچنین ماتریالیستها معتقدند که انسان با مرگ نیست و نابود می شود و از بین می رود اما الهیون معتقدند که انسان با مرگ نابود نمی شود و به حیات برزخی وارد می گردد . 3- حیات برزخی و شواهدی که دلالت بروجود حیات برزخی می کند . حیات برزخی که مربوط به روح انسان می باشد و انسان بعد از مرگ وارد آن می شود و تا قیامت در آن می ماند و به اعمالش در آن جا رسید گی می شود در این زمینه شواهد زیادی است که وجود برزخ را بعد از مرگ اثبات می کند. 4-تصویر برزخ در آیات وروایات : آیات و روایات زیادی در مورد برزخ آمده است و ما را به وجود عالم دیگری بعد از مردن آگاه می کند و علاوه بر آیات قرآن روایات زیادی از ائمه معصومین ( علیهم السلام ) درباره برزخ آمده است . 5- آثاری که اعتقاد به معاد و برزخ در زندگی فردی و اجتماعی دارد و شبهات وارده به برزخ و پاسخ به آن ها . اعتقاد به معاد و برزخ در زندگی فردی و اجتماعی ما تاثیرات فراوانی دارد و ما در مسائل مختلف از جمله مسائل اقتصادی ، نظامی و… نیازمند اعتقاد به حیات پس از مرگ می باشیم . خدای بزرگ را ، که همو اره از پرتو الطاف و عنایات بی کرانش بیش از میزان شایستگی ام، مرا بهره مند نموده است ، برتوفیق انجام این مهم شکر و سپاس می گویم . از او می خواهم به حق بندگان پاک و مقربان درگاهش قصدمان را خالص ، عملمان را صالح و نوشتارمان را نافع گرداند و آن را ذخیزه ای برای روز جزا سازد ، که او رحمان است و رحیم و دعای بندگان را مجیب .