جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 64
جایگاه و منزلت حضرت زهرا(س) از دیدگاه اهل سنت
نویسنده:
مهنازشعبان پور
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حو زه: ,
چکیده :
این رساله در سه بخش تنظیم شده است: بخش اول به یازده فصل تحت این عناوین تقسیم سده است: موقعیت و وضعیت خانوادگی حضرت زهرا ؛ ولادت حضرت زهرا؛نام های حضرت زهرا؛ تربیت آن حضرت: شعب ابی طالب؛ ازدواج حضرت زهرا؛ فرزندان حضرت زهرا؛ نقش اجتماعی و سیاسی حضرت؛ تسبیحات ؛ تهمت فراش حضرت علی مورد بررسی قرار گرفته است. بخش دوم شامل فضایل حضرت زهرا می باشد. فصل سوم به مبارزات سیاسی حضرت زهرا (ع) می پردازد.
تحلیل و بررسی صلح امام حسن علیه السلام
نویسنده:
محمد (مهدوی) مصدق
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
این پایان نامه شامل یک پیشگفتار و سه بخش است . در بخش اول شخصیت امام حسن (ع) و جناح مخالف بررسی می شود که این بخش شامل مباحثی است مثل از ولادت تا شهادت امام حسن (ع) بررسی شخصیت امام حسن (ع) در طول زندگانیشان بررسی و شناخت افکار و کردار جناح اموی از جمله ابوسفیان و معاویه .در بخش دوم صلح در مکتب اسلام بررسی شده است و در بخش پایانی به بررسی حوادث و اتفاقات از آغاز رو یا رویی با معاویه تا پایان جنگ و آغاز صلح می پردازد که این در بخش نویسنده ضمن بررسی کم و کیف لشگریان دو سپاه افکار و اندیشه های بعت کنندگان با امام حسن را بررسی می کند.
تحلیلی از قصص قرآن
نویسنده:
محمدتقی ملبوبی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
در این پایان نامه قصص قرآن مورد بررسی قرارگرفته و در آن موضوعات زیر مطرح شده است : مفهوم وتاریخچه پیدایش قصه، قصه و ریشه آن، دیدگاه علم ودین در زمینه قصه، قصه و عرب، قصه در قرآن، گسترده قصه، تحلیلی کلی از قصص قرآن و علل استفاده قرآن از قصه، اهداف قصص قرآنی، ویژگیهای قصص قرآنی،تفاوت قصه های قرآن و عهدین، راز تکرار در قصه های قرآن، احسن القصص، منابع قصص قرآن.
تحلیلی از زندگانی سیاسی - اجتماعی امام سجاد (ع)
نویسنده:
محمد حسن زاهدی توچائی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
هدف از این پژوهش، تحقیق و بررسی در زندگانی سیاسی اجتماعی امام سجاد (ع) به منظور زدودن برداشتهای غلطاز زندگانی آن حضرت و نیز از مساله تقیه است. زیرا در خصوص زندگانی حضرت سجاد (ع)، برداشتهای غلط و نسبتهای ناروایی وجود دارد که به موجب آن، آن حضرت را از هرگونه بعالیت اجتماعی، سیاسی و .... بدور دانسته، و در نتیجه از اثرات پربار اعمال و رفتار امام سجاد(ع) غفلت ورزیده اند و این برداشت ناصحیح از زندگانی حضرت سجاد (ع) در برداشت نادرست از مساله تقیه نیز بی تاثیر نبوده است. این نوشتار شامل سه بخش است که هر یک به نوبه خود فصلهایی رادربردارد. مباحث اصلی که هدف این نوشته را تامین می کند دربخش سوم آن منظور گردیده و دو بخش نخست، حکم مقدمه را دارند. بخش اول به بررسی وضع مردم در عصر امام سجاد(ع) می پردازد و مسایلی همچون جهل و نادانی در مردم ، فساد اخلاقی در جامعه، موضع گیری مردم دربرابر حکومتها و موضع گیری مردم دربرابر امیرالمومنین علی (ع) و امام سجاد را مطرح می کند . بخش دوم به بررسی وضع حکومتها درعصر امام سجاد اختصاص دارد و طی آن مسایلی چون سیاست حکومتها و موضع گیری حکومتها در برابر اهل بیت (ع) مورد کاوش قرار می گیرد. نگارنده، در بخش سوم ابتدا به مطرح ساختن راههایی که پیش روی امام سجاد قرار داشت پرداخته و سپس خود به داوری نشسته است و بابررسی هریک از آن راهها، بهترین و مناسب ترین آن را با توجه به وضعیت جامعه اسلامی در عصر امام سجاد (ع) معین نموده است. آنگاه در فصلی دیگر موضع حضرت سجاد (ع) رابرابر هریک از آن راهها جویا شده است و چون درپایان این فصل اثبات نموده است که آن حضرت (ع) در دوران امامت خویش سیاست تقیه را به شدت دنبال نموده و این امر ممکن بود این سوال را درذهن ایجاد کند که امام سجاد (ع) با اتخاذ چنین سیاستی چگونه مسؤولیت امامت خویش را ایفا می نمود، فصل بعدی رابه بیان آثار مثبت و پربار فعالیتهای آن حضرت (ع) اختصاص داده است .
روش برخورد ائمّه اطهار با منحرفین
نویسنده:
علی آقانوری
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
نوشتار حاضر که بر اساس مدارک معتبر فریقین تهیه شده، در حدّ خود، جایگاه اهل بیت(علیهم السلام)را در سرنوشت دینی و فرهنگی مسلمانان و نقش آن ها را در جلوگیری از انحراف و مبارزه با منحرفان ارائه کرده است. این رساله، به بررسی مواجهه امامان با منحرفان فکری و انحراف های عقیدتی، آن هم به طور مختصر و نه همه انحراف ها، پرداخته است و بررسی برخورد و مواجهه اهل بیت با دشمنان سیاسی و خلفای جور و انحراف های سیاسی و همچنین نقش امامان در معرّفی فقه ناب اسلامی و مبارزه با انحراف های فقهی، بویژه مذاهب اربعه، در شأن و طاقت این نوشتار نیست.
بررسی تحلیلی خطبه های پیام آور کربلا (عقیله بنی هاشم زینب(سلام الله علیها
نویسنده:
زهرا حجتی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
این رساله در ‎۶ فصل تنظیم شده است. فصل شامل نکاتی درباره تحقیق و زندگانی حضرت زینت(س) است.فصل دوم اسناد خطبه های حضرت زینب و بررسی از نظر رجالی و روایی است. فصل سوم خطبه های حضرت زینب و اختلاف نسخ را آورده است. فصل چهارم به بررسی و تحلیل خطبه کوفه می پردازد.فصل پنجم به تحلیل خطبه شام می پردازد. عنوان فصل ششم تحلیل از احتجاج به ابن زیاد نام دارد
 پژوهشی پیرامون نهاد وکالت در عصر ائمّه(علیهم السلام)
نویسنده:
محمّدرضا جبّاری
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسای حوزه: ,
چکیده :
نهاد وکالت در عصر امامان(علیهم السلام) مبحثی است که تحقیق درباره ابعاد گوناگون آن ضرورت دارد. این عنوان بر مجموعه فعّالیت های مخفیانه ای اطلاق می شود که از عصر امام صادق(علیه السلام) آغاز شد و تا انتهای دوران غیبت صغری به طور مداوم و مستمر، همراه با افت و خیزهایی به کار خود ادامه داد، و با شروع دوران غیبت کبری نیز به شکل دیگری استمرار یافت. «نهاد وکالت»، دارای نظم و انسجام و هماهنگی، و تحت فرماندهی و نظارت مستقیم امامان(علیهم السلام) بوده است و اعضای این نهاد، «وکیلان امامان(علیهم السلام)» بوده اند که با توجّه به شایستگی ها و وجود شرایط لازم در آنان، از سوی امامان(علیهم السلام)انتخاب و به سوی محلّ مأموریت خویش گسیل شده، وظایف محوّل را به انجام می رساندند. پیدایی این نهاد، معلول علل و اسباب خاصّی بوده که زمینه های روی آوری امامان(علیهم السلام)به آن و استمرار فعّالیتش را فراهم ساخت; اگرچه با توجّه به شدّت و ضعف اوضاع مقتضی، فعّالیت این نهاد از جهت کمّی و کیفی متفاوت بوده است. همچنین وظایف این نهاد و ویژگی های آن، محدوده فعّالیت آن، شرایط لازم برای اعضای این نهاد، یعنی وکیلان امامان(علیهم السلام)، و بر شماری آنان و معرّفی ویژگی های هر یک (در حدّ گنجایش این رساله)، و بررسی ادّعاهای دروغین درباره وکالت و بابیّت امامان(علیهم السلام) و پدیدار شدن خیانت و فساد در برخی از اعضای این نهاد و کیفیت ارتباط وکیلان با امامان(علیهم السلام)و روابط آن ها با یک دیگر و کیفیت تعامل آنان و حکومت عبّاسی و یک سلسله مباحث یگر، از جمله مسائلی هستند که در این رساله، به حول و قوّه الهی، درباره آن ها بحث و بررسی صورت گرفته است. در این کار تحقیقی، سعی بر آن بوده است تا تمام منابع، اعمّ از منابع اولّیه و غیر آن ها تا مطالعات تحقیقی عصر حاضر، تا آن مقدار که در دسترس بوده، بررسی و مداقّه شود. از آن جا که در این مبحث، سر و کار فراوانی با وکیلان امامان(علیهم السلام) و شرح حال آن ها داریم، در ابتدای کار، به نخستین آثار رجال شیعی، نظیر رجال و فهرست مرحوم شیخ طوسی و رجال نجاشی و رجال کشّی (اختیار معرفة الرجال شیخ طوسی)، سپس به منابع متأخّر رجالی همچون خلاصة الاقوال علاّمه حلّی و رجال ابن داوود و تنقیح المقال مرحوم علاّمه مامقانی و معجم رجال الحدیث مرحوم آیت الله خویی و قاموس الرجال مرحوم تستری و برخی دیگر از منابع رجالی و تراجم شیعه مراجعه شد، و اسامی و ویژگی های تمام کسانی که به وکالت آن ها تصریح شده بود یا احتمال وکالت آن ها وجود داشت، استخراج شد، و افزون بر این منابع، تحقیقات انجام گرفته در تاریخ امامان(علیهم السلام)که به نحوی، به مسأله نهاد وکالت اشاره کرده بودند نیز مورد استفاده قرار گرفت. در تمام این تلاش ها، هدف نویسنده، کشف حلقات مفقوده در ابعاد گوناگون تاریخ امامان(علیهم السلام)بوده است.
تاریخ صدر اسلام در پیشدید امام "قدس سره الشریف"
نویسنده:
صادق آئینه وند
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
تاریخ سیاسی ائمه هدی: از عصر امام سجاد (ع) تا امام عسگری (ع)
نویسنده:
صادق آئینه وند
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
برخی از فعالیتهای طبی در جزیره العرب پیش از اسلام
نویسنده:
صادق آئینه وند,جمال رزمجو
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
  • تعداد رکورد ها : 64