جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 67
 نقش حضرت خدیجه ( س) در تاریخ اسلام
نویسنده:
زهرا برهانی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسای حوزه: ,
چکیده :
موضوع این تحقیق درباره ی نقش حضرت خدیجه ( س) در تاریخ اسلام است و آشنایی با چهره ای مؤثر در پیشبرد اهداف اسلام و نحوه ی کمک و یاری حضرت خدیجه ( س) به اسلام و بررسی ابعاد شخصیتی ، اقتصادی، سیاسی این بانو و تأثیر آن در پیشبرد اهداف اسلام در آن زمان و نشان دادن یک الگوی زن کامل از تمام جهات و تأثیر شگفت آور او در تاریخ اسلام از اهداف این تحقیق می باشد در این تحقیق روش جمع آوری مطالب به صورت کتابخانه ای بوده است و برای جمع آوری اطلاعات به کتاب های متعدد مراجعه و از مطالب مورد نیاز استفاده شده است. در این تحقیق از بانویی سخن به میان آمده که نخستین زن مسلمان، نخستین همسر پیامبر اسلام(ص) و از هر جهت مظهر کمالات انسانی و ایثار و مقاومت بود، همسری خردمند، مدبر و مهربان، مادر آزموده و فضیلت پرور، مجاهدی مقاوم و صبور، ایثارگری مخلص و بی نظیر ، راست قامتی با عزت و نستوه یعنی مادر زهرای اطهر(س) حضرت خدیجه کبری(س) که براستی زندگی سراسر درخشان او، عالیترین الگو برای زنان با شخصیت است. گر چه سخن گفتن پیرامون بانویی چون خدیجه ( س) کار ساده ای نیست، و نمی توان با این قلم های سر ناتوان و درمانده، پیرامون چنین بانوی با هظمتی، قلم زد ولی به عنوان اینکه : آب دریا را اگر نتوان کشید هم به قدر تشنگی باید چشید امیدوارم در این تحقیق دست کم ، نموداری کم رنگ از چهره ی تابناک آن بانوی عظمی را ترسیم کرده باشم در این تحقیق سعی شده که مطالب جامع و مفیدی ارائه شود. برای اینکه با بصیرت به مطالعه ی این تحقیق بپردازید ، یادآوری این نکته در این جا لازم است که : حضرت خدیجه(س) با مقاسیه ی آغاز و پایان زندگیش، به راستی بانویی تکرار ناپذیر و نابغه بود و در همه ی تاریخ بانویی جز دخترش حضرت زهرا(س) سراغ نداریم که در کوران های شدید حوادث ، با ایثار و مقاومت و استقامتی عجیب، همچون خدیجه(س) به میدان زندگی وارد ش.د و همه ی هستی خود را بر طبق اخلاص نهاده و فدای حق کند و سخاوتمندانه با شهامتی وصف ناپذیر به دفاع از حق بپردازد. به امید آنکه همه ی قشرهای جامعه به ویژه بانوان در همه ی مراحل زندگی، شیوه ی زندگی پر فراز و نشیب و پر محتوای حضرت خدیجه(س) را الگوی خود ساخته ، تا بتوانند لذت انسانیت را آن گونه که هست بپشند و آن را با هیچ چیز دیگر عوض ننمایند. در این تحقیق به این سؤال پاسخ داده خواهد شد که نقش حضرت خدیجه(س) در پیشبرد اهداف اسلام و شیوه ی عملکرد ایشان در برخورد با حوادث آن روز چگونه بوده است. واژه های کلیدی این تحقیق عبارتند از: 1- حضرت محمد(ص) 2- حضرت خدیجه(س) 3- نقش 4- تاریخ 5- اسلام 6- اخلاص 7- ازدواج 8- ملاک 9- قالب 10- معیار.
 سیره عبادی پیامبر ( ص)
نویسنده:
فائزه عباسی مزار
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسای حوزه: ,
چکیده :
با بررسی ابعاد گوناگون زندگی پیامبر گرامی ( صلی ا... علیه و آله) و با توجه به کمال، جامعیت و جهان شمولی دین اسلام، می توان ادعا کرد: اگر کسانی در زندگی خود به دنبال الگویی مطمئن باشند، نمی توانند الگویی مناسب تر از پیامبر اعظم صلی ا... علیه و آله برای زندگی خود بیابند. این الگو می تواند ما را برای دست یابی به حیات طیبه در رفتارهای فردی و اجتماعی رهنمون شود و الگوی تربیتی بی بدیلی به شمار آید. از ویژگی های دین اسلام، که به عنوان منبع و سرچشمه اساسی تربیت نبوی به شمار می آید، این است که چون از جانب خداوند متعال آمده، با فطرت بشری کاملاً سازگاری دارد، به گونه ای که هیچ یک از دستورات اسلام در تعارض با خواسته های فطری و درونی بشر نیست؛ چرا که هر فطرت پاک و دست نخورده ای جویای حقیقت است. بنابراین، پیامبر اعظم ( صلی ا... علیه و آله) در فرآیند تربیتی خود، نه تنها مسیری بیراهه نمی پیماید، بلکه افراد را در مسیری قرار می دهد که در سمت و سوی حقیقت بشری می رسند و بی درنگ آن را می پذیرند از جمله سیرت ها و الگوهای پیامبر اعظم صلی ا... علیه و آله نیز « سیره عبادی» ایشان است. یاد خدا را در هر حال و موقعیت توصیه می فرمود، روزی در ضمن سخنان به یاران خود فرمود: کسی که دوست دارد مقام خود را نزد خداوند بداند به مقام و منزلت خدا در نزد خود بنگرد. خداوند بنده ی خود را در آن مقامی قرار می دهد که بنده خدای خود را در نزد خود قرار داده است. هدف از این تحقیق آن است که نمونه ای از سیره عبادی آن حضرت بیان شود تا مختصر آشنایی از سیره و سنت آن حضرت پیدا کرده باشیم و دور نمایی باشد از آن همه عشق و علاقه آن حضرت برای سخن گفتن با حضرت دوست. در این پژوهش بسیار تلاش شده است تا حد امکان از مطالبی صحیح و از منابع دست اول استفاده شود و چون این تحقیق تاریخی است بیشتر سعی شده تا از منابع تاریخی استفاده شود و در حد توان مجموعه ای جمع آوری شود که مسائل کلی مربوط به عبادت آن حضرت را بیان نمایم. اما مهم ترین انگیزه ای که باعث انتخاب این موضوع شد، نامگذاری سال 85 با عنوان سال پیامبر اعظم ( صلی ا... علیه و آله) از جانب مقام معظم رهبری بود و این خود بهانه ای بود برای قدم نهادن در این عرصه وسیع و آشنا شدن با سیره عبادی آن بزرگوار و آن گوهر یگانه خلقت برای رسیدن به قرب الهی. نویسندگان زیادی در این زمینه پژوهش هایی انجام داده اند و کتاب هایی تألیف نموده اند که قابل اهمیت می باشد. از جمله منابع دست اول کتاب زندگانی محمد(ص) تصویر جمال خدا نویسنده: ابن هشام، سید هاشم رسولی و ترجمه: سیده النبویه ج (1) می باشد و نیز کتاب سیره و سخن پیامبر اعظم(ص) نویسنده: دکتر علی هرندی می باشد. همچنین تحقیقات و مقالات زیادی هم در این زمینه نوشته شده است اما کتاب مدون و جامعی که این موضوع را به صورت کامل بیان کرده باشد کمتر مشاهده می شود که امیدوارم این مختصر نوشته بتواند رضایت خاطر خوانندگان را جلب نماید. واژگان کلیدی 1 – سیرت: به معنای طریقه، روش، خو، ترتیب و انضمام است. 2 – عبادت: اظهار ذلت، عالی ترین نوع تذلل و کرنش در برابر خداوند است. 3 – عابد: کسی که زیاد عبادت می کند و در این راه متحمل سختی هم می شود . 4 – دعا: در خواست حاجت از خدا، نیایش، مدح، ثنا، درود، سلام . 5 – موقف: جای وقوف و ماندن.
 شیعه در زمان امام صادق ( ع)
نویسنده:
زهره احمدپور
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسای حوزه: ,
چکیده :
واژه ی مقدس و مبارک ( شیعه) که در آیات نورانی قرآن و در کلمات درّ بارپیامبر اسلام و ائمه معصومین ( علیهم السلام) به کاررفته نام مذهب پیروان مکتب اهل بیت است . به جرات می توان گفت که شناخت اسلام ودرک مفاهیم اسلامی با شناسایی تاریخ اسلام خصوصا سیره پیامبر و ائمه معصومین ( علیهم السلام ) و بررسی تاریخ شیعه ارتباطی تنگا تنگ دارد و این موضوع در طول قرون گذشته در مراکز علمی ، توسط علماء ودانشمندان شیعه مورد توجه و اهتمام جدی بوده است ودر روزگار کنونی اهمیت افزون تری یافته است زیرا برای یک دانش پژوه علاوه بر اطلاعات تحقیقی و عمیق نسبت به تاریخ اسلام به بحث های استدلالی و تخصصی پیرامن شیعه و چگونگی پیدایش ان و شبهاتی که از طرف مخالفان این مکتب مطرح می شود و نیز داشتن پاسخ های آن لازم و ضروری است . لذا در راستای این رسالت اثر حاضر تحت عنوان ( شیعه در زمان امام صادق( علیه السلام) نگارش یافته است چون بهترین و ماندگارترین ایامی که شیعه در طول تاریخ ائمه معصومین ( علیها السلام) به خود دیده همین دوران امام صادق ( علیه السلام) است . عصر آن حضرت یک عصر منحصر به فرد و زمان نهضتهای سیاسی و انقلابهای فکری است و به این علت که بسیاری از این نهضتها اسلام را تهدید می کردند یکی از ابعاد و مسائل مهم دوران حضرت صادق ( علیه السلام ) به شمار می روند . واژگان کلیدی : شیعه ، تشیع، امام جعفر صادق ( علیه السلام) ، امامیه ، شیعه جعفری
 شاخصه های تربیتی زندگی حضرت زهرا ( س)
نویسنده:
زهرا زمین کشت
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسای حوزه: ,
چکیده :
در این مجموعه، شاخصه های تربیتی زندگی حضرت زهرا- سلام الله علیها- مورد پژوهش قرار گرفته است. بررسی و شرح زندگی بانوی بزرگ اسلام، موضوعی نیست که در یک کتاب یا رساله بگنجد و یا از عهده ی کسی برآید . حقیقت وارزش وجود ی آن بزرگوار را کسی جز خدای متعال و اولیاء خاص او– صلوات الله علیهم – نمی داند. امّا در عین حال شناخت او و برگرفتن از هدایت ایشان در حدّ امکان، وظیفه ایست که سخت به آن نیازمندیم. حضرت زهرا - سلام الله علیها- اگرچه در سنین جوانی به خانه ی شوهر رفت وبا مشکلات اقتصادی زیادی مواجه بود ولی با مدیریت صحیح به امور خانه داری پرداخت وتمام کمبودها وکاستی ها را باصفای درونی جبران ومحیطی گرم وبا صفا را برای اعضای خانواده بوجود آوردوفرزندانی بی نظیررا دردامان خود پروراند. لذا زندگانی حضرت علی(ع)وفاطمه(س)،نمونه ی کاملی از یک خانواده ی ایده آل است که در آن نهایت همکاری به چشم می خورد. و کارها بر اساس روحیّات وتوانائی افراد تقسیم شده است. یکی از وظایف سنگین حضرت زهرا - سلام الله علیها- بوجود آوردن محیطی مناسب ،برای تربیت کودکان خویش بود. روش تربیتی واخلاقی حضرت زهرا- سلام الله علیها- بهترین روش برای ساختن نسلی پاک وسعادتمند است. از این رو جا دارد که پیروان آن حضرت با بکار بستن این نکات، در تربیت نسلی پاک وبرجسته همّت نموده و سعادت دنیا وآخرت فرزندان خویش را بیمه نماند. پاره ای ازاین شیوه ها عبارتند از: نام گذاری کودک،محبّت وعاطفه ی مادری، برنامه ریزی، ورزش وبازی، عدالت ،مراعات نظم وحقوق دیگران و ... . فاطمه- سلام الله علیها- در زمینه ی شوهرداری نیز نکات ظریفی را رعایت می کرد که مطالعه ی این ظرافت ها می تواند برای بانوان مفید بوده وکانون خانواده را گرم نماید. این نکات عبارتند از: تفاهم وتوافق اخلاقی، رعایت حقوق وحرمت همتای زندگی، همدلی وهمراهی با همسر،احترام به شخصیّت همسر، رازداری و ... . از جمله الگوهای تربیتی دیگری که درزندگی حضرت به چشم می خورد، عبارتند از: راستگویی، صبر و بردباری، عرفان و معنویت، احترام به والدین، ساده زیستی و وارستگی از دنیا که در تمام شؤون زندگی حضرت سایه افکنده بود. از جمله : در ازدواج ،مهریه ،جهیزیه همچنین در خطبه ها وسخنرانی ها ووصیّت نامه های ایشان نیز نکات قابل تأمّلی نهفته است. از مجموع مباحث نتیجه گرفته می شود که حضرت زهرا - سلام الله علیها- تنها زن معصومی است که نقش رهبری داشت وبه عنوان « اسوه» و«حجّت» برای مردم مطرح بود 0 اگر چه عمر آن حضرت کوتاه بود، ولی در مجموع خطوط کلّی را برای زنان ترسیم نمود. همچنین یکایک واژه های سخنان حضرت ،شیوه های شیرین زندگی و الگوی اطمینان بخش سعادت وکمال را به همگان ارائه می دهد. امّا آنچه مهم به نظر می رسد این است که در عمل پیروآن حضرت باشیم.
 سیره ی اخلاقی- خانوادگی پیامبر ( ص)
نویسنده:
عفت سدیدی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسای حوزه: ,
چکیده :
موضوع تحقیقی که در پیش رو دارید « سیره ی اخلاقی–خانوادگی پیامبر(ص)»می باشد. یکی از ویژگی های همه ی انسان ها به ویژه در دوران کودکی و نوجوانی«الگوپذیری»می باشد و نکته قابل توجه این که در دوران کودکی و نوجانی فرد به دنبال الگو می گردد تا بتواند گفتار و رفتار وی را سرمش گفتار و رفتار خود قرار دهد. از این رو یکی از مؤثرترین روش های تربیت در همه ی ابعاد به ویژه تربیت دینی، روش و منش تربیتی عملی و الگویی است. چه بسیارند افرادی که ایمان و باور مذهبی خود را مدیون و مرهون والدین یا معلمان و اساتیدی می دانند که دین را نه از زبان بلکه از عمل آن ها آموخته اند و این نقش الگویی منجر به تعمیق باورهای دینی آن ها شده است. اگر چه مسئولیت تربیت دینی و اخلاقی نسل جوان تنها بر عهده ی نظام آموزشی نیست و نهادخانواده و جامعه نیز بزرگ ترین مسئولیت را نسبت به این مهم دارند. اما اگر متولیان تعلیم و تربیت در ایفای رسالت مهم خویش کوتاهی کنند، خسارت جبران ناپذیری متوجه جامعه و نسل های آینده خواهد شد. با توجه به اینکه جهت گیری تربیتی سیره ی پیامبراکرم این است که انسان چنان تربیت شود که واجد همه ی صفات کمالی باشد و تا انسان حرّ نشود، کمالات الهی در او متجلی نمی گردد در تربیت نبوی هدف آن است که انسان از بندهای غیر الهی آزاد شود و با زدودن رنگ همه ی تعلقات از او، رنگ فطرت الهی اش ظاهر گردد. همچنین کلید واژه های این تحقیق عبارتند از: سیره، اخلاق، خانواده.
 جریان شناسی نفاق بعد از حکومت پیامبر ( ص) تا حکومت امام علی ( ع)
نویسنده:
فاطمه دهقانی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسای حوزه: ,
چکیده :
نفاق در عرف قرآن اظهار ایمان و پنهان داشتن کفر باطنی است. ضرورت شناخت نفاق و منافق، بیش تر از ضرورت شناخت دشمن است چرا که جهت گیری و جبهه گیری دشمن آشکار و جبهه گیری منافق مخفی می باشد؛ به همین دلیل قادر است ضربات مهلکی بر پیکره ی اجتماع وارد آورد. نفاق دارای گونه های مختلف می باشد که علل و انگیزه هایی باعث ایجاد این معضل می شود. نفاق، موضوع تازه ای نیست که در عصر امروز به وجود آمده باشد بلکه از صدر اسلام-پیش از هجرت پیامبر(ص) به مدینه- شکل گرفته است. دراین میان یهود نقش زیادی در تشکیل مثلث شوم نفاق(مشرکان مکه، قدرت طلبان مکه و مدینه) دارد و سعی می کند از این طریق ضربات مهلکی بر اسلام وارد آورد. از این سه گروه تنها یک گروه توانست با مخفی نگه داشتن ماهیت خود تا رأس هرم قدرت پیش رود و برای رسیدن به این مهم بارها اقداماتی بر ضد اسلام و پیامبر(ص) انجام دادند که از مهم ترین فعالیت آن ها پی ریزی صحیفه ی ملعونه اول در مکه و صحفیه ی ملعونه ی دوم در مدینه پیش از بازگشت از حجه الوداع می باشد. با نفوذ منافقین در سازمان حکومتی پیامبر(ص) و عملکرد آن هابر خلاف احکام الهی سنت پیامبر(ص) اثراتی سوء دامنگیر جامعه ی مسلمین شد که تا امروز هم ادامه دارد که برخی از آنها از این قرار است: غصب خلافت و کنار زدن علی(ع) و کتمان فضیلت او، غصب حقوق اقتصادی اهل بیت(ع)، گذاشته شدن بدعت هایی در دین و به فراموشی سپردن سنت حقیقی پیامبر(ص)، رواج فساد و محروم کردن جامعه ی اسلامی از چشیدن طعم شیرین عدالت که در سایه ی حکومت اوصیای پیامبر(ص) امکان پذیر است. امید است که با شناخت نسبت به این مسأله(جریان نفاق)و ریشه کن کردن آن همچنان پیرو ولایت بمانیم و نگذاریم حوادث تلخ گذشته تکرار شود. (ان شاء الله) همچنین کلید واژه های این تحقیق عبارتند از: نفاق، جریان شناسی، حکومت، پیامبر، سقیفه، فدک، بدعت، خلافت و .... .
 رواها و نارواها در زندگی اولیاء
نویسنده:
سمیّه ایماندوست
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
رواها و نارواها در زندگی اولیاء، عنوان نوشته ای است که پیش رو دارید، آن چه که طی این رساله به آن پرداخته شده است، نشان دادن چهره ی واقعی اسلام است، دینی که کامل است و با ارائه ی تعلیمات صحیح و زندگی بخش، انسان کامل می سازد. به دلیل ضعف شناختی که در افراد در مورد دین اسلام وجود دارد و نیز به علت نیاز گروهی دیگر از افراد که در پی یافتن سؤالات متعدد خود پیرامون زندگی دینی و اسلام هستند، و عوامل دیگری چون حفظ حریم دین از هجوم خرافات و عقاید باطله، معرفی چهره های گمنام اما نمونه و برتر و .. بر آن شدیم تا در جایگاهی به تحقیق بپردازیم که پیشینه ی چندان طولانی ندارد و فقط مدت کوتاهی از تألیف کتب و رساله در این زمینه می گذرد. با در نظر گرفتن اهداف فوق به بررسی کتب زندگانی و شرح حال علماء و عرفای بزرگ معاصر پرداخته و در حد وسع و توان، مطالبی در خصوص رفتار اولیاءالله در مواردی هم چون، نماز، عبادت، رفتار با خانواده و مردم، علاقه به اهل بیت و خاندان نبی مکرم اسلام ( ص) جمع آوری و در این مجموعه به صورت حکایات کوتاه و پندهایی شیرین تدوین گردیده است. به طور کل در این تحقیق، در پی پاسخ دادن به این سؤال هستیم که آیا رویکرد دینی داشتن به ابعاد مختلف زندگی، اعم از بعد اجتماعی و فرهنگی و سیاسی و ... تأثیر در تکامل روحی انسان دارد یا خیر؟ و به عبارت دیگر انسان های عارف و تربیت شدگان واقعی اسلام به چه وسیله ای به مقامات عالیه دست پیدا کرده اند؟ آیا می شود فرد، دیندار نباشد اما کامل شود.؟ در این مجموعه به گونه ای عمل شده است که خواننده با مطالعه ی آن، خود به پاسخ سؤالات فوق پی می برد و بر مسیر واقعی معرفت و تکامل واقف می گردد. به راستی که طریق مردان خدا راه دیگری است، آنان با پیمودن مسیر الهی و دینی، به سر منزل مقصود رسیده اند و نه از طریق ریاضت نابجا و رهبانیت و سحر و ... . دین اسلام راهی روشن است و هیچ ابهامی در تربیت آن وجود ندارد، گواه این سخن، رواها و نارواهایی است که در زندگی اولیاءالله به طور جدی عمل و رعایت می شود، و این نوشته حول محور آن تهیه شده است. و طی آن خواننده با واژه هایی از قبیل سیر و سلوک، عرفان، اخلاق، عارف، سالک و ... به معنای واقعی آشنا می شود. اگرچه در این مجال مختصر، موضوع مورد بحث به حد کافی گسترده نشده است، اما امید است در فرصت های بعدی، ابعاد دیگری از رواها و نارواها در زندگی اولیاء مورد بررسی و تحقیق قرار گیرد.
 زندگانی پیامبر ( ص) قبل و بعد از بعثت
نویسنده:
اکرم خاکشور
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسای حوزه: ,
چکیده :
بدون شک عشق و ارادت به پیامبر عظیم الشان اسلام مسلمانان را بر آن داشت تا از همان ابتدا در مورد تاریخ زندگی آن حضرت کتب و آثار زیادی تالیف کنند. پس هر یک از دیدگاه خود به بیان مطلب پرداختند. موضوع این تحقیق تاریخ زندگانی پیامبر ( ص) قبل و بعد از بعثت می باشد که در ابتدا نگاهی به دوران جاهلیت انداخته ضمن بیان موقعیت جغرافیایی عربستان افکار ، عقاید و آداب رسوم اعراب جاهلی را مورد بررسی قرار می دهد. سپس در مبحث ولادت تا بعثت، حوادث دوران کودکی ، نوجوانی و جوانی آن حضرت را شرح می دهد. در ادامه به وقایع بعثت و چگونگی آن پرداخته و رخدادهای زمان بعثت تا هجرت را بیان می کند. در انتها مساله ی هجرت و اقدامات پیامبر ( ص) در مدینه از از نظر گذرانده تا جایی که به رحلت آن حضرت خاتمه پیدا می کند. این یک تحقیق تاریخی است که جمع آوری اطلاعات به روش کتابخانه ای و با استفاده از فیش برداری صورت گرفته است. امید است این نوشته اندک در پیشگاه مقدس حضرت خاتم الانبیاء مقبول و برطبع صاحب نظران مطبوع افتد. واژگان کلیدی: تاریخ- پیامبر ( ص)- جاهلیت- بعثت- هجرت- غزوه.
 حضرت فاطمه ( س) و دفاع از ولایت
نویسنده:
طیبه امیراحمدی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسای حوزه: ,
چکیده :
حضرت فاطمه ( علیها السلام) فرزند محمد ( صلی الله علیه و آله) سالار پیام آوران و فرستادگان الهی، و مادری شریف و فداکار چون خدیجه ( سلام الله علیها) که تمام ثروت و دارایی خویش را در راه پیشرفت و استواری اسلام هزینه کرد، می باشد. حضرت فاطمه، در روز جمعه، بیستم ماه جمادی الثانی، سال پنجم بعثت متولد شده، فاطمه ( سلام الله علیها) نزد پروردگار نُه نام دارد که از جمله آن ها صدیقه، مبارکه، طاهره و ... می باشند. و آن حضرت به القاب و کنیه ها خوانده می شود که معروف ترین لقب ایشان، زهرا، و از کنیه ها، اُمِّ ابیها و اُم الائمه می باشند. از فضائل بی شمار آن حضرت می توان به طینت بهشتی او، عصمت، علم و آگاهی ، سروری زنان عالم و مقام و منزلت او در قیامت اشاره کرد. روایات فراوان علاقه ی شدید پیامبر ( صلی الله علیه و آله) به حضرت فاطمه ( علیها السلام) را بیان نموده است، چنانکه در بعضی پیامبر آن حضرت را پاره تن و نور چشم خود معرفی کرده است. زیباترین جلوه های ایثارگری فاطمه ( علیها السلام) در دفاع از ولایت عبارتند از: 1- همراهی علی ( علیه السلام) برای باز ستاندن حق او 2- سپر قرار دادن خود به منظور حفاظت از امام 3- بیعت نکردن با خلیفه اول 4- خواندن خطبه های آتشین در دفاع از حضرت علی ( علیه السلام) 5- انتقاد شدید از زنان مهاجر و انصار 6- وصیت نامه سیاسی.. این رساله به بررسی نقش حضرت فاطمه ( علیها السلام) در دفاع از ولایت پرداخته است. اهمیت این تحقیق از آن جهت است که: تلاش حضرت زهرا ( علیها السلام) و مبارزات پی گیر او در دفاع از ولایت و تحمل رنج ها و مصائب در این راه را مورد توجه قرار می دهد و به زنان می آموزد که می توانند در حوادث و شرایط دشوار جامعه نقش تعیین کننده و حماسه ساز داشته باشند. در تدوین این رساله از کتاب های تاریخی مانند: تاریخ الخمیس، الاصابه، تاریخ یعقوبی وکتب روایی مثل: بحار الانوار و سیره ابن هشام استفاده شده و از یک سایت مذهبی نیز مطالبی چند جمع آوری شده است. هدف: این تحقیق بر آن است تا با معرفی شخصیت بزرگی همچون فاطمه ( علیها السلام) به زنان یادآوری کند که می توانند با خودباوری و با توکل بر خدا در مسیر رشد و تعالی جامعه شان گام بردارند. و در این راه بر مردان مقدم باشند. دفاع، فاطمه و ولایت از جمله واژگان کلیدی به کار رفته در این نوشته می باشد.
 تاریخ زندگی پیامبر اکرم ( ص) قبل و بعد از بعثت
نویسنده:
ریحانه راهپیما
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسای حوزه: ,
چکیده :
عربستان در جنوب غربی قاره ی آسیا قرار دارد و سرزمین خشک و بی آب و علفی است. حضرت محمّد(ص) که نسب شریف ایشان به حضرت اسماعیل فرزند ابراهیم می رسد در این سرزمین متولّد شدند. ایشان در سال عام الفیل متولّد شدند و دوران کودکی خود را در کنار دایه ی مهربان خود حلیمه گذراندند و پس از آن در کنار عبدالمطلب و ابوطالب زندگی کردند، دوران جوانی ایشان نیز به سرعت سپری شد تا این که در سن 23 سالگی با خدیجه ازدواج کردند. پیامبر اکرم(ص) در سن چهل سالگی در غار حرا به رسالت مبعوث شدند و پس از آن وظیفه خطیر رسالت و راهنمایی مردم به عهده ایشان قرار گرفت با مبعوث شدن پیامبر(ص) به رسالت و قرار گرفتن ایشان در مقابل کفار و ثروتمندان قریش، آن ها نیز دست به کار شدند و با حربه هایی چون محاصره اقتصادی، تطمیع و تهدید، آزار و اذّیت، شکنجه خواستند جلوی تبلیغ پیامبر(ص) را بگیرند ؛ اما با هجرت پیامبر از مکّه به مدینه تا حدّ زیادی جلوی آن ها گرفته شد و فرصتی مناسب برای گسترش دین اسلام و جهانی کردن این دین مقدس پدید آمد گرچه ایشان در تمامی مدّتی که در شهر مدینه بودند لحظه ای آرامش نداشتند و همواره از طرف دشمنان مورد تهدید قرار می گرفتند و جنگ های خارجی و اختلافات داخلی مانع از بوجود آمدن فضای امن و آرام جهت ترویج دین اسلام می شد، امّا با عنایت خاص خداوند و تلاش های شبانه روزی و بی وقفه پیامبراکرم ( ص) دین اسلام جهانی شد. کلید واژه های این تحقیق عبارتند از: سیره، بعثت، هجرت، معراج، پیغمبر،وحی.
  • تعداد رکورد ها : 67