جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
آثار و پیامدهای فردی و اجتماعی روزه
نویسنده:
ام البنین نیک پرور گوجه
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
در این رساله سعی شده است چهره واقعی روزه را به افراد بشناساند و بفهماند که روزه فقط تحمل گرسنگی و تشنگی و ... و محروم ماندن از یک سری لذات ظاهری نیست. بلکه آثار و فواید بسیار زیادی برای انسان دارد. و به همه ی جنبه های روزه و آثار آن بر روی تمامی ابعاد زندگی یک فرد از جنبه های فردی و اجتماعی گرفته تا جنبه روحانی و اخروی و ... پرداخته شده و مورد بررسی قرار گیرد. برای جمع آوری اطلاعات از منابع مرجع، کتب اعتقادی، اخلاقی و فروع دین و ... استفاده شده است. روزه ( صوم): امساک از خوردن و آشامیدن است از سحر تا شام. روزه مخصوصا روزه ماه مبارک رمضان آثار و برکات بسیاری برای انسان دارد. مهم ترین اثر روزه تقوا است. خودداری از گناه در ماه رمضان باعث می شود فرد روحیه تقوا را کسب کند. روزه گرفتن غرائز و شهوات را تعدیل کرده و نفس طغیانگری و سرکشی را در افراد سرکوب می کند. از دیگر آثار تربیتی روزه این است که روحیه صبر و شکیبایی و پایداری را در افراد بالا برده، و اراده را قوی و محکم می کند. همچنین روزه باعث تقویت عزت نفس، آزادگی و فروتنی و تواضع در انسان شده و وجدان و حس امانتداری را در افراد روزه دار تقویت می کند. با این همه آثاری که ذکر شد می توان گفت روزه عاملی است برای بازسازی معنوی فر د و وسیله ای برای بازداری از گناه و راندن شیطان، و زمینه ای برای تقرب به خداوند. خداوند نسبت به روزه داران لطف بی دریغ دارد: تا زمانی که روزه هستند و مرتکب گناهی نشده اند خواب و نفس آنها عبادت محسوب می شود و دعایشان مستجاب می گردد. و خداوند و ملائکه اش برای روزه دار دعا و استغفار می کنند. روزه، سپر آتش جهنم است،و جهنم بر روزه داران حرام است، و روزه دار واقعی آمرزیده شده و به بهشت می رود روزه علاوه بر آثار تربیتی و اخروی، آثار مادی و اجتماعی نیز دارد. روزه، روح قناعت را در فرد تقویت می کندو این موضوع سبب کاهش هزینه زندگی افراد می شود و وضعیت اقتصادی او را بهبود می بخشد. روزه در بین افراد اجتماع تساوی برقرار کرده و باعث می شود اغنیا هم مانند فقیران طعم گرسنگی را بچشند و حس ترحمشان نسبت به آنها تحریک شود و بیشتر به مستمندان انفاق نمایند. در کنار حاکم شدن روح سخاوتمندی و عاطفه در اجتماع ماه مبارک رمضان ارمغان دیگری هم برای اجتماع دارد و آن این است که در ماه رمضان آمار گناه و جرم و جنایت بسیار پایین می آید و امین اجتماعی بالا می رود. فواید روزه فقط در این موارد خلاصه نمی شود بل که روزه برای جسم و بدن ما نیز مفید است. و اثرات بهداشت و پزشکی آن بسیار زیاد است و ضامن سلامت بدن است.
 شیعه در دوران حکومت قاجاریه در ایران
نویسنده:
مریم احمدی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
وضعیت شیعیان در زمان ائمه و ظلم و ستم حاکمان بر مردم و همچنین راه حلهایی که امامان برای ارتباط با مردم استفاده می کردند. در این تحقیق مورد بحث قرار می گیرد، در زمان امام علی ( ع) رفاه گرایی شدید بخشی از مردم سبب تضعیف ارزش های دینی در جامعه شده بود و در زمان امام حسن ( ع) معاویه مردم را به شدت مورد آزار قرار می داد تا این که این ظلم و ستم در زمان یزید بیشتر شد و باعث شد که امام حسین ( ع) بر ضد یزید قیام کند. بعد از شهادت امام حسین ( ع) رعب و وحشت شدیدی بر مردم حکمفرما شد به همین خاطر امام سجاد ( ع) امامت را به صورت مخفی و با تقیه دشوار به عهده گرفت در این شرایط هر گونه اقدام حاد و مسلحانه محکوم به شکست بود به همین خاطر امامان برای این که با مردم ارتباط برقرار کنند از روش شبکه ارتباط وکالت استفاده کردند در بخش دوم سلسله های شیعی در شمال ایران تک تک بررسی می شود مسلمانان پس از گشودن شهرهای مختلف ایران در نواحی مختلف متوحه شمال ایران شدند اما مقاومت مردم این ناحیه همراه با دشواری راهها و جنگل های انبوه تصرف این ناحیه را دشوار کرد مردم این ناحیه تا قرن دوم دارای دین مزدیسنا و آتش پرست بودند ولی به علت مهاجرت علویان مسلمان شدند از سلسله های معروف در این ناحیه زیدیه، اسماعیلیه، آل بویه، سربداران می شود نام برد در بخش سوم در مورد رابطه نادرشاه و کریم خان زند با شیعیان و رابطه علما با حاکمان بحث می شود نادرشاه قبول پادشاهی را منوط بر چند شرط گذاشت یک مورد آن این است که سنت جایگزین شیعه شود نادر با این کار ضربه بزرگی بر پیکر تشیع وارد کرد هدف نادر از این کار از بین بردن دوگانگی بین شیعه و سنی بود او می خواست امپراطوری بزرگی تشکیل دهد و هدف دیگر او تضعیف روحانیون بود چون می ترسید روحانیون قدرت را از او بگیرند به یکی از خاندان صفوی بدهد به همین خاطر تضعیف روحانیون افتاد بخش چهارم در مورد نگاه شاهان قاجار به تشیع است در این فصل در مورد کارهای شاهان قاجار برای رواج تشیع بحث می شود و همچنین در مورد مبارزه با فتنه های مختلفی که در ایران توسط انگلیس برپا می شد و نیز بررسی تأثیر فتوی علما بر دستگاه حکومتی که در مورد علما بخصوص میرزای آشتیانی و میرزای شیرازی نقش مؤثری در تحریم تنباکو داشتند تا توانستند به کمک دیگر علما این قرارداد را لغو کنند و در جنگ ایران و روس هم علما نقش مؤثری در گسیل داشتن مردم به جنگ علیه روسها داشتند در فصل سوم، وقایع مهم مذهبی که در مورد مهاجرت صغری و کبری است که این وقایع از قرار گرفتن نوز به عنوان رئیس گمرکات ایران شروع می شود تا به حوادث بانگ روس و به چوب بستن تجار و مهاجرت صغری و کبری ختم می شود فصل چهارم در مورد علما و مشروطیت است که در این فصل علما به چند دسته تقسیم می شوند علمای موافق مشروطیت به رهبری طباطبایی و بهبهائی و علمای مخالف مشروطیت به رهبری شیخ فضل الله نوری و علمای نجف به رهبری خراسانی و یزدی بود ادامه تحقیق در مورد روشنفکران و مشروطیت است که این روشنفکران از زمان فتحعلی شاه به دستور عباس میرزا به خارج فرستاده شدند بعد از آمدن به ایران به فکر از بین بردن استبداد و مجلسی شبیه مجالس کشورهای غربی افتادن آنها شعار جدایی دین از سیاست را می دادند در ادامه علل ناکامی مشروطیت خواهی بررسی شده است به چند عامل تقسیم می گردد. 1-فقدان رهبری نیرومند و متنفذ 2- نقش روشنفکران سکولار 3- دخالت انگلیس در واقعه مشروطیت است.
فلسفه انتظار و وظایف مردم در عصر غیبت
نویسنده:
آمنه سادات حسینی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
از آنجایی که می دانیم پیشینه ی تاریخی انتظار حتی از اسلام نیز فراتر می رود انبیاء و سفیران الهی جملگی برای معرفی او قد برافراشته اند از این رو بشریت همیشه تاریخ در انتظار مهدی « عجل الله تعالی فرجه الشریف» بوده است. عقیده به مهدی موعود « عجل الله تعالی فرجه الشریف» تنها به مسلمانان اختصاص ندارد بلکه تمام ادیان و مذاهب آسمانی در این عقیده شرکت دارند. پیروان همه ادیان عقیده دارند که در یک عصر تاریک و بحرانی جهان، که فساد و بیدادگری و بی دینی همه جا را فرا می گیرد یک نجات دهنده بزرگ ظهور می کند و با بیدادگری و طغیان مبارزه کرده و جهان و جهانیان را از بدبختی، فساد و تباهی نجات می دهد. همان طور که می دانیم هم اکنون منجی عالم بشریت از نظرها غایب است و مسئله غیبت امام زمان « عجل الله تعالی فرجه الشریف» را می توان از رازهای غیبی خداوند دانست که آگاهی بر حقیقت و اسرار آن فراتر از توان و ظرفیت فکری بشری است ولی با استناد به براهین عقلی و نقلی می دانیم که همه افعال الهی مشتمل بر حکمت ها و مصالحی است که تضمین کننده سعادت بشری می باشد. آری دراین دوران که رهبر و مقتدایمان از نظرها غایب است باید که منتظرش بود و برای ظهورش لحظه شماری نمود. ضرورت انتظار بر هیچ فردی پوشیده نیست فلسفه انتظار در حقیقت امید به آینده روشن می باشد. آروز و امید عنصر اصلی حیات و پدید آورنده تاریخ است و بدون سرمایه امید اثری از حیات و تحرک وجود نخواهد داشت افراد مأیوس و ناامید قبل از مرگ مرده اند آنچه قبل از مرگ انسان را می کشد یأس و ناامیدی است. انتظار تنها به زبان نیست بلکه منتظر واقعی باید با اعمال خویش نشان دهد که منتظر است و به امید روزی تلاش می کند که عدل الهی در سراسر گیتی برقرار شود و بی عدالتی و بیدادگری برای همیشه از صحنه ی گیتی محو شود. وظایف مردم در دوران غیبت به دو دسته تقسیم می شود: دسته اول وظایف فردی می باشد، که در این دسته افراد به تنهایی وظیفه دارند با اعمال و رفتار خویش موجبات فرج آقا امام زمان « عجل الله تعالی فرجه الشریف» را فراهم سازند . فرد در اینجا وظیفه دارد با تقوی و تزکیه نفس و تحمل مشکلات و دشواری ها و پایداری در برابر فریب و نیرنگ ها و دعا برای فرج، خود را برای ظهور آماده نماید. وظایف دسته دوم وظایف اجتماعی می باشد، وظایف اجتماعی وظایفی است که افراد اجتماع باید انجام دهند و تلاش نمایند تا جامعه را برای ظهور عدالتخواه واقعی آماده سازند.
رجعت
عنوان :
نویسنده:
مریم اخروی مایوان
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
موضوع این پایان نامه رجعت می باشد . رجعت یعنی مرحله ای از بازگشت و رجعت مختص به بازگشت گروهی از مؤمنان و کافران می باشد. رجعت در میان گذشتگان نیز صورت گرفته است مانند قصه حضرت ابراهیم که چهار مرغ را زنده کرد و همچنین رجعت اصحاب کهف. درباره زمان رجعت دو نظریه وجود دارد که یکی از آن ها این است که رجعت مختص به زمان حضرت مهدی « عج» است و نظریه دوم که قائلند بعد از این که حضرت مهدی « عج» حکومت کردند و به شهادت رسیدند، پیامبر و امام حسین رجعت خواهند کرد که نظریه اول صحیح تر است. رجعت از دیدگاه های مختلف مورد بررسی قرار گرفته است، در اسلام اشاره به این کردیم که رجعت از طریق آیات و احادیث شیعه به اثبات رسید و از بررسی دیگر ادیان هم این نتیجه به دست آمده که آن ها هم به مسأله رجعت به نحوی اعتقاد دارند. اثبات مسأله رجعت از نظر علم بیان شده و نمونه آن نظریه لاپلاس می باشد که اعتقاد داشت انسان از تکه ابری درست شده و وقتی خداوند قهار بتواند این گونه انسان را بیافریند حتماً قدرت دوباره زنده کردن مردگان را هم خواهد داشت. و همچنین با بررسی دلایل عقلی و نقلی می توان این مسأله را ثابت کرد: به مسأله رجعت علاوه بر آیات قرآن در دعاهای مختلف نیز اشاره شده است. که از آن جمله زیارت آل یاسین می باشد که در فرازی از آن می خوانیم « و انّ رجعتکم حق». در پاسخ به این سؤال که چه کسانی رجعت می کنند بیان شده که تمام پیامبران به دنیا برمی گردند و از جمله آن ها رجعت رسول اکرم « ص» می باشد. و همچنین ائمه اطهار که روایت است اولین رجعت کنند امام حسین « ع» می باشد، نیز رجعت خواهند کرد و اسامی عده ای از صحابه پیامبر نیز ذکر شده است که از جمله آنها: مقداد، سلمان، ابوذر و ... می باشد. با توجه به این که رجعت یکی از مسائل اعتقادی است شبهات و اشکالاتی در ارتباط با رجعت بیان شده است. شبهاتی همچون تناسخ که عده ای معتقدند همان رجعت می باشد ولی پاسخی که به این شبهه داده شده این می باشد که معنای تناسخ این است که روح از یک بدن خارج شود و در بدن دیگر حلول پیدا کند در حالی که معنای رجعت چیز دیگری است. «زیرا معنی رجعت این است که روح بعد از خارج شدن از بدن پس از مدتی به همان بدن اولی برمی گردد.» از سوی دیگر ثابت شد که تناسخ و اعتقاد به آن صحیح نیست. کلید واژه ها: رجعت، رجع، تناسخ، ظهور، سوشیانس، متواتر، اجماع منقول، خبر واحد