جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
دعا و آثار آن
نویسنده:
طیبه آشفته
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
عنوان تحقیق دعا و آثار آن است که در تحقیق به اهمیت و جایگاه دعا از دیدگاههای مختلف می پردازد. این تحقیق مطالبی را در مورد شرایط و موانع استجابت دعا آداب دعا و آثار دعا را مورد بررسی قرار می دهد. دعا به عنوان اصلی ترین نیاز انسان ها برای رسیدن به اوج کمالات روحی و معنوی می باشد و وسیله ای است برای قرب و لقاء الهی و بهترین کلام بعد از قرآن می باشد. و بیان می کند که استجابت دعا شرایطی دارد و نیز مستجاب شدن دعا موانعی مانند انجام دادن گناه و معصیت و گاهی مصلحت نبودن می باشد. همچنین در مورد آداب دعا کردن که خود شامل سه مرحله 1 آداب قبل از دعا 2 آداب هنگام دعا 3 آداب بعد از دعا می باشد. در پایان به بررسی آثار دعا که دعا کردن دارای آثار مختلف مانند آثار معنوی، مادی، تربیتی، جنسی، جسمی، روحی می باشد. روش تحقیق به اعتبار نوع، تحقیق بنیادی است زیرا به قصد کشف حقایق بیشتر انجام گرفته است و روش جمع آوری اطلاعات به شیوه کتابخانه ای بوده است که به صورت فیش، مطالب جمع آوری شده است. این تحقیق به اعتبار ماهیت توصیفی می باشد. به اعتبار موضوع تحقیق اخلاقی، تربیتی، دینی است. در این تحقیق از منابع تفسیری مثل تفسیرالمیزان علامه طباطبایی، تفسیر نمونه مکارم شیرازی و از منابع روایی چون وسایل الشیعه حر عاملی و بحارالانوار محمدباقر مجلسی و اصول کافی کلینی رازی و از فرهنگ لغت هایی چون فرهنگ فارسی محمد معین و قاموس قرآن سیدعلی اکبر قریشی استفاده شده است. اصطلاحات کلیدی 1 دعا 2 استجابت 3 آداب از جمله نتایج تحقیق عبارتند از:1 دعا در قرآن و ادیان دیگر از اهمیت و جایگاه ویژه ای برخوردار است. 2 دعای افراد هنگامی مستجاب می شود که شرایطش را انجام دهند. الف) دعا به صورت لقلقه زبان نباشد بلکه همراه با خلوص و حضور قلب باشد. ب) زمانی که آداب دعا کردن را به خوبی انجام دهند 3 دعای افراد بدون آثار نمی باشد.
حقوق و وظایف زن و شوهر در اسلام
نویسنده:
سمیه صلواتی کنگ سفلی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
این تحقیق بیان کنندة حقوق و تکالیف بین زوجین می باشد که در آن سعی شده است بیشتر از آیات و روایات رسیده در این زمینه استفاده شود. یکی از اهداف کلی این تحقیق، آشنایی هر چه بیشتر زوجین به خصوص نسل جوان با وظایف و حقوق خویش و طرف مقابل ( همسر) است تا زوج های جوان با انجام دادن این تکالیف زندگی شیرین و لذت بخش را تجربه کنند. امتیازی که این تحقیق نسبت به تحقیق های پیشین دارد استفاده کردن از نظرات دانشمندان به اضافه آیات و روایات وارده در این زمینه است. برخلاف بعضی از تحقیق ها که فقط به ذکر روایات بسنده کرده اند. در این تحقیق دربارة معنای لغوی ازدواج، اهداف آن، اهمیت ازدواج، حقوق و وظایف زن نسبت به شوهر و همچنین حقوق و وظایف شوهر نسبت به زن صحبت شده است. منابعی که در این تحقیق مورد استفاده قرار گرفته بیشتر کتابهای « آیین همسرداری»، اخلاق در خانه و خانواده، راهنمای خانواده، هنر همسریابی، ازدواج موفق و ... و همچنین کتابهای دینی مانند بحارالانوار، نهج البلاغه، صحیفه سجادیه مورد استفاده قرار گرفته است. روش تحقیق به صورت کتابخانه ای و با مراجعه به کتابخانه های آستان قدس رضوی، کتابخانه آیت ا... مدرس ( کاشمر) و کتابخانه های شهید بهشتی و عصمتیه تربت حیدریه بوده است. کلید واژه: عزب، ازدواج، حق ( حقوق)
بررسی بهبود روابط زوجین درخانواده
نویسنده:
زبیده خاکشوری
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
آنچه این نوشتار در پی آن است بیان راه های چگونگی بهبود روابط زوجین در خانواده با بهره گیری از اسلام ، تعالیم والای قرآنی ، احادیث و مطالبی در زمینه روانشناسی خانواده ( ویژگی ها و خصوصیات مختص به زنان و مردان و چگونکی برخورد با این ویژگی ها ) می باشد . با توجه به وضعیت متزلزل خانواده های امروزی آگاهی بخشی زوجین نسبت به چگونگی رفتار با شخصیت ، علایق و افکار همسر خویش بسیار ضرورت دارد ، تا در سایه این تعالیم و سعی بر بالا بردن اعتقاد خانواده به وجود منبعی ازلی و ابدی و فنای دنیا و زندگی جاودانی آخرت ، گامی هر چند کوچک در استحکام بنیان خانواده و ایجاد گرمی در خانواده را برداشته باشیم . در این تحقیق راهکارهایی همراه با مثال های عینی جهت عبرت گرفتن زوجین آورده شده و البته خوشبختی کامل به دست نمی آید مگر با اراده و خواست فرد و زوجین و عمل به یادگیری سالم . در اینجا قابل به ذکر است ، بیان شش نکته به عنوان نکات موثر در خوشبختی : 1- توکل 2- توسل 3- صبر 4- احترام متقابل 5- تشکر 6- عذرخواهی 7- گذشت 8- خوش گویی 9- خوش رویی 10- خوش خویی . بدین منظور که زوجین می توانند با توکل به منبع قادر ، عالم و رحمان و رحیم و توسل به ائمه اطهار ( علیهم السلام ) ، آرامشی همیشگی را بدست آورده و با رعایت مداوم هشت نکته دیگر ، از خوشبخت بودن خویش لذت برده و خدا را شاکر به نعمت های پیاپی و بی دریغش باشند . این نوشتار بر این هم تاکید می کند که توجه بیشتر به یادگیری چگونگی روش های خوشبختی و رفتار با شخصیت ها از لحاظ روانشناسی همراه با آمیختن این یادگیری ها با اسلام و تعالیم قرآنی در این زمینه موجب موفقیت در برقراری ارتباط با همسر و در نهایت ایجاد خوشبختی می شود . در تهیه این مجموعه از کتاب های متعدد اسلامی ، مذهبی ، اخلاقی و روانشناسی مرتبط با موضوع استفاده شده است .
اهمیت دعا و اثرات تربیتی آن
نویسنده:
ناهید رجائی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
دعا از ریشه ی دَعَوَ گرفته شده و در لغت، به معنی: خواندن، درخواست انجام دادن کار و درخواست حاجت از خداست. همچنین به معنی صدا زدن و خواندن دیگران نیز هست، به همین خاطر این واژه در مورد دعوت پیامبران که مردم را به سوی خیر و صلاح می خواندند به کار رفته است. در اصطلاح به معنای خواندن خدا و خواستن از روی اخلاص و التماس، که نشانگر نیاز انسان است. انسان در هر حال نیازمند عنایت و امداد خداوند است و این نیازمندی، قابل انکار نیست، از طرفی انسان می خواهد این نیازمندیها را رفع کند چرا که کمال طلب است و برای رسیدن به کمال نیازمند رفع نیازهایش می باشد، اما واقعیت این است که او قادر به رفع همه ی نیازهایش نیست، لذا درخواست از خداوند و دعا به درگاه او که برای رفع نیاز است، لازمه ی وجود اوست و در فطرتش ریشه دارد. دعا در ادیان مختلف وجود داشته و دارای آیین و اهداف متفاوتی است. یکی از تفاوتهای آشکار دعا در ادیان دیگر با دین مبین اسلام این است که آنان دعا می کردند صرفاً به خاطر اهداف مادی، اما هدف از دعا کردن در دین اسلام، رفع همه ی نیازهاست؛ هم مادی و هم معنوی. در قرآن، آیات متعددی در ارتباط با دعا و اهمیت آن وجود دارد تا جایی که برخی از آیات قرآن خود به نوعی دعا و درخواست است و روایات فراوانی نیز در ارتباط با اهمیت و ارزش دعا کردن از ائمه ی معصومین(علیهم السلام) نقل شده است. این اهمیت تا آنجاست که جزئی ترین مسائل مربوط به دعا کردن از جمله: زمان، مکان، شرایط و آداب دعا را می توان در آیات و روایات یافت. دعا نه تنها اثرات مادی و معنوی فراوان دارد، بلکه آثار تربیتی بسیاری دارد که نباید آنها را از خاطر برد، از بین بردن کبر و غرور، اجتناب از معصیت، احساس مسئولیت درونی، عامل شجاعت و دلیری، از جمله ی آثار تربیتی فردی در دعا است و برتری امت پیامبر(صلی الله علیه و آله) به سبب دعا، حفظ و پرورش سجایای اخلاقی نیز از آثار تربیتی اجتماعی در دعا محسوب می گردد. نگارنده در این رساله ی علمی تلاش نموده است تا با مراجعه به کتب معتبر و مطالعات و جمع آوری مطالب معتبر، این مسأله را اثبات کند که، دعا، دارای اهمّیّت و فواید بسیاری است که همه ی جوامع بشری به ارزش و اهمّیّت آن پی برده اند. نگارنده در این راه از چندین کتاب معتبر اعم از منابع دست اول و مآخذ قابل اطمینان استفاده نموده است. امید به این که توانسته باشد مسئولیّت خود را به نحو احسن انجام داده باشد.