جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 42
عيسى المسيح عليه السلام في الاحاديث المشتركة بين السنة و الشيعة
نویسنده:
مهدي منتظر القائم؛ ناظر: محمدعلی تسخیری
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: المجمع العالمي للتقريب بين المذاهب الاسلامية، مركز التحقيقات للدراسات العلمية,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
عيسى المسيح عليه‌السلام في الأحاديث المشتركة بين السنة و الشيعة، اثر مهدى منتظرالقائم، کتابى است به زبان عربى كه به بررسى احاديثى كه از طريق اهل سنت و نيز شيعه در رابطه با حضرت مسيح عليه‌السلام در منابع اسلامى درج گرديده است، مى‌پردازد. کتاب مشتمل بر مقدمه‌اى به قلم ناشر (مجمع تقريب) و سيزده باب مى‌باشد. در منابع مختلف اسلامى درباره شخصيت حضرت مسيح و مادر پاك ايشان حضرت مريم عذراء عليهماالسلام مطالب متنوعى آمده كه نشان از جايگاه اين دو شخصيت ارزشمند در دين اسلام دارد. نويسنده در اين کتاب به تنظيم و دسته‌بندى رواياتى كه در اين زمينه در منابع اسلامى، اعم از منابع شيعى و اهل سنت، آمده پرداخته است كه از موضوع ميلاد حضرت مسيح آغاز و با بررسى سيره و اقوال حضرت و نيز جريان عروج آن حضرت به آسمان و نيز نزول ايشان در آخرآلزمان ادامه مى‌يابد. بيشتر رواياتى كه در كتب شيعه و اهل سنت درباره حضرت مسيح(ع) آمده از جهت لفظ و يا لااقل از جهت معنا با هم اشتراك دارند و تنها تفاوت قابل مشاهده، تفاوت در طرق روايات است. با توجه به اين موضوع و با اهتمام به لزوم وحدت بين مسلمانان، مؤلف به گردآورى و تنظيم اين دسته از روايات با استفاده از كتب فريقين پرداخته است. موضوعاتى كه در ابواب مختلف کتاب حاضر بدان‌ها پرداخته شده، عبارتند از: ميلاد عيسى مسيح(ع)، ويژگى‌هاى ظاهرى و اخلاقى وى، اوصياء و حواريان عيسى، بنى اسرائيل(جريان مائده بنى اسرائيل، اختلاف و پراكندگى بنى اسرائيل، غلوّ و گمراهى ايشان و نيز رهبانيت آن‌ها)، رفتن عيسى به آسمان و فرود آمدنش به زمين در آخرالزمان، مسيح در روز قيامت، زهد عيسى(ع)، دعاها و مناجات‌هاى حضرت مسيح، سيره وى در ميان مردم، برخى از آن چه كه از جانب خداوند بر وى وحى گرديده است، پاره‌اى از سخنان گهربار ايشان و در پايان گزيده‌اى از انجيل صحيح و تحريف ناشده. اين کتاب تحت نظارت آيت‌الله شيخ محمدعلى تسخيرى، رئيس مجمع جهانى تقريب مذاهب اسلامى منتشر شده و مشتمل بر پاورقى‌هايى به قلم مؤلف و فهرست مطالب و منابع مى‌باشد.
نبي الامي
عنوان :
نویسنده:
مرتضى مطهري؛ مترجم: محمدعلي تسخيري
نوع منبع :
کتاب , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
لبنان/ بیروت: الدار الاسلامیة,
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
کتاب النبي الامي تعریب شده کتاب پیامبر امی اثر مرتضی مطهری می باشد که توسط محمدعلی تسخیری به عربی برگردانده شده است. کتاب، به بررسی مفهوم امی بودن پیامبر صلى الله عليه وآله وسلم، و نظرات برخی از خاورشناسان از جمله "ویل دورانت"، "گیورگیو" و "گوستاولوبون" می‌پردازد. سپس مباحث دبیران پیامبر صلى الله عليه وآله وسلم، جریان صلح حدیبیه و اتهامات مخالفان بر پیامبر مطرح گردیده است. عناوین کتاب عبارتند از: - مقدمه؛ - رسول درس ناخوانده: - اعترافات دیگران؛ - پیدایش خط در حجاز؛ - دوره رسالت و مخصوصاً دوره مدینه؛ - دبیران پیغمبر؛ - جریان حدیبیه؛ - ادّعای عجیب: - آیا منشأ اعتقاد به درس ناخواندگی پیغمبر تفسیر كلمه امی بوده است؟ - آیا از قرآن استفاده می‌شود كه رسول اكرمصلى الله عليه وآله وسلم می‌خوانده و می‌نوشته است؟ - تواریخ و احادیث؛ - اتّهام مخالفان؛ - نتیجه.
تفسیر قرآن کریم
نویسنده:
محمدعلی تسخیری
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
مقالات اندیشه ای: چالش های فراروی «تقریب»
نویسنده:
محمدعلی تسخیری
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
مقالات اندیشه ای: مشکلات جهان اسلام و درمان آن در پرتو جهانی سازی
نویسنده:
محمدعلی تسخیری
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
عدالت و احسان در قرآن مجید
نویسنده:
محمدعلی تسخیری
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران : موسسه نمایشگاه های فرهنگی ایران ,
چکیده :
عدالت از مهمترین مفاهیم اسلامی است که در قرآن با تعابیر مختلف از آن یاد شده است. عدالت در اسلام دارای ابعاد مختلفی است که همه بر پایه نوعی جهان بینی اسلامی بنا شده اند و این جهان بینی تبعاتی را در عرصه عمل دارد. از این منظر می توان به گونه ای ریشه ای مسائلی مانند کرامت و برابری ذاتی انسان ها، لزوم حرکت حاکم اسلامی در مسیر عدل ، عدالت اجتماعی و مسائلی از این دست را مورد بررسی قرار داد.
صفحات :
از صفحه 17 تا 20
علل انحطاط تمدنها از دیدگاه قرآن کریم
نویسنده:
احمد علی قانع عزآبادی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حو زه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
هدف از رساله حاضر، تحقیقی تفسیر گونه پیرامون آیات مربوط به علل انحطاط تمدنها می باشد. لذا سعی شده به این قبیل سوالات پاسخ داده شود: چگونه یک جامعه، سعادتمند و مورد لطف پروردگار و تحت چه ضوابطی امواج انحطاط و هلاکت، تمدنی را در گرداب قهر خویش فرو می برد؟ چرا مسلمانان پس از کذراندن یک دوره عزت و ترقی به سیر قهقرایی دچار آمده و همچنان در حالت انفعالی به سر می برند؟ آیا افراد یا اقوام و یا جریانات خاصی سبب این تحول منفی شدند یا مقتضای طبیعت زمان باعث این مساله شده است؟و... بنابراین پس ازبیان ضرورت بحث درباره علل انحطاط تمدنها، واژه های بکار رفته در موضوع و واژه های قرآنی مربوطه، مورد بررسی قرار گرفته، سپس به خصوصیات جامعه منحط و مترقی و کیفیت عذابهای الهی، اشاره شده است. به دنبال آن به مساله سنن الهی پرداخته و با ذکر نمونه ها و صفاتی از این سنن، مشخص گردیده که سنن الهی جاری شده در جوامع سابق، استثناء پذیر نبوده و در جوامع کنونی نیز جریان دارد. سرانجام علل انحطاط تمدنها، در به مقوله فرهنگی و اخلاقی، سیاسی، و اقتصادی مورد بررسی قرار گرفته است. یافته های تحقیق نشان می دهد که در زمینه فرهنگ و اخلاق، مهمترین علل انحطاط تمدنها، اتراف و خوشگذرانی، ظلم و ستمکاری، ترک امر به معروف و نهی از منکر، جهل و نادانی، تقلیدهای کورکورانه، عدم درک صحیح از دین و مفاسد اخلاقی می باشد. از نظر سیاسی مهمترین علل انحطاط تمدنها تفرقه و چندگانگی، دوستی با کفار و دشمنان دین، تهاون و سستی در دفاع و جها، عدم اطاعت از رهبری، عدم استقلال در زمینه های مختلف، استعمارگران و دشمنان داخلی و خارجی، سردمداران نالایق و بالاخره کوتاهی دولت و قوه حاکمه در امور مربوط به قوه مقننه، مجریه و قضائیه می باشند. سرانجام در مورد علل اقتصادی انحطاط تمدنها می توان به مواردی چوننداشتن تخصص و آگاهی اقتصادی مسئولان، کم فروشی و گرانفروشی، اسراف و تیذیر، کفران نعمت، رشوه، ربا و بخل اشاره کرد. نویسنده درپایان فصلی را به عنوان خلاصه مطالب کتاب اختصاص داده و در آن نیم نگاهی به اوضاع فرهنگی، سیاسی و اقتصادی جامعه اسلامی انقلابی ایران( دردهه اول پس از پیروزی انقلاب اسلامی) انداخته است.
رابطه زعامت دینی و حکومتی از دیدگاه وهابیت
نویسنده:
محمد جواد گوهری
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حو زه: ,
چکیده :
هدف از این پژوهش، بررسی رابطه زعامت دینی و حکومتی از دیدگاه وهابیت است. تحقیق حاضر با استفاده از روش کتابخانه ای انجام یافته و مباحث آن در پنج فصل تنظیم شده است: درفصل نخست فضای سیاسی - اجتماعی جزیره العرب قبل از پیدایش وهابیت بررسی می شود. فصل دوم ببه ظهور محمد بن عبدالوهاب و فصل سوم به تطور وهابیت از هنگام استقرار ابن عبدالوهاب در " درعیه" تا سال‎۱۹۰۲ م می پردازد. درفصل چهارم حکومت عبدالعزیز بن عبدالرحمن و بالاخره در فصل پنجم حکومت پس از عبدالعزیز مورد بررسی قرار می گیرد. یافته های تحقیق نشان می دهد که موسس وهابیت محمد بن عبدالوهاب همیشه از جایگاه بالایی در حکومت سعودیان برخوردار بوده است. او درسالهای اولین هم پیمانی با آل سعود تنها یک عالم دینی، معلم و مفتی نبود بلکه اموری چون آرایش نیروها و رسیدگی به امور داخلی و خارجی را نیز بر عهده داشت. وی بادیگر عالمان دینی درسراسر جزیره العرب مکاتبه داشت و آنان را به وهابیت و پیروی از امیر" درعیه" فرامی خواند. او درتاسیس و اداره دولت و حکومت وهابیان نقش بارزی داشت. تبلیغات و تعلیمات او بود که وهابیان را منضبط ساخت. فرزندان شیخ محمد بن عبدالوهاب که در طول تاریخ همیشه در صف علمای مذهبی جای گرفته بودند بعدها در میان دیگر علما از امیت و اعتبار دیگری برخوردار شدند. البته این اهتمام به ایشان نیز بدون پیشینه های قبلی نبود چه اینان عموما" آن کسانی بودند که دست یاری به خاندان سعودی می دادند و از مساعدت ایشان کوتاهی نمی ورزیدند. همین امر باعث شده بود تا سرنوشت هرکدام از این دو گروه به سرنوشت دیگری گره خورده و ارتباطی ناگسستنی یابد.
جنگ روانی از دیدگاه قرآن وسیره نبوی (ص)
نویسنده:
محمد رضا ناجی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حو زه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
هدف از پژوهش حاضر، تبیین دکترین جنگ روانی در آینه قرآن و تاریخ پیامبر اکرم(ص) با توجه به توحل تاریخی و نظرگاه نوین آن است. این تحقیق با استفاده از روش کتابخانه ای انجام گرفته و کلا" در ‎۹ فصل تنظیم شده است. فصل اول به بررسی مسائل کلی و اساسی ازجمله شکل گیری رفتار اجتماعی ، نبانی تئوریک جنگ دراسلام، ریشه های تاریخی جنگ روانی و مفهوم جنگ روانی می پردازد. درفصل دوم تشکیلات و سازمان جنگ روانی در دو برهه تاریخ اسلام و تاریخ معاصر و سپس ویژگیهای افراد، مورد بحث قرار گرفته و گروههایی دراین زمینه از قرآن مورد باز شناخت قرار گرفته است. فضل سوم، ابتدا برنامه ریزی عملیات و عوامل موثر در آن و سپس اهداف عملیات را به تفکیک مورد مداقه قرار داده است. فصل چهارم، اختصاص به جنگ روانی دفاعی( اقدامات پیشگیراتنه و بهینه سازی روحی) دارد و فصل پنجم به بحث پیرامون زمینه های ارتباط می پردازد. درفصل ششم، بررسی مستقلی درباره شایعات و مسائل اساسی مربوط به آن، صورت گرفته است. در فصل هفتم، افکار عمومی به عنوان زمینه القای شایعات و تبلیغات مورد تحلیل قرار گرفته و در آن میان " شیوه های تغییر" افکار عمومی از طریق جنگ روانی عنوان شده است. در فصل هشتم به تفصیل از تبلیغات و مباحث مربوط به آن ( تعریف، اهمیت ، گذشته تاریخی و ....) سخن رفته است. و بالاخره فصل نهم به تبیین اطلاعات جنگ روانی ( تعریف، اهمیت، اهداف و ....) پرداخته است. نتایج حاصل از تحقیق نشان می دهد جنگی در اسلاک، مشروعیت دارد که برای اعلای آیین حق و درراه خدا و برخاسته از باورهای ایدئولوژیک باشد و از هرگونه شائبه اعتدا و تجاوز پاک باشد. جنگ روانی در حوزه آموزه های اسلامی، یک حمله برنامه ریزی شده است که با بکارگیری تبلیغات و شایعات و دیگر اقدامات عملی با ماهیت سیاسی، نظامی و اقتصادی از طریق وسائل ارتباطی مشروع، بر اندیشه، آراء و رفتار گروههای دشمن تاثیر نهاده و اراده و روحیه آنها را تضعیف نماید. این تلاشها جزئی از فرایند جنگ کلی است که در راه تامین اهداف جهاد مقدس به کار گرفته می شود. به منظور دفع هرگونه تهدید و تعرض احتماعی، اسلام پایه و اساس استرات
تحدید وتنظیم نسل ازدیدگاه اسلام
نویسنده:
رضا میرغنی کنجانی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
هدف از تحقیق حاضر، بررسی مساله تحدید و کنترل جمعیت از دیدگاه اسلام است. هرچند دراین بررسی از منابع اهل سنت نیز استفاده شده است ولی تکیه اصلی، بر منابع، اصول و مطالب شیعه است. روشی که دراین تحقیق مورد استفاده قرار گرفته است، روش کتابخانه ای است. تحقیق حاضر، در چهار بخش تنظیم شده است، بخش اول باعنوان " نظریات و مسائل مختلف جمعیتی ایران و جهان" سعی دارد که آشنایی مختصری در زمینه نظریات جمعیتی ایران و جهان ارائه دهد. " سیاستهای جمعیتی در ادله شرعی"، عنوان بخش دوم است که به بررسی آیات، روایات و پاره ای از مسائل فقهی در زمینه مورد بحث پرداخته تا دیدگاه شرع انور در سیاستهای مختلف جمعیتی مبین گردد و بتوان از این سیاستها به منظور اجرای منویات شرع انور بهره برداری کرد. بخش سوم با عنوان" جلوگیری از بارداری با توجه به نظرات شرعی پیرامون آن" به طور مستقل از بحث تحدید نسل که در بخش قبلی مورد بررسی قرار گرفته، به بررسی نظرات شرعی پیرامون جلوگیری از بارداری پرداخته و با استفاده از پاره ای از آیات و روایات به تبیین دیدگاه اسلامی درباره این امر می پردازد." نگرشهای گوناگون در این زمینه" عنوان چهارمین و آخرین بخش تحقیق است که به بررسی مستقل بحثهای بسیار مهمی پرداخته است که این مطالب ارتباط تنگاتنگی با سایر بخشها و فصول نداشته اند تابتوان آنها را درضمن آن بحثها مطرح نمود. از این رو این موضوعات در فصلهای مستقلی مطرح شده اند. رویارو با مودودوی، بررسی تاثیرات سیاسی، اقتصادی و نظامی میزان جمعیت، اقلیتهای مسلمان، نگرش دانشوران و حکمای اسلامی راجع به جلوگیری از بارداری، عمده ترین مباحث این بخش هستند. یافته های حاصل از تحقیق نشان می دهد، بی هیچ شک و تردیدی نیاز به اتنخاذ سیاستهای جمعیتی در سطح جهانی،منطقه ای و کشوری احساس می شود. درسطح جهانی این موضوع از حساسیت خاص برخوردار است و برای رسیدگی به این موضوع کنفرانسهای مختلفی تشکیل شده است. بدون شک اتخاذ سیاستهای جهانی دراین زمینه در داخل کشور نیاز به تائید و هماهنگکی آن با موازین شرع مقدس دارد. اسلام، کثرت و قلت جوامع را ارزشی مستقل محسوب ننموده و معتقد است کثرت جمعیت یک عامل، حتی برای موفقیتهای مختلف محسوب نمی شود. تز استنباطی از تمام ادله مختلف ناظر به مطلوبیت و مرغوبیت فزونی جمعیت" افزایش برنامه ریزی شده جمعیت" است که در این برنامه ریزی باید به عامل زمان،مکان ، شرایط و امکانات توجه جدی داشت. با توجه به تز فوق مشخص می شود اسلام با افزایش بی رویه جمعیت و یا کاهش نفوس و نیز با ثبات جمعیت موافق نمی باشد، نظریه" جمعیت متناسب" به خصوص دیدگاه آلفرد سووی بیشترین موافقت را با دیدگاه مکتبی دارد. روشهای جلوگیری از بارداری از ابتکارات غرب نبوده و بلکه در جهان اسلام نیز متداول بوده استو از نظر اسلام و فقها چنانچه این مساله باعث ضرر و زیان مرد و یا زن نشود جایز است .
  • تعداد رکورد ها : 42