جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 298
معنویت در نهج البلاغه
نویسنده:
مصطفى ملکیان
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
درسگفتار مسئله شر
مدرس:
مصطفی ملکیان
نوع منبع :
درس گفتار،جزوه وتقریرات
منابع دیجیتالی :
چکیده :
بحث این ترم، شر و ارتباط مسئله ی شر به اوصاف الهی و مسائل تربیتی مترتب بر مسئله ی شر است، مسئله ی شر به یک لحاظ در فلسفه ی دین و علم کلام یک مسئله ی منحصر به فرد است. از قدیم الایّام تا زمان ما در باب این که آیا وجود خدا اثبات شده است یا نشده است، دائماً مشکل وجود دارد. دیدگاه ها در باب اثبات وجود خدا در این باب سه دیدگاه وجود دارد: دیدگاه اوّل : وجود خدا اثبات شده است مراد از اثبات، اثبات عقلی و فلسفی است؛ این افراد برای این که ادعای خود را اثبات کنند باید لااقل یک دلیل عقلی بر وجود خدا اقامه کنند که این دلیل عقلی در معرض هیچ گونه انتقادی واقع نشود، نه به لحاظ منطق ماده و نه به لحاظ منطق صورت، دارای هیچ گونه عیب و ایرادی نباشد. دیدگاه دوم :وجود خدا اثبات نشده است این دیدگاه میگوید کسی نتوانسته است وجود خدا را با دلیل عقلی اثبات کند؛ یعنی وجود خدا اثبات نشده است. کسی که این ادعا را دارد، برای اثبات مدعای خود، باید در همه ی ادله ای که بشر تا کنون برای اثبات وجود خدا اقامه کرده است، نقصهایی را نشان بدهد، اگر کسی بتواند این را نشان دهد که همه ی ادلهای که بر اثبات وجود خدا اقامه شده، بلا استثناء دارای ایراد است، میتواند بگوید که وجود خدا اثبات نشده است. دیدگاه سوم : وجود خدا اثبات ناشدنی است. این قول میگوید اصلاً نمیشود وجود خدا را اثبات کرد. قول قبلی درباره ی آینده سخنی نمیگوید، بلکه میگوید، تاکنون اثبات نشده است، ولی دیگر خبر نداریم؛ ممکن است در آینده، فیلسوف یا متفکری، ظهور کند تا بتواند دلیلی بدون عیب و نقص اقامه کند؛ اما قول سوم میگوید اثبات ناشدنی است؛ یعنی در آینده هم اصلاً انتظار نبرید که کسی بیاید که بتواند بر وجود خدا، دلیل عقلی اقامه کند. کسی که این ادعا را دارد، برای اثبات ادعای خود باید نشان دهد که خدا موجودی است که قوای ذهنی بشر، قدرت اثبات وجود او را ندارد. نه بشر سابق بلکه بشر لاحق نیز همینطور است که با این قوای ذهنی نمیتواند در راه اثبات وجود خدا کاری از پیش ببرد. بشر اگر بتواند ضعف همه ی ادلّه را هم نشان بدهد، باز هم هنوز نتوانسته است اثبات کند که اثبات ناشدنی است، بلکه باید یک چیز دیگری را هم نشان بدهد؛ یعنی نشان دهد قوای ادراکی ما آن قدر محدودیت دارند که نمیتوانند در راه اثبات موجودی مثل خدا کارآیی داشته باشند. البتّه راههای دیگری هم برای اثبات این مدّعا متصوّر است، از جمله راه پارادوکسیکال بودن مفهوم خدا، که ما وارد اینها نمی شویم…
مصاحبه با استاد مصطفی ملکیان؛ موضوع: آسیب‌شناسی تربیت دینی (جهت ارائه به همايش آسيب‎شناسي تربيت ديني)
نویسنده:
مصاحبه كنندگان : دكتر اسدالله مرادي, خسرو قبادي
نوع منبع :
مقاله , مناظره،گفتگو و میزگرد , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: وبلاگ بیدگلی (وزارت آموزش و پرورش),
علم الکلام الإسلامی و مشروع الدفاع العقلانی عن الدین: ندوة حواریة
نویسنده:
اعضای گفتگو: مصطفی ملکیان, محمد لگنهاوزن، غلامرضا اعوانی, جعفر سبحانی, رضا داوری؛ ترجمه: حیدر حب الله
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
تسلای فلسفه
نویسنده:
نويسنده: بوئتیوس؛ مترجم: سایه میثمی؛ ويراستار: مصطفی ملکیان
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران - تهران: نگاه معاصر,
چکیده :
یازدهمین شماره از این مجموعه در پنج دفتر، تدوین گردیده است. دفتر اول درباره‌ی زندانی‌ای است که از سقوط و مرگ قریب‌الوقوع خود اندوهگین است و در همین‌حال، بانوی فلسفه در برابر او ظاهر شده و از ظلم تقدیر، با او سخن می‌گوید. در دفتر دوم، بانوی فلسفه‌ خاطرنشان می‌سازد که ثروت و شهرت، تنها راه‌های کسب خوش‌بختی نیستند. در دفتر سوم، بانوی فلسفه از نکوهش خیرهای کاذب به بررسی ماهیت خیر حقیقی رو می‌کند. در دفتر چهارم، سخن درباره‌ی عدالت خداوند و چگونگی به انجام رسیدن تقدیر است و سرانجام در دفتر پنجم با طرح این سئوال که با وجود مشیت الهی، چه مجالی برای اختیار باقی می‌ماند؟ بانوی فلسفه، چهارمرتبه‌ی شناخت یعنی حس، خیال، عقل، و فهم را مشخص می‌کند که متناظر‌ با چهار مرتبه‌ی وجود است: حیات بی‌تحرک، حیوانات پست‌تر، انسان و موجودات الهی و در واقع در مرتبه‌ی چهارم یعنی فهم الهی است که مشیت با اختیار، جمع می‌شود.
سیمون وی
عنوان :
نویسنده:
استیون پلنت؛ مترجم: فروزان راسخی؛ ویراستار: مصطفی ملکیان
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر , مدخل اعلام(دانشنامه اعلام) , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
تهران - ایران: نگاه معاصر,
تبیین معرفت شناختی وحی
نویسنده:
محمدهادی ملازاده
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
فصل اول این رساله معناشناسی وحی عنوان دارد و از آن جا که ریشة بحث در معنای وحی درکتاب و سنت است، کاربردهای مختلف آن در لغت و قرآن کریم و روایات بررسی شده و معنای دقیق وحی انبیا مشخص گردیده است. آن گاه اقسام آن با استفاده از ایات قرآن تبیین و سپس تفاوت وحی انبیا با الهامات و علوم ائمه(ع) به طور دقیق روشن شده است. در بخش بعدی، براساس بحث هایی که در نیمة او ل مطرح شده بود، به یک شبهه و پاسخ آن پرداخته می شود؛شبهه ای که فلسفة ختم نبو ت را عدم نیاز بشر به سفرای الاهی دانسته و از این رو، اعتقاد شیعه به اائمه اطهار(ع) را به عنوان جانشینان یامبر(ص) زیر سؤال برده است. در پاسخ، گفته می شود که ختم نبو ت یعنی ختم وحی؛ نه ختم نیاز به سفیران الاهی. در فصل دوم - که آن را وجودشناسی وحی نامیده ایم - به نظری اتی در باب حقیقت وحی پرداخته ایم که با وحی ای که کتاب و سنت معر فی می کنند منافات دارد. ابتدا وحی از نظر فلاسفه اسلامی مطرح و در ضمن آن به وحی از نظر رفا نیز اشاراتی آمده و هر دو نظری ه نقد شده است. پس از آن به نظریه ای که وحی را نوعی تجربةدینی می داند توج ه می شود و ابتدا به عنوان مقد مه، با اشاره ای به موضوع وحی در مسیحیت،تفاوت های آن با وحی اسلامی جست وجو می گردد. آن گاه بحث های مهمی که معمولا در تجربةدینی مطرح است مورد توج ه قرار می گیرد؛ از قبیل: تعریف تجربة دینی و چیست آن، عینی ت وواقع نمایی تجربة دینی و... در انتها و در قالب نتیجه گیری از این مباحث، نظریه ای که وحی راتجربة دینی می داند مورد بررسی و نقد قرار می گیرد. سپس سه نظریة مختصر دیگر نقد می شود:‎1. نظری ة وحی نفسی که وحی را حامل تخی لات و توه مات پیامبر(ص) می داند. ‎2. نظریه ای که وحی را حاصل تراوشات ضمیر ناخودآگاه انبیا دانسته است. ‎3. نظریه ای که در آن، وحی نوعی نبوغ انگاشته می شود
درآمدی جدید به فلسفه علم
نویسنده:
الکزاندر روزنبرگ؛ مترجم: علی حقی؛ ویراستار: مصطفی ملکیان
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
آسمان خیال,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
ترجمه ماشینی چکیده نسخه انگلیسی ویراش چهارم روتلج 2019 و چاپ 2020: هر دانشجوی جدی که تلاش می‌کند ماهیت، روش‌ها و توجیه علم را بهتر درک کند، به نسخه چهارم به‌روز شده و به‌طور اساسی اصلاح‌شده «فلسفه علم: مقدمه معاصر» الکس روزنبرگ و لی مک‌اینتایر اهمیت می‌دهد. این حجم با داشتن توضیحات شفاف همراه با تحلیل‌های واضح، مقدمه‌ای پرکاربرد و موضوعی در این زمینه است. ویرایش چهارم به طور کامل بر اساس بازخورد مربی و دانش‌آموز بازنویسی شده است تا خوانایی و دسترسی را بهبود بخشد، بدون اینکه عمق را از بین ببرد. با این حال، تمام ساختار منطقی و پوشش گسترده نسخه های قبلی را حفظ می کند، که مروری در مجله Teaching Philosophy آن را «استاندارد صنعت» و «خواندن ضروری» نامید.
امكان سخن گفتن از متن مقدس در دوران مدرن
نویسنده:
مصطفی ملكيان
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
دكتر مصطفی ملكيان در مركز فعاليت‌های قرآنی دانشجويان ايران، شعبه‌ی مشهد، به سخنرانی درباره‌ی امكان سخن گفتن از متن مقدس در دوران مدرن ‌پرداخت. وی ‌در ابتدای اين جلسه كه اولين نشست از مجموعه‌ی دين و مسائل عصر جديد بود، متذكر شد كه مراد من از متن مقدس، متون مقدس همه‌ی اديانی است كه دارای متن مقدس‌اند و از شمول سخن من، هيچ متن مقدسی مستثنی نخواهد بود. ملكيان كه در سالن شورای مجتمع دكتر شريعتی جهاد دانشگاهی مركز مشهد سخن می گفت، با مثبت دانستن پاسخ اين پرسش كه "آيا می‌توان در دوران مدرن از متن مقدس سخن گفت"، اظهاركرد: هر آن چه در طول سخنانم می‌گويم، توضيحی درباره‌ی دليل پاسخ مثبت و همچنين چگونگی سخن گفتن از متن مقدس است.
سخنرانی لائیسیته از منظر اخلاقی و حقوقی
سخنران:
مصطفی ملکیان
نوع منبع :
صوت , سخنرانی , درس گفتار،جزوه وتقریرات , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
  • تعداد رکورد ها : 298