جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 27
بررسی رابطه نماز با جهت گیری مذهبی و سلامت روان
نویسنده:
آقایانی چاوشی اکبر, طالبیان داوود, طرخورانی حمید, صدقی جلال هما, آزرمی هاله, فتحی آشتیانی علی
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
مقدمه: این تحقیق با هدف تعیین رابطه بین اهمیت دادن به نماز با جهت گیری مذهبی و سلامت روان در کارکنان دانشگاه و افراد غیر شاغل در دانشگاه انجام شده است.روش: جامعه آماری این تحقیق کارکنان دانشگاه و افراد عادی غیر شاغل در دانشگاه بود. 300 نفر (150 نفر از کارکنان دانشگاه و 150 نفر از افرادی که در دانشگاه شاغل نبودند) به صورت فردی و در دسترس انتخاب و پرسشنامه های جهت گیری مذهبی آلپورت و سلامت عمومی گلدبرگ را تکمیل کردند. داده های بدست آمده با استفاده از روشهای آماری خی دو و آزمون t مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج: مقایسه نتایج بدست آمده بین نمونه مورد بررسی در کارکنان دانشگاه و افراد خارج از دانشگاه در رابطه با اهمیت دادن به خواندن نماز، بیانگر وجود تفاوت معنادار (P<0.01) بین آنها است. بعلاوه جهت گیری مذهبی در کارکنان دانشگاه بیشتر درونی ولی در افراد خارج از دانشگاه، بیشتر بیرونی است. همچنین در کارکنان دانشگاه، نشانه های جسمانی، اضطراب و بیخوابی، نارسایی در عملکرد اجتماعی و افسردگی کمتر و سلامت روانی بطور کلی بهتر از افراد خارج از دانشگاه است.نتیجه گیری: با توجه به نقش نماز و جهت گیری مذهبی در سلامت روان، بنظر می رسد مسوولین فرهنگی جامعه، به ویژه مسوولین فرهنگی دانشگاه، باید به آن توجه ویژه نمایند و برنامه های خاصی در این راستا پیش بینی کنند.
صفحات :
از صفحه 149 تا 156
بررسی تاثیر آموزش مهارتهای زندگی بر واکنشهای هیجانی نوجوانان
نویسنده:
حاج امینی زهرا, اجلی امین, فتحی آشتیانی علی, عبادی عباس, دیبایی مارال, دلخوش مرجان
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
مقدمه: دوره نوجوانی به عنوان دوره پر استرس در فرایند رشد شناخته می شود. در طی این دوره نوجوانان همزمان با تغییرات جسمانی و شناختی، تغییرات عاطفی و هیجانی زیادی را تجربه می کنند. بر این اساس هدف اصلی این مطالعه، بررسی تاثیر آموزش مهارتهای زندگی بر واکنشهای هیجانی نوجوانان پسر مقطع راهنمایی درشهر تهران بود.روش: در یک مطالعه شبه تجربی، میزان واکنشهای هیجانی کلیه دانش آموزان مقطع راهنمایی دو مدرسه دولتی یکی از شهرکهای تهران (172=n) با استفاده از پرسش نامه DASS-21 اندازه گیری شد. دانش آموزانی که واکنشهای هیجانی آنها متوسط بود بطور تصادفی در دو گروه 30 نفره آزمون و شاهد جایگزین شدند و مهارتهای زندگی طی 5 جلسه به گروه آزمون آموزش داده شد و پس از شش هفته از دو گروه پس آزمون بعمل آمد. سپس تجزیه تحلیل اطلاعات با استفاده از آزمونهای آماری یو من ویتنی و کای دو انجام گرفت.یافته ها: نتایج بدست آمده نشان داد که بین قبل و بعد از آموزش در بعد استرس، اضطراب و نمره کل واکنشهای هیجانی تفاوت معنی دار آماری وجود دارد ولی از نظر افسردگی این اختلاف از نظر آماری معنی دار نبود.نتیجه گیری: در دوره نوجوانی می توان با استفاده از آموزش مهارتهای زندگی میزان استرس، اضطراب و بطور کلی واکنشهای هیجانی نوجوانان را کاهش داد.
صفحات :
از صفحه 263 تا 269
بررسی سلامت روانی در خانواده خلبانان نظامی
نویسنده:
احمدی محبوبه, فتحی آشتیانی علی, حبیبی مهدی
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
مقدمه: یکی از بزرگ ترین منابع تنیدگی در زندگی مدرن، تنیدگی شغلی است. خانواده نیز به عنوان واحد بنیادی و اساسی جامعه از تاثیرات منفی تنش شغلی بی نصیب نیست. از جمله مشاغلی که با تنیدگی زیاد در ارتباط است، حرفه خلبانی است. بر این اساس، این تحقیق به مقایسه سطح سلامت روانی خانواده خلبانان نظامی با افراد عادی پرداخته است.روش: مطالعه حاضر از نوع توصیفی است. جامعه آماری شامل 30 خانواده خلبان نظامی (30 همسر، 47 دختر، 39 پسر؛ در مجموع 116 نفر) و 30 نفر از همسران افراد عادی بود. ابزار مورد استفاده پرسش نامه SCL-90-R و پرسش نامه مشخصات فردی و خانوادگی بوده است. داده های به دست آمده با استفاده از آزمون t مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. یافته ها: مقایسه نتایج سطح سلامت روانی در همسران خلبانان نظامی و افراد عادی نشان دهنده آن است که بین این دو گروه از نظر شکایت های جسمانی، وسواسی- اجباری، حساسیت در روابط متقابل، افسردگی، اضطراب، پرخاشگری، ترس مرضی و روان گسستگی تفاوت معنادار وجود دارد (بین p<0.05 تا .p<0.01 مقایسه سطح سلامت روانی همسران با فرزندان خلبانان نظامی نیز بیان گر تفاوت معنی دار (از p<0.05 تا p<0.01 بین آنها از نظر شکایت های جسمانی، وسواسی- اجباری، افسردگی، اضطراب، ترس مرضی و روان گسستگی است.نتیجه گیری: وجود تفاوت معنی دار از نظر سلامت روانی بین همسران خلبانان با همسران افراد عادی نشان دهنده تاثیر تنیدگی های شغل خلبانی در خانواده است. این نتیجه، توجه بیشتر مسوولین نسبت به آثار و پیامدهای نامطلوب تنیدگی های شغلی به ویژه تنیدگی های شغل خلبانی روی خانواده را گوشزد می نماید.
صفحات :
از صفحه 305 تا 308
اعتبار و روایی پرسش نامه احساس حضور ایگروپ (IPQ)
نویسنده:
پناهی شهری محمود, فتحی آشتیانی علی, آزادفلاح پرویز, منتظر غلامعلی
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
مقدمه: احساس بودن در یک مکان، احساس حضور نامیده می شود. هدف این پژوهش بررسی اعتبار و روایی نسخه فارسی پرسش نامه احساس حضور ایگروپ (IPQ) در محیط مجازی بود.روش: 118 داوطلب مذکر پس از مواجهه با محیط مجازی از نوع رانندگی در بازی رایانه ای، در شرایط مختلف (رانندگی در گیم نت، به عنوان مسافر و رانندگی در شرایط ساده، دشوار و دلخواه) به این پرسش نامه پاسخ دادند.یافته ها: تحلیل عاملیIPQ ، به استخراج سه عامل انجامید که 64% واریانس مشترک را تبیین می کرد: واقعی بودن، حضور در مکان و مشارکت. مقیاس های «حضور در مکان» و «واقعی بودن» و نمره کل حضور هنگامی که آزمودنی ها در تعامل با محیط مجازی بودند (رانندگی)، به گونه ای معنی دار بیشتر از هنگامی بود که به عنوان مسافر در کنار راننده بودند. ضرایب اعتبار همسانی درونی، تنصیفی و دوباره سنجی این پرسش نامه به ترتیب 0.87، 0.85 و 0.74 بود. همبستگی سه مقیاس با یکدیگر و با نمره کل احساس حضور معنی دار بود.نتیجه گیری: نسخه فارسی پرسش نامه احساس حضور ایگروپ (IPQ) مقیاسی روا و معتبر برای ارزیابی احساس حضور در محیط های مجازی است.
صفحات :
از صفحه 27 تا 34
سبک های اسنادی و سبک های یادگیری همگرا- واگرا در دانشجویان افسرده و عادی
نویسنده:
قاسمی نظام الدین, فتحی آشتیانی علی, رییسی فاطمه
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
مقدمه: تحقیق حاضر با هدف مقایسه سبک های اسنادی و سبک های یادگیری همگرا- واگرا در دانشجویان افسرده و عادی انجام شد.روش: این پژوهش از نوع علی- مقایسه ای است که با نمونه گیری در دسترس، سبک یادگیری و سبک اسنادی 170 دانشجو در مقطع کارشناسی را به کمک پرسش نامه سبک های یادگیری کلب (LSI) و پرسش نامه سبک های اسنادی (ASQ) برای وقایع خوشایند و ناخوشایند سنجید. افراد به کمک پرسش نامه افسردگی بِک به دو گروه افسرده (45 نفر) و عادی (125 نفر) تقسیم شدند. داده های به دست آمده با آزمون من- ویتنی و مجذور کای تجزیه و تحلیل شدند.یافته ها: دانشجویان افسرده در مقایسه با دانشجویان عادی، در موقعیت های مثبت از اسناد درونی و پایدار کمتری استفاده کردند و بین دو گروه از لحاظ سبک اسنادی کلی- اختصاصی در موقعیت مثبت تفاوت معنی داری وجود نداشت. درصورتی که در موقعیت منفی، دانشجویان افسرده در مقایسه با دانشجویان عادی از اسناد درونی بیشتری استفاده کردند و در سایر ابعاد اسنادی تفاوتی با هم نداشتند. به علاوه، بین گروه افسرده و غیرافسرده در استفاده از سبک یادگیری (همگرا- واگرا) تفاوت معنی داری مشاهده نشد. همچنین افراد دارای سبک یادگیری همگرا در مقایسه با افراد دارای سبک یادگیری واگرا، در موقعیت های منفی از اسنادهای بدبینانه بیشتری استفاده نکردند.نتیجه گیری: شنـاخت سبک اسنـادی و الگوی یادگـیری افـراد می تواند به عنوان دو متغیر مهم شناختی در فهم آسیب پذیری شناختی اختلالات هیجانی نقش مهمی ایفا کند.
صفحات :
از صفحه 105 تا 111
بررسی تعامل بین شخصیت و سبک های فراانگیزشی در عملکرد شغلی کارکنان یکی از مراکز دولتی
نویسنده:
اژه ای جواد, خداپناهی محمدکریم, فتحی آشتیانی علی, ثابتی آزاد, قنبری سعید, سیدموسوی پریساسادات
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
مقدمه: از آنجا که منابع انسانی از مهمترین سرمایه های هر سازمانی به شمار می روند، بررسی و شناسایی عوامل مرتبط با این منابع که می توانند بر عملکرد سازمانی آنها موثر باشند، از اهمیت روزافزونی برخوردار شده است. بر این اساس هدف این پژوهش بررسی تعامل بین شخصیت و سبک های فراانگیزشی کارکنان یک مرکز دولتی در عملکرد شغلی آنهاست.روش: در این پژوهش 327 نفر از کارمندان رسمی مرد به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. برای جمع آوری اطلاعات از سیاهه 5 عاملی شخصیت، نیمرخ سبک های فراانگیزشی آپتر و بازخورد جامع استفاده شد. داده ها بوسیله ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل مسیر تحلیل شدند.یافته ها: نتایج پژوهش نشان داد که سبک های فراانگیزشی بر اساس ویژگیهای شخصیتی، و ویژگیهای شخصیتی بر اساس سبک های فراانگیزشی در پیش بینی عملکرد شغلی نقش واسطه ای دارند. بنابراین نتایج مبین تعامل بین سبک های فراانگیزشی و ویژگیهای شخصیتی در عملکرد شغلی می باشد.نتیجه گیری: نتایج پژوهش در راستای معدود پژوهش های صورت گرفته در این زمینه بود. بر اساس نتایج بدست آمده می توان از ویژگیهای شخصیتی بعنوان عاملی در استخدام نیروی انسانی و استفاده از برنامه های انگیزشی مناسب با سبک های کارکنان بعنوان عاملی برای بهبود عملکرد شغلی در سازمان استفاده نمود.
صفحات :
از صفحه 301 تا 310
مقایسه نظام ارزشی دو نسل: فرزندان و والدین
نویسنده:
جزءمطلبی دل آرام, حبیبی مهدی, فتحی آشتیانی علی
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , مطالعه تطبیقی , نمایه مقاله
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
مقدمه: در طول تاریخ همواره نوعی تعامل بین تغییرات نگرشی خانواده، جامعه و خرده نظام های مربوط به آن وجود داشته است. نگرش نسل های مختلف به مقوله های مهم مربوط به خانواده، ملاکی برای بررسی تغییرات و تفاوت نسلی در نظر گرفته می شود. بر این اساس مطالعه حاضر با هدف مقایسه نظام ارزشی دو نسل انجام گرفت.روش: پژوهش حاضر توصیفی از نوع پس رویدادی است. نمونه مطالعه 200 نفر شامل 50 پدر، 50 مادر، 50 دختر و 50 پسر پایه سوم متوسطه می بودند. ابزار مورد پرسش نامه نظام ارزشی  بود. داده های به دست آمده با استفاده از آزمون t مورد تجربه و تحلیل قرار گرفت.یافته ها: نتایج به دست آمده از مقایسه ترجیح نظام ارزشی والدین و فرزندان بیانگر تفاوت معنی دار (p<0.05) بین والدین و فرزندان از نظر ارزش فردی بود. نتایج به دست آمده از مقایسه شدت جهت گیری ارزشی والدین و فرزندان بیانگر تفاوت معنی دار (p<0.05) بین والدین و فرزندان از نظر ارزش خانوادگی، اقتصادی، سیاسی، اجتماعی، هنری و دینی بود.نتیجه گیری: عدم وجود تفاوت معنی دار از نظر اغلب مقوله های نظام ارزشی بین والدین و فرزندان بیانگر همسانی نظام ارزشی بین دو نسل است. همچنین، بالاتر بودن شدت جهت گیری ارزشی والدین نسبت به فرزندان بیانگر ریشه دارتر بودن نظام ارزش ها در آنها و پایبندتر بودن والدین به ارزش ها است.
صفحات :
از صفحه 65 تا 68
رابطه هویت و هیجان خواهی با اعتیاد اینترنتی
نویسنده:
سلطانی مهری, فولادوند خدیجه, فتحی آشتیانی علی
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
مقدمه: به دلیل این که افراد هیجان خواه به دنبال تجربه های جدید هستند، محیط جذاب اینترنت این امکان را برای کاوش آنها فراهم می کند و هویت می تواند به واسطه هیجان خواهی بر اعتیاد اینترنتی اثر داشته باشد. این مطالعه با هدف ارزیابی اثر مستقیم و غیرمستقیم هویت از طریق هیجان خواهی بر اعتیاد اینترنتی انجام شد. روش: این مطالعه در سال 1388 روی 280 نفر از کاربران اینترنت کافی نت های شهر کرمان که با استفاده از روش نمونه گیری چندمرحله ای انتخاب شدند، انجام شد. واحد های پژوهش به پرسش نامه های سبک های هویت برزونسکی، هیجان خواهی زاکرمن و اعتیاد اینترنتی یانگ پاسخ دادند. به منظور ارزیابی روابط بین متغیرهای مکنون و اندازه گیری شده در الگویی مفهومی، از مدل یابی معادلات ساختاری استفاده شد. داده ها با نرم افزار SPSS 11.5 تحلیل شد.یافته ها: مدل ارزیابی شده از شاخص های برازندگی خوبی برخوردار بود. متغیر نهفته هویت به طور مستقیم و غیرمستقیم از طریق هیجان خواهی بر اعتیاد اینترنتی اثرگذار بود. هویت و هیجان خواهی بر اعتیاد اینترنتی اثرگذاربودند. همچنین در این الگو، تمام وزن های رگرسیونی از نظر آماری در سطح 0.05 معنی دار بودند. نتیجه گیری: هویت بر اعتیاد اینترنتی اثر مستقیم و غیرمستقیم دارد. نتایج همچنین اثر مستقیم هیجان خواهی بر اعتیاد اینترنتی را نشان می دهد.
صفحات :
از صفحه 191 تا 197
عملکرد حافظه بیماران مبتلا به اختلال استرس پس از سانحه ناشی از جنگ
نویسنده:
مرادی علیرضا, سلیمی ملیحه, فتحی آشتیانی علی
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
مقدمه: جنگ به عنوان یک رویداد تنیدگی زا دارای پیامدهای درازمدت بسیار، از جمله بروز اختلالات روان شناختی نظیر اختلال استرس پس از سانحه (PTSD) می باشد. پژوهش حاضر با هدف مقایسه عملکرد حافظه بازماندگان دفاع مقدس مبتلا به PTSD انجام شده است.روش: تعداد 30 نفر از بازماندگان جنگ مبتلا به اختلال استرس پس از سانحه و 30 نفر از بازماندگان جنگ بدون اختلال استرس پس از سانحه و 30 نفر از افراد بهنجار که در متغیرهای سن، هوش و جنس همتا شده بودند، به صورت نمونه گیری در دسترس انتخاب و در این مطالعه شرکت کردند. ابزار پژوهش شامل پرسشنامه افسردگی بک، پرسشنامه اضطراب بک، مقیاس تجدیدنظرشده اثر رویداد و آزمون حافظه وکسلر بود. داده های به دست آمده با روش های آماری تحلیل واریانس یک راهه، مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.یافته ها: نتایج پژوهش بیانگر تفاوت معنادار بین بازماندگان جنگ با اختلال PTSD، با دو گروه دیگر در متغیر حافظه بود و افراد مبتلا به اختلال استرس پس ازسانحه از عملکرد ضعیف تری برخوردار بودند.نتیجه گیری: یافته های پژوهش حاضر در راستای یافته های سایر پژوهش ها می باشد که نشان می دهند افراد مبتلا به PTSD علاوه بر داشتن مشکلات در بخشهای مختلف حافظه مانند حافظه شرح حال، حافظه مربوط به آینده، حافظه کاری در حافظه کلی نیز از نقص برخوردار است که در بازتوانی ها و درمان باید مدنظر قرار گیرد.
صفحات :
از صفحه 269 تا 276
اثر بخشی دارو درمانگری و رفتار درمانگری در بی خوابی مزمن
نویسنده:
داستانی محبوبه, جمهری فرهاد, فتحی آشتیانی علی, صادق نیت حقیقی خسرو, صومعلو سمانه
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
  • تعداد رکورد ها : 27