جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 115
روش حکومت الهی: جسمانی و اخلاقی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
James McCosh
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Cambridge University Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: این نسخه 1850 روش حکومت الهی، روایت تأثیرگذار فیلسوف و روحانی اسکاتلندی جیمز مک کوش است که چگونه مشیت خدا، که به نظر او واقعیتی غیرقابل انکار است، جهان را در هر دو جنبه فیزیکی (خارجی) و اخلاقی (درونی) اداره می کند. ) احساس، مفهوم. دومی به ویژه به لایه های بسیاری که وجدان انسان را می سازند، مرتبط است. این ویرایش دوم، که شامل چهار بخش ("کتاب") و یک ضمیمه است، با نسخه اصلی متفاوت است زیرا مک کوش به اصول اولیه بسیار بیشتر از اصول اساسی توجه می کند. او در پی شناسایی دقیق شخصیت خداوند و کاوش در اعماق وجدان انسان است (کتاب اول) و در ادامه به بررسی جنبه های فیزیکی حکومت خدا می پردازد و به پوزیتیویسم کنت توجه خاصی می کند. مک کوش بخش سوم را به تحلیل دقیق ذهن انسان و طبیعت اخلاقی اختصاص می دهد و در نهایت در قسمت چهارم خدا و انسان را آشتی می دهد.
دین در حوزه عمومی: الهیات سیاسی لاک [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Elizabeth Ann Pritchard
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Stanford University Press ,
طوفان صهیون: حملات دولت به جوامع دینی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Stuart A. Wright, Susan J. Palmer
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Oxford University Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: در حالی که دانشمندان، رسانه ها و مردم ممکن است از چند یورش غیرعادی دولت به جوامع مذهبی، مانند حمله فدرال ایالات متحده به شعبه داویدیان در سال 1993 آگاه باشند، تعداد کمی از مردم از دامنه این حملات یا تعداد دفعات آن آگاه هستند. رخ می دهند. نویسندگان استوارت رایت و سوزان جی.پالمر با الهام از یورش ایالت تگزاس به کلیسای بنیادگرای قدیسین روز آخر در سال 2008 تصمیم گرفتند داده‌هایی را در مورد تمامی حملاتی از این دست که در دموکراسی‌های به سبک غربی انجام شده است جمع‌آوری کنند. شش دهه گذشته بنابراین آنها اولین آرشیو از گروه های مورد حمله را ایجاد کردند و سپس از آن استفاده کردند تا ببینند آیا می توان الگوهایی را شناسایی کرد. یافته های آنها تکان دهنده بود. حملات بسیار بیشتر از حد انتظار بود، و اکثریت قریب به اتفاق آنها از سال 1990 رخ داده بودند که نشان دهنده افزایش تقریباً تصاعدی است. دلیل این افزایش ناگهانی و چشمگیر کنترل دولتی بر ادیان اقلیت چیست؟ در طوفان صهیون، رایت و پالمر استدلال می‌کنند که افزایش استفاده از این نوع اعمال پرخطر و شدید با سازماندهی و ابتکارات گسترده مخالفان ادیان غیرمتعارف مطابقت دارد. سازمان‌های ضد فرقه «چارچوب‌هایی» استراتژیک ارائه می‌کنند که درگیری‌ها یا مشکلات احتمالی را در یک جامعه به‌عنوان ذاتاً خطرناک تعریف می‌کنند و روایت‌هایی را می‌سازند که بر اساس کلیشه‌های کودک و سوء استفاده جنسی، شستشوی مغزی و حتی خودکشی دسته‌جمعی است. گروه مورد نظر خطرناک‌تر از آنچه هست به نظر می‌رسد، که منجر به واکنش بیش از حد مقامات می‌شود. رایت و پالمر پیامدهای تشدید سرکوب دولتی و کنترل ادیان اقلیت را در جهانی که به طور فزاینده چند فرهنگی و جهانی شده بررسی می کنند. در زمان تغییر سریع جمعیت‌شناختی در جوامع غربی، این کتاب نسبت به کنترل دولتی گروه‌های به حاشیه رانده شده هشدار می‌دهد و بینشی درباره دلایلی ارائه می‌دهد که چرا واکنش‌ها به این گروه‌ها اغلب اینقدر ارتجاعی است.
 سیاست دین یا ادیان سیاسی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Alistair Welchman (eds.) (آلیستر ولچمن)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Springer Netherlands ,
چکیده :
ترجمه ماشینی: روشنگری لیبرال و نیز چپ رادیکال تر هر دو به طور سنتی با دین به عنوان یک نیروی ارتجاعی در سیاست مخالفت کرده اند، دیدگاهی که در شناسایی سیاست دین به عنوان تئوکراسی بنیادگرا به اوج خود رسیده است. اما اخیراً تعدادی از متفکران - آگامبن، بدیو، تابوس و به‌ویژه سیمون کریچلی- شروع به کشف تعامل سازنده‌تری از امر دینی و سیاسی کرده‌اند که در آن دین به‌عنوان شکل ممکن یا حتی ضروری رهایی انسان ظاهر می‌شود. مقالات این مجموعه، برگرفته از کارگاهی است که در و با سیمون کریچلی در دانشگاه تگزاس در سن آنتونیو در فوریه 2010 برگزار شد، راه‌هایی را بررسی می‌کند که در آن مواجهه دین با سیاست نه تنها سیاست، بلکه خود دین را نیز تغییر می‌دهد و آن را به شکلی درمی‌آورد. مذاهب مختلف سیاسی، از جمله نه فقط متافیزیک دینی بدعت‌گذار، بلکه آنچه کریچلی به عنوان دین غیر متافیزیکی، یعنی ایمان بی‌ایمانان، توصیف می‌کند. با شروع از شجره نامه خود کریچلی از ایمان پولین، مقالات این مجموعه به بررسی و دفاع از برخی از مذاهب سیاست و مفاهیم آنها می پردازد. کوستیکا براداتان پیامدهای جایگزینی طنز کریچلی به جای تراژدی را به عنوان وسیله ای برای حداقل فاصله گذاری مورد نیاز برای هر سیاستی به زبان می آورد. جیل استافر دینداری غیر متافیزیکی کریچلی را با روایت چارلز تیلور از مسیحیت مقایسه می کند. آلیستر ولچمن الهیات سیاسی مرزها را بر اساس عمل بی‌زمان آفرینش خدا باز می‌کند. آن اوبیرن دیالکتیک ظریف بین آداب و اخلاق را در اخلاق سیاسی روسو بررسی می کند. رولاند شامپاین یک دین غیر متافیزیکی مهربان را در مقوله منفرد سیاسی آرنت می بیند. دیوید پاناژیا اخلاقیات کریچلی را به عنوان مبنایی برای پیوند سیاسی غیر متافیزیکی معرفی می کند. فیلیپ کوادریو در مورد پیامدهای سیاسی «آنارشیسم عرفانی» کریچلی تعجب می کند و تینا چنتر مکان اولیه سنت غربی را که در آن امر سیاسی و مذهبی تلاقی می کنند، داستان آنتیگون، تفسیرهای فلسفی فرعی داستان (مسلط) را بازخوانی می کند. توسط خوانش هگل) با استفاده از مجموعه ای از تخیل مجدد نمایشنامه پسااستعماری. این مجموعه با مصاحبه ای با سایمون کریچلی به پایان می رسد که موضوعات کارگاه را در پرتو رویدادهای سیاسی اخیرتر بررسی می کند: بهار عربی و ظهور و سقوط جنبش اشغال.
پس از سکولاریسم: بازاندیشی دین در سیاست جهانی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Erin K. Wilson (auth.) (اِرین کِی ویلسون)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Springer,
چکیده :
ترجمه ماشینی: با بی ثبات کردن مفروضات غالب در مورد ماهیت دین، اکنون نیاز به توسعه روش های جدید تفکر در مورد این پدیده همیشه حاضر در سیاست جهانی وجود دارد. این کتاب رویکرد جدیدی را برای درک دین و رابطه آن با سیاست در غرب و در سطح جهانی برای روابط بین الملل ترسیم می کند.
الدولة والدين في الاجتماع العربي والإسلامي
نویسنده:
عبد الإله بلقزيز
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
بیروت - لبنان: منتدى المعارف,
کلیدواژه‌های اصلی :
استثناگرایی اسلامی: چگونه منازعه بر سر اسلام در حال شکل‌دهی دوباره جهان است
نویسنده:
شادی حمید؛ مترجم: حسین موحد
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
تهران - ایران: کویر,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
مسئله رابطه دین و سیاست بدون تردید یکی از مسائل مهم در حوزه اندیشه‌های اجتماعی و سیاسی در بین اندیشمندان مسلمان است. برخی با رد هرگونه رابطه میان دین و سیاست دخالت هر یک از آن‌دو در حوزه وظایف دیگری را منجر به اضمحلال هر دو طرف می‌دانند. نویسنده در این کتاب از جایگاه حمایت از رابطه دین و سیاست به دنبال فهم و تشریح این موضوع است که اسلام در زمینه ارتباط آن با سیاست یک استثناست و در مقایسه با سایر ادیان مانند مسیحیت منابع غنی‌تری را برای افرادی که درگیر سیاست هستند در اختیار می‌گذارد.
تأملی برجایگاه دین در تحولات اخلاق سیاسی غرب
نویسنده:
حسین رحمت الهی، امید شیرزاد
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
دین به‌عنوان یکی از مهم‌ترین مقوله‌های خیر (زندگی خوب)، نقش ویژه‌ای در هدف‌گذاری و معنابخشی به زندگی انسان ایفا کرده و با عرضۀ آموزه‌هایی معطوف به زندگی مطلوب، به «فرارَوی» انسان از آنچه به آن دچار است، تغییر زندگی و گذار از «هست» به «باید» یاری می‌رساند. در عین حال، ضرورت‌های اجتناب‌ناپذیر زیست جمعی و نقش انکارناپذیرِ زمینه‌ها و نهادهای اجتماعی چون دولت در حیات انسان موجب شده است تا سنجشِ نسبت «جامعه» با «خیر» به یکی از دغدغه‌های خاطر اندیشمندان بدل شود و در این ‌بین اخلاق سیاسی از دیرباز، متکفل ارائۀ رهیافت مناسبی در باب نسبت نهاد دولت با دین بوده است. نوشتار حاضر در راستای بررسی تحولات اخلاق سیاسی در غرب، پس از تحلیل اجمالیِ فراز و نشیب‌های تاریخیِ مسیحیت از قرون وسطی تا دوران معاصر، به ایدۀ غالب سیاسی یعنی بی‌طرفی دولت در قبال دین می‌پردازد و در آخر، رویکرد انتقادی کمال‌گرایی که در اواخر سدۀ بیستم و توسط نوفضیلت‌گرایانِ غربی احیا شده است، از نظر خواهد گذشت. رویکرد اخیر در نقد معضلات ناشی از تکثر اخلاقی غرب،خواهان احیای دین به‌مثابۀ منبع تشخیص گزاره‌های اخلاقی، ‌انگاری اخلاقی و تقویت جماعت است و پیرو تفکر ارسطویی، رسالت دولت در قبال خیر و نقش تربیتی این نهاد را یادآوری می‌کند.
صفحات :
از صفحه 723 تا 742
موسوعة قضايا إسلامية معاصرة المجلد 7
نویسنده:
محمد الزحيلي
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
دمشق: دارالمکتبی,
چکیده :
مجموعه 7 جلدی موسوعه قضایا الاسلامیه المعاصره به بررسی مسائل و موضوعات فقهی مختلف اسلامی معاصر می پردازد. این مجلد فهرست های مختلف موسوعه می باشد.
  • تعداد رکورد ها : 115